http://www.scythe-usa.com/product/cpu/118/images/ScytheUSA-ProductsCPUCoolerMUGEN3.html
pise da nepodrzava sad nisam siguran
gpu radeon 6870
http://www.scythe-usa.com/product/cpu/118/images/ScytheUSA-ProductsCPUCoolerMUGEN3.html
pise da nepodrzava sad nisam siguran
gpu radeon 6870
Ovdje piše da može.
http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mugen-3.html
Mislim da bi trebalo podržati, ne bi trebalo biti problema.
Sretno!
Ja sam imao Mugena 3 na AM3+,tako da podržava
Pozz
probat cu pa javim :)
Imam jedan problem sa Gigabyte 970A UD3 pločom i Phenomom 965.
Pošto je rev 3.0 ima uefi bios i neznam kako da namjestim multiplier za procesor, tj znam, ali ploča ne želi promijenit.
U Advanced Frequency Settings imam CPU Clock Ratio ilitiga mulitplier (ak se ne varam), ja stavim na 18, 19 ili 20, napon je stock 1.44v na kojem mora radit sa tim ratio-om, kliknem Save & Exit, opet uđem u bios i vidim da mi uvijek pokazuje stock brzinu od 3.4ghz. Pokušao sam nekoliko puta, pa sam mijenjao napon, ugasio CnQ, C1E Support, ali ratio mi ne želi mijenjat, uvijek je stock.
Napravio sam screenshot menija pa nek mi netko kaže kaj krivo radim ili je to u ploči problem?
E da još jedno pitanje, zašto mi CPU-Z pokazuje multiplier x17 (4-17), na staroj ploči mi to nije pokazivao u zagradi nego samo trenutni multiplier?
Je li BIOS zadnji?
Kada u BIOS-u promijeniš frekvenciju, je li se promijeni i to '' auto '' ili ostane '' auto '' ?
Preko BCLK-a mogu mijenjat, zaboravio sam napisat, ali clock ratio ništa.
BIOS nije zadnji, FA je, first release.
Misliš da bi update na najnoviji BIOS pomogao?
Pa obično bi trebao.
Spoji ga na internet, idi flashaj bios, javi kako je prošlo.
Barem bih ja to napravio.
Danas sam flashao zadnji bios FC i sve radi odlično. Mogu namještat clock rate, problem riješen.
Trenutno je Phenom na 4.0 ghz, 1.416v (možda će ić i s manjim naponom al nemam vremena sad probavat), occt cca pola sata stabilno, prime vrtim već nekih sat vremena isto stabilno.
Jako sam zadovoljan s pločom.
Da li je moguce da ovaj HWMonitor toliko laze za temperaturu procesora?
Naravno . Ja se ravnam pre tome AxTu zato što očitava temperature iz biosa , za grafičku ti je najbolji Gpu-z :)
Da li je moguce da ovaj HWMonitor toliko laze za temperaturu procesora?
Ne laže, samo ti ne gledaš dobro...Cputin pogledaj...
evo da se i ja malo pohvalim i koji savjet dobijem kupio sam gigabite 990fxa ud3 i x8 8350 sad radi na 4.4 ghz sat vremena na aida64 tem nije isla vise od 51c da ga dizem jos ili ostavim tako napon nisam dirao ?
inace proc je odlican
Probaj ga na Linx jedno 10 kruga mda ako nisi dirao voltazu nema brige
to si došao do 4.4.Ghz sa zračnim hlađenjem? koji imas cooler?
na 4.5 sam trenutno mugenu 3 imam
Mogu dobri 140mm cpu kuleri ko iz sale na 4.5 ima i onih koji su ga terali na 4.7 naravno tu vec i kuciste igra veliku ulogu..
Ja planiram sad u skorije 8350 bombono procesor
Neka je sa srecom da se lepo naigras sa njim da drzi 105 pa opet
Mogu dobri 140mm cpu kuleri ko iz sale na 4.5 ima i onih koji su ga terali na 4.7 naravno tu vec i kuciste igra veliku ulogu..
Ja planiram sad u skorije 8350 bombono procesor
Neka je sa srecom da se lepo naigras sa njim da drzi 105 pa opet
bas sam probavao na 4.7 ali mi se dekstop smrznuo tako da nije islo istodobno malo i rame clocakm da vidim koje su bolje perfomanse
sto se tice kucista 4 200 mm venta 3 120 mm 1 140 mm i hladnjak na njega vise nisam siguran jeli 120 ili 140
Kako si samo uglavio 4x200mm ako sam dobro razumeo na kucistu ja imam jedan 200mm gore za izbacivanje uzeo celi gornju starnu (govorim o CM stryker)..E sad ako imas dobru simetriju ventilatora ulaza i izlaza vazduha veci broj ventilatora ti vise ne igra ulogu,tj sobna temepratura ti je temperetura moteheborda (kad otvoris prozor,vrata imaces 10 stepeni nize cim zatvoris i toplije je odma se vraca,ne igraju ventilatori nista vise tu). Dal ti stavio 4 ili 40 ventilatora...
Sto se tice mugena 3 on je 120mm ako imas 4.5 sa njim to je dobro i vrh je iskreno vise od toga ti i ne treba ja bih bio zadovoljn i sa tim.
Znam par ljudi na hafu,cosmosu ili kao mojem terali su ga na 4.7 sa vazduhom ali sa 140mm kulerom tu vec ima razlike ja sam pre imao evo sad imam thermolatke oko 7 je razlika..znaci sve zavisi koji cpu je i normalno da menjas redovno pastu i cistis kuciste od prasine....
EDIT: Ako "mrzene" na 4,7 ne teraj ga vise nije ti potrebno to neces videti neku razliku i proveri ga sa Linx ili Prime95 izmedju 2-5 sati Aida nije dobra ne nateze latnce Linx je najbolji ima da ti nategne ceo sistem ako je ok pusti ga tako ne idi vise sa tim cpu kulerom
Kako si samo uglavio 4x200mm ako sam dobro razumeo na kucistu ja imam jedan 200mm gore za izbacivanje uzeo celi gornju starnu (govorim o CM stryker)..E sad ako imas dobru simetriju ventilatora ulaza i izlaza vazduha veci broj ventilatora ti vise ne igra ulogu,tj sobna temepratura ti je temperetura moteheborda (kad otvoris prozor,vrata imaces 10 stepeni nize cim zatvoris i toplije je odma se vraca,ne igraju ventilatori nista vise tu). Dal ti stavio 4 ili 40 ventilatora...
Sto se tice mugena 3 on je 120mm ako imas 4.5 sa njim to je dobro i vrh je iskreno vise od toga ti i ne treba ja bih bio zadovoljn i sa tim.
Znam par ljudi na hafu,cosmosu ili kao mojem terali su ga na 4.7 sa vazduhom ali sa 140mm kulerom tu vec ima razlike ja sam pre imao evo sad imam thermolatke oko 7 je razlika..znaci sve zavisi koji cpu je i normalno da menjas redovno pastu i cistis kuciste od prasine....
EDIT: Ako "mrzene" na 4,7 ne teraj ga vise nije ti potrebno to neces videti neku razliku i proveri ga sa Linx ili Prime95 izmedju 2-5 sati Aida nije dobra ne nateze latnce Linx je najbolji ima da ti nategne ceo sistem ako je ok pusti ga tako ne idi vise sa tim cpu kulerom
http://www.xigmatek.com/product.php?productid=122
2 iznad 200 mm jedan pozadi 140 mm jedan ispod odma nakon napajanja 200 mm jedan na bocnoj strani 200 mm
3 ispred 120 mm venta :) + hladnjak
eto racunaj ;)
Svaka cast,ja bi tesko uspeo iako imam mesta unutra mora da ga busim,mozgam...
Svaka cast,ja bi tesko uspeo iako imam mesta unutra mora da ga busim,mozgam...
mogao bi staviti jos 2 200 mm 10-ak cm ispred ova 3 120 ispred kucista pa ih zicom svezat za neke djelove unutra ali nema koristi :)
mozda jednom kad mi se bude malo zezalo oko toga
gledao sam malo ali je bucno ali bi bilo fora staviti na hladnjak 2 komada
http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-gentletyphoon-120mm-5400-o-min&option=artikl&id_artikl=050.908.305
5400 okretaja u min :)
Nemas koristi nista ako stavis jos jedan pozadi,bolje skupi parice i stavi 140mm jedan...
ovako,,kupio m5a97 r2 maticnu i cooler za cpu hyper 212 evo!...procesor kojeg imam je amd phenom II x4 960t...sad neznam dal je bolje da ocam na 4.0 ili da probam otkljucati na x6!! sta mi je bolje za gaming i igre in future!?
oc-anje amd x2 250 3,0 ghz, maticna asus m2n68 plus... na koliko maximalno mogu dic radni takt i voltazu?