Otključavanje semprona 2200+

poruka: 5
|
čitano: 2.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima,

Imam jedan problemčić. Naime pokušao sam otključati procesor na spajanjem 2 pina na L5

( vidi sliku na http:img195.imageshack.us/my.php?image=sempronmobilepencilmod5px.jpg 

http:www.slilentpcreview.com/forums/viewtopic.php?p=187398 ).

Umjesto grafitne olovke koristio sam srebrnu conductive paint.

E sad matična mi je prepoznala procesor kao unknown CPU type ( cpu z ga prepoznaje kao Athlon xp-M, što je ok jer mobilni athloni imaju otključan množitelj) ali množitelj i dalje ostaje 9,5x. Probao sam ga i povećati na 10x i sniziti na 9X ali on i dalje ostaje 9,5x. Bios na ploči je dosta stari (prije nije prepoznavao procesor kao sempron nego kao athlon xp). Da li bih ga trebao flashirati? ( nisam siguran da bi to pomoglo) Ima netko nekakav pametan savjet? Jesam li u nečem fulao?

Btw. moja konfiguracija je

Sempron 2200+ jezgra Throughbread-b ( radi na 1904 Mhz)

Abit NF7-S v2.0  (FSB podignut sa 166 na 200 Mhz)

2 GB DDR 400

Unaprije hvala!

Abit NF7S, Sempron 2200+, 1GB DDR-a 400Mhz, ATI Radeon 9600 :- )
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno se ne bih time zafrkavao. Ne znam dal je itko prespajanjem bilo čega uspio otključati lockani Tbred-B. Clockaš preko FSBa kolko ide.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 12:05 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Otključavanje semprona 2200+
autorov komentar

Koliko sam shvatio ne bi to trebala biti neka znanost, neki su čak uspjeli s običnom grafitnom olovkom otključati množitelj. Nije mi životno važno ali ako ide zašto ne Namigiva

17 godina

Grafitnom olovkom su se otključavali prastari Athloni, kod Athlona XP je obavezno malo reckanja i farbanja (mada, što reče Stef, i za ovo se ne sećam da je neko radio sa T-bred serijom). Ipak, barem spuštanje množioca ne bi trebalo da bude problem, pa možeš da probaš sa novim BIOS-om. Mogao bi pre toga da spustiš FSB na default frekvenciju.

EDIT: Evo ovde uputstva pa proveri jel' to ono što si uradio. U pitanju je Babel Fishov prevod sa japanskog, ali mislim da je razumljivo (tražiš pasus pod naslovom "The magnification ratio modification with CrystalCPUID").

EDIT2: Izgleda da se kod Semprona, nakon otključavanja, množilac mora menjati softverski. Čudno, ali tako videh i na nekom overklokerskom forumu (zaintrigiralo me je ovo Smijeh).

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2008 0:43 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Otključavanje semprona 2200+
autorov komentar

Tnx Ivan!

I sam sam došao ovu stranicu i probao i CrystalCPUID, nažalost sve što se dogodi je smzavanje kompaPlač. Čak mi neće ni windowse podići s neispravnim množiteljem ( dobijem blue screen bez obzira jel postavim viši ili niži množitelj) iako prema Crystalu množitelj je otključan i mogu ga mjenjati. Inače BIOS sam osvježio na zadnju reviziju (27) izdanu za moju ploču. Koliko sam shvatio ima neke veze i sa nforce2 chipsetom, navodno na njemu je teže otključavanje nego na drugim chipsetima. Tražim dalje Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2008 14:22 (laprdalo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice