Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.009.269
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
karlo666 kaže...
Deawood kaže...
A što ti izbacuje? Napiši error, ne SS.

pa napiso je ak se ne varam... jednostavno ga izbaci iz igre i pise ti ono da windows pronađe rjesenje problema... ili ak imas xp izbaci ono send i dont send error windowsu... tak nest... davno je bilo kad sam imo xp :D

mada bi reinstalacija komplet igre trebala pomoc... treba probat obrisati bas sve, komplet iz registrija sve sto ima veze sa farming simulatorom :)

vjerojatno je skino neki mod koji se tamo zavukao, možda da proba na d instalirat odnosno na drugu particiju

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

dali netko zna dali se može kako složiti da traktor može stati na silaži ili na zemlji
da ga treba povuć s drugim traktorom,tako nešto
hvala{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nema tog mjesta odakle te krizic na kucicu 'reset next vehicle' ne bi izvuklo ravno u domace dvoriste {#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ima li mod za ovak nešto ili dal se može uredit na mapi ili traktoru

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

E ovako:

Probao sam da instaliram i na drugu particiju ona se instalira ali opet nista,nece i dalje da se ukljuci.

A to da izbrisem sve iz registara neznam pa ves molim da mi obijasnite kako i gde da udjem , inace ja imam Windows XP.

Ja brisem sve preko "Add and Remove Programs"...

Evo slika greske koju mi izbacuje:

Slika broj 1 je prvo sto mi izbaci.

Kada kliknem na"clich here" izbaci mi drugu sliki, sliku broj 2.

Nakon sto kliknem na "click here" na drugoj slivi ,izbaci mi ono na trecoj slici, stim sto se ono poslednj sto pise gde se nesto nalazi stalno menja...

Ja inace nemogu ni da udjem u igri, cim kliknem na ikonicu , kada treba da mi izbaci sliku ono izbaci upozorenje...

Pomoc molim vas...

Ako nemoze nista da se ucini , ja mislim da nije do instalacije pa ako neko ima link za download igre moze da mi da da skinem ponovo..

Igra je pre radila odlicno....

sl 1 sl 1
sl 2 sl 2
Dragon
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Inace bio sam skinuo cetiri moda koja sam bou ubacio ali su samo dva radila,a ona dva nisu pa sam ja izbrisao sva cetiri, a vise nisam skidao ni jedan mod jer ja volim da igram igru bez modova....

Dragon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

zna neko koji dobar JD al da se vidi i zakaci kardan za strojeve

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

neznam ti pomoći, možda da vratiš sustav u točku kad fs2013 nije bio instaliran?

BULIGO, ili bilo ko ko igra šta mi je bolje da kupim onaj drugi kombajn po redu ili štedim za krone big x 1000, trenutno imam ona dva početna traktora (male zelene prodo) drugu po redu sijačicu, tanjiraču od 6m, onu ZA-M špricu (šta već), gilbert prikolicu, najslabiji viljuškar i jednog kosača (onaj mali amazone), trenutno koristim onaj najslabiji kombajn sa zubima od 7.2 m (koštaju 40K) ali pošto toliko malo stane u njega non stop moram dotravat prikolicu i pretovarati zato sam mislio uzeti onaj drugi po redu ili da štedim za krone big x 1000 pa pravim chaff od trave i silage pa prodajem u bio gas postrojenje?

ako može brz odgovor jer sad imam oko 140k i do večeras bi mogao kupiti kombajn (obični)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

HITNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dali mi neko moze reci koliko MB ili GB ima instalacija....

ODG Sto pre...

Dragon
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
1.5gb
12 godina
Farming Simulator 2013

S čime sve mogu hranit ovce, jel može sa silažom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 19:42 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

S čime sve mogu hranit ovce, jel može sa silažom?

samo trave

12 godina
neaktivan

forumaši, koje balirke za okrugle bale koristie u igri? i mikserice za pravljenje miksane hrane?

ja koristim mchaleovu balirku i originalnu miksericu te kad stavim balu od trave(zelenu) u mikserici mi ju prikaže kao da sam stavio balu od slame.

ako znate neku kombinaciju koja funkcionira dobro, molio bih da mi pomognete.

12 godina
Farming Simulator 2013

Jel mogu ja nekako utovariti silažu u prikolicu što sam iskipao kod krava da ju prodam u tvornici za bio plin?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Jel mogu ja nekako utovariti silažu u prikolicu što sam iskipao kod krava da ju prodam u tvornici za bio plin?

Mislis silazu u betonskom bunkeru? Mozes, sa onim Lizzard utovarivacem ili (puno sporije) sa nastavkom za grabljenje silaze za bilo koji Front-Loader (viljuskar). Jos ti treba prikolica koja u opisu ima da se moze trpati 'silage' i na konju si. Nakrcas prikolicu, pravac BIO-pogon i iskipas u jamu. Uzmu oko 50000 odjednom, onda moras cekati da malo 'probave' pa mozes kipati jos.

12 godina
neaktivan
markotk kaže...

forumaši, koje balirke za okrugle bale koristie u igri? i mikserice za pravljenje miksane hrane?

ja koristim mchaleovu balirku i originalnu miksericu te kad stavim balu od trave(zelenu) u mikserici mi ju prikaže kao da sam stavio balu od slame.

ako znate neku kombinaciju koja funkcionira dobro, molio bih da mi pomognete.

Mikserica je normalna, ona iz igre, stane 18000. A balirke su mi obje moddane, za sijeno kockaste bale koje imaju 4500litara (ubacim jednu), za slamu okrugla balerica koja radi bale od 7000 litara slame (ubacim jednu), i tu sam negdje oko 12000, ostatak od 6000 popunim silazom sa utovarivacem. 18000 mix hrane, i postoci/omjer su u redu.

<EDIT>

Moja balirka za kockaste bale, kapacitet 4500 litara, za sijeno, ubaciti jednu u mijesalicu=25%

https://www.box.com/s/o1edmkzvqzg6yppitm02

Moja balirka za okrugle bale, kapacitet 7000 litaram za slamu, ubaciti jednu.ne prelazi 40% slame

https://www.box.com/s/eanqefbvizssmntcdupz

Ostatak popuniti silazom sa utovarivacem.

Dobije se puna mijesalica sa 18000 litara mix-hrane. S "Q" ispraznimo u kravlju hranilicu. ne moramo cekati da zavrsi istovar, samo pritisnemo Q i mozemo iskociti s traktora. Javitr radi li ako isprobate.

P.S. Balerica za kockaste bale radi zelene bale i od svijeze pokosene trave, ne treba razgrtati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 23:59 (BULIGO).
12 godina
neaktivan

hvala na pomoci..sad mi radi

12 godina
neaktivan

Ae, super!! Uzivaj{#}

Ja dosao do 1001 krave, i ne znam hocu li kupiti jos ili ne {#}

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

neznam ti pomoći, možda da vratiš sustav u točku kad fs2013 nije bio instaliran?

BULIGO, ili bilo ko ko igra šta mi je bolje da kupim onaj drugi kombajn po redu ili štedim za krone big x 1000, trenutno imam ona dva početna traktora (male zelene prodo) drugu po redu sijačicu, tanjiraču od 6m, onu ZA-M špricu (šta već), gilbert prikolicu, najslabiji viljuškar i jednog kosača (onaj mali amazone), trenutno koristim onaj najslabiji kombajn sa zubima od 7.2 m (koštaju 40K) ali pošto toliko malo stane u njega non stop moram dotravat prikolicu i pretovarati zato sam mislio uzeti onaj drugi po redu ili da štedim za krone big x 1000 pa pravim chaff od trave i silage pa prodajem u bio gas postrojenje?

ako može brz odgovor jer sad imam oko 140k i do večeras bi mogao kupiti kombajn (obični)

Pricekaj s kombajnom. Kupi si onaj mali Kid 346 sjekac slame (mod), zakaci ga na traktor a na njega neku prikolicu koja moze voziti 'chaff', i sjeckaj slamu sto ostaje iza kombajna, i to vozi u BIOgas bunker, pa od toga pravi silazu i prodaj odmah tamo BIOgasu u onu rupu sa mijesalicama. Ili bez moda, kupi sijacicu kukuruza, i onu crvenu malu sjeckalicu za kukuruz sto se kaci za traktor, i isti sistem, sjeckaj kuruzu,pravi silazu ---> BIOgas pogon.

14 godina
odjavljen
Kolika je za zarada na bioelektrani? Ja ako sve prodam i ostavim prikolicu i onaj najskuplji Deutz front loader imam dovoljno za corn harverstera (bijelog velikog) i sijacicu za kukuruz.
btw. nije biogas nego je bioelektrana.
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

pise biogas, al ko da je bitno... bitno je da ja od njih pare dobijem :D

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
A koliko para dobijes?
12 godina
BULIGO kaže...
macgyver 53 kaže...

Mislis silazu u betonskom bunkeru? Mozes, sa onim Lizzard utovarivacem ili (puno sporije) sa nastavkom za grabljenje silaze za bilo koji Front-Loader (viljuskar). Jos ti treba prikolica koja u opisu ima da se moze trpati 'silage' i na konju si. Nakrcas prikolicu, pravac BIO-pogon i iskipas u jamu. Uzmu oko 50000 odjednom, onda moras cekati da malo 'probave' pa mozes kipati jos.

A prije toga ju moram zgazit i  pokrit najlonom, jeli tako?

15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
A koliko para dobijes?

imas na prethodnoj strani detaljan cijenik i proracuni od BULIGA... kolko od krava imas prihod, od silaze ma dao si covjek truda, pa ako te zanima procitaj :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Otkrio sam problem sto nece da mi radi igra...

Treba da nastelujem Catalist nesto oko  graficke mada ja to neznam pa ako neko zna neka mi se javi...

Dragon
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Big Dragon. kaže...

Otkrio sam problem sto nece da mi radi igra...

Treba da nastelujem Catalist nesto oko  graficke mada ja to neznam pa ako neko zna neka mi se javi...

cisto sumnjam... ovo je neka softverska greska, msm da to nema veze sa grafickom i katalistom :)

12 godina
neaktivan
karlo666 kaže...
Deawood kaže...
A koliko para dobijes?

imas na prethodnoj strani detaljan cijenik i proracuni od BULIGA... kolko od krava imas prihod, od silaze ma dao si covjek truda, pa ako te zanima procitaj :)

Ae svaka cast, care {#}

Ma nije trud, nego zabava {#}

Kod mene Biogas placa silazu po 1.28, znaci 1280 eura za 1000 litara, priblizno koliko placaju za canolu kad je skoro najskuplja (osim kad je 'velika potraznja', sto je kod mene skoro nikad, jer mi jedan 'dan' traje, i traje... nikad kraja, uvijek nekog posla ima.)

BioGas, Elektrana, kajgod. Ti tamo toboze prave plin od govana nasih krava, isti 'gas' koji se stvara fermentiranjem nase kakice u septickim jamama (ko nije prikljucen na kanalizacijski sustav).

'BIO' ili ne-BIO, taj plin je Metan. Ma, zapravo obicna carobna rupa koja pretvara silazu u Eure {#}

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Kolika je za zarada na bioelektrani? Ja ako sve prodam i ostavim prikolicu i onaj najskuplji Deutz front loader imam dovoljno za corn harverstera (bijelog velikog) i sijacicu za kukuruz.
btw. nije biogas nego je bioelektrana.

Vodi racuna da Bio-gasu ne prodajes kukuruz u zrnu, vec cijelo 'stablo' skupa s plodom, stabiljkom i liscem sasjeckano u 'chaff'. Chaff-sjecka dolazi ili od sjeckanog corn/wheat/barley/canole ili od sjeckane trave, a ne od bilo cega sto inace trpas u silos doma. Ne moze svaki kombajn pravit sjecku cim mu nakeljis na nos kosilicu za kukuruz. Vecina ce samo obrati kukuruz i spremiti zrnje. Krone BIG-x 1000 to moze. ALi je vraski skup. Normalna varijanta je malena crvena sjeckalica koju zakacis za traktor i vuces. Kosi svega nekoliko redova kukuruza ali je Ok za pocetak (Big-X-ov nastavak za kukuruz npr. kosi sirinu od 10+ metara, za usporedbu i ultimativna je masina za taj posao). SA Big-Xom mozes koristiti 9-metarski nastavak za sjeckanje kuruze od New Hollanda, Claasa, John Dera npr s onim super animiranim diskovima sa zupcima, te claasov 'gebiss'-zubalo od 12+ metara. Super izgledaju ali ja sam se morao rijesiti jer mi zderu procesorsku snagu.Ili posegns za neki mod, ima ih stvarno finih koji rade svoj posao a ne upropastavaju ekonomiju igre. Ima jedan mali istocno-njemacki kombajnic (puno losiji od BIG-X- ali bolji od malog crvenog) uz koji se dobiju 2 nastavka za praviti chaff, jedan za mljet travu drugi za mljet kukuruz. Koristio ga danima i super radi. Naravno, moze se za njega zakaciti i prikolica, i cak mozes unajmiti pomocnika da ga 'vozi' a ti ga pratis sa tvojim traktorom+ prikolica. Isto kao Big-X samo manje, sporije i - jeftinije,ali i dalje vrlo ucinkovito i isplativo.

Zove se E281, i ja ga koristim u svim svojim novim partijama dugo, dugo prije nego si mogu priustiti Big-X-a.Toliko je jadan, bucan i uopce 'krsh' da mi je bas simpatican :)

http://www.ls2009-mod.com/category/landwirtschafts-simulator-2013-mods/ls2013-combines/page/5/

Vozis se gore-dolje po mapi, sjeckas travu i vozis chaff u Bio-gas.

Ove nocne vrsidbe su mi najdraze {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 20:07 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Predator003 kaže...

Pricekaj s kombajnom. Kupi si onaj mali Kid 346 sjekac slame (mod), zakaci ga na traktor a na njega neku prikolicu koja moze voziti 'chaff', i sjeckaj slamu sto ostaje iza kombajna, i to vozi u BIOgas bunker, pa od toga pravi silazu i prodaj odmah tamo BIOgasu u onu rupu sa mijesalicama. Ili bez moda, kupi sijacicu kukuruza, i onu crvenu malu sjeckalicu za kukuruz sto se kaci za traktor, i isti sistem, sjeckaj kuruzu,pravi silazu -- BIOgas pogon.

ok, zanima me kako da prevozim silage od bioelektrane (šta već) do krava neću valjda sa lizardom non stop tamo vamo i općenito kako prodati silažu u bio postrojenju uvijek moram iznova kašikom zagrabit i ubacit?

ja još nisam do tu došao (do tih strojeva) ali imam onaj mali crveni viljuškar njega bi koristio pa mislim da će to trajati i trajati kad budem prodavao?

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Lizzardom, nego kako!! A zasto ti treba silage kod krava? Pa imas tamo isto 1 bunker za silazu. Kad jednom das kravama svu silazu, pocni puniti bunker sa chaffom. Dok ne 'nastane' nova silaza, ne moras hraniti krave. Treba svega nekoliko sati da od chaff nastane silaza. Samo si daj malo truda i nabaci kravama malo vecu rezervu hrane i to je to.

Hranu 'uzimaju' svakih 20 minuta, lako izracunas koliko ce im trajati s onim sto im das. Inace, mozes natrpati im hrane ca cak max. 6 dana igre. U tih 6 dana ces imati 6 berbi, tako da nije uopce problem. Ako zaskripi, ===> trk po lizzard i zagrabi malo 'gore' i (polakoo) dovedi 'dolje'. Ja sam svog lizzarda malo ubrzao, isao mi na zivce svojom sporoscu bas zbog toga. Ubrzo sam uvidio da je to nepotrebno, nikad ti nece usfaliti silaze kod krava, jednostavno je ciklus proizvodnje chaff==> silaza prekratak. No, i ja nekako cijenim mod-mape gdje je autor postavio jos jedan dodatni silage bunker kod krava, nekako mi daje osjecaj ..sigurnosti hehe.

Ja jos ubacujem 'kasiku=po=kasiku' silagea u BioGas rupu, ali nakon nekoliko mlijuna litara ubacene silaze, pomalo mi ide na dzigericu. Pa planiram uzeti neku veeeliku prikolicu, po mogucnosti od stotinjak tisuca litara, nakeljiti onaj mali traktor i postaviti je u rikverc do same jame u BioGasu. Onda lizzardom napuniti prikolicu, i povremeno samo kipati prikolicu u jamu, koliko ide, bez upotrebe Lizzarda. Kad se isprazni, onda je napunim.

Inace, postoji mali mod koji dodaje malu betonsku kosinu 'rampu' koju je moguce postaviti  bilo gdje na mapi. Radi tako da se na nju mozes popeti sa Lizzardom i istresti sadrzaj/silazu i u najvise prikolice, npr. Krampe BigBody XXL koja ima standardni kapacitet 60000/80000 (sa podignutim stranicama). inace kad su joj stranice podignute, nemoguce ju je puniti Lizzardom, previsoko.

Ae, da ne brisem svoje predivno tupljenje, vidim da sam krivo shvatio tvoj post, nije ti problem pomanjkanja silaze kod krava nego obratno, prijevoz otamo do BioGasa.

Lizzardom mozes puniti neku prikolicu koja prihvaca silazu i s njom voziti 'gore' u Bio, pa iskipati u rupu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 21:55 (BULIGO).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice