za koliko vremena prime95 zavrsi cpu test? hitno
Vječno ga vrti
za koliko vremena prime95 zavrsi cpu test? hitno
Vječno ga vrti
Sve dok ga ti sam ne stopiraš. Ili ako ti se sam sruši, zamrzne zbog prevelike CPU temp., ili nestabilnosti memorije.
moja konfa:
-amd phenom ii x4 945 3.0ghz
-m4a77td pro
-4gb ddr3 1600mhz Kingston
-gt240 1gb ddr3
-hitachi 320gb 7200rpm
planiram da idem na 3.6ghz, posto cu sada kupiti kuler C.M. TX3, koliko predlazete da stavim napon??Da bude sto stabilnije??
moja konfa:
-amd phenom ii x4 945 3.0ghz
-m4a77td pro
-4gb ddr3 1600mhz Kingston
-gt240 1gb ddr3
-hitachi 320gb 7200rpm
planiram da idem na 3.6ghz, posto cu sada kupiti kuler C.M. TX3, koliko predlazete da stavim napon??Da bude sto stabilnije??
Ne dizi ga dok ne bude potrebno.. Vidi do kud ide pod stock naponom i kad postane nestabilan, podignes napon (minimalno)..
bi li phenom x4 925 mogao ići 3.2 - 3.4 ghz?
što je bolje:
10 | Phenom x4 955 |
---|---|
2 | Phenom x4 925+Scythe Katana 3 |
Naravno da bi mogao ici s nekima aftermarket coolerom...
Nije to neki veliki takt...
bez problema bi ga mogel dic na 3.6
ja svojeg Pheboma x4 965BE s 3.4 Ghz sam dignul na 4.2 GHZ al s coolerom Scythe Ninja 3
Da je full stabilan ili ? Validacija ?
Da je full stabilan ili ? Validacija ?
full je stabilan :)
Koliko dugo si testirao i na čemu?
Koliko dugo si testirao i na čemu?
sa AMD OverDrive stabiliti test....i jos jedan program al neznam kako se zvao tocno....onda sam igral Crysis i GTA IV i nike nije laggalo sve 5....:)
Imam proc AMD 1055t i maticnu ASRock 770 extreme 3.
Nikad nisam nista mjenjao u BIOS-u, ali sam bio skinuo CPU-Z da vidim malo specifikacije CPU-a.
Iznenadio sam se kad sam vidio ovo
Onda sam u BIOS-u promjeni multipler (prije je bio auto) i stavio sam x14.
Ponovno pokrenem komp is na CPU-Z sve isto piše.
Kako da vratim na 2.8Ghz?
Imam proc AMD 1055t i maticnu ASRock 770 extreme 3.
Nikad nisam nista mjenjao u BIOS-u, ali sam bio skinuo CPU-Z da vidim malo specifikacije CPU-a.
Iznenadio sam se kad sam vidio ovo
Onda sam u BIOS-u promjeni multipler (prije je bio auto) i stavio sam x14.
Ponovno pokrenem komp is na CPU-Z sve isto piše.
Kako da vratim na 2.8Ghz?
Vjerojatno ti je upaljen cool n quiet, koji ti smanji takt procesora u idleu. Ako ga ne želiš koristiti odi u bios i isključi ga.
Puno Hvala
Imam pitanje....OC-al sam svojeg dualca na 2.5ghz,s nekakvo, opcijom u jumperfreeconfiguration sam stavil pod OC procesora da overclocking profile na overclock 10%,to je maximum,dali ja mogu kak manualno OC-ati na 2.8ghz i u Everestu mi piše da imam athlona 4800+...
Hvala
Imam pitanje....OC-al sam svojeg dualca na 2.5ghz,s nekakvo, opcijom u jumperfreeconfiguration sam stavil pod OC procesora da overclocking profile na overclock 10%,to je maximum,dali ja mogu kak manualno OC-ati na 2.8ghz i u Everestu mi piše da imam athlona 4800+...
Hvala
Zavisi kakvu matičnu imaš.
Ljudi su 4000+ overclockali standardno na 2.6-2.7GHz, ti bi svog mogao i trun više. Samo ako je matična šroteks koja nepodnosi više od 220HTT-a zaboravi na to, moraš pazit i na takt memorije.
Hvala
Zavisi kakvu matičnu imaš.
Ljudi su 4000+ overclockali standardno na 2.6-2.7GHz, ti bi svog mogao i trun više. Samo ako je matična šroteks koja nepodnosi više od 220HTT-a zaboravi na to, moraš pazit i na takt memorije.
Imam Asus M4A785D m pro
navodno jako dobra za OC
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET&templete=2
FSB tuning from 200MHz up to 550MHz at 1MHz increment
to me muči,dali smijem to povisiti i jel što može pregorjeti?
Imam Asus M4A785D m pro
navodno jako dobra za OC
Pa ako zelis OCat moras dic FSB..
Imam Asus M4A785D m pro
navodno jako dobra za OC
Pa ako zelis OCat moras dic FSB..
Znam,ali kolko smijem diči?
dizi 5 po 5 i tako dok se nemoze bootat i onda digni malo voltazicu
A što ako se nemože bootat?
kak onda da vratim na stock posatavke?
onda odi u bios i stavi sve postavke na default ili resitiraj clr c mos ili pa izvadi bateriju sa maticne van na par minuta i onda ju opet stavi nutra...al ako se bas ne kuzis u te stvari najjednostavnije ti je otic u bios i tamo stavit sve na Default
Premalo znanja imaš da bi oc-ao.
Nije to sam dizanje HTT-a moraš pazit na HT link, takt cpu-nb (iliti IMC), takt memorije, temperature, napone.
Evo danas kupio ASUS M4A89GTD PRO zajedno sa Corsairom, bemti nemrem dočekat petak da dođem kući i da sve to instaliram i malo oc-am napokon. Najbolje bi mi iznenađenje bilo da memorija zeza jer je "namijenjena" za core i5 i core i7, no nebi smjelo biti problema jer je na listi podržanih memorija.
Sve sam poslikao no nemogu naći usb kabl za mobitel OMG.
Ugradio ram-e i matičnu i eto ga odmah 4GHz bez po muke.
Bit ću iskren pol sata sam se prvo zezao s matičnom oko običnih postavki, nešto me zezalo što nije prepoznavalo disk no onda sam shvatio sve i javljao je neki cpu fan error i to sam rješio. Uglavnom sad sve super.
Matična je prva liga, krcato opcijama nešto nevjerovatno, bar 50% više nego na ASRock AOD790GX. Morat ću se bacit na učenje tih opcija sutra.
vcore - 1,45V (idle 1,45V/1,46V, load 1,488V/1,500V)
LLC - enabled
RAM - 1.5V (def je 1,65V)
Ostalo vidite u cpu-z.
Memorija nekuca na 1600MHz jer ako stavim množitelj više onda sigurno nebi radila stabilno ( na nekih 1800Mhz), tako da mi je jedina solucija da stavim manji množitelj procesoru i dižem takt HTT-a i tako natjeram memoriju na 1600MHz ili malo viška.
Temperatura u idle-u 38C, u loadu 55C (CPU temperatura, ne jezgri. Temperatura jezgri je fake i to zanemarujte). Iznenadio sam se što ga tako dobro drži jer nekima ide na 3.5GHz temperatura na 60C. Jest da mi je malo hladnije u sobi no ništa posebno. Po ljeti će biti malo zeznuto bit će temp. veća i za 5-10C, ali hej ovo je bio load u OCCT-u nijedna ga igra neće ni upola toliko opteretit tak da se netrebam zabrinjavat.
Hladnjak mosfeta se malo ugrijao no to je puno manje nego golać na ASRock 790GX ili na GIGI 790FX-DS5 koja također ima mosfet cooler.
Testirao sam 32min, no OCCT mjeri 1min idla na početku i 4min na kraju. Znači ukupno je bio pod stresom 27min što je sića tek toliko da se vidi jel drži vodu, sutra ću cijeli dan potrošit na OC-anje, kada nađem savršeni omjer testiram 4h.
Sigurno može držat tu frekvenciju i s manjim naponom i to ću sutra sve probavat, a sad idem bacit koju partiju starcrafta 2 sa procom na 4GHz
Uglavnom matična je prva liga, najbolju koju sam dosad imao te bome i proc, očito je OK primjerak (inače dobivam loše). Svaka preporuka
Bravo Hyperion, baš mi je drago da si zadovoljan setupom, i da tebe opiči dobar primjerak....
Kažu za cpu jezgre da dodaš otprilike 13°C i da dobiješ pravu temperaturu jezgri, senzor na Thubanima je malo sheban, ali tako je i sa 6 jezgrenim Intelom, meni je 1090T na defaultu prijavljivao 18°C jezgre a 980X 14°C idle
Super Hyperion. :D
Inače uzimam Asus M4A89GTD PRO/USB3, mislim da imam svakako preporuke od tebe za tu matičnu. Imam li pošto kod ove je samo razlika to što ima USB 3.0? :) Imao sam isto AOD790GX/128M (po drugi put) i stvarala mi je probleme koji nisu točno utvrđeni na servisu, a riješeni su podizanjem FSB-a na 204 MHz-a, što nikako ne želim, nego sam htio da radi na defaultu. Da ne prelazim u OT, nadam se da me neće iznevjerit ta Asusica i G.Skill Ripjawsi GBRH verzija CL7. :D
Imao sam isto AOD790GX/128M (po drugi put) i stvarala mi je probleme koji nisu točno utvrđeni na servisu, a riješeni su podizanjem FSB-a na 204 MHz-a, što nikako ne želim, nego sam htio da radi na defaultu. Da ne prelazim u OT, nadam se da me neće iznevjerit ta Asusica i G.Skill Ripjawsi GBRH verzija CL7. :D
Uf poznat mi je taj problem, freezao mi se proc s njom na defaultu tek kad sam ga oc-ao nije se ništa freezalo.
Problem mi je rješio bios P1.80, a dobro je i sa P1.90.
Si provjerio dali podržava matična te ram-e?
Šta si i ti imao taj problem? Uhh, užas i žalosno. :'( I naravno P1.80 na novoj ploči nisam probavao, nit me zanimalo. Na staroj je bios bio P1.20 pa flasho sam na P1.80 i opet isto. Na novoj je bila verzija P1.70. Ne isplati mi se zezat kad se komp u svemu freezo bilo idle ili load. A šta je najžalosnije serviser u ADM-u je testiro cijelu konfu 2 dana bez prestanka i nije naišao na problem. Ja sam skoro svaki dan imao freez ili BSOD bar jednom. Nekad do 10 puta i stvarno poludiš. :@ Reko sam za*ebi to idem reklamirat, sad čekam potvrdu dal je moguća zamjena + moja nadoplata za Asusicu. Asrock 890GX EX3 mi je reko da ih često dobiva na servis tako da sam ga otpisao makar su mi na PCE forumu svi preporučili Asrock 890GX ili 880G. A ovo za Ripjawse neznam, trebali bi ić. To ću se raspitat još. :) Ili možda uzmem one lijepe XMS3 Corsair na 1600 MHz, gara 5 godina i ja miran. :) A ako uzmem Ripjawse sigurno ću ih probat gurat do 2000 MHz-a (ako će ić, a trebali bi). :D
Ja ti imam XMS3 corsaire najjeftinije za 400kn. 1700 CL9 uz 1.65V furaju, a mislim da mogu i dosta više.