Hm, sad sam baš razmišljao o služenim Doom igrama.
Ono šta piše u
wikipediji je dosta "zbunjujuće" napisano i uopće ne prikazuje koji je
expansion pack za koji dio. Ja igre nisam igrao kronologijski pa ako
netko sa sigurnošću može potvrdit ili izmjenit ovo kako ja mislim da je
to sve išlo :
1. Doom 1
2. Ultimate Doom - ekspanzija za Doom 1 (znaci sve epizode iz prvog Dooma) + 4. Epizoda : Thy Flesh Consumed
3. Doom 2
4. Ekspanzija za Doom 2 - Master Levels for Doom II
5. Ekspanzija za Doom 2 - Final Doom koji je sadržavao Plutoniu i TNT
Mislim da ovo nije tocno al ispravite me .
Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A Doom 3?
Hm, sad sam baš razmišljao o služenim Doom igrama.
Ono šta piše u
wikipediji je dosta "zbunjujuće" napisano i uopće ne prikazuje koji je
expansion pack za koji dio. Ja igre nisam igrao kronologijski pa ako
netko sa sigurnošću može potvrdit ili izmjenit ovo kako ja mislim da je
to sve išlo :
1. Doom 1
2. Ultimate Doom - ekspanzija za Doom 1 (znaci sve epizode iz prvog Dooma) + 4. Epizoda : Thy Flesh Consumed
3. Doom 2
4. Ekspanzija za Doom 2 - Master Levels for Doom II
5. Ekspanzija za Doom 2 - Final Doom koji je sadržavao Plutoniu i TNT
Mislim da ovo nije tocno al ispravite me .
Hvala.
Ma za Doom 3 mi je jasno i njegova jedna expanzija.
Ali mene zanima kronološki red ovih prijašnjih i koja je koja ekspanzija za koju igru ( i jeli Ultimate Doom = Doom 1 plus jos jedan chapter tj. chapter IV).
Jel moguče zaigrat Doom 1 i 2 na windowsi 7 (64)?
Probao sa neke stare igre tipa Doom, Blood, Hexen, Heretic pokrenit al nisam uspio, navodno ih ovi močni današnji PC ne razumije pa ako netko zna da pomogne..
Doom serijal je bog do trice. Nikad neću zaboravit mapu Gotcha! (pauk mitraljezac i robi jedan do drugog, trebalo ih je posvađati) u Doom 2.
Doom serijal je bog do trice. Nikad neću zaboravit mapu Gotcha! (pauk mitraljezac i robi jedan do drugog, trebalo ih je posvađati) u Doom 2.
Prije bi zaigro Doom 1,2 nego pola ovih novih, ultra, mega, giga, turbo naslova...al kad ne može.
Jel moguče zaigrat Doom 1 i 2 na windowsi 7 (64)?
Probao sa neke stare igre tipa Doom, Blood, Hexen, Heretic pokrenit al nisam uspio, navodno ih ovi močni današnji PC ne razumije pa ako netko zna da pomogne..
Apsolutno moguće, ako želiš autentično iskustvo, koristi dosbox ili chocholate doom, a ako želiš nešto modernije, koristi prboom+ ili zdoom.
Zdoom definitivno, ili još bolje zdaemon jer dobiješ i dobre multiplayer mogućnosti (to je u biti zdoom + još neki alati).
Više-manje svi portovi se mogu podesiti tako da pružaju autentičan doživljaj. Postoje i portovi poput onih na doomsday engineu, koji donose "naprednu grafiku" (naprednu u odnosu na ono što doom 1 i 2 inače imaju).
Od ostalih portova vrijednih spomena tu su još u doom legacy, skulltag. Legacy je zanimljiv jer osim standardnih poboljšanja nudi i split screen pa možeš prašiti sa frendom na jednom računalu. A skulltag je prvenstveno orjentiran na multiplayer.
Za alternativna iskustva imašbrutal doom i doom wars. Doom wars je jako zabavan u multiplayeru ali nažalost užasno nestabilan (bar meni), i čini se da je ispario s neta. Zasnovan je na legacyju i neko vrijeme sam ga mislio prekopirati u zdoom, ali od toga ništa, bar za sada.
Zdoom definitivno, ili još bolje zdaemon jer dobiješ i dobre multiplayer mogućnosti (to je u biti zdoom + još neki alati).
Više-manje svi portovi se mogu podesiti tako da pružaju autentičan doživljaj. Postoje i portovi poput onih na doomsday engineu, koji donose "naprednu grafiku" (naprednu u odnosu na ono što doom 1 i 2 inače imaju).
Od ostalih portova vrijednih spomena tu su još u doom legacy, skulltag. Legacy je zanimljiv jer osim standardnih poboljšanja nudi i split screen pa možeš prašiti sa frendom na jednom računalu. A skulltag je prvenstveno orjentiran na multiplayer.
Za alternativna iskustva imašbrutal doom i doom wars. Doom wars je jako zabavan u multiplayeru ali nažalost užasno nestabilan (bar meni), i čini se da je ispario s neta. Zasnovan je na legacyju i neko vrijeme sam ga mislio prekopirati u zdoom, ali od toga ništa, bar za sada.
Sa zdoomom treba paziti, ima promijenjene kretnje, kretanje u bočni strafe kaska, što uvelike otežava borbu s cyberdemonom.
Skulltag je outdated, zandronum je nastavio razvoj.
Brutal doom je samo naogradnja za zdoom. Uglavnom, sve što si nabrojao je u biti zdoom.
Pr tj glboom+ isto ima odličnu grafiku ali zadržava autentičniji način rada.
Sa zdoomom treba paziti, ima promijenjene kretnje, kretanje u bočni strafe kaska, što uvelike otežava borbu s cyberdemonom.
Objasni. Meni sve izgleda u redu sa svim varijatama strafea. Igram i Zdoom i originalni Doom2.
Umm NE! Legacy je legacy. Doom wars je zasnovan na legacyju. Brutal Doom cilja nekoliko popularnijih portova. Doomsday je doomsday...
Manje-više svi zadržavaju, samo treba namjestiti postavke.
Smiješno je pričati o nastavku razvoja bilo kojeg od tih portova kad su oni već odavno efektivno dovršeni, bitno je samo gase li se serveri ili ne, i rade li na današnjim mašinama ili ne. No nebitno, skulltag sam naveo samo radi kompletnosti, igrao sam ga jako jako malo, gotovo ekskluzivno danas igram Zdoom (kada ne igram original).
EDIT: evo sada sam probao skulltag i radi. Ne treba bježati kao štakor sa broda samo zato što se softver više aktivno ne razvija, ako mu ništa ne fali onda mu ništa ne fali...
Pa za skulltag nema više podrške, ja sam ga bio probavao pa mi nije uspijevalo, pa sam prešao na zandronum...
Uglavnom bočni strafe u zdoomu sporije kreće, jednostavno probaj pa ćeš vidjeti, uglavnom movement nije zadržan 100% identičan.
Doomsday i legacy nisu, ali evo većina ovih multiplayer portova, i ovi što si nabrojao su ubiti zdoom sa školjkom.
Uglavnom bočni strafe u zdoomu sporije kreće, jednostavno probaj pa ćeš vidjeti, uglavnom movement nije zadržan 100% identičan.
Ne, žao mi je ali sad sam 15 minuta trčao (strafe running) ko blesav između dva zida u m15 u zdoomu i originalnom doomu i ne vidim razliku pa da se postaviš na trepavice. Odmah da raščistimo da originalni doom pokrećem direktno jer imam OS koji to podržava (Win98, WinXP), ne treba mi dosbox i slične gluposti...
Budem provjerio kada budem imao malo vremena, fala bogu kod je dostupan nije potrebno nagađati. Možda tebi nešto nije u redu sa brzinom izvođenja originalnog dooma, nemam pojma...
Koja većina? Pa nabrojao sam samo skulltag i zdoom (zdaemon je frontend). Joj, raspravljamo se oko gluposti.
EDIT:
koliko vidim zdoom koristi potpuno iste konstante za brzinu, jedino što omogućava modovima mijenjanje te brzine (što samo po sebi uopće nije interesantno jer omogućava mijenjanje praktički svega).
Bo, evo ne znam šta da ti kažem, osjetim kad stanem ispred cyberdemona i izbjegavam rakete tako da idem lijevo desno (ne govorim o circlestrafingu). Možda je kriv osjećaj, ali na chocholate doomu i originalu mi je jednostavno lakše, možda je zbog nečeg drugoga, zbog ograničenog frameratea.
Molim Vas, možete li mi reći kako se skoči u DOOM 2