Evo, ovo je tema u kojoj će se raspravljati o iskustvima u overclockiranju i7- ca, odnosno i5- ca.
Zar nitko nema komentara?
Kad sam ja postavio pitanje,ti si ga ignorirao,pa šta sad hoćeš?!
Kad sam ja postavio pitanje,ti si ga ignorirao,pa šta sad hoćeš?!
Kad je to bilo?
Šta vexx5555, nezna se overclockat? hahahaha
(mi se poznajemo, pa ga malo zezam inače se jako hvalio sa svojim athlonom x2 i kako zna oc-at...)
To što si clocko svoj proc ne znači da znaš clockat sve procove-ipak su Inteli kompliciraniji od AMD-a(koji su šrot).
To što si clocko svoj proc ne znači da znaš clockat sve procove-ipak su Inteli kompliciraniji od AMD-a(koji su šrot).
A šta si prije pričao noob-e da te malo podsjetim : "INTEL JE ŠROT" ne?
Ja da dobijem i5 sada znao bih ga oc-at barem na 3GHz sa najbedastijom metodom - turbo mode ili obično dizanje HTT-a/FSB/QPI-a -a ili šta već taj i5 ima.
Opredjeli se ili za amd ili za intel ili budi neutralan tj. da te nevodi glupa metoda fanboy-izma nego omjer cijene,performansi,broj jezgri i ostalih utjecaja.
Sad već spamamo, a ova tema nije za to zamišljena.
Ja da dobijem i5 sada znao bih ga oc-at barem na 3GHz sa najbedastijom metodom - turbo mode ili obično dizanje HTT-a/FSB/QPI-a -a ili šta već taj i5 ima.
A je teško naučit OC-ati,ma napredna mikrofizika
Ima DMI,u biti samo podigneš sabirnicu i pjevaš
A je teško naučit OC-ati,ma napredna mikrofizika
Ima DMI,u biti samo podigneš sabirnicu i pjevaš
Ili koristiš TurboV,pa doslovno pjevaš!
A zašto su amd procesori šrot?
Inače,govorim iz osobnog iskustva-kada sam prešao na Intel,preporodio sam se!
Pa prešao je sa athlona x2 5600+ (ili 5800+) na i5 i na asusicu (poprilično skupu, košta kao x3 720 + 770-ud3) pa mu je amd šrot, a ja mu lijepo rekao koji će ti vrag to kada imaš 9600gt i 19" monitor.
Šta bi mu ja kada želi biti glavni jack u razredu no neide mu baš ipak ja držim rekord u 3dmarku06 -> 18 609, a bit će to i 22-24k uskoro.
I vexi preporodio bi se ti i da si prešao na phenoma II(kao ja sa athlona x2 također), a ne na i5 tako da nepričaj gluposti.
Onaj intel turbo je teško shranje jer clocka ili jednu ili dvije jezgre puno ili 4 jezgre nešto sitno, bolje je imat otključan množitelj kao što ja imam...
Inače,govorim iz osobnog iskustva-kada sam prešao na Intel,preporodio sam se!
Presao si na njega sa kojeg procesora...
Pa prešao je sa athlona x2 5600+ (ili 5800+) na i5 i na asusicu (poprilično skupu, košta kao x3 720 + 770-ud3) pa mu je amd šrot, a ja mu lijepo rekao koji će ti vrag to kada imaš 9600gt i 19" monitor.
Šta bi mu ja kada želi biti glavni jack u razredu no neide mu baš ipak ja držim rekord u 3dmarku06 -> 18 609, a bit će to i 22-24k uskoro.
I vexi preporodio bi se ti i da si prešao na phenoma II(kao ja sa athlona x2 također), a ne na i5 tako da nepričaj gluposti.
hehe... dobar
I ja sam presao sa Intel pentium dual core 1.7 Ghz (na laptopu) na sadasnji proc(desktop) i koja je to promjena. Prema tome moze se zakljuciti da je Intel šrot ili...
Smiješno je tako nešto napisati
Hmmmpfff, imam pitanjce vezano uz core i7 920, kad se ovreclocka, koje su max dozvoljene temp. u loadu, tj. max preporucene..., volio bih to znati prilikom testiranja da nesto ne skurim, citao sam oko 100°C, medjutim to mi zvuci jako puno
Hmmmpfff, imam pitanjce vezano uz core i7 920, kad se ovreclocka, koje su max dozvoljene temp. u loadu, tj. max preporucene..., volio bih to znati prilikom testiranja da nesto ne skurim, citao sam oko 100°C, medjutim to mi zvuci jako puno
Za i7 drži temperature u loadu max 75 stupnjeva,iako može i više.
Lijepo kupiš neki malo bolji cooler (a hvala Bogu,za Core i7 ih bar ima) i to ti je to. Dalje ne brineš.
pa imam aftermarket cooler, cak i nelos, ali popne mi se na 80°C ... ne znam jel s pastom nesto nije u redu ili cooler ne valja ili sta, provjeravam zato
pa imam aftermarket cooler, cak i nelos, ali popne mi se na 80°C ... ne znam jel s pastom nesto nije u redu ili cooler ne valja ili sta, provjeravam zato
A koji to?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=943045
Evo ti ako os.. neide preko 65 na primeu :D stock cooler ofc
niko nije kreten da kloka i7 i i5 to su jaki quadovi NE RADITE TO SJEBAĆETE NEŠTO!!!!
nekome treba tableta za smirenje
niko nije kreten da kloka i7 i i5 to su jaki quadovi NE RADITE TO SJEBAĆETE NEŠTO!!!!
Da, nitko nije lud da kloka i7/i5 (pogotovo i5) koji su zvjerke za klokanje..
Naravno da ce sjeb*t onaj tko ne zna..