Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 397.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
Anti-fa kaže...

Ovako , dakle overclockiram proc već nekih 1h i nemogu ga natjerat više od 3,3 da radi stabilno sad mi je CPU FSB 349 čim stavim 350<ili više , baci mi error u occt da nije stabilan da nije to do ploče ? (svjestan sam da je ploča sranje Smijeh).Nemogu postaviti veci napon od 1,30V(U biosu jer nema više)

Tu je problem!

addicted to HD :)
15 godina
neaktivan
dery kaže...
Gaastra kaže...
dery kaže...
Gaastra kaže...

evo mene opet, mislim da nije problem u memoriji, jer probao sam sve pustit na auto i fsb sam digo samo za jedan MHz i pc mi se opet sam restarta i sam vrati postavke na default ???

Stavi ovde slike biosa pa čemo vidit.

evo slika

http://img402.imageshack.us/i/image00028.jpg/

http://img402.imageshack.us/i/image00031.jpg/

Slabo je to slikano evo ti vodič za ocanje tvog proca sa sličnim biosom jer je gigabyte isto

Hvala ti, evo uspio sam !!!

Clocknuo sam ga na 3.42 GHz pri naponu od 1.312 V, radi sasvim stabilno. Temperatura u IDLE je 36 C stupnjeva, a u LOAD je 50 C stupnjeva (To je OK ili ???).

Ja mislim da bi se dao navuc jos da stavim dobru memoriju jer ovu koju imam je stvarno jadna, sta vi kazete ???

Naravno hladim ga sa Termalright Ultra-120 Extreme Black Edition+Schyte Slip Stream 1900 o/min .

16 godina
Gaastra kaže...

Clocknuo sam ga na 3.42 GHz pri naponu od 1.312 V, radi sasvim stabilno. Temperatura u IDLE je 36 C stupnjeva, a u LOAD je 50 C stupnjeva (To je OK ili ???).

Ja mislim da bi se dao navuc jos da stavim dobru memoriju jer ovu koju imam je stvarno jadna, sta vi kazete ???

Naravno hladim ga sa Termalright Ultra-120 Extreme Black Edition+Schyte Slip Stream 1900 o/min .

Nediraj više ništa to ti je dovoljno i temperature su dobre.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 12:04 (dery).
15 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Zanima me da li je netko koristio Gigabyteov program Smart 6 i onaj program Quick boost unutar njega?Koliko to valja?Da li se isplati s njim clockat?

I kako se overclock odražava na turbo boost tehnologiju?Procesor je i5 sa stock coolerom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gaastra kaže...

Vratiti ću se malo na ovaj tvoj oc jer prije nisam dobro pogleda voltažu koja ti je dosta visoka.Čudno mi je to jer tvoj proc e8400 mora ići do 3600 mhz bez podizanja voltaže iznad default 1.225 v,uz to imaš i dobru mbo.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 22:33 (dery).
16 godina
neaktivan

Prema zeljama pojedinaca tema je sticky. Takodjer sam otvorio jos par tema u svezi oc-a Intel i AMD procesora za detaljnije rasprave.

World championships:7, GP &amp;gt; started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, &amp;gt; Fastest laps:76, Points:1,369

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam spržio nekoliko procesora, svom srečom da na svom kompu nemogu clocat proc.

I`em HARD PRO GAMER!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kak si to uspio? kaj si dignuo voltažu na 1.7 V ili...
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...
Gaastra kaže...

Vratiti ću se malo na ovaj tvoj oc jer prije nisam dobro pogleda voltažu koja ti je dosta visoka.Čudno mi je to jer tvoj proc e8400 mora ići do 3600 mhz bez podizanja voltaže iznad default 1.225 v,uz to imaš i dobru mbo.

ma nisam imo vremena puno bas, sad ove dane cu se malo pozabavit i trazit maksimalni takt, koji bi po vama trebo bit ???

15 godina
neaktivan

i jos me zanima sta mi je ono pod postavkama maticne ploce u biosu mogu birat nesto kao....standard, turbo, extreme...

sta bi to bilo tocno ako mi neko moze reci, maticna je X48-DS4 ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaastra kaže...

i jos me zanima sta mi je ono pod postavkama maticne ploce u biosu mogu birat nesto kao....standard, turbo, extreme...

sta bi to bilo tocno ako mi neko moze reci, maticna je X48-DS4 ???

To su ti postavke memorije, interne latencije.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje: ukoliko ne dižem voltažu (napon) procesoru, nego samo clock, znači li to da se on neće znatnije grijati? Znaći li to da ne skraćujem životni vijek računala? Koliko utječe napreformanse pomak od cca. 0,5 ghz?

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Imam jedno pitanje: ukoliko ne dižem voltažu (napon) procesoru, nego samo clock, znači li to da se on neće znatnije grijati? Znaći li to da ne skraćujem životni vijek računala? Koliko utječe napreformanse pomak od cca. 0,5 ghz?

S obzirom na ovaj tvoj planirani 0,5 GHz OC, CPU ti će se za koji stupanj više grijati, a da ćeš smanjiti vijek trajanja procesora, baš i nećeš. Na performanse utječe taj OC, ali ne sada nešto ekstremno

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
15 godina
neaktivan

Jel dozvoljava ova matična Intel DG965RY overklokiranje procesora Intel Core 2 Duo e6300 1,86GHz?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na intelovim pločama ne možeš overclockirati (osim na onima sa high end chipsetom; X975, x38, x48, x58). Morati ćeš uzeti drugu ploču ako želiš OC-ati

15 godina
neaktivan

Ok, hoću

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam isto imao Intelovu ploču (Intel DG965WH, svaka čast ploči, jako je dobra i kvalitetna), ali bilo je vrijeme za nadogradnju pa sam uzeo ASUS P5Q-E ploču i OC-ao svoj stari E6600 (ti imaš sličan procesor, ali ti dvojezgreni conroe E6xxx starije revizije imaju loš OC potencijal)

16 godina
neaktivan

Lijepa vijest za sve one koji imaju gma 900 ili gma 950 grafičke akceleratore od intela!

Pomoću OVOG programa moguće ih je over ili downklokati

i pritom nešto uštedjeti na struji ili dobiti veće petformanse.

na d945gclf2d fino radi Smijeh

double facepalm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danas navečer planiram malo kloknuti svoj Phenom 940 BE, pa me zanima hoće li to ići samo uz podizanjem množitelja sa 15 na npr. 18 ili 19 ili ću morat za 3.6 ili 3.8 GHz povećavat i voltažu i ako da koliko da ju podignem i hoće li Scythe Mine SCMN-1100 to uspjet ohladit u CM 690 kejsu s ekstra krovnim ventovima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče hlađenja ne brini case i cooler su ti ok. Probaj za početak dignuit množitelj i pogledaj koja ti je max voltaža koju AMD preporucuje za taj proc. I onda diži :-)

16 godina
neaktivan

Pozz svima.. Imam jedno pitanje.. Sad sam dobio novu maticnu (stara crkla xD) i stavim voltazu proca sa 1.55 na 1.35, spremim postavke, izadjem iz BIOSa i kad pogledam u CPU-Z kolka je voltaza, voltaza 1.55! Jel neko zna sta da napravim? Unaprijed hvala

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako vec sam bio pitao u vezi mog E8400, ali da vas pitam jos nesto. Znaci probao sam stavit:

CPU množitelj : 9x

FSB: 445

Memory množitelj: 2

PCI frequency: 100 Mhz

Dakle sve kako mi je bilo receno ali pod ovim postavkama mi radi samo ako napone stavim na "AUTO" cim manualno namjestavam napone nece, cim podize windowse dode blue screen. E sad koje bi jos napone trebo mjenjat da bi to radilo, jer ima dosta njih kojima ovaj proc radi na 4 Ghz ?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam sličnu ploču kao ti, meni ide do 4.7 GHz (523 X 9, fsb ide do 533, ali moram smanjit množitelj), ali je nestabilan (prime 95) na 1.42V

Svakodnevno ga furam na 4GHz sa scythe zipangom

Edit: obavezno stavi vent na čipset jer postane jako vruć

double facepalm
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:02 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Katana kaže...

Imam sličnu ploču kao ti, meni ide do 4.7 GHz (523 X 9, fsb ide do 533, ali moram smanjit množitelj), ali je nestabilan (prime 95) na 1.42V

Svakodnevno ga furam na 4GHz sa scythe zipangom

Edit: obavezno stavi vent na čipset jer postane jako vruć

znaci na 4 ghz ti ide bez problema i stalno ga drzis na4 Ghz ??? Na kojoj ti je voltazi kad ti je na tih 4 ghz ???

jer sam cito da je za taj proc max nekih 1.36 V a ka stavim auto onda mi naponi budu na 1.5 zato nekuzim vise nista ?!

16 godina
neaktivan

držim ga ispod 1.4V

double facepalm
16 godina
neaktivan
Gaastra kaže...

znaci na 4 ghz ti ide bez problema i stalno ga drzis na4 Ghz ??? Na kojoj ti je voltazi kad ti je na tih 4 ghz ???

jer sam cito da je za taj proc max nekih 1.36 V a ka stavim auto onda mi naponi budu na 1.5 zato nekuzim vise nista ?!

To ti se dogadja zbog dropa. Ja kada u biosu nastimam nekih 1,3750 u cpu-z mi pokazuje 1,312. Ovdje je slika.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
16 godina
neaktivan

Bogme imaš velik drop... Ja ima u 0.02V drop Belji se

Sve vam to ovisi o kvaliteti VRM-ova na matičnoj

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 14:19 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

Ma ako me nesto ne sprijeci i rjesim probleme u dogledno vrijeme idem na PII x4 955 ili kakav i5.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ma ako me nesto ne sprijeci i rjesim probleme u dogledno vrijeme idem na PII x4 955 ili kakav i5.

i5 NevinašceNamigiva

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
16 godina
neaktivan

Znam da mi nije potrebno ali nesto me kopa i to opako. Naravno financije su upitne jer imam puno vaznijih stvari. Vidjet cemo. Vidim da ti i5 fino idu pa su mi nekako privlacniji a bome i moj dualac jos dosta dobro kotira na tablicama i benchevima pa mi ga je steta dat u bescjenje.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice