Overclocking cpu i grafičke - pomoć

poruka: 13
|
čitano: 4.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclocking cpu i grafičke -pomoč
pitanje

Ovo sam dugo izbjegavao , ali računalo je več starije a igre zahtjevnije pa bi pokušao overclocking računala , pa ako mi netko može konkretno predložiti i objasniti kako . Komponente koje imam su Gigabyte GA-K8NS , AMD Sempron 2800+ , Leadtek WinFast A400 LE NVIDIA GeForce 6800 LE (128 MB) , 1024 MB (DDR SDRAM) . Čitao sa da se  GeForce 6800 LE može otključati na GT ali na engleskom pa da nešt ne fulam objašnjenje na hrvatskom bi mi dobro došlo ( naravno i za procesor ) .

Hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking cpu i grafičke -pomoč

pa ovakvih tema imas vec milijardu na forumu - sto jesi ti slijep pa nisi vidio niti jedan naziv teme kada si usao u overclocking ???

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
AmD kaže...

pa ovakvih tema imas vec milijardu na forumu - sto jesi ti slijep pa nisi vidio niti jedan naziv teme kada si usao u overclocking ???

Kako ljep nacin da se zazeli dobrodoslica novom clanu na forumu... Covjek je trazio pomoc, ako mu nezelis pomoc onda suti i komentare zadrzi za sebe
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
AmD kaže...

Prvo covjeku zazeli dobrodoslicu na forum, pa ga onda fino uputi gdje i sta, a ne odmah da napadas...Nije ok..

@ rscuri
Evo ti par vodica za pocetak pa onda detaljnije iscitaj sve sta te zanima...

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
16 godina
neaktivan

nije da mu ne zelim pomoci ali ima vec takvih tema puno i to se vidi odmah kada se udje u overclocking tako da me se ne shvati krivo - samo zelim reci da je mogao prvo malo poledati

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
AmD kaže...

nije da mu ne zelim pomoci ali ima vec takvih tema puno i to se vidi odmah kada se udje u overclocking tako da me se ne shvati krivo - samo zelim reci da je mogao prvo malo poledati

Ma ok, razumijemo te, samo to malo lakse ubuduce...
"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
AmD kaže...

pa umijesto da si ga počastio ljepim riječima mogao si mu dati link od topica o overclocking guide-u kao sto je boxer....respect
jučer sam overclockal WC-papir :P :P :P MSN> leo_labin@hotmail.com
17 godina

neces nista postici sa overclockingom te konfiguracije,a ako ti je to jedini komp koji imas bolje ga ne diraj da ne bi ostao i bez njega

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rscuri kaže...

....čitao sa da se  GeForce 6800 LE može otključati na GT ali na engleskom pa da nešt ne fulam objašnjenje na hrvatskom bi mi dobro došlo.....

Probaj malo vidjet na ovom linku. Najprije skini RivaTuner, jer ti treba za te akcije.

http://www.hardwarebase.net/uradi_sam.php?akcija=pokazi&uradi_sam_id=21
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
16 godina
neaktivan

Nvidia overclock

Svatko tko ima grafičke kartice sa NVidia čipovima može pronaći sakrivenu opciju za 

overclock brzine grafičke kartice. Uradi slijedeće: 

Otvori Regedit pa HKLM\Software\Nvidia

Corporation\Global. Dodajte novi ključ pod nazivom NVTweak. 

Nakon toga dodaj novu DWORD vrijednost pod imenom CoolBits. 

Dvostrukim klikom na CoolBits dodaj heksadecimalnu vrijednost "3".

Uđi u svoj software za grafičku karticu i naći ćeš opciju Overclock Frequencies!

I to je to.

16 godina
neaktivan

Slažemse sa CROZOKI, apsolutno nećeš s overclockom ništa postići,a ujedno možeš ostati i bez te mašine.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala svima na savjetima , naročito doktoru 1  na linku koji mi je poslao . Otključao sam 16 cjevovoda i 6 Vertex jedinica a dalje nisam eksperimentirao . Ako ima nešto slično i za procesor - dobro bi mi došlo . Nešto sam našao ali nisam siguran .

- lower the HTT multi to 3x
- raise the CPU frequency to 250MHz
- lock the PCI/AGP at 33/66MHz
- disable any Spread Spectrum settings
- assuming you have PC3200 RAM, set the RAM speed at 166MHz (yes, 166). Or if there's a CPU:DRAM ratio setting, set it at 5:4.
- be prepared to raise the CPU voltage if there's any instability

Da li je to to ??

0 0 hvala 0
17 godina

Odi ovdje, http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200, pod 3 dio - Overclocking AMD-ovih procesora.

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju http://doktor1.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice