Imam AMD FX6100 3.3GHz. Ovih dana treba da mi stigne ploca ASUS M5A97 EVO R2.0. Interesuje me do koliko GHz se ovaj procesor moze clockovati na ovoj ploci? Takodje me interesuje koji bi ste mi CPU cooler preporucili. Voleo bih da to bude neki koji ce sutra moci uspesno da hladi i neki AMD FX procesor iz serije 8XXX, posto nameravam da mi to bude sledeci upgrade masine. Kolioko je preporucljivo da clockujem i graficku Radeon HD 7770? Sta tu realno mogu da dobijem sa gledista performansi? Izvinjavam se ako previse pitam, ali nemam iskustva na polju overclocka, pa bi mi svaki odgovor i savet puno znacio. Unapred hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Srle , pogledaj pod moj profil u moj komp..ja svog 8320 sa Xilince Blade Pro coolerom držim super hladno i stabilno na 4.3 GHz,dok ne nabavim bolji cooler zadovoljan sa sa tim,e da i imam tu matičnu ali REV.1¸i super zadovoljan sam.Tako da mislim da sa pristojim coolerom tipa Enermax ETS-N30-TAA možeš tog 6300 držati na nekih 3.8/3.9 GHz sa dobrom pastom i ako imaš dobar flow zraka kroz kutiju.
Ne želim ti davati savjete da se igraš sa voltažom jer sam na tom području noob
U pitanju je FX6100 procesor. Negde sam citao da se, u zavisnosti od konkretnog primerka, moze klokovati i do 4.0GHz.......Nadamse da cu za vikend instalirati novu maticnu, pa cu poceti malo da se igram, ali pravi clock ce morati da saceka novi cooler........sad nemam para - prosli praznici - ali cim se malo skupi, ide neki CM ili Noctua, pa cemo videti sta moze taj procesor.
Koliko mogu pojačat svoj procesor AMD Athlon 64 x2 3600+ , na ploči AM2NF6G-VSTA i stock hladnjak
Jel moguce overclockat a8 3870k na asrock a75-hvs maticnoj stock cooler?
temperature mi idu do 70-80 kad ga se uposli nekom igrom i slicno, tako da me to brine..
Jel moguce overclockat a8 3870k na asrock a75-hvs maticnoj stock cooler?
temperature mi idu do 70-80 kad ga se uposli nekom igrom i slicno, tako da me to brine..
temperature te itekako trebaju brinut, nedaj mu da ide preko 70ˇC.
Dali koristis igpu ili samo cpu?
gpu i cpu, nemam graficu uopce.. kad vrtim neku igru zagrije se do 90 cak pa dode bsod.. tako da ne vrtim igre vise..
gpu i cpu, nemam graficu uopce.. kad vrtim neku igru zagrije se do 90 cak pa dode bsod.. tako da ne vrtim igre vise..
provjeri dali je hladnjak vruc na dodir, dali vent uopce radi pa cemo onda ocat. Znm ti ja kak ide ja sam svoj 3670k gpu sa 441 overclocko na 881.
a mora biti vruc ako su takve temperature... ventilator radi, valjda bi primjetio da ne radi.. mozda treba termalnu pastu promjenit?
nemora bit vruc ako nije dobro sjeo na procesor. Otvori kutiju i opipaj ga kad bude 90 C.
nemora bit vruc ako nije dobro sjeo na procesor. Otvori kutiju i opipaj ga kad bude 90 C.
aha, a mozda je onda to... jer su od pocetka temperature bile dosta visoke, cesto je sam smanjivao voltazu ili sto ti ga vec kad se previse zagrijao.. probat cu sutra onda ga dignut pa javim jel vruce.
jucer sam stavljao ssd pa sam promjenio usput i kuciste, i sad u novom kucistu se dogodilo ovo na slici?
ne razumijem jeli ovo neka pogreska ili? inace bi uvijek bilo oko 50-55 kod slicne aktivnosti programa..
vjerojatno..
jos me zanima kako da zakljucam snagu za cijeli apu?
dakle u hwmonitoru mi pokazuje da se snaga cijelo vrijeme mijenja, npr 40w, 45w, 30w itd.. 112w ide samo kad ga uposlim, ocito da je neki power saving ili eco mode ukljucen.. prije mi je cijelo vrijeme bio na 112w koliko se sjecam..
win settingsi su mi na 100%, dakle mora nes u biosu bit
evo ss
Pa nemože u stanju mirovanja CPU da ima 112W potrošnju, al opet odi u bios i disable C&Q i ostale power savere
Po meni je bolje da vam procovi stede, tako da ne bih preporucio disableanje osim ako bas to zelite. Ali to vam se radi u biosu, svaka maticna ima malo drugacije.
Po meni je bolje da vam procovi stede, tako da ne bih preporucio disableanje osim ako bas to zelite. Ali to vam se radi u biosu, svaka maticna ima malo drugacije.
Ah, nekako nisam covjek od stednje.. Mislim da se osjeti ipak dosta kad je ovom eco modu, jer kad ga napadnes sa par aplikacija od jednom ipak treba vremena da on digne snagu i onda pada fps i fluidnosti samih windowsa s time..
Moram priznati da to s Intelom ne primjetim, a imao sam AMD prije isto nisam primjecivao, mozda je placebo.
Skini si aidu64 extreme edition imas besplatno a moze se nac i pirata. Tamo ti sve super pise.
zanima me na koliko se moze dignuti amd fx 8320 black edition na gigabyte ga970a-ud3 ploci s faznom propusnosti 8+2?cooler za proc je sapphire vapor x,koji programi tribaju itd jer nisan to nikad radija a gledan po netu da neki 8320 idu i na 5 ali meni bi bilo i vise nego dovoljno 4.3,mozda 4.5 ako je moguce
zanima me na koliko se moze dignuti amd fx 8320 black edition na gigabyte ga970a-ud3 ploci s faznom propusnosti 8+2?cooler za proc je sapphire vapor x,koji programi tribaju itd jer nisan to nikad radija a gledan po netu da neki 8320 idu i na 5 ali meni bi bilo i vise nego dovoljno 4.3,mozda 4.5 ako je moguce
Ovisi kakav si primjerak cpu-a dobio, ploca je dobra, cooler je dobar, slobodno dizi pa testiraj, probavaj.
Ako je ispravno ovo sto pise pod maximum, a to je 1.438 za najvecu brzinu od 4.2 ghz mislim da je previse i da bi se moglo srediti rucno da to bude manje...Inace ta razna "automatska clockanja" nisu nikako dobra, a ni adekvatna kao ova rucna stoga preporuka je da se malo rucno igras postavkama i "voltazama" i napravit ces bolji posao...
Ako je ispravno ovo sto pise pod maximum, a to je 1.438 za najvecu brzinu od 4.2 ghz mislim da je previse i da bi se moglo srediti rucno da to bude manje...Inace ta razna "automatska clockanja" nisu nikako dobra, a ni adekvatna kao ova rucna stoga preporuka je da se malo rucno igras postavkama i "voltazama" i napravit ces bolji posao...
Da ostavim postavke kakve je napravio x boost a samo smanjujem voltažu i testiram u u primeu ?
Da ostavim postavke kakve je napravio x boost a samo smanjujem voltažu i testiram u u primeu ?
Bolje da ga odjednom ne forsiras sa visokim clockom i velikom vlotazom nego kreni lagano mic po mic....Pusti taj turbo skroz na miru... Dignes clock negdje izmedu 3.8 i 4.0 ghz sa nekom manjom voltazom izmedu 1.29 i 1.33 i probas, lagano ga krenes isprobavat u igrama, vidis par dana da li se rusi i da li mu je to dovoljno voltaze, pa onda na kraju obavis testiranje prime-om 95...Kreni lagano sa small FFT pola sata do 45 min, prati temperature i nadgledaj situaciju....Temperature preko 71+ si nemoj dozvoljavat, najbolje da ih drzis izmedu 63-67, sve preko toga mu postaje vec vruce i pocinje "gusenje"...Ako prolazi small FFT lagano kreni sa srednjim FFT ali ovaj put na bar sat vremena takoder sa temperaturama ispod gore navedenih...Kada i ako prode srednji FFT na kraju okrenes i large FFT i to onda bar sat i pol vremena te ako i to prolazi nasao si dobru voltazu za odredni clok...Ako vidis da ti baca temperature u visine lagano spustaj voltazu i opet testiraj, u svakom slucaju ako vidis da krene sve "divljat" smanji clock ispod 4.0 ghz i probaj sa jos manjom voltazom kako nebi imao previsoke temperature...
Btw. koji cooler koristis?
Bolje da ga odjednom ne forsiras sa visokim clockom i velikom vlotazom nego kreni lagano mic po mic....Pusti taj turbo skroz na miru... Dignes clock negdje izmedu 3.8 i 4.0 ghz sa nekom manjom voltazom izmedu 1.29 i 1.33 i probas, lagano ga krenes isprobavat u igrama, vidis par dana da li se rusi i da li mu je to dovoljno voltaze, pa onda na kraju obavis testiranje prime-om 95...Kreni lagano sa small FFT pola sata do 45 min, prati temperature i nadgledaj situaciju....Temperature preko 71+ si nemoj dozvoljavat, najbolje da ih drzis izmedu 63-67, sve preko toga mu postaje vec vruce i pocinje "gusenje"...Ako prolazi small FFT lagano kreni sa srednjim FFT ali ovaj put na bar sat vremena takoder sa temperaturama ispod gore navedenih...Kada i ako prode srednji FFT na kraju okrenes i large FFT i to onda bar sat i pol vremena te ako i to prolazi nasao si dobru voltazu za odredni clok...Ako vidis da ti baca temperature u visine lagano spustaj voltazu i opet testiraj, u svakom slucaju ako vidis da krene sve "divljat" smanji clock ispod 4.0 ghz i probaj sa jos manjom voltazom kako nebi imao previsoke temperature...
Btw. koji cooler koristis?
Koristim CoolerMaster Hyper 212 Plus .
Koristim CoolerMaster Hyper 212 Plus .
Onda lagano po ovim uputama koje sam ti dao i igras se, slobodno si daj malo prostora za igru...
Pozdrav...
Radi se o otkljucavanju AMD Phenom II x3 450 3,2 GHZ processora u amd II X4 B50 procesor (valjda je b50)
maticna je ASUS m4a77td pro AM3
i cak sam pogledao par videa koji nemaju isti tocno model maticne ali je bios isti i sve sam tako uradio i poslje sejvanja u biosu on se naglo ugasi i sam upali...ali je crn ekran i ja ga moram resetirat i palit i gasit par puta dok se ne upali i jednostavno nece da otkljuca 4 tu jezgru,nakon sto se jedva upali pise da stisnem broj 4 da unlocak jezgru i kada ga stisnem izbaci mi kao error Fail to enable unleshing mode pa load system default ili da idem ponovo u bios..uglavnom zapeo sam pa ako je netko radio na slicnoj maticnoj molio bih pomoc :)