Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 397.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
8ax kaže...
@stoncin pa nije ni to malo btw. Zas je ta oc verzija s aftermarket friziderom jedna od najjeftinijih?

Evo sad sam uspio dić memoriju na 1150MHz prošao Furmark. 875 core/1750 shader/1150 memory 1.08700V voltage OC stabilno nije za 24/7

Ovako već može.. Nis dao 1300 kn za OC edition za džabaBogataš

Pa i nije baš jako jeftinija od ostalih 768MB modela. To šta kažeš ima cooler jedino aftermarket i OC tvornički samo ne da se preko 875MHzViče

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
8ax kaže...
@stoncin pa nije ni to malo btw. Zas je ta oc verzija s aftermarket friziderom jedna od najjeftinijih?

Evo sad sam uspio dić memoriju na 1150MHz prošao Furmark. 875 core/1750 shader/1150 memory 1.08700V voltage OC stabilno nije za 24/7

Ovako već može.. Nis dao 1300 kn za OC edition za džabaBogataš

Pa i nije baš jako jeftinija od ostalih 768MB modela. To šta kažeš ima cooler jedino aftermarket i OC tvornički samo ne da se preko 875MHzViče

Gigabyte ko Gigabyte kad su grafe u pitanju. Nisu njegove custom grafe za OC. Kao prve vijerojatno si upikao High Voltage GPU, kao drugo PCB im je koma, a kao treče ubuduče mani se Gigabyte-a(kad su grafe u pitanju).Ako te je zanimao OC, onda si trebao ič na ASUS GTX460(192bit) CU core, em što ASUS stavlja najbolje komponente(elektroniku PCB), em što ima največi postotak Low Voltage čipova i em ima odličan cooler. E sad cijenom je skuplji od ostalih, al ako si planirao ič iznad 900Mhz onda je ASUS najbolji izbor, također i MSI ima dobar postotak Low Voltage čipova(moje Cyclone su bile obije), u igru bi mogao upasti i PoV koji je vlasnik Gainwarda i PALT-a pa ti je sve troje isti drek. Al ne ti od svih toliko dobrih brandova baš na Gigabyte-a, nije bezveze najeftiniji. Kao što rekoh moja MSI je išla na 925Mhz i stock napon joj je bio 0,937Mv u MSI Afterburneru(Low Voltage), a tvoja je na stocku 0,987Mv.(High Voltage)

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 9:01 (microman).
16 godina
protjeran

Ma sviđalo mi se prvo što sam ju odmah mogao uzeti isti dan jer je bila u Rijeci na skladištu (posljednjaBelji se), imam Gigabyte MBO, to je tvornički OC edicija, ima super hlađenje (potvrđujem niske temp nakon Furmarka, 3DMarka, Crysis Warhead bencha), onako naprednija grafa za cijenu kao referentne isti modeli i inače volim se malo 'obući' u kičasto (XXX Alpha Dog Ed., OC Ed. i sl) da bude različita po nečemu.Smijeh

Stvarno kako samo 1300kn i to je Links?

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 10:50 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Htio bih malo klokati svoju gtx n470 a u msi afterburum mi ne dopušta promjenu shardera mogu povečati samo do 1055 a default je 1215 pa me zanima kako to  napraviti

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skini najnoviju verziju MSI afterburnera i problem će biti riješen

Imaj na umu da su core i shaderi na Fermi arhitekturi povezani (clock shadera uvijek je duplo veći od clocka jezgre)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 12:45 (Oly_E3).
15 godina
8ax kaže...
znam da je svaki primjerak drukciji u ocu ali bi mogao moj athlon na 3.7ghz?

Stabilan je na 3.45ghz, ocam preko easytunea jer mi se neda restartat :D

ako ga previse ocam, dobim bsod, ne?

Ma daaaaajte

KUPUJEM NOKIU E90 COMMUNICATOR DO 700KN HITNO
14 godina
neaktivan
LUXX kaže..
Upravo to sve kaj si nabrojao.
Opsesija.
Nemreš držat prstice mirnima.
Stalno moraju nešto prckat,šarafit...
Traženje max takta komponenti.
Vecina clockera nađe max stabilan takt za 24/7 i tu ga ostavi.
Ili cak na stock brzini.
Ali max takt se mora saznat

Moram i ja nesto prckat ( bude mi dosadno ), ali ja drzim OC samo u Benchmarku. I rezultati su i dalje jadni zbog GPUa.

Moj scor je bio sa zamalo 1700 poena na 2031 poen (samo CPU) sto je brze od ne OC-ovanog Core 2 Duo E7500.

15 godina
neaktivan
Tko je ovu klokao?
PointOfView GTX470 1280MB 1280MB DDR5 320 bit, DVI 2x, mini HDMI
koliko ste potegnuli? tko zna koliko može
Loši stari komp... na izmaku snaga :P
14 godina
sale786 kaže...

Htio bih malo klokati svoju gtx n470 a u msi afterburum mi ne dopušta promjenu shardera mogu povečati samo do 1055 a default je 1215 pa me zanima kako to  napraviti

MSI verzija -- Softverski voltmod

Znači ići će daleko :D

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
16 godina
neaktivan

Ima li tko wolfdale proc?

Kakva su vaša iskustva s klokanjem wolfdalea ili x48 matičnih?

Ja se malo zezam sa svojim e8400 evo slika:

tjeranje fsb-a tjeranje fsb-a
Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 16:21 (Katana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pazi ovo

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1490003

i nece na 2.0Ghz stabilno da ga hebes -.-

a everest je to vec zaokruzio...

sta da radim da dobijem tih 8 mhz??

-termalna pasta mjenjana prije tjedan dana

-cooler imam stock al neplaniram novi

-kuciste otvoreno sa jos 2 venta...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 19:36 (skiljavi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skiljavi kaže...

pazi ovo

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1490003

i nece na 2.0Ghz stabilno da ga hebes -.-

a everest je to vec zaokruzio...

sta da radim da dobijem tih 8 mhz??

-termalna pasta mjenjana prije tjedan dana

-cooler imam stock al neplaniram novi

-kuciste otvoreno sa jos 2 venta...

Smanji frekvenciju rama.. Jer sad ti je na 250MHz (200MHz default), pa stavi na 166MHz..{#}

Hip Hop Inside
15 godina
8ax kaže...
8ax kaže...
znam da je svaki primjerak drukciji u ocu ali bi mogao moj athlon na 3.7ghz?

Stabilan je na 3.45ghz, ocam preko easytunea jer mi se neda restartat :D

ako ga previse ocam, dobim bsod, ne?

Ma daaaaajte

ma dajte. BUMP

BTW. 

Jel vam ovo cudno : moja grafa je u FurMarku stabilna pol sata (mozda i vise, neznam) na 775/2000/1875 (org. taktovi 600/1800/1500)

,a u Crysisu se na 750/1850/1800 rusi za 30 sekundi - cudni znakovi umjesto slova u konzoli, razmuljana slika...

Temperatura je 73° u Loadu.

WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
17 godina
neaktivan

Imam posla sa pločom koja u BIOS-u nema opciju za mjenjanje vCorea niti VID-a

Skinuo sam program RIghtMark CPU Clock Utility u kojem imam opciju za mjenjanje VID-a,ali nemam za vCore.

Dali da mjenjam VID?

Inače proc je Pentium 4 640 stock 3.2GHZ,a ja sam ga nagurao na 3.6 ,ali čini se da preko toga ne ide bez dizanja voltaže.

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
lzgr kaže...

Skinuo sam program RIghtMark CPU Clock Utility u kojem imam opciju za mjenjanje VID-a,ali nemam za vCore.

Dali da mjenjam VID?

Inače proc je Pentium 4 640 stock 3.2GHZ,a ja sam ga nagurao na 3.6 ,ali čini se da preko toga ne ide bez dizanja voltaže.

Vidim da imaš isto računalo kao i ja. Jesi slučajno kupio od MSG-a Gamer n6 (čini mi se)?

Nema veze,kako si uspio dostići toliku brzinu? Jesi dizao voltažu? Jer meni ne ide preko 2.7 GHz,ruši mi se. Strah me dizati voltažu,da nebih spržio dragocjeni procesor.

Do koliko V uopće može ići naš procesor?

How about a nice game of chess?
14 godina
neaktivan
WOPR kaže...
lzgr kaže...

Dali da mjenjam VID?

Vidim da imaš isto računalo kao i ja. Jesi slučajno kupio od MSG-a Gamer n6 (čini mi se)?

Nema veze,kako si uspio dostići toliku brzinu? Jesi dizao voltažu? Jer meni ne ide preko 2.7 GHz,ruši mi se. Strah me dizati voltažu,da nebih spržio dragocjeni procesor.

nepricate o istom procesoru...vidis da je njegov 3.2 stock a tvoj sa OC-anjem nece na 2.8Ghz

skiljavi
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 14:58 (skiljavi).
17 godina
neaktivan
skiljavi kaže...
WOPR kaže...
lzgr kaže...

Dali da mjenjam VID?

nepricate o istom procesoru...vidis da je njegov 3.2 stock a tvoj sa OC-anjem nece na 2.8Ghz

hah vidi stvarno nije lik ni skužio!{#}

Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći. Nitko nije obavezan da drugog voli više nego sebe sama.
14 godina
protjeran

Ja sam glup,ja sam tup ,nemam pamet

How about a nice game of chess?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

O overclocking ne znam praktički ništa pa bi volio da mi neko malo pobliže razjasni sve to, iskustva sa Q6600 jer imam taj cpu. Ne planiram ulagat neke novce tako da bi volio neke savjete bez raznih upgradeanja kompa jer nisam pri nekim parama. Citao sam razna uputstva sa foruma ali mi sve to nije bas sijelo. I još me zanima dali neko zna kako da u biosu namjestim da kad se neka komponenta pocne pregrijavat ili nes nevalja da se windows sruši, jer kad sam čistio slučajno sam ne znajući izvadio onu bateriju sa matice i sad je sve na defaultu; dal ima jos sta da se u biosu vrati jer neznam kako je prije bilo?!

Hvala svima unaprijed!

16 godina
neaktivan

Ima tko iskustva s oc q9X50 proceva?

Nikako da prođe 500 MHz FSB.

Ploča je išla do 533 s E8400.

Dali se dizanjem napona procesora može riješiti fsb wall?

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ev uspio i ja svoj Dual core E5400 nagurati 3.6Ghz..radi bez problema....ukljucit cu ovaj OCCT program pa nek testira 45min....ak bude sve oki ostavit cu na toj frekvenciji da radi.... xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
paranoid90 kaže...

Ev uspio i ja svoj Dual core E5400 nagurati 3.6Ghz..radi bez problema....ukljucit cu ovaj OCCT program pa nek testira 45min....ak bude sve oki ostavit cu na toj frekvenciji da radi.... xD

ostavi ga najmanje 1-1.5 h,ako je moguce i vise,kako bi bio siguran da je stabilan i da je sve u redu...

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
14 godina
neaktivan

hmm eh sad kako da ja tacno znam da je sve ok...jer OCCT test kad zavrsi izbaci one crteze....testirao sam ga 1h kako si i rekao....i nije se rusio sistem ili slicno...

14 godina
neaktivan

ako se nije srusio ili BSOD onda je dobro clockan,cak mozes i malo vise i onda opet vrtis test al ovaj put barem 2h...

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za sad sve oki drzim ga na 3.6Ghz to mi je sasvim dovoljno.....jedino zabrinjava me sto kad je OCCT test u pogonu temp mi skace na 66 C....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
paranoid90 kaže...

Za sad sve oki drzim ga na 3.6Ghz to mi je sasvim dovoljno.....jedino zabrinjava me sto kad je OCCT test u pogonu temp mi skace na 66 C....

Pa to je u redu temp.. Max mu je 74°C, tako da je ovo oke.. Bilo bi super da ako imas para upiknes Scythe Katanu 3 (180Kn u Linksu).. {#}

HipHop n' Dubstep
14 godina
neaktivan

Ja sam iz BiH...pa bas mi se neisplati ici zbog coolera u HR...xD evo link od radnje blizu mene...pa reci koji bi bio najbolji cooler za moj procesor..da ja to idem ujutro uzet...

http://www.cybercomp.ba/kategorija.php?ID=6

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Od svih ponuđenih, ovaj je po meni najbolja investicija. To je negdje oko 230 kn, ako se ne varam. 40 kn jeftinije nego kod nas..  nebitno.

Uglavnom, podržava tvoj socket (775), a cooler kao takav je izvrstan. Imaš na netu pun k.. reviewa o njemu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

cooler sam kupio...al cudna stvar maloprije mi comp zablokira,sam se restartova i op opet standardna brzina 2.7Ghz..lol..

Sta sam mogao pogrijesiti,OCCT test je radio punih 2h i nije bilo problema..nakon 2 dana sra**e..

Imal neko kakav prijedlog zasto je bios vratio tvornicke postavke???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ASUS GTX580 na 1519Mhz!!! Prehebeno! {#}

LINK

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + XFX 9800GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice