- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo malo prije sam clockal na 2800 mhz (fsb je 200 a multiplier sam stavil na 14, u originalu je 13.5) ali imam problem kad su se nakon overclocka bootali windowsi (imam XP) prođe ovaj dio http://www.shuuder.ucoz.com/6.jpg
i nakon toga ostane crna slika i ne prikazuje se welcome i da odabrem account???
probaj ga dici u safe mode i ugasi i ponovo digni normalno
da je do proca dobio bi blue screen
probaj ga dici u safe mode i ugasi i ponovo digni normalno
da je do proca dobio bi blue screen
Nisam te baš najbolje razmel...Ovak sam napravil....Digel sam windowse u safe modu pa sam ga resetal i clockal na 3000 mhz i digel u safe modu i onda su se hteli dici windowsi, al kad sam probal iz safe moda u normalno opet se pojavi crno i tak stoji...:S
Previše vlage bi ti se moglo skupiti.
Pozdrav,
dakle imam cpu amd athlon II X3 435 za kojeg čitam da je odličan za overclock i za otključavanje 4. jezgre. Sada, što se tiče clockanja , volio bih čuti od Vas rutinera mogu li sa ovom pločom ( vidi konfu pod moj pc) otključati jezgru i podignutni takt procesora? Eto toliko za sada, ako bude pozitivan odgovor onda nastavljam sa pilanjem .
Fala unaprid...
Pozdrav,
dakle imam cpu amd athlon II X3 435 za kojeg čitam da je odličan za overclock i za otključavanje 4. jezgre. Sada, što se tiče clockanja , volio bih čuti od Vas rutinera mogu li sa ovom pločom ( vidi konfu pod moj pc) otključati jezgru i podignutni takt procesora? Eto toliko za sada, ako bude pozitivan odgovor onda nastavljam sa pilanjem .
Fala unaprid...
Stavi najnoviji BIOS i uključi NCC (mislim da se tako zove opcija),a za OC digni HTT
Pozdrav,
Fala unaprid...
Stavi najnoviji BIOS i uključi NCC (mislim da se tako zove opcija),a za OC digni HTT
kak se stavlja najnoviji bios?? jel to flashanje?
Pozdrav,
Fala unaprid...
Najnoviji bios imam, stavio sam ga kada sam minjao cpu prije jedan i po misec. Znači može se sa ovom matičnom?
kak se stavlja najnoviji bios?? jel to flashanje?
Ma bolje nemoj to sam raditi ako ne znaš o čemu se radi.
Zeko: nađi ncc i uključi,pa vidi jel quad
otključa sam 4. jezgru, sad imam pheneom X4 b35 procesor. Sad da ga je još malo clockat...bilo bi lipo.
E sad, cpu-z mi ne pokazuje 4. jezgru?? Jel to znači da je nisam otključao?
Ah, evo sad je ok...cpu-z je očita 4 jezgre...
Ah, evo sad je ok...cpu-z je očita 4 jezgre...
Sad ajd u bios,nađi opciju CPU voltage i stavi na +0.050,pa nađi Bus speed ili HTT speed ili nešto slično (na tvorničkim postavkama mora biti 200 točno),a ti ppstavi na 225 pa vidi jel se pc pali
Bok
Ovako sa matičnom otključam 4 jezgru na Athlonu X3 435sa čime je najbolje provjeriti stabilnost?
I sa kojim programom je najsigurnije napraviti OC?
Bok
1.Ovako sa matičnom otključam 4 jezgru na Athlonu X3 435sa čime je najbolje provjeriti stabilnost?
2.I sa kojim programom je najsigurnije napraviti OC?
1.OCCT,Prime 95
2.BIOS-om.
Evo diga sam mu takt na 3, 4 ghz. U biosu sam samo podizao radni takt procesora i ništa drugo. Testirao sa occt i sve je stabilno. Pitanje je, jesam li možda tribao dizat voltažu ili možda još nešto?
Evo diga sam mu takt na 3, 4 ghz. U biosu sam samo podizao radni takt procesora i ništa drugo. Testirao sa occt i sve je stabilno. Pitanje je, jesam li možda tribao dizat voltažu ili možda još nešto?
A koliko si držao taj OCCT? (tj. koliko sati?, btw testiraj na large data set to ga odmah ruši ako je nestabilan)
Uostalom to nije sve, moraš igre igrat, downloadat par dana itd. da se 100% uvjeriš u stabilnost. Izdržao on meni 3h na 3.6GHz u OCCT i oko 2h u prime-u i vraga ostavio ga preko noći da downloada i dobio BSOD. Tek sam ujutro vidio.
A koliko si držao taj OCCT? (tj. koliko sati?, btw testiraj na large data set to ga odmah ruši ako je nestabilan)
Uostalom to nije sve, moraš igre igrat, downloadat par dana itd. da se 100% uvjeriš u stabilnost. Izdržao on meni 3h na 3.6GHz u OCCT i oko 2h u prime-u i vraga ostavio ga preko noći da downloada i dobio BSOD. Tek sam ujutro vidio.
Pa drža san ga jednu uru i sve pet. temperature ok. Igra sam cod4 jučer i zaledila se slika i zvuk nakon uru vrimena, a danas nakon ure ništa sve u redu, baj d vej igre su sad puuuuno bolje eksplozije bombi dim i slično jednostavno fenomenalno. Probat ću sad na large data set pa javim što je bilo....fala u svakom slučaju.
evo, izdrža je bez problema i najzahtjevniji occt test - Large Data Set---
evo, izdrža je bez problema i najzahtjevniji occt test - Large Data Set---
A visok prioritet i test od 4h?
Pozdrav svima, evo htio bih se i ja pridruziti diskusiji i usput pokupit koji savjet..
Naime imam AMD Phenom X4 9550 (nije onaj black edition) CPU
Tj 4 jezgre, radi stock na 2.2
Uspio sam ga clockati preko bus speeda (sa 200 stock na 265)
jer nemogu mjenjati multiplier na vise od 11x
Jedini problem su mi rami, koji uzrokuju bsod ili nest slicno.
U biosu sam smanjio njihovu pocetnu brzinu tako da iz buss speed dovede na najvisu mogucu brzinu ispod 400mhz
jer inace neradi..
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1123698
link od cpu-z validacije..
Moze li mi netko predloziti sta uciniti sa ramima jer su sa 400 smanjeni na 353 i jel to ima veliki utjecaj..
PS. testirano je oko 18h na full opterecenju, i temp je doesegnula max od 57°
Pozdrav svima, evo htio bih se i ja pridruziti diskusiji i usput pokupit koji savjet..
Naime imam AMD Phenom X4 9550 (nije onaj black edition) CPU
Tj 4 jezgre, radi stock na 2.2
Uspio sam ga clockati preko bus speeda (sa 200 stock na 265)
jer nemogu mjenjati multiplier na vise od 11x
Jedini problem su mi rami, koji uzrokuju bsod ili nest slicno.
U biosu sam smanjio njihovu pocetnu brzinu tako da iz buss speed dovede na najvisu mogucu brzinu ispod 400mhz
jer inace neradi..
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1123698
link od cpu-z validacije..
Moze li mi netko predloziti sta uciniti sa ramima jer su sa 400 smanjeni na 353 i jel to ima veliki utjecaj..
PS. testirano je oko 18h na full opterecenju, i temp je doesegnula max od 57°
Imamo isti procesor ali kod mene samo problemi. Ja sam svog oc na 2.51 ,prošao je occt nakon 8 sati bez greške ali problem je da se nekad nece boot-ati ,a kod restarta se uopce ne boot-a. Drugi problem je da mi je napon po defaultu 1.34 v a na amd stanici piše da bi deafault trebao biti 1.25 , temperature ne prelaze 45 c u idle. Neznam šta da radim sve testove prolazi bez greške.
EDIT: evo cpu-z sad idem testirati sa occt http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1272192
Vecaras cu ga pokusat puknut na 3.0
Ako se ne javim znaci da je nest krepalo. xD
Stavit cu bus na 273 a HT multiplier na x7
Javim se sa rezultatima
EDIT:
jedan ogroman fail xD
Neide vise od 2.9 da ga j...
tako da ce ipak ostati na tome dok ne nadjem neko pametno rjesenje na overclocking forumu..
Pozdrav
dakle problem mi je slijedeći : nakon što sam clockao cpu ponekad mi zamrzne pc i moram ga restartat. Ja predpostavljam da je zbog rama. U biosu namistim da mi radi na X3,33 što iznosi 750 mhz (doduše kad se boota piše 667 mhz) i prođem sa occt i prime 95 i sve ok. Ali nakon par dana nakon što palim i gasim komp vrati mi se na X4 i radi mi na 900 i malo više.Kada ga sa tom memorijskom frekvencijom idem testirat onda mi zaledi nakon 2-3 minute i moram ga restartat. Pitanje je di grišim i što sam krivo napravija? Molim savjete na kojima zahvaljujem unaprid! evo i cpu-z validizacije:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1278544
ostalo o pc-u pod moj pc