Uvod
Naisao sam na igru zvanu Blockland i odlucio je kupit, pa vec kad nema nikakve teme o njoj na ovome forumu odlucio sam je sam pokrenut. Blockland je slican Minecraftu, barem kad bi to rekao bih pogrijesio jer Blockland je izasao puno prije popularnog Minecrafta, pa bi ispravno bilo Minecraft je slican Blocklandu, ali nema veze. Stvarno igra se cini kao da je napravljena za dijecu od 6 godina, ali imate i TDM,Roleplay,Nogomet,Prison Escape,Free Mode,GTA... ma svakakve gamemodove, za svakog nesto :)
O igri?
Blockland je igra tipa otvorenog svijeta bez postavljenih ciljeva, daje igračima slobodu projektirati i izgraditi složene strukture. Igrači grade unutar virtualnog svijeta pomoću cigli koje podsjećaju na lego kockice. Građevine se mogu graditi uz pomoc jednog igraca ili vise njih bilo to online ili putem lokalne mreže. Svaki igrač koji kupi igru je u stanju hostati svoj server, te moći primiti do 100 igrača, no to ovisi o internetu.
Povijest igre
Prototip Blocklanda , poznat kao ' Vanilla Blockland ' , objavljen je 14. studenog 2004 ." Globe and Mail " napisao je članak o ovoj ranoj verziji Blocklanda u kojem je Eric Hartman stekao 20.000 korisnika u 4 godine. U jednom trenutku , Lego se ponudio kupiti Blockland od Hartmana i dao mu posao da usavrsi Blockland. Nakon što nije čuo sa Legom neko vrijeme , Eric otišao naprijed s radom na potpuniju , maloprodajnu verziju Blocklanda. Retail verzija Blocklanda je dovršena i puštena u prodaju 24. veljače 2007. Dana 16. prosinca 2013, Blockland je pušten u prodaju na Steamu nakon što je proveo gotovo godinu dana na Steam Greenlightu.
Gdje kupiti?
-Steam Store
-http://blockland.us/Store.html
System requirements
1. 800mhz cpu
2. 512mb ram
3. 32mb openGL compatible video card
4. Latest drivers for your video card
5. Windows XP, Vista, Windows 7 or higher; OSX 10.5 or higher
Stvarno svatko moze pokrenut :)
Trailer 1
Trailer 2