Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Evo digao sam Pentium 4 3.2GHz na 3.6GHz! Ovo je inače moj prvi OC. Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 15:29 (lzgr).

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Jedno pitanje.

Dakle, digao bih Q6600 još na 3.20GHz pa me zanima jer neću još mijenjati cooler na njemu da li se jače grije ako stavim 9x355 ili ako stavim 8x400 u BIOS? Znači, da li se procesor jače grije kad je FSB na 355 ili kad je na 400MHz? Konačni takt je uvijek 3.2GHz.

Pitam jer se na 8x400MHz pregrijava, prelazi 70°C pod Prime95!

TYNeodlučan

free speech for the dumbxD
16 godina
stoncin3 kaže...

Jedno pitanje.

Dakle, digao bih Q6600 još na 3.20GHz pa me zanima jer neću još mijenjati cooler na njemu da li se jače grije ako stavim 9x355 ili ako stavim 8x400 u BIOS? Znači, da li se procesor jače grije kad je FSB na 355 ili kad je na 400MHz? Konačni takt je uvijek 3.2GHz.

Pitam jer se na 8x400MHz pregrijava, prelazi 70°C pod Prime95!

TYNeodlučan

Mislim da za procesor nece biti razlike, ali se chipset sigurno manje grije kada je 355x9.

15 godina

Imam jedan problem sa clockanjem Q6600. Kad mu stavim bus speed na 300 mhz cpu-z mi pokaze da je procesor na stock frekvenciji, a kad stavim na 299 mhz onda pokazuje da je na 2.69GHz clock. Jel zna itko u cem je problem?

Hvala!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 12:29 (Travn0Shik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dzan kaže...
stoncin3 kaže...
Mislim da za procesor nece biti razlike, ali se chipset sigurno manje grije kada je 355x9.

OK TY

Znači ništa ne dobijem ako smanjim FSB po pitanju temp?

Hm.

Mislio sam jer mi onda i memoriju digne sa 1000 default na 1068MHz, a ja imam OCZ-ove Platinum koje idu i više pa eto da pitam.

Mršti se

17 godina
neaktivan

možda i nije prava tema al eto ovdje pričate dosta o temperaturama pa imam jedno pitanjce...

Everest kaže da mi je temperatura procesora 68 C, a temperatura  hard diska 41 C

e sad, dali je to loše?Smijeh

ako je loše, kako smanjiti temp. bez trošenja novaca?

hvala momci unaprijed

U SOVJETSKOJ RUSIJI....................POTPIS PIŠE TEBE!!!////Ako treba Gospode evo primi zavjet moj uzmi život od mene, pa ga podaj njoj!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stoncin3 kaže...
dzan kaže...
stoncin3 kaže...

OK TY

Znači ništa ne dobijem ako smanjim FSB po pitanju temp?

Hm.

Mislio sam jer mi onda i memoriju digne sa 1000 default na 1068MHz, a ja imam OCZ-ove Platinum koje idu i više pa eto da pitam.

Mršti se

Kako to misliš ništa ne dobiješ? Lijepo ti čocjek kaže da je temp chipset-a dosta manji onda, ako je chipset manje vruć tada je i okolina manje vruća, ako je okolina manje vruća tada je i proc nešto malo hladniji. Ali nije toliko bitan utjecaj na proc, koliko na stabilnost cijelog sustava ako je chipset manje vruć...

Ako imaš 2 opcije koje daju istu brzinu ali sa jednom opcijom je neki ( bilo koji dio kompa ) dio kompa manje topal onda ideš tim putem.

17 godina
protjeran

TY za objašnjenje. Na ono ništa ne dobijem mislio sam na smanjenje temperatura jer bi onda to i mogao napraviti.. Dakle, ne idem clockat, FSB ostaje na 333, nema razloga za smanjenjem sabirnice sa 400 na 355 i manje temp chipseta.Cool

16 godina
neaktivan

Zna li itko rade li C&Q na Phenomima 2 x6 kad je CPU underclockan i undervoltan? a turbo radi li?

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da sam pronašao novi takt za moju GTX-icu. Default je 701/924/1401 MHz, a ja sam ju digao na default frekvencije EVGA GTX480 Hydro, a to su: 752/950/1504 MHz. Iznenadilo me to da se grafička kartica zagrijava samo jedan stupanj više (92°C)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Moj problem sastoji se samo u ovome:

clockao sam Radeona svojega i score u 3DMarku je se smanjio za ~800 bodova.

Mis u oba 3DMark 06 i 3DMark Vantage

Why

Help

plz

Inače Unigine Heaven 2.0 sam dobio koji FPS gore te bodova

Sad idem vrtit Crysis Warhead benchmark

pa da još to usporedim?Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Moj problem sastoji se samo u ovome:

clockao sam Radeona svojega i score u 3DMarku je se smanjio za ~800 bodova.

Mis u oba 3DMark 06 i 3DMark Vantage

Why

Help

plz

Inače Unigine Heaven 2.0 sam dobio koji FPS gore te bodova

Sad idem vrtit Crysis Warhead benchmark

pa da još to usporedim?Mršti se

Vjerovatno driveri, imao sam iskustva takva jednom sa atijevim driverima.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
17 godina
protjeran

Ajd mi reci pls koji driveri sad da stavim?

Je li 10.3 odg?

Ja kolko se sječam su OK bili 10.3 mi?Neodlučan

15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje vezano (a mozda i ne) za overclock. Imam dosta loš net i zelim si smanjit FPS u igri CoD: Modern Warfare 2 i time bi mi i sam ping bio manji. Malo sam se raspitivao  i svugdje su mi govorili da nes overclockam, a kako, zašto i što još nisam našao odgovor i zanima me sto uopce znaci Overclock i ima li to veze s mojim pitanjem???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo u Crysis benchu je score dosta bolji.

1680, AAX8, DX10, ambush, 34+avg 1680, AAX8, DX10, ambush, 34+avg
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Ajd mi reci pls koji driveri sad da stavim?

Je li 10.3 odg?

Ja kolko se sječam su OK bili 10.3 mi?Neodlučan

Hm, neznam (nemam ati), ali sam imao iskustvo isto takvo sa 9.10 driverima na ATi 4850 gdje su nakon oc-a pale perfomanse.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
17 godina
protjeran

Evo vratio sam na 10.3.

Sve OK.

Score je tu negdje, ali to zavisi i od bencha do bencha tih 100-tinjak bodova.

Ovi 10.6 zamrzavaju ekran

Ako niš drugo mali je clock napravljen, sa 870 na 900MHz na GPU i sa 1225 na 1250MHz na memoriji GPU-a.

Pa to niš ni ne znači u 3DMarkuNamigiva

16 godina
neaktivan
Oly može ta grafa još vise bez dizajna napona.Samo moraš ručno regulirati vent da ti drži temperaturu na 75 stupnjeva.
Tak i moja Gtx470 ide sa 606Mhz na 750Mhz bez dizajna napona.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
@fuz Tako si nećeš smanjit ping. Pogledaj temu overclockiranje.
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Oly može ta grafa još vise bez dizajna napona.Samo moraš ručno regulirati vent da ti drži temperaturu na 75 stupnjeva.
Tak i moja Gtx470 ide sa 606Mhz na 750Mhz bez dizajna napona.

Na 75C ju mogu sam na 100% venta ohladiti, diže se moja na 90C pri 65-70%. Nego digao sam ju na 752/950/1505 jer su to frekve one EVGA Hydro Copper kartice, čisto da ne radi na stocku, a dobio sam i solidan ras performansi, jer ipak shaderi kucaju na 100MHz većem taktu, a GPU na 50MHz. Uz to mi je memorijska propusnost sada 184 GB/s. Nisam više niti probao iskreno da kažem, bavio sam se procesorom, kojeg sam nekako navukao na maksimum pod ovim hladnjakom i nekim razumnim voltažama. Radi na 3.83GHz pri 1.29V. Đubre za 4.05GHz (450*9) traži 1.42V već i temperatura prelazi 100C, a za još veće clockove guta struju ka lud (na 4.5GHz traži 1.7V, a ovaj moj cooler ga naravno na može ohladiti). Ovako sada se ugrije na 70C u full-loadu (Intel BurnTest, dok kada renda nešto diže se na 65C)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 19:14 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

Ja pokušavam sljedeću stvar sa svojim procom...

Došao sam do nekakvih 3.83 GHz koji su mi dali dosta dobar boost u rendanju i svim aplikacijama sposobnim za korištenje četiriju jezgara. Danas sam pokušao dignuti malo letvicu procu i prvo sam pokušao 4050 MHz (450 x 9, memorija na 900MHz, jer je 1:1 omjer) pri 1.38V. Intel Burn Test nije prošao (temperatura se digla na 90C). Ali pokušao sam sljedeći test stabilnjosti, direktno rendanje jednog od mojih 3D modela. Odabrao sam jedan kompleksan model i stavio da ga renda oko 20-ak minuta. Sve je prošlo 100% stabilno, a prosječna temperatura nije prešla 65C (najviša temp pojedine jezgre bila je 69C). 

Kako je sve prošlo OK, odlučio sam ga dignuti još više na 4.2 GHz (467 x 9, memorija pri 935MHz) pri 1.41V. Stavio sam model da se renda, javim ako je sve prošlo. Naravno još ću pokušati odvrtiti malo duži render i testirati u nekoliko drugih programa, jer ovaj Intel Burn Test malo previše kuri, a trenutno mi je net u banani, tako da ne mogu skinuti Prime95, koji mi je također vrlo pouzdan (ovo pišem sa laptopa)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mene zajebava ova maticna pod 2 pc

stavim 13x264=3432mhz sve stabilno na 1.24V proc ne prelazi 47-48C na intel burn testu

ali kad stavim fsb na 265 nece mi se komp upalit, do rama nije sigurno jer ovak radi na 880mhz ide do 960mhz stabilno, ni do proca nije jer je na drugoj ploci potegnuo do 4.5ghz. onda vjerojatno ploca ima fsb wall ionako nije bas neki vrsni overclocker.

rapidshare premium and warez-bb user
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 22:46 (Lord_Marko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam uspio dobiti 4.2GHz stabilno, traži ipak malo previše struje (daosam mu kasnije 1.44V, renderi su se odvrtili nekako, ali rušio se u GTA IV-ci, te su temperature prelazile 80C dok renda). Vratio sam ga na 4.05GHz (450 x 9, 1.4V, RAM na 900MHz) i radi skroz stabilno, te su temperature na gornjoj granici, prosječno oko 73C dok renda. Odvrtio je render od 1h, te sam igraio GTA IV jedno 45 minuta i radi skroz stabilno.

Razmišljam dal da uzmem bolji hladnjak od ovog Coolermaster Gemina II S (ima 5 6mm-skih heatpipeova i za 260kn ne hladi uopšte loše, već poprilično dobro (držo sam E6600 @ 1.6V nekada sa njime, a temp su išle na 80-85C). Najviše bi uzeo jači hladnjak da smanji temp za 5 ili više stupnjeva u loadu. Za oko su mi zapeli: Thermalright Venomous X, Thermalright Ultra 120 i Prolimatech Megahalems. Koji bi bio najbolji izbor?

Q9650 @ 4.05GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 900MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Nisam uspio dobiti 4.2GHz stabilno, traži ipak malo previše struje (daosam mu kasnije 1.44V, renderi su se odvrtili nekako, ali rušio se u GTA IV-ci, te su temperature prelazile 80C dok renda). Vratio sam ga na 4.05GHz (450 x 9, 1.4V, RAM na 900MHz) i radi skroz stabilno, te su temperature na gornjoj granici, prosječno oko 73C dok renda. Odvrtio je render od 1h, te sam igraio GTA IV jedno 45 minuta i radi skroz stabilno.

Razmišljam dal da uzmem bolji hladnjak od ovog Coolermaster Gemina II S (ima 5 6mm-skih heatpipeova i za 260kn ne hladi uopšte loše, već poprilično dobro (držo sam E6600 @ 1.6V nekada sa njime, a temp su išle na 80-85C). Najviše bi uzeo jači hladnjak da smanji temp za 5 ili više stupnjeva u loadu. Za oko su mi zapeli: Thermalright Venomous X, Thermalright Ultra 120 i Prolimatech Megahalems. Koji bi bio najbolji izbor?

ovaj prvi sigurno...

http://www.mediafire.com/?mw0yjyjwjij
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Bilo koji od navedenih,ali mislim da venomous ipak ne opravdava toliko veću cijenu od ostatka iako pruža najbolje performanse...od ova 3 best buy je definitivno megahalems.

Ako te što zanima u vezi megahalemsa slobodno pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 14:46 (iwan).
15 godina
neaktivan

Ja novi.

Bez smijeha na moja pitanja, molim!Smijeh

OC-om sam se poceo baviti nedavno pa bi mi dobro dosla pomoc sa strane.

Ukratko, treba mi nabrijati konfu iz potpisa tj dici proc na 4 ghz minimum. Ako ide, naravno. A znam da ide (cuo ja to).

Uspio sam ga dici na 3.5 al vise ne ide ovak kad ja prckam. Treba mi uputa!!!

Fala unaprijed.

Fila2mad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O brate po brojevnom nazivu CPU-a Smijeh

Imaš jednu jako veliku prednost u odnosu na moj Q9650, a to je otključan množitelj (moj ide maks na 9x, dok kod tebe može ići i iznad 9x, čim je clockanje daleko jednostavnije i tada clockaš samo CPU). Stavi FSB na 400 i onda množitelj na 10x i imaš sigurnih 4 GHz

Q9650 @ 4.05GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 900MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Imaš jednu jako veliku prednost u odnosu na moj Q9650, a to je otključan množitelj (moj ide maks na 9x, dok kod tebe može ići i iznad 9x, čim je clockanje daleko jednostavnije i tada clockaš samo CPU). Stavi FSB na 400 i onda množitelj na 10x i imaš sigurnih 4 GHz

nije to tako jednostavno.

nece se pokrenuti sistem kad to napravim

a ne znam zakaj.

pozz

Fila2mad
16 godina
neaktivan
Fila2mad kaže...
Oly_E3 kaže...

a ne znam zakaj.

pozz

Napon-1.375V, multi- x10, fsb-402, također digni malo napona na NB,a broj obrtaja venta digni.

5870 oc-aj bar na 925/1225,pa stavi ss bencha

16 godina
neaktivan
Fila2mad kaže...

a ne znam zakaj.

pozz

Stock napon za taj CPU je oko 1.25V, naravno to je premali napon za njega da dostigne 4.0GHz. Probaj staviti FSB 400MHz, Množitelj na 10x, a napon stavi na 1.35V, te postepeno smanjuj dok ne dođeš do nestabilnog sustava i tada vrati na zadnju stabilnu voltažu (meni za 4.05 GHz treba 1.4V, što je malo iznad granice koju je odredio Intel, ali ništa opasno dok su temperature OK. Drži samo RAM na default postavkama, jer se zna desiti da on nekada isto hebe. Voltažu Northbridgea ne trebaš dizati

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice