Kupnja smartwatcha izdvojena tema

poruka: 828
|
čitano: 325.756
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Kupnja smartwatcha
anelko kaže...

Pozdrav svima,

lagano ulazim i ja ulazim u vode pametnih satova. Sat mi iskljucivo sluzi kao modni detalj i za sada ih imam 8 u kolekciji. Kako sam od firme dobio 13 pro max vrijeme je da uzmem i neki sat. Cisto da pogledam notifikacije i javim se na neki kraci poziv, ako moze podrzati esim to je jos bolje. Vidim da se dosta preporucuje GW4. Kod nas u BiH je oko 110 eura polovan, a moze se nov naci za 125 eura. Nasao sam jedan GW5 za 140 eura. Sat je dobijen na poklon u Hrv uz mobitel, tako da bih za eventualnu garanciju morao dolaziti u Hrv.

Onako na prvu mi se svidio Huawei GT 2, 3 je jos ljepsi, ali mi je trenutno preskup.

Je li imao neko iskustvo sa ovim satom https://www.joinhoney.com/shop/at-t/p/7394088882085762928_7c930f4f7480489c49d70f6009f53bd3_3c0fe7724f595acbb49347ebc8e5812d? Imam 48$ na honey-u tako da bih samo malo morao doplatiti za ovaj sat.

Samsung i Pixel Watch ne možeš koristiti s Iphoneom, i ako uspiješ bio bi poluproizvod. Radije Apple, Garmin..

2 godine
Kupnja smartwatcha

Pozdrav svima!

U planu je kupnja novom pametnog sata. 
Trenutno posjedujem Xiaomi (amazfit) Stratos 3 vec 2-3 godine i zadovoljan sam tako tako.

Baterija bi mogla bit malo bolja, a najviše me smeta kašnjenje poruka i obavijesti (uvijek dolazi 1 poruka prije a ne ona koja je poslana u tom trenutku, a tu koja je poslana dođe tek kada dođe neka slijedeca obavijest na kojoj aplikaciji).

Generalno sat je potreban za lakše praćenje obavijesti i poruka s mobitela. Dizajn nije ključan ali volio bi da nije neki debeli (visoki) nego nešto tanje ali to nije ključni faktor.
Što se tiće sportskih aktivnosti koristi se za šetnje, trčanje, neki trening po doma i trening u teretani pa bi bilo dobro da ima sve to podržano.

Budžet je 500€, ali smatram da se može i za pola toliko naći nešto solidno.

Gledao sam npr. Garmin Forerunner 245, ali nisam siguran dal je on više usmjeren na trčanje ili se dobro snalazi i kod praćenja aktivnosti na treningu u teretani.

EDIT: Mobitel imam Realme 7 ukoliko je bitno kod izbora.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2023 14:32 (Igor1994).

0 0 hvala 0
8 godina

@Igor1994

..ovo za Garmin. Pa, kak se ne snalazio. Ako mjeri trčanje, mjeri i gym.

Kupnja Garmina je višegodišnja investicija.

Imam Garmin Instinct već skoro 4 kuke', te radi svoj posao sasvim dobro.

dzg
11 godina
Kupnja smartwatcha

Isto tako i ovdje, imam Garmin Fenix 5x i prezadovoljan sam satom, najbolji sat koji sam imao do sada. Što se tiče navigacije-tu je najbolji Garmin, najtačniji mu je gps od svih satova, još ako kupite Garmin Fenix 7....kod njega je drugačiji čip za gps, a ujedno i najtačniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2023 18:14 (Lijepi Dzoni).

0 0 hvala 0
4 godine
PzKpfw kaže...

@Igor1994

..ovo za Garmin. Pa, kak se ne snalazio. Ako mjeri trčanje, mjeri i gym.

Kupnja Garmina je višegodišnja investicija.

Imam Garmin Instinct već skoro 4 kuke', te radi svoj posao sasvim dobro.

Šta zbilja mjeri gym, ono koliko sam imao dizanja bučica i koliko setova, ili npr bencheva, to sam imao na prošlom satu (detekcija pojedinačnih gym vježbi) i to ne mogu više nigdje naći.. Samo generalna sranja poput otkucaja srca i kalorija..

11 godina
Kupnja smartwatcha

U proslih 2-3 godine imao sam dosta pametnih satova. (Huawei GT2e, Samsung Galaxy Watch 3 Classic, Galaxy Watch 4 Classic, Apple Watch 7, Huawei Watch GT Runner i zadnjih mjesec dana Garmin Fenix 6x Pro Solar).

Od svih njih - Huawei mi se najmanje sviđa (sustav, aplikacija i sve ostalo, ima sve, ali nista posebno), najpametniji je Apple Watch, ali najzadovoljniji sam sa Garminom.

Baterija 2 tjedna minimum, sa prosjekom 10 treninga u 14 dana. Čini mi se čvrsto i "rugged" u odnosu na ostale što je svakako prednost. Kod sportova možeš personalizirat podatke koje ti prikazuje itd.

Ugl. Garmin 10/10. (Y) Ali mislim da je opet stvar izbora, kome šta treba. Ako ti treba čitanje poruka i odgovaranje na njih itd., nećeš uzeti Garmin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrbean kaže...

U proslih 2-3 godine imao sam dosta pametnih satova. (Huawei GT2e, Samsung Galaxy Watch 3 Classic, Galaxy Watch 4 Classic, Apple Watch 7, Huawei Watch GT Runner i zadnjih mjesec dana Garmin Fenix 6x Pro Solar).

Od svih njih - Huawei mi se najmanje sviđa (sustav, aplikacija i sve ostalo, ima sve, ali nista posebno), najpametniji je Apple Watch, ali najzadovoljniji sam sa Garminom.

Baterija 2 tjedna minimum, sa prosjekom 10 treninga u 14 dana. Čini mi se čvrsto i "rugged" u odnosu na ostale što je svakako prednost. Kod sportova možeš personalizirat podatke koje ti prikazuje itd.

Ugl. Garmin 10/10. (Y) Ali mislim da je opet stvar izbora, kome šta treba. Ako ti treba čitanje poruka i odgovaranje na njih itd., nećeš uzeti Garmin.

Problem je što su ti satovi neusporedivi. Jer nisu svi ni punokrvni pametni satovi. Ali možemo dati neku generalnu ocjenu, svako od nas subjektivnu. GW i apple imaju najviše funkcija, najviše su "pametni". Huawei (GT2 i GT2 pro sam imao) imaju izgled i build quality (stvatno je odličan). Taj izgled recimo kod apple i galaxy je totalno bezveze a tek od nedavno u svojim top modelima imaju safirno staklo, keramiku, titan itd. Garmin su nekakvi profi sportski satovi, ali imaju i smart verziju. Svakako su općenito možda najpotpuniji, najozbiljniji. Ali opet, više orijentirani na sport. A treba reći i da su cijenom osjetno skuplji od prije navedenih. Tako da...

14 godina
Kupnja smartwatcha

Može preporuka "ženskog" sata koji mjeri otkucaje srca i krvnog tlaka, nekog jeftinijeg/BestBuy za nezahtjevnog korisnika?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Matozan kaže...

Može preporuka "ženskog" sata koji mjeri otkucaje srca i krvnog tlaka, nekog jeftinijeg/BestBuy za nezahtjevnog korisnika?

Otkucaje mjeri svaki, ali najjeftinije što može odmjeriti tlak je galaxy watch 4/5. 40mm taman za žensku ruku -baterija za jedan dan.

14 godina
dax-lax kaže...
Matozan kaže...

Otkucaje mjeri svaki, ali najjeftinije što može odmjeriti tlak je galaxy watch 4/5. 40mm taman za žensku ruku -baterija za jedan dan.

Ali ako se ne varam, supruga bi onda trebala imati i Samsung mobitel, a ima Motorolu ili?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
Matozan kaže...
dax-lax kaže...
Matozan kaže...

Ali ako se ne varam, supruga bi onda trebala imati i Samsung mobitel, a ima Motorolu ili?

Ne varaš se. Iako postoji modana app Samsung health koja bi trebala raditi sa drugim mobovima. Ali nisam probao. Malo možda ispitati google.

10 godina
Kupnja smartwatcha

Xiaomi watch S1 active, da ili ne?

http://www.avast.com/get/2udv4zIj

0 0 hvala 0
4 godine
abyssis kaže...

Xiaomi watch S1 active, da ili ne?

Da kao fitness sat, ne kao pametni sat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.3.2023 20:10 (love2ml86).
12 godina
Matozan kaže...

Huawei watch gt 3 42mm, nema isplativije kupnje i vise zenskog sata od ovog. Plus baterija traje 7-10 dana.

Radi na bilo kojem androidu i iPhoneu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2023 13:13 (Beo).
4 godine
Beo kaže...
Matozan kaže...

Huawei watch gt 3 42mm, nema isplativije kupnje i vise zenskog sata od ovog. Plus baterija traje 7-10 dana.

Ima mjerenje krvnog tlaka kod nas u ovom trenutku?

12 godina
love2ml86 kaže...
Beo kaže...
Matozan kaže...

Ima mjerenje krvnog tlaka kod nas u ovom trenutku?

Moram priznati da dio za krvni tlak nisam uzeo u obzir. Mislim da po tom pitanju nema bas puno pametnih satova koji mogu mjeriti krvni tlak tocno. Prvi koji mi pada na pamet je Huawei D, ali on kosta cca 400€.

Tako da je kolega Dax dao puno bolji primjer, samsung sata. Jedina mana je ta baterija. Mene osobno jako zivcira to punjenje svaki dan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2023 11:25 (Beo).
11 godina
Kupnja smartwatcha

ekipa pomoć, do 300 eura kaj uzet osim samsung 5 pro kod nas?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima više Huawei GT 3 satova na izbor. Čak i novijih GT 3 Pro.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice