Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 969.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Don Kihoty kaže...

Software ti dinamički diže vrijednosti koje zadaš, s tim da ti ih ne sprema u BIOS.

Jedno od lošijih riješenja za OC, ali super stvar za brzinsko testiranje stabilnosti.

Još jedna fora je ta, da si pomoću tog softwarea varao CPU-Z, dizajući prvu jezgru, dobivao si veću valadilaciju,

tako sam vidio valadilaciju 240 x2 na 4,8GHz @ air stock, s time da je druga jezgra spuštena na 800mhz, a druga dignuta...

S tim da ne vjerujem da je to air stock..

Da...i mislio sam da je tako. Uglavnom....po meni smece jer ako hoces da ti CPU radi 24/7/365 na odredenoj brzini i na odredenoj voltazi, jednostavno nema smisla da ga OS tj. software svaki puta "siluje" i overclocka pri svakome podizanju Windowsa. Jednostavno nema smisla. Mozda je ok kao sto kazes da nabrzinu provjeris neke frekvencije, voltaze i stabilnost....no nakon toga pravac BIOS i tamo sve lijepo sredit. Dobro da sam prije skuzio o cemu se radi i da nisam koristio dugo taj alat jer po meni na duze staze imho nema smisla.

LP

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Jel ovo ok?cpu-z

zanima me bus speed i ht link..tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Jel ovo ok?cpu-z

pogledaj kak je kod mene:

http://slike.hr/slike/screenshot011_ea438.jpg.html

znaci 14*250

1.44-1.47

NB mi j na 2500

HT link 2000

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 22:26 (zubic).
17 godina
zubic kaže...
zvonac kaže...

Jel ovo ok?cpu-z

znaci 14*250

1.44-1.47

NB mi j na 2500

HT link 2000

Onda je i ovo kod mene ok..e daj mi reci za kolko si napon dignul u postocima?i kakve su tem. idle-load?

Ja sam probal na def.naponu na 3.4 i prime ne prolazi,znaći moral bi malo napon dizat....

Kolko može temp.cpu izdržat?ne jezgri, neg cpu, to je pretpostavljam temp od čipseta, ne?

Pošto mi u loadu dojde do kojih 56c, a dok bi napon dizal mislim i da bi prek 65c otišel, a nije mi se baš za igrat.

16 godina
neaktivan
zvonac kaže...
zubic kaže...
zvonac kaže...

Jel ovo ok?cpu-z

znaci 14*250

1.44-1.47

NB mi j na 2500

HT link 2000

Onda je i ovo kod mene ok..e daj mi reci za kolko si napon dignul u postocima?i kakve su tem. idle-load?

Ja sam probal na def.naponu na 3.4 i prime ne prolazi,znaći moral bi malo napon dizat....

Kolko može temp.cpu izdržat?ne jezgri, neg cpu, to je pretpostavljam temp od čipseta, ne?

Pošto mi u loadu dojde do kojih 56c, a dok bi napon dizal mislim i da bi prek 65c otišel, a nije mi se baš za igrat.

meni je temp max 53 ili tu negdje, imam scythe angle

tvoja katana bi to trebala hladit ako stavis napon na nakih 1.45,

ali su mi cudne one temp od 56c za def naponom(meni tek malo vise od 40), probaj nebu se nista dogodilo(meni se nije

nista dogodilo ni dok sam stavio na 1.55 temp su ludovale ali procu nije bilo nistaBelji se

znaci 14*250

1.44-1.47

NB mi j na 2500

HT link 2000

vent na procu na max(1200 okretaja)vrlo tih

i uz to da mi je kuciste zatvoreno sa samo 1 vent

17 godina
zvonac kaže...

Jel ovo ok?cpu-z

Spusti memoriju na nizu frekvenciju u Bios ak vec nisi, pa onda prebaci Overclock Mode na ovo podesenje koje vidis na fotki i slobodno digni na 240 frekvenciju proca ne bu bilo problema.Cool

17 godina

Upalil sam prime 95, i na drugoj jezgri je pao,a prije 4-5 dana sam ga testiral s prime-om držal sam ga dva sata i prolazil je , a sad serucka, mada mislim da mi je to možda radi memorije, mišljenja sam da mi je prime prolazil radi memorije, jer je bila na nižem taktu...Sad testiram sa occt stavil sam na 30min pa bumo vidli..Kolko je potrebno vrtit occt?

Temp je velika za cpu 62c, a dok bi još napon podignul, hmm...

Savjeti, preporuke,  mišljenja, dobrodošli....

EDIT:OCCT nije prošel, error detected on core 2...1min..prije kraja...stavil sam na 30min.testiranje...

idle idle
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 10:39 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jooooj nerazumijem..Proc mi u Primeu bez problema izdrži pola sata a u OCCTu zadnje tri minute neizdrži.BSOD se pojavi.3.8Ghz napon 1.425.

Nerazumijem.Probat ću podići napon.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Frend kupuje procesor pa se ne može odlučit ima do 1500 kn da ide na amd phenom ll 1055t ili 955BE+neki aftermarket cooler za nekih 300kn pa se dvoumi koji se bolje kloka ali ipak bi išao na 1055t zbog 6 jezgri a koristit će ga za igre s hd 5870.Koji je bolji?

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sale786 kaže...

Frend kupuje procesor pa se ne može odlučit ima do 1500 kn da ide na amd phenom ll 1055t ili 955BE+neki aftermarket cooler za nekih 300kn pa se dvoumi koji se bolje kloka ali ipak bi išao na 1055t zbog 6 jezgri a koristit će ga za igre s hd 5870.Koji je bolji?

Nek uzme 955 pa ga OC-a na kojih 3.6 ghz (x6-ici tu ni turbo ne pomaže)

15 godina
neaktivan

To sa stock coolerom ili s nekim aftermarket ak preporučite neki

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sale786 kaže...

To sa stock coolerom ili s nekim aftermarket ak preporučite neki

Bolje neka uzme 955 BE+cooler nego 1055T sa stockom jer će se slabo naclockati sa njim.

Evo odličnih coolera oko 300 kn

Mugen 2

ZALMAN CNPS10X Flex

Scythe Kabuto

Death has a thousand faces,evil only one.
17 godina

znaci 14*250

1.44-1.47

NB mi j na 2500

HT link 2000

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 15:28 (zvonac).
16 godina
neaktivan

OProstite na ovom ali nemogu na svojoj ploci proc naterat cank ni na 3.240mhz da radi stabilno a tjeo bi makar da radi na 3.3 ili 3.4 stavim voltazu sve al neide jednostavno i pojavi mi se "Blue Screen" :S neznam sto je :SS

N-zeyac
16 godina
neaktivan
VEHT kaže...

OProstite na ovom ali nemogu na svojoj ploci proc naterat cank ni na 3.240mhz da radi stabilno a tjeo bi makar da radi na 3.3 ili 3.4 stavim voltazu sve al neide jednostavno i pojavi mi se "Blue Screen" :S neznam sto je :SS

Jesi li probao dic napon?

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
17 godina

Stavil sam(prema tvojim uputama) u biosu napon 1.47..Prime mi drži oko 45min..bez ikakvih naznaka ekran se zblesira, i baci mi BSOD...Mislim ne kužim pa na 3.5 bi mi trebal držat mada mi je cpu-z za vrijeme prime-a pokazival napon 1.41...memorija je bila na 500mhz tj 1000..temperature uredne, jezgre 50-52 cpu tj chipset 57-60...Savjeti, komentari..tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesam u cpu-z mi pokazuje napon 1.507V iako je max napon mog proca 1.550V i stavio sam na 3.3 na 1.450V radi normalno multi je na 16X al nece na 3.3 :S

N-zeyac
15 godina
neaktivan

phenom II x4 b35  TEK otključan cpu freq -3.212 Ghz

Multi:14,5

Core Freq:222

Putem biosa sad oce li to drzat

Napon nije mjenjan znaci za 1.425V

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odvrti koji stress test (OCCT, Prime95, wPrime...)..

ASRock K8N68PV-GLAN | Athlon 64 3000+ 2.4GHz | 1.5GB DDR 400MHz | VTX HD 4670 1GB | WD 160GB SATA | ASUS 360W |
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Odvrti koji stress test (OCCT, Prime95, wPrime...)..

OCCT 2X NA 10 Minuta bez ikakvih problema clokan na 3.22Ghz

15 godina
protjeran

10 min je qurac...

Stavi bar 3-4h....

Ja sam znao ostavljati preko cijelog dana, ono full 24+h, da se uvjerim u stabilnost.

Prime95 je super zbog raznik veličina kojom stresa CPU i memoriju.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina

Imam pitanjce?

Undervolto sam svoj proc sa 1,35V na 1,2V, NB cpu vid sa 1,175V na 1,1V te northbridge sa 1,3V na 1,1V.

E sad dali te postavke utječu na performanse i zagrijavanje mog kompa jer moram priznat nisam primjetio neku razliku osim kad sam undervoltao sam proc.

Primjetio sam jedino sa mi za dizanje northbrige speed-a treba veča voltaža nb cpu vid-a te me isto zanima kako taj speed utječe na performanse i OC potencijal. 

Za sad mi je cilj ući u 4GHz klub pa bi i s tim molio pomoč.

Thanks, pozz.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 11:36 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
strit kaže...

Imam pitanjce?

Undervolto sam svoj proc sa 1,35V na 1,2V, NB cpu vid sa 1,175V na 1,1V te northbridge sa 1,3V na 1,1V.

E sad dali te postavke utječu na performanse i zagrijavanje mog kompa jer moram priznat nisam primjetio neku razliku osim kad sam undervoltao sam proc.

Primjetio sam jedino sa mi za dizanje northbrige speed-a treba veča voltaža nb cpu vid-a te me isto zanima kako taj speed utječe na performanse i OC potencijal. 

Za sad mi je cilj ući u 4GHz klub pa bi i s tim molio pomoč.

Preformanse trebaju ostati iste,a temp. malo niže

S toliko niskim naponom budi sretan s 3 ghz klubom :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 15:33 (pod009).
17 godina
odjavljen

Pozdrav , trebao bih pomoć oko overclocka...

Proc je AMD Athlon II x2 250 3.0 GHz...podigao sam fsb na 236 čime sam dobio 236x15=3540 MHz što je ok za sad ali želio bih više...

Problem je u tome što nakon što stavim fsb na 240 komp ne boota...pokušao sam i povečanjem napona ali događa se isti problem...

Šta da sljedeće napravim?

0 0 hvala 0
17 godina
Kordy kaže...

Proc je AMD Athlon II x2 250 3.0 GHz...podigao sam fsb na 236 čime sam dobio 236x15=3540 MHz što je ok za sad ali želio bih više...

Problem je u tome što nakon što stavim fsb na 240 komp ne boota...pokušao sam i povečanjem napona ali događa se isti problem...

Koju memoriju imaš koje brzine zapravo, i jesi li je spustil na nize u Bios no uglavnom na toj maticnoj niti neces moc bas puno vise dobit 3.5 ghz ti je dosta ionak nema frke.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 15:01 (rambox).
17 godina
odjavljen

Memorija je jadna (1 pločica kingstona i 2 aeneona)znači 1x1gb + 2x512 mb, nisam ju spuštao a za matičnu sam svjestan da nije za OC jer sam vidio da ima malo pocija za OC...

0 0 hvala 0
16 godina
Kordy kaže...

3540 MHz je ujedno i granica za taj procesor.

Pogledaj review na OCClubu,vidjet ćeš da kažu da pri 1.45 V nisu mogli dalje od tih 3540 MHz.

Death has a thousand faces,evil only one.
17 godina
odjavljen
luckyluke kaže...
Kordy kaže...

3540 MHz je ujedno i granica za taj procesor.

Pogledaj review na OCClubu,vidjet ćeš da kažu da pri 1.45 V nisu mogli dalje od tih 3540 MHz.

hmmm....znam da je ova matična puno bolja ali Cele303 je postigao 4+ GHz http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/amd-x2-250-gigabyte-770t-ud3p/32341.aspx

17 godina
Kordy kaže...

Memorija je jadna (1 pločica kingstona i 2 aeneona)znači 1x1gb + 2x512 mb, nisam ju spuštao a za matičnu sam svjestan da nije za OC jer sam vidio da ima malo pocija za OC...

Spusti memoriju u Bios na 667 ili 333 to su iste vrjednosti memorija te muci, pa onda probaj stavit na 240 FSB a napon procesora postavi na 1.4500V pa ak nece onda nista vrati na 236 i gotovo tak nek ostane.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 15:21 (rambox).
17 godina
odjavljen
rambox kaže...
Kordy kaže...

Spusti memoriju u Bios na 667 ili 333 to su iste vrjednosti memorija te muci, pa onda probaj stavit na 240 FSB a napon procesora postavi na 1.4500V pa ak nece onda nista vrati na 236 i gotovo tak nek ostane.Cool

Namjestio sam sve kako si rekao ali ništa...komp se upali ali prije nego što se windows počne učitavat ,zamrzne se...

Smanjio sam memoriju i ostavio stock napon te fsb na 238...

Ovako je sve u redu za sad pa ću tako i ostaviti..Hvala na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 15:45 (Kordy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice