Ovako jucer sam nabavio e8400 procesor te hladnjak scythe orochi, sve to super radi i odlicno hladi kolko sam ja vidio tj mogo vidjet.
problem je slijedeci kod nekog veceg oc-a tipa preko 3.9ghz pa nadalje ne uspijevam podici os a kada se os podigne komp se restarta odmah. nije zbog temperature.
ja sam danas sa kolegom razgovaro preko slusalice tj xfirea i cuo je i vidio sta mi se dogada kaze da to nikad nije vidio niti cuo. trenutno mi e8400 radi stabilno na 3.6ghz i memorija na 800 2 x 2 gb kingston hyper x pc6400
svaki puta kada ne uspije oc baci mi memoriju natraga na 667mhz i nikako mi neide u glavo zasto, iskreno ne razumijem se u memory timinge bas al ulazim u te vode pa sam eto moro nariktat latencije na 5-5-5-15 i command rate na 1 da mi radi ovako kako radi.
al pazite sa e7300 nisam imo taj problem mogo sam klokat kolko sam ga htio naravno maximum mi je bio 3.92ghz sa mnoziteljem 10 dok je na e8400 mnozitelj 9.
i mislim da je problem memorija iskreno i netko mi to treba potvrditi i reci ako je do memorije kakva memorija bi lijepo radila sa asus p5n-t deluxe jer i ploca isto ima ocigledno problema sa memorijama.
evo sta sam ja skuzio danas kod memorija na cpuz
i jos da nadodam kada klokam ne podigne se opce komp ponekad tj stalno je u postu ili miruje ili se svi ventovi vrte na 100% par puta mi se desilo da su dugi bepovi i igri i tako.
dok evo u zadnjih par sati kada ne radi samo restart gumb pa opet bios i tako.
pa eto ako moze neka pomogne oko toga nadam se da vidite sliku te da vidite razliku izmedu 1 i 2 slota memorije i dali to sta vrijedi tj ima li to kakvog utjecaja na oc i sta mozda de ne stavljam memoriju u dc i razno.
hvala na svakom pokusaju pomoci
konfiguraciju vidite u potpisu
oni koji dobro ne vide sliku evo link: http://i40.tinypic.com/26128tx.jpg