Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 62.264
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi
Volume kaže...

O čemu ti? Tko bi gasio ikakve jezge? BF4 je imao problema kod pojedinih slučajeva s iskorištavanjem svih jezgri, odnosno događalo se to da bi se proc na trenutke vraćao u ''parked'' stanje radi loše komunikacije windowsa i same igre. Prisiljavanjem proca da je cijelo vrijeme u ''unparked'' stanju je ništa drugo nego onemogućavanje onoga što sam napisao u prethodnoj rečenici. Ne kužim što je tebi to smiješno u mom postu pa ako može malo pojašnjenja. Hvala

pojedini slucajeva? lool! procesor se vraca u parked stanje onda kad nema potrebe za njom neznam sta tu ima ne raditi pogotovo u bf4mp di se 99% vremena iskoristava svih 8 jezgri! sad vam je odjednom i core parking kriv sto vam bf4 ne radi! molim te daj mi samo jedan primjer u bf4mp s i5 ili i7 da mu je to pomoglo?obicni bullshit...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina
neaktivan

Evo ti pa uzivaj. Stvarno neznam kako pojedini ljudi ovdje razmisljau, ako tebi nesta radi nemora znacit da drugima radi.  Kao sto ovi iznad kazu da je AMD proc. slab za ovu igru, a kad im pokazem da i ljudi sa intelima imaju istih problema, odjednom svi sute??

14 godina

Točno sam znao u šta će se tema pretovoriti, svađanje, trolanje i kurčenje na čijem računalu igra manje crasha.

Igra crasha svima, neovisno, gubi zvuka svima i svima radi kako nebi trebala.

Sad će doći netko i reći da mu radi perfektno...radi i meni perfketno, dok se ne stopa working.

Sutra izlazi patch u koje dajem zadnje nade a i one su kurve, da će igra biti napokon igriva, da će rušenje i zvuk bug biti iza nas.

Ako to ne poprave onda ne znam koji qurac oni rade tamo.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 20:02 (fila2208).
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam samo napisao sta se meni dogadja i kako su to isto popravili u beti, ali sad u konacnoj verziji isti k. al nekima to neodgovara(nepitaj zasto neznam ni ja) pa bubaju gluposti.

13 godina

CPU: Intel Core i5 3570K 3.4GHz 6MB Catche Quad Core
MBO: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
GPU: Sapphire Radeon HD 7870 2GB GHz Edition
HDD: SATA WD Caviar Blue WD10EALX-009BA0 1 TB (na ovom je instaliran)
SSD: Corsair Neutron 64 GB
RAM: Corsair Vengeance 1x8GB DDR3 1600MHz CMZ8X3M1A1600C10
PSU: Corsair TX650

Meni je sve OK, ali igra se tu i tamo crasha(kao i svima ostalima)

http://www.youtube.com/user/MsDome007

2 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Volume kaže...

O čemu ti? Tko bi gasio ikakve jezge? BF4 je imao problema kod pojedinih slučajeva s iskorištavanjem svih jezgri, odnosno događalo se to da bi se proc na trenutke vraćao u ''parked'' stanje radi loše komunikacije windowsa i same igre. Prisiljavanjem proca da je cijelo vrijeme u ''unparked'' stanju je ništa drugo nego onemogućavanje onoga što sam napisao u prethodnoj rečenici. Ne kužim što je tebi to smiješno u mom postu pa ako može malo pojašnjenja. Hvala

pojedini slucajeva? lool! procesor se vraca u parked stanje onda kad nema potrebe za njom neznam sta tu ima ne raditi pogotovo u bf4mp di se 99% vremena iskoristava svih 8 jezgri! sad vam je odjednom i core parking kriv sto vam bf4 ne radi! molim te daj mi samo jedan primjer u bf4mp s i5 ili i7 da mu je to pomoglo?obicni bullshit...

Da pojedinih slučajeva, jer kako sam rekao kod nekog se to događalo, a kod nekog ne. Bogu hvala google znaš koristiti i sam pa potraži malo jer primjera ima mali milijun. Baš iz ovog razloga je dobrom broju ljudi igra radila loše na windows sedmici, dok je na osmici radila dosta bolje ( core parking je bolje riješen). Vraćanje u parked stanje uvjetuje loša komunikacija između windowsa i pojedine aplikacije. Mislim da svi znamo da je bf4 prilikom izlaska imao poprilično problema (i dalje ih ima) pa ne vidim razlog zašto je tebi ovo smiješno, odnoso zašto misliš da je ovo dovedeno do savršenstva u igri?

14 godina
fila2208 kaže...

Točno sam znao u šta će se tema pretovoriti, svađanje, trolanje i kurčenje na čijem računalu igra manje crasha.

Igra crasha svima, neovisno, gubi zvuka svima i svima radi kako nebi trebala.

Sad će doći netko i reći da mu radi perfektno...radi i meni perfketno, dok se ne stopa working.

Sutra izlazi patch u koje dajem zadnje nade a i one su kurve, da će igra biti napokon igriva, da će rušenje i zvuk bug biti iza nas.

Ako to ne poprave onda ne znam koji qurac oni rade tamo.

Ništa od navedenog ne radim, ako tako ispada ja se ispričavam. Jedina namjera mi je bila pokušat pomoći kolegi @191x7.

Kako i sam kažeš igra ne radi kako bi trebala i svi imamo tu i tamo određenih problema, pa baš zato pokušajem doznati zašto se dotični kolega @Stjepan izruguje mom savjetu koje je pomogao dobrom broju ljudi

16 godina
Y2K2 kaže...

Evo ti pa uzivaj. Stvarno neznam kako pojedini ljudi ovdje razmisljau, ako tebi nesta radi nemora znacit da drugima radi.  Kao sto ovi iznad kazu da je AMD proc. slab za ovu igru, a kad im pokazem da i ljudi sa intelima imaju istih problema, odjednom svi sute??

{#}

Ja sam te kulturno savjetovao, ti vjeruj ili nemoj, a ne šutim, nego kad mi netko na pokušaj pomoći i friendly advice počne teoretizirat, odustajem od daljnje debate.

Druga stvar, pročitaj to što si linkao na prošloj stranici - jednom je skype radio stutter (također česta pojava, još od doba bf3), drugom parkirane jezgre, trećem nešto deseto, da sad ne quotam s battlelog foruma dio po dio, al poanta je da bi ti prvi trebao PROČITATI ono što si sam tu linkao. A ta battlelog tema samo potvrđuje ono što je ovdje i u bf4 temi napisano 100x već, ali ekipi je lakše rantat bzvz nego pronaći problem - veeeelika većina tih problema je user related, iliti lokalna - do korisnikovog računala - što zbog loših drivera, što zbog neoptimiziranog os-a, što zbog pojedinih korištenih aplikacija u backgroundu, što zbog integrirane zvučne, itd itd., samo treba čitat, i to s razumijevanjem.

Btw, i dalje ti tvrdim i stojim iza toga da ti phenomčići nisu dorasli cpu zahtjevnosti zadnja dva bf naslova, slagao se ti ili ne, to je već xx puta provjerena činjenica. Samo što je to dolazilo do izražaja u bf3 ponajviše na 64slot serverima kad cpu treba odradit masu toga, a u bf4 se manifestira i na ajmoreć normalnim, tj najčešće igranim 32p serverima...

No, dosta o tome, jer očito nema smisla,ekipa više voli troll nego ontopic i help related rasprave....

13 godina
protjeran
Volume kaže...
Stjepanj kaže...
Volume kaže...

Da pojedinih slučajeva, jer kako sam rekao kod nekog se to događalo, a kod nekog ne. Bogu hvala google znaš koristiti i sam pa potraži malo jer primjera ima mali milijun. Baš iz ovog razloga je dobrom broju ljudi igra radila loše na windows sedmici, dok je na osmici radila dosta bolje ( core parking je bolje riješen). Vraćanje u parked stanje uvjetuje loša komunikacija između windowsa i pojedine aplikacije. Mislim da svi znamo da je bf4 prilikom izlaska imao poprilično problema (i dalje ih ima) pa ne vidim razlog zašto je tebi ovo smiješno, odnoso zašto misliš da je ovo dovedeno do savršenstva u igri?

bf3 a sad i bf4 su pojam za danasnje iskoristavanje 8 jezgri i on to radi kao niti jedna druga igra na ovoj planeti, zato kazem da su bullshit price koje govore da paljenjem (iako ce ih sama igra u 100% slucajeva sama upaliti kad joj je to potrebno) ili nedaj boze gasenjem jezgri to pomoglo! i ne ismijavam ja tebe nego tu cinjenicu da je to nekome pomoglo isto i kao ludaku kojem das andol za izljecenje ludosti i on povjeruje i ozdravi!

sry ak je ovo offtopic!{#} LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina
neaktivan
jopis kaže...
Y2K2 kaže...

{#}

Ja sam te kulturno savjetovao, ti vjeruj ili nemoj, a ne šutim, nego kad mi netko na pokušaj pomoći i friendly advice počne teoretizirat, odustajem od daljnje debate.

Druga stvar, pročitaj to što si linkao na prošloj stranici - jednom je skype radio stutter (također česta pojava, još od doba bf3), drugom parkirane jezgre, trećem nešto deseto, da sad ne quotam s battlelog foruma dio po dio, al poanta je da bi ti prvi trebao PROČITATI ono što si sam tu linkao. A ta battlelog tema samo potvrđuje ono što je ovdje i u bf4 temi napisano 100x već, ali ekipi je lakše rantat bzvz nego pronaći problem - veeeelika većina tih problema je user related, iliti lokalna - do korisnikovog računala - što zbog loših drivera, što zbog neoptimiziranog os-a, što zbog pojedinih korištenih aplikacija u backgroundu, što zbog integrirane zvučne, itd itd., samo treba čitat, i to s razumijevanjem.

Btw, i dalje ti tvrdim i stojim iza toga da ti phenomčići nisu dorasli cpu zahtjevnosti zadnja dva bf naslova, slagao se ti ili ne, to je već xx puta provjerena činjenica. Samo što je to dolazilo do izražaja u bf3 ponajviše na 64slot serverima kad cpu treba odradit masu toga, a u bf4 se manifestira i na ajmoreć normalnim, tj najčešće igranim 32p serverima...

No, dosta o tome, jer očito nema smisla,ekipa više voli troll nego ontopic i help related rasprave....

Cista glupost, daj reci kako sam onda igrao sam tim procom bf3 i to sam jos snimao gameplay i sve radilo savrseno, i jos jednom kazem u beti sam imao istu stvar kao i svi ostali, i popravili su bili pred kraj bete i sve je savrseno radilo, kako to objasnjavas.

Najlakse je rec e nevalja ti proc eto slab je .

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 21:07 (Y2K2).
14 godina

Kolega @Stjepan koliko sam primjetio po raspravama općenito ti na ovaj ili onaj način moraš biti u pravu i tvoja mora biti zadnja. Očito je j.... broj ljudi samo velika grupa budala koji su popili andol, kako kažeš, pa su svi probleme nestali. Također u cijeloj ovoj temi svi mi izmišljamo gluposti jer svi imamo neke probleme, jedino ti 99% vremena nemaš nikakvih problema s igrom kako si i sam rekao...

Znači, voditi daljnju raspravu nema smisla zar ne? Pa baci još jedan komentar da i ovdje tvoja bude zadnja...

Toliko od mene. Živija ti meni {#}

9 1 hvala 1
17 godina

CPU: i7-3770k 4.2Ghz

MBO: Z68/Ex3Gen3

RAM: 2*4GB DDR3 G-Skill -Sniper @ 2133Mhz

GPU1: Sapphire AMD Radeon R9 290
GPU2: Sapphire AMD Radeon R9 290

Zvucna: on board

Sve radi savrseno , nikakav crash do sada , jedino su temprerature visoke gpu/cpu-a i fan se cuje od CFX-a. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 21:26 (4mal).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina

Imate SSD? Nemojte PageFile držati kombinirano na SSD-u i HDD-u.

Otkako sam večeras prebacio s takve kombinacije (2GB na SSD i 3GB na HDD) na samo na SSD (3-5GB) igra mi se preporodila.

Bio sam uvjeren da mi je radila glatko. Sada kužim koliko u biti nije radila glatko. Nevjerojatno nešto.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da rezimiram sto imam sve enejblano da bi radio bf bez greske

ulas disjeblan obe grafe,unparked cpu core,lcd standby enjeblan,c3/c1/c6 disejblano u uefi-u,neki pozadinski procesi disjblani,cc cleaner on daly base chischenje registra.te malware i antivirus disejblan :)

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina

rješenje sound loop zamrzavanja možda riješi postavke sounda na 16 bit dvd quality

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav ekipa,
radi se o konfigu :

CPU: AMD FX 8-core 8320 3.5GHZ,16MB 

COOLER: Thermaltake Contac 39

GPU: XFX Radeon 7850 1GB DDR5 256bit

PSU: LC6600 600W

MBO: ASRock 970 pro3 2.0

HDD: TOSHIBA DT01ACA100 1TB

RAM: G-SKILL RIPJAWS DDR3 4GB  1600Mhz
Windows 7 64bit 

u igri nevjerovatno mi gubi framerate,da vidim dali je to do mreze,pokusao sam SP...ajmo majko..svako malo zasteka...
uopce neovisi o exploziji ili naglom pokretu,nego kad ga pukne 5-6 puta u minuti zamrzne u intervalu par stotinki do sekunde...:/  
ugl. neradi glatko...
jedino sto mi je mozda na umu,pa da provjerim s vama,dali bi to moglo biti zbog samo 4gb rama?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
kompfreak kaže...

pozdrav ekipa,
radi se o konfigu :

Windows 7 64bit 

u igri nevjerovatno mi gubi framerate,da vidim dali je to do mreze,pokusao sam SP...ajmo majko..svako malo zasteka...
uopce neovisi o exploziji ili naglom pokretu,nego kad ga pukne 5-6 puta u minuti zamrzne u intervalu par stotinki do sekunde...:/  
ugl. neradi glatko...
jedino sto mi je mozda na umu,pa da provjerim s vama,dali bi to moglo biti zbog samo 4gb rama?  

vrlo vjerovatno da je radi rama.

13 godina
Ili fali Ram, ili Ram na grafickoj, a stavljeni su previsoki detalji (probaj ih smanjit).
Mozda te koci nesto od softvera sto radi u pozadini. Npr antivirus.
A mozda je to jos jedan slucaj gdje bi igra prodisala punim plucima da se predje na Win 8.
Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
lange kaže...
kompfreak kaže...

pozdrav ekipa,
radi se o konfigu :

Windows 7 64bit 

ugl. neradi glatko...

vrlo vjerovatno da je radi rama.

isti procesor imam, ati r9 270 x i 8 Gb Ram-a i meni šteka..jedino mogu locker donekle igrat, a sve ostalo užas..

13 godina
coldyl kaže...

isti procesor imam, ati r9 270 x i 8 Gb Ram-a i meni šteka..jedino mogu locker donekle igrat, a sve ostalo užas..

Ako imate volje, obojica napravite full backup Windowsa 7.

Snimite Win 8 i instalirajte samo drivere i igru, pa onda probajte.

(ako imate BF4 na C disku lako ga samo prekopirate na neki drugi, da ne morate ponovo skidat cijelu)

I onda samo s jednim klikom vratite Win 7.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
neaktivan
CPU: i7 3770 clockan na 4.4
MB: Asorck z77 extreme 4
RAM: 16gb ddr
GPU: gtx 690
Zvučna: asus xonar essence

tu i tamo Stopped working error, sve ostalo manje vise ok.
Takoder iman malih problema sa spajanjem na server, pogotovo ako sam na listi cekanja, pa kad dodem na red me izbaci i kaze "Disconnected by EA" ili tak nesto....

0 0 hvala 0
14 godina

CPU: Inel G2020 2.9Ghz

GPU:HD7750

RAM: 6GB

Igra radi Ok,tu i tamo se desi neki veći drop kada bude više igraća i svaki tjedan barem jednom bf4.exe stopped working.Singleplayer radi ko' u prici :)

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Windows 8.1 13.11 9.4 driveri

-

Nikakvih problema na niti jednoj konfiguraciji.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 23:56 (Tonči).
Moj PC  
3 6 hvala 0
17 godina

lazes za potonju 7970 radi probleme bilo stock ili oc {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 16:58 (4mal).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

O čemu ti govoriš?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
Tonči kaže...
4mal kaže...

O čemu ti govoriš?

O siru{#}

Strm
14 godina
jopis kaže...

{#}

Phenomi II X6 su dorasli i BF3 i BF4.

Za BF3 provjereno jer sam igrao MP na 1100T BE 3.6GHZ i razliku u prelasku sa X4 na X6 PII sam osjetio, gameplay je bio fluidan bez ijednog pada frejmova.

BF4 kao i BF3 koristi mnogo CPU snage, pogotovo na velikim mapama gdje se mape mijenjanju drastično kroz partiju i gdje 64 čovjeka rade nered po mapi, bilo sa helićima, vozilima ili pješadijom.

Zato ne pričaj gluposti, FX ili PII X6 nisu uzrok lošeg rada igre, odavno sam postao video sa GTX 670 1.3GHZ i PII X6, 60 FPS lock u BF3, u jednoj od dotičnih tema.

Čovjek je u pravu, ti nisi u pravu.

Ovo gofno od BF4 je poluproizvod.

iclock2much
14 godina

Kad netko kaže da bf ne koristi baš procesor samo se slatko nasmijem.

Kul mi je ekipa koja stalno ''testira''...daj igraj igru par tjedana pa vidi kako će raditi, a ne jedna mapa i par savršenih rundi koje te poseru da dobro radi.

Nhf ikome, ali stari hardver se znoji uz ovu igru poprilično kad i novi procovi imaju pune ruke posla.

fx8320 je uposlen do kraja, a bome i moj i5 4670 zna doći i do 90-95% ovisno o mapi. 64 igrača naravno, u pozadini, broswer, ts i možda par programčića.

ugl. može se igrati na straijem hardervu, ali onda mi ide na rac kad ekipa priča da imaju jedva 40 fps i naravno to im je super igrivo i super su zadovljni...igrao sam dve godine na laptopu na 20-40fps...to su muke Kristove i to nije igranje, to je mučenje.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
protjeran

MBO: ASrock Z77 Pro4
CPU: Intel Core i5 3570K 3.4 Ghz @ 4.0 Ghz
RAM: Transcend 8GB DDR3 1600 Mhz
GPU: ASUS GeForce GTX 660 Ti DirectCU II 2GB 1070Mhz/6300Mhz

Radi savršeno.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 21:02 (NiramX).

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pa meni je cudno kako mi je beta dobro radila pri kraju, a sad radi isti k.. sa trzanjem, nije vazno koje postavke. igra mi radi  sve ma med/high bez AA na 70+ fps full hd reza. Znaci fps broji 60/75+ ali igra trza(na trenutke)kao da igram na 2 fps-a.

I onda se netko nadje kome igra radi extra i nadje se pametovat.

A ovi sa TD pojasnite sta vam nije jasno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 22:06 (Y2K2).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice