E5200 odjednom odbija podići windowse zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
E5200 odjednom odbija podići windowse

poštovanje overklokeri moji :D

evo ja sam tu jedan ovak malo zelen u vašim krugovima pa bih Vas zamolio da udijelite savijet/dva :)

(naravno, proveo sam velik broj sati po raznoraznim forumima i uzduž i preko neta sam tražio riješenje mog problemčića. nažalost bez uspjeha :/

nego neću duljiti, pa da se bacim na pisanje...

moja kanta (e5200 na ep43-ds3l sa 4GB ddr2 800MHz, napajanje ~650W, grafa - hd4870 512MB) odjednom ne želi lodat windowse (vista ult. sp2) na oc postavkama (fsb 333, vCore - 1.38125v, ram na 800mhz sa 2.4B (ugl dobro je postavljen ram)) koje su prije radile (testirano sa prime95 na 5 sati sa max heat testom (druga stavka), par sati igranja cod black ops-a...). 

pročitao sam da to može biti problem matične, odnosno da nekad zaključa fsb i nezz šta... ugl. riješenje je bilo kao izvadit onu bateriju iz matične, ostavit ju vani na par sati, vratiti unutra i sve će biti super. paaa... bilo je. prvi puta. i dignem ja to sve... fsb 333, vCore 1.38125V onaj množitelj proca na 10.5 (ukupno na 3.5GHz, pokrenem prime, smal FFT, vrti on to, temperatura proca na koih 55°C). neš sam u mđuvremenu išo prčkat po matičnoj (otkopčao sam prednji vent koji mi se činio glasnim tek da usporedim količinu buke u kučištu sa i bez toga, onda mi se ekran zacrnio, na monitoru pisalo da mi je nešto out of range... i resetiram ja, neće bootat...) sad ovo pišem sa fsb-om na 333, vCore na 1.38125 i množiteljem 10 (3.3GHz)

dakle. zanima me zašto, prije par dana stabilne postavke sada ne mogu nit windowse pokrenut, tj. oc na tim postavkama nije moguć...

mali matek :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
E5200 odjednom odbija podići windowse
World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice