Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.640
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

pozz

Kupujem novi hladnjak za komp pa me zanima hoće ovo biti dovoljno?

Link

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Evo malo prije sam clockal na 2800 mhz (fsb je 200 a multiplier sam stavil na 14, u originalu je 13.5) ali imam problem kad su se nakon overclocka bootali windowsi (imam XP) prođe ovaj dio http://www.shuuder.ucoz.com/6.jpg

i nakon toga ostane crna slika i ne prikazuje se welcome i da odabrem account???

15 godina
neaktivan

probaj ga dici u safe mode i ugasi i ponovo digni normalno

da je do proca dobio bi blue screen

15 godina
neaktivan
Duche kaže...

probaj ga dici u safe mode i ugasi i ponovo digni normalno

da je do proca dobio bi blue screen

Nisam te baš najbolje razmel...Ovak sam napravil....Digel sam windowse u safe modu pa sam ga resetal i clockal na 3000 mhz i digel u safe modu i onda su se hteli dici windowsi, al kad sam probal iz safe moda u normalno opet se pojavi crno i tak stoji...:S

16 godina
neaktivan
Duche kaže...

pozz

Kupujem novi hladnjak za komp pa me zanima hoće ovo biti dovoljno?

Link

Previše vlage bi ti se moglo skupiti.

15 godina

Pozdrav,

dakle imam cpu amd athlon II X3 435 za kojeg čitam da je odličan za overclock i za otključavanje 4. jezgre. Sada, što se tiče clockanja , volio bih čuti od Vas rutinera mogu li sa ovom pločom ( vidi konfu pod moj pc) otključati jezgru i podignutni takt procesora? Eto toliko za sada, ako bude pozitivan odgovor onda nastavljam sa pilanjem Namigiva.

Fala unaprid...

zeko73
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Pozdrav,

dakle imam cpu amd athlon II X3 435 za kojeg čitam da je odličan za overclock i za otključavanje 4. jezgre. Sada, što se tiče clockanja , volio bih čuti od Vas rutinera mogu li sa ovom pločom ( vidi konfu pod moj pc) otključati jezgru i podignutni takt procesora? Eto toliko za sada, ako bude pozitivan odgovor onda nastavljam sa pilanjem Namigiva.

Fala unaprid...

Stavi najnoviji BIOS i uključi NCC (mislim da se tako zove opcija),a za OC digni HTT

16 godina
pod009 kaže...
zeko73 kaže...

Pozdrav,

Fala unaprid...

Stavi najnoviji BIOS i uključi NCC (mislim da se tako zove opcija),a za OC digni HTT

kak se stavlja najnoviji bios?? jel to flashanje?

Zelim OC-ati procesor, ako mi neko moze pomoc nek se javi na PP jer mi je to novo i prvi put biradio.
15 godina
pod009 kaže...
zeko73 kaže...

Pozdrav,

Fala unaprid...

Najnoviji bios imam, stavio sam ga kada sam minjao cpu prije  jedan i po misec. Znači može se sa ovom matičnom?

zeko73
16 godina
neaktivan
DommY kaže...

kak se stavlja najnoviji bios?? jel to flashanje?

Ma bolje nemoj to sam raditi ako ne znaš o čemu se radi.

16 godina
neaktivan
dommy: čitaj sticky i manual
Zeko: nađi ncc i uključi,pa vidi jel quad
15 godina

otključa sam 4. jezgru, sad imam pheneom X4 b35 procesor. Sad da ga je još malo clockat...bilo bi lipo.

zeko73
16 godina
neaktivan
testiraj ga s occt,pa kasnje oc-aj
15 godina
pod009 kaže...
testiraj ga s occt,pa kasnje oc-aj

He, lako tebi reć, al triba to znat...fala u svakom slučaju.  

zeko73
16 godina
neaktivan
u čemu je problem? Dogurat ćeš do 3.4 ghz za validaciju (zbog mbo),a inače 3.3-3.2 ghz
15 godina

E sad, cpu-z mi ne pokazuje 4. jezgru?? Jel to znači da je nisam otključao?

zeko73
15 godina
zeko73 kaže...

Ah, evo sad je ok...cpu-z je očita 4 jezgre...

zeko73
16 godina
neaktivan
zeko73 kaže...
zeko73 kaže...

Ah, evo sad je ok...cpu-z je očita 4 jezgre...

Sad ajd u bios,nađi opciju CPU voltage i stavi na +0.050,pa nađi Bus speed ili HTT speed ili nešto slično (na tvorničkim postavkama mora biti 200 točno),a ti ppstavi na 225 pa vidi jel se pc pali

15 godina
neaktivan

Bok

Ovako sa matičnom otključam 4 jezgru na Athlonu X3 435sa čime je najbolje provjeriti stabilnost?

I sa kojim programom  je najsigurnije napraviti OC?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xdm45 kaže...

Bok

1.Ovako sa matičnom otključam 4 jezgru na Athlonu X3 435sa čime je najbolje provjeriti stabilnost?

2.I sa kojim programom  je najsigurnije napraviti OC?

1.OCCT,Prime 95

2.BIOS-om.

Death has a thousand faces,evil only one.
15 godina

Evo diga sam mu takt na 3, 4 ghz. U biosu sam samo podizao radni takt procesora i ništa drugo. Testirao sa occt i sve je stabilno. Pitanje je,  jesam li možda tribao dizat voltažu ili možda još nešto?

zeko73
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zeko73 kaže...

Evo diga sam mu takt na 3, 4 ghz. U biosu sam samo podizao radni takt procesora i ništa drugo. Testirao sa occt i sve je stabilno. Pitanje je,  jesam li možda tribao dizat voltažu ili možda još nešto?

A koliko si držao taj OCCT? (tj. koliko sati?, btw testiraj na large data set to ga odmah ruši ako je nestabilan)

Uostalom to nije sve, moraš igre igrat, downloadat par dana itd. da se 100% uvjeriš u stabilnost. Izdržao on meni 3h na 3.6GHz u OCCT i oko 2h u prime-u i vraga ostavio ga preko noći da downloada i dobio BSOD. Tek sam ujutro vidio.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
15 godina
Hyperion kaže...
zeko73 kaže...

A koliko si držao taj OCCT? (tj. koliko sati?, btw testiraj na large data set to ga odmah ruši ako je nestabilan)

Uostalom to nije sve, moraš igre igrat, downloadat par dana itd. da se 100% uvjeriš u stabilnost. Izdržao on meni 3h na 3.6GHz u OCCT i oko 2h u prime-u i vraga ostavio ga preko noći da downloada i dobio BSOD. Tek sam ujutro vidio.

Pa drža san ga jednu uru i sve pet. temperature ok. Igra sam cod4 jučer i zaledila se slika i zvuk  nakon uru vrimena, a danas nakon ure ništa sve u redu,   baj d vej igre su sad puuuuno bolje eksplozije bombi dim i slično jednostavno fenomenalno. Probat ću sad na large data set pa javim što je bilo....fala u svakom slučaju.

zeko73
15 godina

evo, izdrža je bez problema i najzahtjevniji occt test - Large Data Set---

zeko73
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

evo, izdrža je bez problema i najzahtjevniji occt test - Large Data Set---

A visok prioritet i test od 4h?

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, evo htio bih se i ja pridruziti diskusiji i usput pokupit koji savjet..

Naime imam AMD Phenom X4 9550 (nije onaj black edition) CPU

Tj 4 jezgre, radi stock na 2.2

Uspio sam ga clockati preko bus speeda (sa 200 stock na 265)

jer nemogu mjenjati multiplier na vise od 11x

Jedini problem su mi rami, koji uzrokuju bsod ili nest slicno.

U biosu sam smanjio njihovu pocetnu brzinu tako da iz buss speed dovede na najvisu mogucu brzinu ispod 400mhz

jer inace neradi..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1123698

link od cpu-z validacije..

Moze li mi netko predloziti sta uciniti sa ramima jer su sa 400 smanjeni na 353 i jel to ima veliki utjecaj..

PS. testirano je oko 18h na full opterecenju, i temp je doesegnula max od 57°

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marac212 kaže...

Pozdrav svima, evo htio bih se i ja pridruziti diskusiji i usput pokupit koji savjet..

Naime imam AMD Phenom X4 9550 (nije onaj black edition) CPU

Tj 4 jezgre, radi stock na 2.2

Uspio sam ga clockati preko bus speeda (sa 200 stock na 265)

jer nemogu mjenjati multiplier na vise od 11x

Jedini problem su mi rami, koji uzrokuju bsod ili nest slicno.

U biosu sam smanjio njihovu pocetnu brzinu tako da iz buss speed dovede na najvisu mogucu brzinu ispod 400mhz

jer inace neradi..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1123698

link od cpu-z validacije..

Moze li mi netko predloziti sta uciniti sa ramima jer su sa 400 smanjeni na 353 i jel to ima veliki utjecaj..

PS. testirano je oko 18h na full opterecenju, i temp je doesegnula max od 57°

Imamo isti procesor ali kod mene samo problemi. Ja sam svog oc na 2.51 ,prošao je occt nakon 8 sati bez greške ali problem je da se nekad nece boot-ati ,a kod restarta se uopce ne boot-a.  Drugi problem je da mi je napon po defaultu 1.34 v a na amd stanici piše da bi deafault trebao biti 1.25 , temperature ne prelaze 45 c u idle. Neznam šta da radim sve testove prolazi bez greške.

EDIT: evo cpu-z sad idem testirati sa occt http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1272192

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 22:54 (zeroname).
15 godina
neaktivan

Vecaras cu ga pokusat puknut na 3.0

Ako se ne javim znaci da je nest krepalo. xD

Stavit cu bus na 273 a HT multiplier na x7

Javim se sa rezultatima Cool

EDIT:

jedan ogroman fail xD

Neide vise od 2.9 da ga j...

tako da ce ipak ostati na tome dok ne nadjem neko pametno rjesenje na overclocking forumu..

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 13:33 (marac212).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Kakva su iskustva sa overclockingom Phenoma II X4 955 BE C3 Revision? Cooler bi bio Vendeta II, da li ima šanse da uhvatim 4ghz na Gigabyte 790FX ploči (DDR3)?
Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zeko73 kaže...

Pozdrav

dakle problem mi je slijedeći : nakon što sam clockao cpu  ponekad mi zamrzne pc   i moram ga restartat. Ja predpostavljam da je zbog rama. U biosu namistim da mi radi na X3,33 što iznosi 750 mhz (doduše kad se boota piše 667 mhz) i prođem sa occt i prime 95 i sve ok. Ali nakon par dana nakon što palim i gasim komp vrati mi se na X4 i radi mi na 900 i malo više.Kada ga sa tom memorijskom frekvencijom idem testirat onda mi zaledi nakon 2-3 minute i moram ga restartat. Pitanje je di grišim i što sam krivo napravija? Molim savjete na kojima zahvaljujem unaprid! evo i cpu-z validizacije:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1278544

ostalo o pc-u pod moj pc

zeko73
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 14:15 (zeko73).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice