Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 396.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Ovak budući da sam ja tu totalno newb, ne postavljajte mi gadna pitanja i neznam kakve preporuke.

Sam me zanima dal bi mi se ovaj procesor (Intel Pentium Dual-Core D805 2666MHz (20 x 133)) mogo OC-at nekak masno ili tek par megaherca, jer se ne želim s tim sam zezat nego želim mišljenje od iskusnih. I jel bi se šta dalo ručno napravit od grafe, jer mi ova šteka na NFS Underground 2.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 17:28 (Cincilator15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo malo ljepih vijesti...

postavljen je novi world record za dd3 ram-e, corsair dominator@2533MHz

http://www.techpowerup.com/94819/Corsair_Dominator_GT_DDR3_Memory_Hits_2533MHz_Sets_World_Record_for_DDR3_Frequency.html :D

eXtreme overclocker
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam znao da je već izašao i7 975

AGP je zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
benko kaže...

evo malo ljepih vijesti...

postavljen je novi world record za dd3 ram-e, corsair dominator@2533MHz

http://www.techpowerup.com/94819/Corsair_Dominator_GT_DDR3_Memory_Hits_2533MHz_Sets_World_Record_for_DDR3_Frequency.html :D

WoW

e to je brzina
Q6600 3,3Ghz Corsair Dominator 4X1gb 1100mhz XFX 8800GTS 512mb OC Sve 100% stabilno!
16 godina
neaktivan

Dokle se može otprilike undervoltati (smanjiti voltažu) Phenom 940 na stock taktu (3 ghz)??

written by pod009

0 0 hvala 0
17 godina

za nadzor temperature je bitnija temp cpu-a ili jezgri ?

0 0 hvala 0
17 godina

sad sam bas s catalystom naclockiral grafu na max, catalyst vise nema kaj za ponudit i temp je sasvim ok, hvaljen bio scythe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

sad sam bas s catalystom naclockiral grafu na max, catalyst vise nema kaj za ponudit i temp je sasvim ok, hvaljen bio scythe

hebes taj catalyst overdrive... to ljepo iskljuci i s riva tunerom ili ati tray tool-om  iscjedi maximalan potencijal iz grafičke...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

za nadzor temperature je bitnija temp cpu-a ili jezgri ?

jezgri

eXtreme overclocker
17 godina

a dal je normalno da je razlika izmedju jezgri i cjelog cpu-a 13 stupnjeva ?

0 0 hvala 0
17 godina

Neda mi vrag mira a da vas ne pitam. Imam Q6600 na stocku sa stock coolerom. E sad kolko bi ga ja mogo clockati a da mi nije prevelika temperatura?

...iskustvo je zbir naših razočarenja...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kaj niko nezna?

...iskustvo je zbir naših razočarenja...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Neda mi vrag mira a da vas ne pitam. Imam Q6600 na stocku sa stock coolerom. E sad kolko bi ga ja mogo clockati a da mi nije prevelika temperatura?

Kolika ti je sad temp. u loadu.Probaj ga dignut koliko ide sa stock voltažom pa ti se temp. neće drastično povećevati.

Da se malo pohvalimSmijeh: clockao sam malo kingmaxe od 800 mhz(4x1gb) i dobio kao što piše u potpisu 1111 mhz.S mem testom prošlo preko 500% i stabilno.Nije loše za takvu memu.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 18:38 (iwan).
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

pa za duala bas i ne....krivo je hladnjak sjeo..ili je krivo pasta stavljena...

eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
benko kaže...
Batista kaže...

Evo benko da te neš pitam;meni u everestu stoji samo temp. jezgri,a ne cpu-a i to na bilo kojoj verziji.Da li je to do hardvera i da li se trebam brinuti?

17 godina

Neznam, jako cudno mi je to, na AM2 socket je Mugen-a 2 bar lako stavit, oni 4 vijci ga pritegnu ko Tantala, pasta je ona koja se dobije s Mugenom. Temp proca je 25, a jezgri 36 pod idleom... Trenutno je proc na defaultnim postavkama i imam 2 venta na Mugenu, jedan upuhuje, a drugi ispuhuje zrak... Istina je da je u sobi vruce kad sam u potkrovlju, ali mi ne ide u glavu ta razlika temperatura... Gledam temp u najnovijem everestu

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 13:28 (Batista).
17 godina
neaktivan
iwan kaže...
benko kaže...
Batista kaže...

Evo benko da te neš pitam;meni u everestu stoji samo temp. jezgri,a ne cpu-a i to na bilo kojoj verziji.Da li je to do hardvera i da li se trebam brinuti?

Vjerovatno nemaš senzor temperature na matičnoj. Ali možda je i do drivera koji ti ga ne prepoznaju na MBO. Ali ništa strašno - nema razloga da se brineš.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Sada me zanima jedna stvar. Imam u planu uzeti ili Q9400 ili Q9550 (ali to samo ako financije dozvole). Sada me zanimaju neki detalji, tipa temperature, OC potencijal (ne bi išao puno do 3.6GHz bi bio maksimum). Promjenio bi ovaj E6600 (tj. koristio bi ga u jednoj drugoj konfiguraciji) jer sam se previše uvalio sa drugim jačim hardverom (čitaj Crossfire 4870 kartica), a na 2.4GHz ima dosta frame dropova, a na 3.6GHz moram koristiti 1.6V (1.58 u idleu) pa se jako grije iako je stabilan. Također i za druge stavri bi mi možda dobro došao Quad, jer u softveru za obradu fotografija mi se obje jezgre iskorištavaju maksimalno

Bolje biti sam sa sobom nego sam bez sobe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Dokle se može otprilike undervoltati (smanjiti voltažu) Phenom 940 na stock taktu (3 ghz)??

Šta nitko ne zna??Može li bar na 1.3V?

written by pod009
17 godina
pod009 kaže...
pod009 kaže...

Šta nitko ne zna??Može li bar na 1.3V?

Meni moj na 3.2GHz može radit bez problema na 1,3V, a može i manje recimo 1,275V. Zavisi do primjerka, to ti nitko nemože reći moraš sam testirat, zato ti nitko ni neodgovara.

Neznam jel bilo, ali evo http://www.pcekspert.com/articles/690.html. Okršaj kod AMD korala, završen.

Pobjednik je MAX, i clockao je phenom II x4 940 na 4,3GHz, a za hlađenje mu svaka čast, dobio je TWKR-a ,a ima ih samo 100 komada na svijetu (blago njemu).

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 23:30 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

Evo kako sam uvijek za oc dizao samo cpu vcore,a čuo sam da se može dizati i nb voltaža,zanima me gdje je točno nb voltaža označena na mojoj ploči.Slika je ispod:

Hvala unaprijed.

Kasda je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

imam pitanje zasto kada svoj proc dizem preko 3.25 znaci cim je na 3.26 ili vise ne prepoznaju se sata portovi ko da su nestali a to mi je problem kada imam sata hard a znam da taj proc ide jos jace

bolje JOGA nego DROGA....SMRTONST od DROGE je MAXIMALNA cak 110% to znaci da su neki umrli cak i 2 puta..nemojte se smijati to je u drogi moguce...... http://crocoh.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ovako nesto jos nisam vidio.

imam i ja jedno pitanje. sta je sa garancijom kad clockam graficku? samo s catalysisom. mislim ono, catalysis je napravljen da kontrolira ati graficke... ne bih htio izgubiti garanciju, a zelim izvuci jos malo iz moje grafulje. grafa je xfx 4870x2. onda, gubim li garanciju ili ne? odgovorite, please...hvala

smrt fašizmu, sloboda narodu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maršal Tito kaže...

ovako nesto jos nisam vidio.

imam i ja jedno pitanje. sta je sa garancijom kad clockam graficku? samo s catalysisom. mislim ono, catalysis je napravljen da kontrolira ati graficke... ne bih htio izgubiti garanciju, a zelim izvuci jos malo iz moje grafulje. grafa je xfx 4870x2. onda, gubim li garanciju ili ne? odgovorite, please...hvala

Ne bi trebao izgubiti garanciju(tj. gotovo sam siguran da ne gubiš) jer taj clock je softverski,tj. ako reinstaliraš windowse vratit će se na staro jer nema promjene voltaže i biosa.

P.S.  Može odgovor na moje pitanje iznad?Sramim se

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 1:53 (iwan).
16 godina
neaktivan

Jel mi netko može reći kako znati koju voltažu treba dati ako npr clockaš q6600 sa 2.4 na 3.0Ghz?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iwan kaže...

P.S.  Može odgovor na moje pitanje iznad?Sramim se

Stvarno neznam. Na mojoj ploči (P5Q-E) mislim da je baš "north bridge voltage". Pogledaj u manualu ploče koja je oznaka za to (možda NB ili tako nešto)

doctor_crash kaže...

Jel mi netko može reći kako znati koju voltažu treba dati ako npr clockaš q6600 sa 2.4 na 3.0Ghz?

Tu ti nema pravila. Neki Q6600 traže 1.4V pa čak i više, a neki mogu i na stock voltaži (1.35V) i preko 3GHz.

16 godina
neaktivan

Znači voltažu dižeš na kolko misliš da je potrebno ili?

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 13:13 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doctor_crash kaže...

Voltazu stavi na 1.32V zato sto ti je na defaultu na auto tj. onda on sam spusta i

podize voltazu. Za 3.0GHz je (uglavnom) dovoljna stock voltaza (1.32V),

testiraj sam, sa prime-om na 2 sata ako bude stabilan sve je u redu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 13:17 (BORG).
16 godina
neaktivan

Da dižeš kada se osjeti potreba za time, tj. kada digneš FSB na neku frekvenciju na kojoj sustav se više ne može se dignuti i tada digneš malo voltažu

16 godina
neaktivan
BORG kaže...

Voltazu stavi na 1.32V zato sto ti je na defaultu na auto tj. onda on sam spusta i

podize voltazu. Za 3.0GHz je (uglavnom) dovoljna stock voltaza (1.32V),

testiraj sam, sa prime-om na 2 sata ako bude stabilan sve je u redu.

Ne nego je stock voltaža 1.35V (1.32V je u idleu bez C1E i EIST-a)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice