Nvidia 280 gtx pitanja !

poruka: 12
|
čitano: 2.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nvidia 280 gtx pitanja !
pitanje

Poštovnje!

imam par pitanja u vezi korištenja riva tunera.

1.  Temperatura Nvidie gtx 280 1Gb (stock cooler) u Falloutu 3 ide do 75 stupnjeva  (ultra settings)...pošto su cooleri po defaultu namiješteni na (u riva tuneru) 40% dali ih je potrebno povisiti ???

2.  Temperatura u Idle modu ( 2D alpikacije net, desktop itd) je 60 stupnjeva dali je ovo pre visoko i kako u Riva tuneru namijestiti bržu vrtnju coolera za 2D profil ?? Htio sam za 2D profile povisit brzinu vrtnje coolera na 55% ali nemogu jer je lockano.

3. Ako netko od Usera ima gore navedeni model grafichke i koristi Riva Tuner bio bi mu zahvalan ako moze postat screenshootove settingsa u Riva Tuneru (core clock , link clock , memory clock itd)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia 280 gtx pitanja !

Pa zasto ne stavis na auto control,pa neka on sam sebi povecava kad mu treba,tako je kod mene.

Jedino ako si oc grafu onda si stimaj fan kontrol,ja imam 9800 gx2 i u riva tuner mi je fan na auto control i nemam nikakvih problema sa temperaturom.

Pa i kod mene je Fan na 40 posto kad grafa ne radi neke zahtevne aplikacije.

Striker II formula,Intel quad 9550,FreezerXtreme,4gb kingston hyperX,9800gx2,coolermaster cosmosS.chieftec 750w.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 16:41 (AVPR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nvidia 280 gtx pitanja !
Magoo kaže...

Poštovnje!

imam par pitanja u vezi korištenja riva tunera.

1.  Temperatura Nvidie gtx 280 1Gb (stock cooler) u Falloutu 3 ide do 75 stupnjeva  (ultra settings)...pošto su cooleri po defaultu namiješteni na (u riva tuneru) 40% dali ih je potrebno povisiti ???

2.  Temperatura u Idle modu ( 2D alpikacije net, desktop itd) je 60 stupnjeva dali je ovo pre visoko i kako u Riva tuneru namijestiti bržu vrtnju coolera za 2D profil ?? Htio sam za 2D profile povisit brzinu vrtnje coolera na 55% ali nemogu jer je lockano.

3. Ako netko od Usera ima gore navedeni model grafichke i koristi Riva Tuner bio bi mu zahvalan ako moze postat screenshootove settingsa u Riva Tuneru (core clock , link clock , memory clock itd)

gledaj da ti se tempratura krece od idle 50 do load 70c
mozes podesiti u rivi, a nvidia ima software za to također, pa koristi sto ti lakse koristi...
AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / Fortron Blue Storm II 500W
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 16:38 (igy).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
igy kaže...
mozes podesiti u rivi, a nvidia ima software za to također, pa koristi sto ti lakse koristi...
 u tom i je problem, u rivi tuneru kad stavim "direct control" unlocka samo 3d performance (dok ostala 2 ostaju lockani standard 2D i low power 3D) kak ovo preostalo unlockat ??

U nvidia control panelu nema opcije za Fan Control dali je problem u verziji nvidia control panela ili .... ?! 
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 17:25 (Magoo).
17 godina
Magoo kaže...
igy kaže...
 u tom i je problem, u rivi tuneru kad stavim "direct control" unlocka samo 3d performance (dok ostala 2 ostaju lockani standard 2D i low power 3D) kak ovo preostalo unlockat ??

U nvidia control panelu nema opcije za Fan Control dali je problem u verziji nvidia control panela ili .... ?! 
 imas vistu ili xp?

sad sam gledao i meni je sve osim 3d locked, ali koristim vistu s ukljucenim 3d aero, pa mozda zato 2d nece...
AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / Fortron Blue Storm II 500W
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 18:21 (igy).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

vista ultimate sp1

17 godina
Magoo kaže...

vista ultimate sp1

mozda nece zbog ukljucenog 3d aera koristiti 2d.... i kod mene je 2d i druga opcija zamrznuta, radi samo 3d, imam isto vistu ultimate sp1
16 godina
neaktivan
autorov komentar

koju grafu koristiš ? ak nije problem molio bih te da linkaš screenshootove settingsa Riva Tunera ! Hvala!

17 godina
Nvidia 280 gtx pitanja !

Zotac GF8800 GT AMP 512 MB

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

U riva tuneru pod POWER USER sam našo opciju FAN koju mogu upalit stavljajuchi vriednost na 1....ali nebih ovo htio d*kat bezveze pa bih molio nekoga s više iskustva da mi malo pojasni ochem se radi.Jel ima ko za preporučit kakav software za štimanje coolera u koje se daju napravit profile (idle mode high mode etc) ?? obično se uz matičnu dobije neki software za to ali ja chudom uz svoju MBO DFI LANPARTY X58 nisam dobio nish....a na intelovoj stranici nema nish konkretno od takvog softwarea...!!! znam da sam malko skočio s teme ali jednostavno mi se neda za svako pitanje otvarat novu teme...pozz! Hvala !

17 godina
neaktivan
igy kaže...
Magoo kaže...

vista ultimate sp1

mozda nece zbog ukljucenog 3d aera koristiti 2d.... i kod mene je 2d i druga opcija zamrznuta, radi samo 3d, imam isto vistu ultimate sp1

izgleda da je do viste. i kod mene su prve 2 disabled (aero ukljucen).
16 godina

U load modu bi ti trebala biti oko 85 C,a tebi je 75 ,budi miran ne možeš satrat tu zvir.

doktor za grafe i ludosti
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice