opa lik cek malo, ti stvarno mislis da ljudi koji igraju dayz sa da oni igraju i arma 3 breaking point i to, ti si stvarno siso sa uma,oprostite mozda neko igra ali mislim stvarno, neki ljudi nemaju ni za kruh a ti mislis da oni igraju i armu 3 koja dode 45 eura! vauu, samo vauu.. i kazes da neznas kaj da sad radis... takvi poput tebe neznaju igrat ovakve open world zombie survivals games i neznaju se zabavit zato jer misle da samo treba pucat pucat i pucat.. ajde sada ovako malo gledajmo, npr. dode prava zombie apokalipsa i sta sad, kad bi ti nekog vidio ti bi ga ubio, cisto iz zabave samo zato jer mozes ali se nisi pito da li taj covjek treba pomoc, dali hoce zivjet, dali treba prijatelja i to nije humano, mislim stvarno likk... vidio sam tvoje prijasnje postove i neznam, kolko god ti puta netko nesto objasnio ti opet po svojem vrtis.. samo ako ne volis ovu igricu nemoj ju igrat, odi igraj cod ili bf..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nije stvar niti u 45 eura, imam armu 3 i instalirao sam breaking point...
znaš koliko sam ga puta igrao pored dayza? dobrih dva puta po 15 minuta, eto koliko vrijedi....
dok je arma 3 druga spika i nemože se uspoređivat sa dayzom jer je totalno druga špreha.
a i ako misliš igrat sam onda zaobiđi armu 3 u širokom luku jer to nema smisla.
- pa da te pitam o kojem to open world zombie survivals games-u pricamo, o zombie-ima koji su opasni dok prvi gun ne nađeš za koji imaš metke znaci nakon par min nakon kaj par puta zgineš pa znaš koji spawn je u kojoj kuci, pricamo o PvE šta bi trebala biti osnova ove igre a sačinjavaju ga onih 5 zombie-a kojima je najjači napad da ti se spawna iza leđa pa ga ne stigneš upucati sa 500m ili proleti kroz zgradu pa usije lupiti sa 10m udaljenosti dok ga ti skužiš da ti je na leđima -- jer to je jedina prjetnja od njih kad imas gun a da ne govorim o puški.,,, dalje o survivales gameingu cemo pricati zato kaj moraš popiti vode da preživiš a na savkih km imaš pipu sa vodom i pojesti konzervu neceg šta ces naci bar 5 u prvih pola sata igra ( uopce nisam shvatio poantu stavljanja roten food-a kad to neko moze ko ja popušiti jedanput i nikad više ).,, jel cemo pricati o teškom nalaženju oružja a svi imamo mapu i vidimo di su aerodromi i znamo koji su "čuvani" od snajperista a koji nisu., i na kraju o kojem cemo to frendly-u pricati o bambiju kojeg bandažiram a on me lupi sjekirom ili o nekom ko ima gun a vidi me full geeranog sa full opremljenim m4 u rukama i mosinom na leđima - taj bu išao da me zvekne zubima ak treba samo da mi uzme opremu - samo u slucaju kad igraš sa više igrača/prijatelja ljudima ne pada na pamet da te idu opljačkat i to je tako i to je tako u ljudskoj prirodi - ja nemam potrebe nikoga ubijati čak dapaće koga sam vidio čak sam mu i davao hranu i rekao di su pipe i pomogao sa osnovama igre....
Sve u svemu kad me vec navlacite igra nudi sadržaja za jako malo game-inga trenutno, meni osobno puno prelagan Pve segment a to mi je bilo prvo kaj sam htio jer COD nisam nikad ni igrao ( ne znam zakaj me stalno tamo tjerate u više navrata sam napisao da me to ne zanima nimalo ) i ne zanima me napucavalnje s drugima jer takvih igra ima brdo., nažalost survivel gameing u ovoj igri je nikakav - pa jači je u 10 godina staroj igri tipa Fallout 3 i NV da ne pričam u Stalkeru, ovo s hranom i vodom su sve te igre imale isto samo je bilo potrebno sitne modove instalirati tako da to nije nikakva novina i nikako nije dovoljno samo po sebi da bi se nazvalo igru zbog toga survivel, pogotov ne kad su vodu rješili na način da je možeš iz svake pipe popiti ...
tako da ajd da mi sad neko odgovori ako Vas mogu lijepo zamoliti ako neko igra Arma 3 i neki od dayZ modova tamo BP ili nešto da li je bar malo izazovnije igrati protiv PvE segmenta odnosno zombie-a, vidim da ih tamo ima x20 ali isto ne napadaju baš i imaju retrdiran ai - eto zanima me iz prve ruke
Ma lik samo donosi "negativne vibracije" non-stop plakanje, prenemaganje i kukanje. Ako nije uspio u SA naci cilj, svrhu i zabavu nakon gearanja sigurno ju nece naci ni tamo nakon skupljanja geara. Ovdje nema questova, ovo nije RPG ili naucis sam sebi praviti zabavu ili ides igrati nesto gdje te developer "vodi za ruku" i zabavlja. . .
U ostalom valjda je logicnije pitati za ARMA 3 mod u ARMI, jer valjda je veca vjerojatnost ako netko ima ARMU 3 da je i probao mod, nego spamati ovdje i pitati ljude koji igraju drugi naslov. . .
I Voodoo toliko vise sere* da mi je muka od tebe, dok nisi nasao oruzje tulio si i tupio kako je tesko ubiti zombija s mele, kako se namucis i kako si nesposoban udariti ga u glavu da je to nebalansirano. Kad IMAS oruzje onda je to opet prelagano. . ., obijes ga prebrzo, nije ti izazovno. . . Jel se moze tebi uopce udovoljit?
Imas izbor ili se natezati s zombijem u mele i skinuti ga tiho riskirajuci da ti osteti gear, ili ces ga instant skinuti metkom ali riskiras privlacenje paznje ostalih igraca JER TE CUJU. . .
Idi igraj War Z tamo imas sta "radit" ima i safe house, ma stvoreno za tebe!
Iskreno nadam se da NIKAD nece u ovoj igri biti "safe house" jer strah od gubitka geara (iako neki tvrde da ga mogu prikupiti na brzinu) uveliko pridonosi atmosferi same igre, daje onaj ruzan osjecaj u zelucu kad iznenada naletis na protivnika ili cujes zvizduk metaka oko sebe. Ako postoji safe house, i ja mogu biti hoarder pa da me doslovno boli uho hocu li poslje umrjeti ili ne to vise nije to. . .
nije stvar niti u 45 eura, imam armu 3 i instalirao sam breaking point...
znaš koliko sam ga puta igrao pored dayza? dobrih dva puta po 15 minuta, eto koliko vrijedi....
dok je arma 3 druga spika i nemože se uspoređivat sa dayzom jer je totalno druga špreha.
a i ako misliš igrat sam onda zaobiđi armu 3 u širokom luku jer to nema smisla.
eto to sam htio čuti, sve mi je jasno tak sam i mislio - hvala !!
Ma lik samo donosi "negativne vibracije" non-stop plakanje, prenemaganje i kukanje. Ako nije uspio u SA naci cilj, svrhu i zabavu nakon gearanja sigurno ju nece naci ni tamo nakon skupljanja geara. Ovdje nema questova, ovo nije RPG ili naucis sam sebi praviti zabavu ili ides igrati nesto gdje te developer "vodi za ruku" i zabavlja. . .
U ostalom valjda je logicnije pitati za ARMA 3 mod u ARMI, jer valjda je veca vjerojatnost ako netko ima ARMU 3 da je i probao mod, nego spamati ovdje i pitati ljude koji igraju drugi naslov. . .
Iskreno nadam se da NIKAD nece u ovoj igri biti "safe house" jer strah od gubitka geara (iako neki tvrde da ga mogu prikupiti na brzinu) uveliko pridonosi atmosferi same igre, daje onaj ruzan osjecaj u zelucu kad iznenada naletis na protivnika ili cujes zvizduk metaka oko sebe. Ako postoji safe house, i ja mogu biti hoarder pa da me doslovno boli uho hocu li poslje umrjeti ili ne to vise nije to. . .
najveca glupost ikad, smisao igre se gubi i dobivamo smece zvano WarZ...
ATM u igri baš nemaš kaj puno se "zabavljati" a pogotovo ne lutati po mapi jer znaš di je koji grad i ne vidim na kaj bi ja to mogao naletiti ili kaj tražiti sa full opremljenim M4 u rukama, full opremljenim ofarbanim Mosinom na leđima i full FNX-om u đepu sa 3 crate-a municije itd.. i sa po još 3-6 frendova sa kojima igram, znači ako idem sam nemam kaj više tražiti u igri a ako idem s njima onda nemam isto kaj drugo raditi nego ubijati bandite ili snajperiste koji bambije ubijaju ali i to dosadi ...
tako da imho - moraju puno pojacati survivel u ovoj survivel igri ali ne na nacin da puste više igraca na server nego da puno poboljšaju PvE komponentu i A.I. i broj i raznovrsnije A.I. neprijatelje, smanjiti spawn loot-a i sam loot ( ane da nađem 6x m4 u jednom preletu aerodroma ) i trebali bi kaj je neko rekao vezati character-a uz server a ne da on hoopa sa servera na server full nageeran ili opce ne nageeran baš zato da se brzo i lako na geer-a -- e onda bi to bilo vec nekaj...
Kad shvatis sta igras, onda dodes ovdje i pises... do tada ili nastavi igrat ili prestani spammat i miran si.
Kupio sam i ja igru pa imam par pitanja.
U igri pretpostavljam nema nikakve mape kaj mogu vidjet gdje sam trenutno? I zanima me kako mogu zaustaviti krvarenje dok me recimo zombi malo okine ili neko drugi šakama?!
btw. Dodajte me na Steamu(leozjeee) tak da ne moram igrat sam.
i kak ti se svijaju CROd -ovci
ATM u igri baš nemaš kaj puno se "zabavljati" a pogotovo ne lutati po mapi jer znaš di je koji grad i ne vidim na kaj bi ja to mogao naletiti ili kaj tražiti sa full opremljenim M4 u rukama, full opremljenim ofarbanim Mosinom na leđima i full FNX-om u đepu sa 3 crate-a municije itd.. i sa po još 3-6 frendova sa kojima igram, znači ako idem sam nemam kaj više tražiti u igri a ako idem s njima onda nemam isto kaj drugo raditi nego ubijati bandite ili snajperiste koji bambije ubijaju ali i to dosadi ...
tako da imho - moraju puno pojacati survivel u ovoj survivel igri ali ne na nacin da puste više igraca na server nego da puno poboljšaju PvE komponentu i A.I. i broj i raznovrsnije A.I. neprijatelje, smanjiti spawn loot-a i sam loot ( ane da nađem 6x m4 u jednom preletu aerodroma ) i trebali bi kaj je neko rekao vezati character-a uz server a ne da on hoopa sa servera na server full nageeran ili opce ne nageeran baš zato da se brzo i lako na geer-a -- e onda bi to bilo vec nekaj...
Sjecam se kad sam se prvi put spojio na DayZ server, nemas pojma gdje si, neznas mehaniku igre, ni gdje se napti vode, ni da li mozes jesti trulo voce, probas ubiti zombija sakama ili pajserom, nema teorije, sivi ekran, zamucena slika... Tada je to bio pravi survival, zapravo igra je izgledala sadisticki teska.
Nakon nekog vremena provedenog na mapi, nakon sto nadjes virtualnu mapu na netu, naucis se snalaziti, kada nacuis da je sjekira lijek za zombije(bila :D), kada znas da se ne jede trulo voce itd... igra naravno postaje laksa, kao i sve drugo u zivotu, jednostavno naucis i postanes bolji.
Ili gledaj ovako, dok igras prestani koristiti virtualnu net mapu pa ces vidjeti koliko igra postaje teza.
Masu ljudi igra DayZ casual 4fun zbog interakcije s drugim ljudima, pitanje je kako pomiriti te casual igrace sa pravim gamerima, to je kao da u wowu pravis jednu instancu za okorijelog heroic ridera i nekoga tko ima iskustva u par 5man instanci.
Biti ce zanimljivo vidjeti u kojem ce smjeru igra ici, ovo je ipak tek alfa i ta survival komponenta ce recimo puno ovisiti o loot spawnu, a to je zapravo fine tuning igre, nesto sto ce biti lako promjenjivo u beti ili cak i nakon verzije 1.0., nece biti lako napraviti igru koja mora biti bar donekle pristupacna novim igracima, a u isto vrijeme izazovna za veterane kad je o survivalu rijec.
Meni bi ova igra bila, naravno uz napredniji AI i svime onime sto misle dodati i recimo jos nekakvim NPC bazama i kampovima, igriva i kao single player, ali zapravo, pve i survival na stranu, DayZ se igra zbog interakcije s drugim ljudima, tj ubijanja .
Sjecam se kad sam se prvi put spojio na DayZ server, nemas pojma gdje si, neznas mehaniku igre, ni gdje se napti vode, ni da li mozes jesti trulo voce, probas ubiti zombija sakama ili pajserom, nema teorije, sivi ekran, zamucena slika... Tada je to bio pravi survival, zapravo igra je izgledala sadisticki teska.
Nakon nekog vremena provedenog na mapi, nakon sto nadjes virtualnu mapu na netu, naucis se snalaziti, kada nacuis da je sjekira lijek za zombije(bila :D), kada znas da se ne jede trulo voce itd... igra naravno postaje laksa, kao i sve drugo u zivotu, jednostavno naucis i postanes bolji.
Ili gledaj ovako, dok igras prestani koristiti virtualnu net mapu pa ces vidjeti koliko igra postaje teza.
Masu ljudi igra DayZ casual 4fun zbog interakcije s drugim ljudima, pitanje je kako pomiriti te casual igrace sa pravim gamerima, to je kao da u wowu pravis jednu instancu za okorijelog heroic ridera i nekoga tko ima iskustva u par 5man instanci.
Biti ce zanimljivo vidjeti u kojem ce smjeru igra ici, ovo je ipak tek alfa i ta survival komponenta ce recimo puno ovisiti o loot spawnu, a to je zapravo fine tuning igre, nesto sto ce biti lako promjenjivo u beti ili cak i nakon verzije 1.0., nece biti lako napraviti igru koja mora biti bar donekle pristupacna novim igracima, a u isto vrijeme izazovna za veterane kad je o survivalu rijec.
Meni bi ova igra bila, naravno uz napredniji AI i svime onime sto misle dodati i recimo jos nekakvim NPC bazama i kampovima, igriva i kao single player, ali zapravo, pve i survival na stranu, DayZ se igra zbog interakcije s drugim ljudima, tj ubijanja .
igra bez mape nije ništa teža jer puno ljudi koji su igrali armu 2 te njezin dayz mod tu mapu nauče a mislm da su je naučili i ovi koji igraju na toj mapi od kad je DayZ Standalone OUT...jer je mapa zapravo vrlo jednostavna...
Sto se mene tice, ja si igru ne kupujem dok ne bude u nekoj stabilnoj fazi, do tada igram LoL, Skyrim, TF2 i slicne svastarije... Ovako i onako nemam love, necu jos spiskati 20€ na igru koja mozda bude dobra a mozda ispadne uzas (sto nije bas da se ne moze dogoditi)... Mislim, igru volim, pratim sve vezano uz nju, ponekad igram kod frenda da vidim te novine u igri, ali 20€ mi je daleko previse za igru koja jos nije poprimila svoj finalni oblik, a u trenutnom obliku je "nadi gear (sto je ipak pre lagano, ja sam u jedva pola sata nasao mosin, revolver,hranu, vodu i backpack) i ubijaj druge igrace", a za takav nacin igre si mogu i CoD upalit.
Igra ima ogroman potencijal, i ocekujem dosta od igre... Nadam se da ce se dev team potruditi i usavrsiti igru, tako da je i ja nekako nabavim
A za nedostatke ne moras pricat, znamo ih svi... Alpha je, samo lagano...

Od novog peca nema smisla uzimat nista osim M4 ili mosina sa 12x scopeom, nista ne mogu pogodit, kad ciljam sensitivity se poveca na milijun...
- koju to toplu odjecu moraš nositi ??
- koje to tablete moraš piti ako piješ vodu iz jezera, ja i frend pili ne znam koliko puta i nije nam ništa bilo ( još jedna apsolutna glupost - postoje tablete koriste nicem ), da ne pricam da možeš popiti iz pipe koju ima svako selo, neka sela i po više pipa - kad bi uveli da moraš tablete korisiti u čuturici kad nasipaš vodu iz pipe ili jezera onda bi to vec bilo puno bolje..
- hrana - ima je na pretek, samo konzerve uzimaš i spawn-a ih se milion ..
- udruživanje !? na koje udruživanje misliš, pazi ja čak nikoga ne ubijam na prvu nego probam popričati itd.. ali igra je prejednostavna i kad solo igram a kamoli da imam potrebu se udružiti da bi lakše igrao protiv PvE elementa - da je tako bilo bi puno bolje, npr da se moraš udružiti da bi napao neku bazu koja vrvi zombie-ima ali ima dobar loot itd.. ovako igram solo ili s frendovima pa sad neko udrživanje na nas 3-5 pa još nešto za šta da ko horda trčimo i ubijamo ona 3 zombie-a u gradu ili tražimo pojedinačne bandite !!?'
- mehanika - mehanika pada u vodu oko temelja kad nisu dobro odrađeni, ne kažem da ne budu ali zašto nisu odmah - imaju sve instrumente i igru da ih uvedu, igrači bi bili zadovoljni kad bi to uveli jer su kupili survivel igru a ne bf4 ili cod kak kažeš ??
- dakle prvo kaj treba uvesti je da svaki server ima bildanje charachera ispocetka, znaci nema sad ja dođem do aerodrom sa sačmaricom i onda hoopam 5 puta po različitim praznim servervira dok se skroz ne zgiram, to svi rade i to je glupost da se to tak može - treba biti kao regular i Hard core kak ima da su odvojeni i da kad jednog ube da je drugi živ i da imaš ispocetka se sgeerat - nema onda više hoopanja po serverima i uništavanja igre.. to da uvedu i ova teže igre oko hrane i vode i smanje loot i povečaju broj zombie-a u gradovima ali i svakako njihov a.i. i da budu bez gliceva onda možemo pričati o survivel igri..
Ajde se ukloni iz teme jer za pola opcija u igri nemas blage veze.

hrana na svakom uglu.
bunar sa vodom u svakom selu.
lijekove? samo antibiotici, i to je velika rijetkost da se zarazis
kakva topla odjeca?
aktivni ugljen ako pijes vodu iz jezera? koji gnjurac, pijem stalno nikad mi nista nije bilo
daj ne bubetaj molim te samo se sramotis
Koji ste vi likovi ja to ne vjerujem. Kaj ne kuzite da osnovni sistemi jos nisu u igri? Tu se raspravljate oko loot balanca i o tome dal se infectas dok pijes iz bunara a ne kuzite da cak niti loot system nije u igri jos. Kaj mislite da su antibiotike i slicne stvari stavili u igru radi zajebancije? Ili ono dok pada kisa kaj se namocis. Sve te stvari su u igri zato jer je lakse dizajneru nacrtat neki item i stavit ga u igru nego programeru to sve poslozit. Programeri trenutno imaju daleko pametnijeg posla nego se bavit s tim dal se infectas iz bunara ili ne. Loot system je jedan od najbitnijih sistema u igri i bez njega nema smisla radit na drugim stvarima.
Jako puno se prica o server hopanju umjesto da se prica o loot respawn. Ljudi server hopaju jer je to najbrzi nacin da se nade gear, znaci itemi se trenutno ne respawnaju na serveru. U buducnosti kad ti pokupis neki item, nakon nekog vremena novi item ce se stvoriti na nekoj drugoj lokaciji. Najvise itema ce se stvarati tamo gdje ima najmanje populacije, znaci ako su svi u berezinu najvise loota ce biti u kamenki npr. i takav sistem ce poticati ljude na istrazivanje po mapi. U buducnosti server hopanje bi trebalo biti gubljenje vremena, ali sad trenutno dok se loot ne respawna i dobis timer svaki put dok se server srusi ili te admin kicka nema smisla popravljat server hopanje.

sramotis se sto ides pametovat pa valjas gluposti
sramotis se sto ides pametovat pa valjas gluposti
Gluposti valja ovaj kaj prica da igra nije dobra jer nemoras nosit toplu odjecu i jer ima previse konzervi na mapi. To je ko da ides radit krov kuce prije temelja i onda skuzis da ti krov ne pase na kucu pa moras novi krov radit.
- mehanika - mehanika pada u vodu oko temelja kad nisu dobro odrađeni
Voodo ako nisi primjetio temeljni sistemi nisu jos u igri.
Znam ja sve mehanizme igre i to bolje nego ti bez brige i kaj koji status znaci ali 90% mehanizama igre trenutno je radi a nije ni receno da ce ikada raditi jer da hoce ukljuciti onda bi ukljucili, govovoris o tome da te zombie ugrize pa te inficira i da za zo postoje ljekovi i alkohol da natopis gaze - sve to ima i mene je isto impresioniralo na pocetku ali fakt he da u 96 sati igre me ji jednom zombie nije ugrizao i inficirao da bi se ja morao pomuciti i nac ljek za to, za sad eventualno radi da te rukama lupi po glavi i slomi ti nogu pa motas napraviti splint, voda, hrana, tablete, dodatni aspekti - sve pada u vodu ako se ne rjese temelji a to je da igra bude teza,, ali posto nove igre rade sve lakse i lakse za sve debilniju generaciju novih gamera bojim se da ce to pogoditi i ovu igru s razlogim da dobe sto vise prodanih kljuceva - kazem da su htjeli ukljuciti tablete i ugrize mogli su - sta ih prjeci u tome pa sad ti zombue moze slomiti nogu a ne moze te inficirati - kako to !?!? Za vodu ti ne trebaju tablete ali da napravis split moras nac drvo u nekoj garazi a ne mozes pisjec granu u sumi sa sjekirom koju imas na ledjima, kad strgas nogu ne mozes sepat na jednoj nego moras puzat jer puzanje je puno lakse itd..
Odi ti igrat simse ili neku jis tebi "tezu" igru jer tebi je i ova sad ovak nenamjestena ocigledno sasvim teska a ne da mene hebes za cod i bf koji nikad ni nisam igrao ali ti ocito jesi i to dugo ali ti je bila preteska pa si se tu dosao boriti sa 3 zombie'a u igri i places samo da ih nebude vise..
I nije problem kaj je igra u pre-alpha fazi nego kaj oni ni sami ne znaju kaj bi vec mjesecima pa se bave kalasima/policijskim uniformama itd umjesto da pospajaju to kaj su naumili, neka budu hrabri pa neka napokon naprave igru koja ce ti malo upregnut mozak i napravit ju zanimljivom a ne da gledaju da bude svima igriva da bi oni prodali jos 10 milja cd-key zato jer neko ne zna nista osim se napucavati
jer da hoce ukljuciti onda bi ukljucili, govovoris o tome da te zombie ugrize pa te inficira i da za zo postoje ljekovi i alkohol da natopis gaze - sve to ima i mene je isto impresioniralo na pocetku ali fakt he da u 96 sati igre me ji jednom zombie nije ugrizao i inficirao da bi se ja morao pomuciti i nac ljek za to, za sad eventualno radi da te rukama lupi po glavi i slomi ti nogu pa motas napraviti splint, voda, hrana, tablete, dodatni aspekti - sve pada u vodu ako se ne rjese temelji a to je da igra bude teza,, ali posto nove igre rade sve lakse i lakse za sve debilniju generaciju novih gamera bojim se da ce to pogoditi i ovu igru s razlogim da dobe sto vise prodanih kljuceva - kazem da su htjeli ukljuciti tablete i ugrize mogli su - sta ih prjeci u tome pa sad ti zombue moze slomiti nogu a ne moze te inficirati - kako to !?!? Za vodu ti ne trebaju tablete ali da napravis split moras nac drvo u nekoj garazi a ne mozes pisjec granu u sumi sa sjekirom koju imas na ledjima, kad strgas nogu ne mozes sepat na jednoj nego moras puzat jer puzanje je puno lakse itd..
Da, igre se rade preko noci, neznam u kojem svijetu zivis. Rocket je rekao da su zaposlili jedan cijeli studio da radi zombijima i wildlife. Sad kako ce to ispasti cemo tek vidjeti kada stave te zombije u igru. Zombi te nije inficirao u 96 igre iz jednostavnog razloga jer taj sistem nije u igri, mislim ko da se s malim djetetom razgovaram.
I nije problem kaj je igra u pre-alpha fazi nego kaj oni ni sami ne znaju kaj bi vec mjesecima pa se bave kalasima/policijskim uniformama itd umjesto da pospajaju to kaj su naumili
Vec sam ti prije rekao da razliciti ljudi rade na itemima i razliciti na sistemima kao loot spawn. U gaming industriji imas programere, dizajnere itd. tak da nemoj trolat vise.
Evo pogledaj si tu kak se igre rade, ovaj kaj crta zombije nema veze s likom koji npr. radi code za item respawn i slicne stvari.

2 steelman i ostali - daj nebudute vise smjesni o "ne radi se igra prek noci" prodali su 2 milje keyeva po 25 eura to je 50 milja eura i sad nakon kazu pola godine a proslo je i 2 vjerojatno da ne pricam da su imali gotovu mapu, naltene gotov engine ( kaj nisu uzeli engine iz arma 3 stvarno mi nije jasno i to kaj nisu preuzeli odtedjeni velinpostotak koda engina a ista su firma to mogu drugima pricati i to samo govori o njihovoj nesposobnosti ), uglabnom imali su vec najteze i programerski najzahtjevnije stvari vec rjesene a u pola godine sa 50 miliona bi Hrvatski programeri ili npr Vostok Ukrainski napravili komplet igru iz temelja koja ni bila ili u kasnoj beti ili u relise formi - sramota
Oni su imali samo za dodati na igru maltene mod koji bi imao sve aspekte postapokalipticnog prezivljavanja i sad su oni u pola godine i vise nabacali 20-30 stvari od cega su 5 spojili nrkak a ostale vise u zraku dok se oni bave lovackim pricama i puskama i obleci koju su isto gec imali zavrsenu i to ne sa 5 puski i 5 pistolja kak sad imamo nego sa 300 vrsta naoruzanja
Sve u svemu s tom lovom igra je u trenutno sramotnom stadiju i ako ne kane u narednih mjesrc dva napraviti dramaticni pomak u igri odose nam pare ko da smo kurvi cvjece donjeli
Dobro si mu rekao, u buducnosti ce sve tak radit, zasad ne radi iz jednostavnog razloga koji se zove alpha.
2 steelman i ostali - daj nebudute vise smjesni o "ne radi se igra prek noci" prodali su 2 milje keyeva po 25 eura to je 50 milja eura i sad nakon kazu pola godine a proslo je i 2 vjerojatno da ne pricam da su imali gotovu mapu, naltene gotov engine ( kaj nisu uzeli engine iz arma 3 stvarno mi nije jasno i to kaj nisu preuzeli odtedjeni velinpostotak koda engina a ista su firma to mogu drugima pricati i to samo govori o njihovoj nesposobnosti ), uglabnom imali su vec najteze i programerski najzahtjevnije stvari vec rjesene a u pola godine sa 50 miliona bi Hrvatski programeri ili npr Vostok Ukrainski napravili komplet igru iz temelja koja ni bila ili u kasnoj beti ili u relise formi - sramota
Oni su imali samo za dodati na igru maltene mod koji bi imao sve aspekte postapokalipticnog prezivljavanja i sad su oni u pola godine i vise nabacali 20-30 stvari od cega su 5 spojili nrkak a ostale vise u zraku dok se oni bave lovackim pricama i puskama i obleci koju su isto gec imali zavrsenu i to ne sa 5 puski i 5 pistolja kak sad imamo nego sa 300 vrsta naoruzanja
Sve u svemu s tom lovom igra je u trenutno sramotnom stadiju i ako ne kane u narednih mjesrc dva napraviti dramaticni pomak u igri odose nam pare ko da smo kurvi cvjece donjeli
Because the AI was designed for a different purpose, simply the movement of soldiers through open terrain over LONG distances in the times before navmesh was really a "thing".Because the AI was designed for a different purpose, simply the movement of soldiers through open terrain over LONG distances in the times before navmesh was really a "thing".]
It's is quite simple:
The mod was attempting to make it's parent game, Arma, do things it was never designed to do. When we started planning the standalone, we realized we needed to focus on taking the game beyond these limitations.
We decided that to redo the mod without addressing these limitations was both unprofessional, and a great missed opportunity. Many of these limitations would require drastic changes to the architecture. Changing aspects of the game that have been built up over a decade.
You cannot see the forest for the tree's, you are looking at the front "features" of the mod and saying "but the standalone doesn't have tents!" without looking at what is being built. Sure, the standalone doesn't have tents. But what does it have? The answer is: it has an architecture that offers it a future.
Example 1: the mod supports about 1000-4000 dynamic objects all told. Not only does DayZ currently support 40000-100000 dynamic objects, but with the implementation of 64-bit, this number approaches effectively unlimited.
Example 2: network "bubble". This not only drastically addresses hacking, but following along point 1 above, it makes things possible we could only dream of before.
Evo ako ti sad nije jasno onda nema pomoci.
Boze dragi izspamali ste temu, vec 3-4 stranice se samo svadjate.. Jednostavno je- ako ti se igra svida- igraj. Ako ti se ne svida- gubi se sa teme i ne seri po igri. Ili jednostavno cekaj da naprave hebenu igru do kraja za boga miloga.
Igra je u ALPHI, skuzi da je u je*enoj ALPHI!!! Jos ljudi rade na igri, bogte jos nisu niti loot do kraja sredili, sta bi ti, zavrsenu igru u tjedan dana?! Brate mili, ili se strpi ili suti, ponavljas se.