Overcloking Intel Quad9450

poruka: 20
|
čitano: 2.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo kupio ga prije para dana e sad posto sam noob za Intel procesore sto se tice clokanja jer se pri put susrecem s Intelovim procom,naime kupio sam maticnu ASUS P5Q nije neki imba clocker ali moze se lijepo clockat,imam od starog kompa 4x2gb Kingmaxovih rama na 800mhz.Uso sam u BIOS naime meni je tamo nebo-zemlja ...kad sam imo AMD dosada... nerazumijem nista u biosu naime dali se moze s ovim ramima kvalitetno clockati ako ne preporucite mi neki 2x2gb na 800 ili 1066 da su kvalitetni i da li je 800 ili 1066 bolje za clock sad cim je vise meni se cini da su bolji brzi ,Hladenje za proc sam kupio SCYHTE Katana 2 nije uopce lossad htio bih proc natjerat bar do 3,7ghz ako ne i do 4ghz .  Hvala unaprijed!Osmijeh

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overcloking Intel Quad9450
BuhaBT kaže...

Evo kupio ga prije para dana e sad posto sam noob za Intel procesore sto se tice clokanja jer se pri put susrecem s Intelovim procom,naime kupio sam maticnu ASUS P5Q nije neki imba clocker ali moze se lijepo clockat,imam od starog kompa 4x2gb Kingmaxovih rama na 800mhz.Uso sam u BIOS naime meni je tamo nebo-zemlja ...kad sam imo AMD dosada... nerazumijem nista u biosu naime dali se moze s ovim ramima kvalitetno clockati ako ne preporucite mi neki 2x2gb na 800 ili 1066 da su kvalitetni i da li je 800 ili 1066 bolje za clock sad cim je vise meni se cini da su bolji brzi ,Hladenje za proc sam kupio SCYHTE Katana 2 nije uopce lossad htio bih proc natjerat bar do 3,7ghz ako ne i do 4ghz .  Hvala unaprijed!Osmijeh

Prvo pročitaj ovo. Teško da ćeš baš do 3,7 , ali probaj...
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan

HM ali to je Core2 Duo za dual-core procesore moj je quad sumnjam da rade na istim voltazama i xx stvari mislim kad bi bilo bas negdje bas za quad posebno ovaj model...

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ta memorija koju imaš ti je dovoljna za OC al samo s 2 pločice...inaće se teško radi OC s 4 pločice...a doći do 3.7.........hm...mislim da bi trebao uzeti bolji hladnjak...

If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
17 godina
neaktivan
beziljy kaže...

ta memorija koju imaš ti je dovoljna za OC al samo s 2 pločice...inaće se teško radi OC s 4 pločice...a doći do 3.7.........hm...mislim da bi trebao uzeti bolji hladnjak...

Dobro stavit cu onda 2x2gb nije bed a sto se tice hladnjaka izvrstan je protok zraka u kucistu je jako dobar sve uredno slozeno Big Tower kuciste 3 venta od 120mm i jedan od 80 odlicno rade svoj posao tak da za pregrijavanje proca uopce nema briga.samo me rami muce da kupm neke kvalitetnije..
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

HM ali to je Core2 Duo za dual-core procesore moj je quad sumnjam da rade na istim voltazama i xx stvari mislim kad bi bilo bas negdje bas za quad posebno ovaj model...

Sve ti je isto... Dobro je objašnjeno...

Samo ti to lijepo prouči...
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
BuhaBT kaže...

Sve ti je isto... Dobro je objašnjeno...

Samo ti to lijepo prouči...
 NE moze biti isto jedino slicno,al dobro pogledat cu to malo...malo promjenit neke preinake pa sta bude samo da nesprzim nekaj ...
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...
 NE moze biti isto jedino slicno,al dobro pogledat cu to malo...malo promjenit neke preinake pa sta bude samo da nesprzim nekaj ...
 Proces je isti na svim Intelovim procesorima. Diže se FSB, mijenja voltaža i to je to. Ako imaš Xtreme proc, mjenjaš množitelj umjesto FSB-a.

Takav princip je i na jednojezgrenim, i na dvojezgrenim, pa i četverojezgrenim procesorima.
17 godina
neaktivan

Ah probo al nije to luk i voda neznam kako sve ali jedva sam stabilno nekako drzao na 3,2 sad dali je do memorije do kvalitete matince sposobne za veci clock ili treba se ztajebavt s voltazama neznam stvarno....

Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

Ah probo al nije to luk i voda neznam kako sve ali jedva sam stabilno nekako drzao na 3,2 sad dali je do memorije do kvalitete matince sposobne za veci clock ili treba se ztajebavt s voltazama neznam stvarno....

Matična je dobra za overclock, tak da u tom nije problem. Promjeni voltažu ako hoćeš iznad.
17 godina
neaktivan

Pitanje, jel na tom procesoru otključan multiplier?

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Naravno da je rofl Smijeh
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Ne. Multiplier je otključan samo na Intel Xtreme verzijama, koje su preskupe.

Na AMD-ovim procesorima, Black Edition imaju otključane multipliere.
17 godina
neaktivan

Znači samo se može dizati FSB... bi li bio problem kada bi ga ja htio clockati na 3.2HGz-a s ovim hlađenjem ?

Nego kada dižem FSB automacki clockam i sve ostale komponente. Kako izbjeći da ih previše ne clockam, a da dođem do pristojne brzine procesora?

I da, koliko bi bio otprilike životni vijek kompa da ga clockam na 3.2?

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 10:50 (momak).
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
momak kaže...

Ne. Multiplier je otključan samo na Intel Xtreme verzijama, koje su preskupe.

Na AMD-ovim procesorima, Black Edition imaju otključane multipliere.

xd Viče Multiplier je otkljucan,znam jer pise lijepo,a i vidio sam u biosu i lijepo pise da je unlockedIznenađen i namjestio sa 6x na 8x
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Znači samo se može dizati FSB... bi li bio problem kada bi ga ja htio clockati na 3.2HGz-a s ovim hlađenjem ?

Nego kada dižem FSB automacki clockam i sve ostale komponente. Kako izbjeći da ih previše ne clockam, a da dođem do pristojne brzine procesora?

I da, koliko bi bio otprilike životni vijek kompa da ga clockam na 3.2?

Da, samo FSB. Do 3.2 GHz bi trebao bez frke ići.

Kad podižeš, clockaš automatski samo RAM. Ne možeš to izbjeći, ali vidjet ćeš kad dodje do svojeg max potenicjala.

Životni vijek ti nitko ne može reći, ali na tom taktu s tim hlađenjem i dobrom matičnom bi trebalo sve dobro i dugo raditi.
BuhaBT kaže...

xd Viče Multiplier je otkljucan,znam jer pise lijepo,a i vidio sam u biosu i lijepo pise da je unlockedIznenađen i namjestio sa 6x na 8x
 Nije. Na tom procesoru možeš podizati i spuštati multi od 6x do 8x, koliko znam. Iznad toga nemožeš.

Da ti je otključan multi, ne bi Xtreme verzija malo jačeg procesora od tvog koštala 6500 kn ;).
17 godina
neaktivan

Da nije otkljucan mnozitelj nebi mogo dizat na 7,7,5 ili 8.

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

Već sam ti objasnio. Možeš mijenjati od 6 do 8. Iznad ili ispod ne možeš.
16 godina
BuhaBT kaže...

OMG, pitaš pitanja na forumu i onda si strašno tvrdloglav.

Q9450 ima multi maksimalni 8X, q9550 ima 8.5 multi...i to je bitno, maksimalni multiplikator.

Teoretski:  FSB maticne ti je maksimalni na 450MHz (ne tvoj, nego navodim samo primjer). CPU brzina = FSB * multiplikator

Q9450= 450 * 8 = 3600MHz
Q9550= 450 * 8,5 = 3825 MHz

a neke QX verzije = 450 * 9 ili 10 = preko 4GHz na istoj maticnoj.

QX verzije procesora mogu dizati multiplikator dosta vise i samim time se mogu dalje overclockati, puno dalje. Ali cijena im je oko 6500kn i to je to.

Pozdrav
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2008 10:45 (Bladepu).
17 godina
neaktivan
kupi postenu memu ako zelis doci do 4ghz
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice