Dal se isplati za tolke pare? Cuo sam da hladi i grafu a imam gtx 295, pa mi je definitivno plus ako i grafu hladi, naravno moze i savjeti ako je bolji uzet neki drugi kuler imam x2 555be te njega mislim drzat na 3.8-4.0 , 0/24.. Hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti se GTXica ne grije puno (70-80°C) onda nema potrebe kupovat taj cooler trebas drzat stalno otvorenu bocnu stranicu da uvlaci svjez zrak (osim ako imas bench-table, to je onda oke).. Moja preporuka ti je Noctua NH-D14, kosta ti 560Kn u Oprić Informatici.. Ustedit ces pare i imat identican (ili bolji) CPU Cooler..
btw, rađe unlockaj proc, imat ces bolje performanse..
Ako ti se GTXica ne grije puno (70-80°C) onda nema potrebe kupovat taj cooler trebas drzat stalno otvorenu bocnu stranicu da uvlaci svjez zrak (osim ako imas bench-table, to je onda oke).. Moja preporuka ti je Noctua NH-D14, kosta ti 560Kn u Oprić Informatici.. Ustedit ces pare i imat identican (ili bolji) CPU Cooler..
btw, rađe unlockaj proc, imat ces bolje performanse..
Takoder ti preporucujem NH-D14, nekidan mi ga frend kupio.
OC-ali smo njegov 965BE Na 4.1GHz, po ovoj vrucini, napon 1.428, temp max 56 pod Prime95, a ventovi su tako tihi da sam isao vidit da li se uopce vrte
(Ploca Crosshair IV Formula)
Uglavnom, cooler je nevjerojatan i instalacija je jednostavna cak i za potpune noobove.
ma ono grije se max 85 stupnjeva kad je airflown ako je otvorenda stranica zna i do 95 supnejva doc :O al kad ju nis ne hladi .. inace noctua it is!
Dal se isplati za tolke pare? Cuo sam da hladi i grafu a imam gtx 295, pa mi je definitivno plus ako i grafu hladi, naravno moze i savjeti ako je bolji uzet neki drugi kuler imam x2 555be te njega mislim drzat na 3.8-4.0 , 0/24.. Hvala unaprijed
Taj cooler je živo smeće. Kao prvo velik je ko microATX matična ploča, košta 800 kn a hladi ko hladnjaci od 350 kn! Mislim nekuži koji je to kura... Toliko nezgrapno i preveliko a ni nehladi ko lud.
Taj cooler je živo smeće. Kao prvo velik je ko microATX matična ploča, košta 800 kn a hladi ko hladnjaci od 350 kn! Mislim nekuži koji je to kura... Toliko nezgrapno i preveliko a ni nehladi ko lud.
Nije baš da hladi kao oni od 350 kn, ali je prevelik i ima visoku cijenu u odnosu na neko vodeno hlađenje ili neke zračne do 600 kn s tim da od tih ne hladi nešto bolje.
Naravno kad je prevelik, i na njemu trebaju najmanje 3 ventilatora bit, 1 je premalo.
EDIT: Tek sam sad skužio da ima gore 4 ventilatora
Ima test kada ga testiraju protiv Zalmana Performe i tu su negdje.
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/scythe-susanoo_5.html#sect0
Minutu sam bio sporiji od itomica.
Susano je neisplativ pored noctue i dobrog airflowa u kucistu.
Za taj 555BE je dovoljan nesto tipa gaie ili hypera 212+.
da al ja ga mislim drzat unlockanog u x4 i ic cca do 3.6- 3.8 ghz ako i 4.0
da al ja ga mislim drzat unlockanog u x4 i ic cca do 3.6- 3.8 ghz ako i 4.0
Ma drzi Hyper ovog mog x4 B50 na 57 C na 3.5 1.375V u primeu sa jednim ventilatorom od 44 cfm i to po ovim vrucinama.Jedan koristan
savjet,ne pretjeruj sa voltazom.Drzi ga do nekih 1.45 V, samo se nepotrebno grije a nekih mozda 200 Mhz vise te nece spasit.
Jel se može opće grafa van izvadit?
Moja preporuka ti je da si zemes Thermalright Silver Arrow
Kosta ko Noctua te bolje hladi za koji stupanj-dva, nije neka velika razlika ali je ipak bolji..pogledaj si par reviewa
Imas ga u linsku za 600kn
Kosta ko Noctua te bolje hladi za koji stupanj-dva, nije neka velika razlika ali je ipak bolji..pogledaj si par reviewa
Ma nema uopce velike razlike, eventualno stupanj. Uz to meni Noctua puno bolje izgleda
Jednostavno uzmi mugena 3 i gotovo.Košta najmanje od svih high end hladnjaka,a hladi ko susanoo (ako imaš ovaj zadnji bug koji je izašao pogledaj si reviewe hladnjaka za procesore,ima mugena i susanooja i svega).
Ma nema uopce velike razlike, eventualno stupanj. Uz to meni Noctua puno bolje izgleda
Pa nisam ni napisao da je razlika velika ali je ipak ima...
Noctua NH-D14 i Thermalright Silver Arrow su trenutno 2 najbolja air coolera