Undervolting CPU

poruka: 13
|
čitano: 6.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Evo, kolega Hyperion me podsjetio na ovo, a posto vidim da nema aktivne teme, neka bude ovo mjesto gdje cemo stavljati svoje

undervolt rezultate, dakle koju maximalnu frekvenciju mozemo postici uz sto manju votazu i razne varijacije na temu.

Dakle navedite svoj procesor, default takt i voltazu te nakon toga vase undervolt rezultate.

Svrhu undervoltanja, vjerujem, svi znamo pa ne treba spominjati da su manja potrosnja i zagrijavanje glavni razlozi zasto bi ovo uopce radili.

AMD Phenom ll TWKR (955 prakticki pa cu koristit njegove stock vrijednosti posto ih twkr nema)

Default Takt;         3200 Mhz

Default Voltaza;    1.35 V

Neki rezultati;

3400 Mhz @ 1.096 V

3800 Mhz @ 1.2 V

4000 Mhz @ 1.28 V

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Ako još netko može postat potrošnju PC-a (CPU loadu) s i bez undervoltanja bilo bi odlično... {#}

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Undervolting CPU
pod009 kaže...

Ako još netko može postat potrošnju PC-a (CPU loadu) s i bez undervoltanja bilo bi odlično... {#}

Ja bi mjerio, ali hebiga neznam gdje ima za kupit taj Watt metar koji mjeri potrošnju iz utičnice...

Ako ima koja dobra duša neka mi kaže, sada sam u Zagrebu pa sigurno ima tu negdje za kupit?

Ja sam bubno svog x6 1075T na 1.25V i izdržao on 10-15min u occt-u bez problema i onda sam prekinuo test no pokrenem ja mislim da je bio crysis warhead benchmark i testiranje je puklo pri kraju prvog loopa. Uvjeren sam da bi rado uz 1.275-1.3V, no glupa matična overvolta ko luda (stavim 1.3 u loadu dođe do 1.35-1.375V, a na 1.35V overvolta do 1.425-1.45V)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
14 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Hmm u mene i nije bas neka masina od procesora...ali ja sinoc klokao i na 3.6Ghz  voltaza stoji na 1.188 V....A kad sam klokao u bios-u stavio sam voltazu na manual.....Sad jel to normalno ili

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1584922

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:40 (paranoid90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bauhaus  na Jankomiru 170 kuna.

Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?
15 godina
Hyperion kaže...

Imaš u chipoteci!! Trebalo bi bit nekih 100-injak kuna.

U Splitu sam pitao za navedeno, al mi je rečeno da ga trebam naručit (nisu ga imali u poslovnici (rasprodano)).

A za cijenu me nemoj držat za riječ. Znam da se vrti oko te cifre, al ne znam točno u kunu.

17 godina
Undervolting CPU

E super chipoteka je par stranica tramvajem od mene.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Ajde ljudi pridruzite se, za ovo vam ne treba bijesno hladenje, a mozete vidjeti mogucnosti vaseg procesora te eventualno smanjiti zagrijavanje i potrosnju istog..

Intel E5200

Default takt;     2500 Mhz

Default voltaza;  1.25 V

Rezultati;

2500 Mhz @ 0.93 V

3400 Mhz @ 1.07 V

Minimalna voltaza za stock takt me dosta iznenadila..vise od 0.3 V manja u odnosu na tvornice postavke.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.1.2011 15:20 (C.J.B.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Q6600

quad core 2.4 Ghz 8MB cache hladnjak je katana 2.

overclockan na 3.05 Ghz (25%) napon je 1.6 u windozama.I tako radi već nekih 3 godine, što god igrao nikada mi se nije srušio komp.A i testirao sam ga ekstenzivno kada sam složio i overclocko komp.Uglavnom proc se idlea od 29-39 (zavisi od godišnjeg doba tj vanjske temperature), a na punom loadu nikada ne prelazi 50 C (ljeto ili zima).Imao sam sreće pa sam upiknuo dobar primjerak, a i kućište ima jako dobar protok zraka Rebel 9 (delux ?).

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Q6600

overclockan na 3.05 Ghz (25%) napon je 1.6 u windozama.I tako radi već nekih 3 godine, što god igrao nikada mi se nije srušio komp.A i testirao sam ga ekstenzivno kada sam složio i overclocko komp.Uglavnom proc se idlea od 29-39 (zavisi od godišnjeg doba tj vanjske temperature), a na punom loadu nikada ne prelazi 50 C (ljeto ili zima).Imao sam sreće pa sam upiknuo dobar primjerak, a i kućište ima jako dobar protok zraka Rebel 9 (delux ?).

1.6V za 3GHz?? To je nekako previse.. Si probo nizi napon? Max optimalan napon za Q6600 je 1.5V, pa mi ovo nekako djeluje previse..{#}

HipHop n' Dubstep
17 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
Baotica kaže...

Q6600

1.6V za 3GHz?? To je nekako previse.. Si probo nizi napon? Max optimalan napon za Q6600 je 1.5V, pa mi ovo nekako djeluje previse..{#}

Ma ja sam tuka tj krivo sam napisao.

Nije 1.6 već je 1.16

I to je 1.16 u windozama.U Biosu je za korak dva viša postavka.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
14 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Intel Pentium Dual Core E5300 stock 

Mislio sam da je 1.024 V dovoljno nisko. Na prvoj slici se vidi post na ovoj temi i to je dokaz da je ovo moje.

Dokaz da je moje. Dokaz da je moje.
Blizu Blizu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Undervolting CPU

Uspijeo sam jos nize. Ispod 1V

Sorry, nisam vidjeo da ga treba i OC-at uz undervolt

B B
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 21:20 (dragan225).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice