Cooler za core i7 2600K

poruka: 103
|
čitano: 16.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Cooler za core i7 2600K

Intel se vise greje i stari i novi. Kad ste culi da nekome Phenom radi na 65-70-75C u Prime95 ili tako. To je normalno veci su i klokovi i trebaju bolji cooleri za visoke klokove. Ja slabo znam da neko budzi vodeno neko skupo na AMD bas.

Sve su i7 u pitanju. AMD sta klokujes ohladis sa H70 i to je to. Nema dalje posel je nestabilan sistem. A Intel mozes do besvesti da ides ako imas dobar cooler. Ali ta dva nova Corsair resavaju posao garant H80 a i H100 kada je bilo koji klok u pitanju. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
14 godina
Vlada011 kaže...

Intel se vise greje i stari i novi. Kad ste culi da nekome Phenom radi na 65-70-75C u Prime95 ili tako. To je normalno veci su i klokovi i trebaju bolji cooleri za visoke klokove. Ja slabo znam da neko budzi vodeno neko skupo na AMD bas.

Sve su i7 u pitanju. AMD sta klokujes ohladis sa H70 i to je to. Nema dalje posel je nestabilan sistem. A Intel mozes do besvesti da ides ako imas dobar cooler. Ali ta dva nova Corsair resavaju posao garant H80 a i H100 kada je bilo koji klok u pitanju. 

Uglavnom,ja sam procitao da su sb-ovi hladniji.Ako sam krivo procitao,onda moja isprika.

14 godina
protjeran

Vise se greje ali je i bolji. 

Malo me iritira ovo sada oko Bulldozera sto su vec ohladili sa njegovim performansama i vec se vise prica o Comodo nastavku u 2012-toj i kako ce on biti mnogo ispeglaniji.

Na kraju dok Bulldozer bude bio kako treba Intel ce imati 2133 memoriju default i PCI-E 3.0. 

Dobro ovde je rec o cooleru ali sada kada ljudi budu culi da im treba nova ploca za Commodo opet potraznja za CH5F i slicnima ce opasti. 

Mozda je ipak pametnije ono sto cu ja uraditi uloziti u jak Intel na 3 godine. I7 naravno, ne mora Extreme ali neki mocni i7. I onda 3 godine ne razmisljas vise ni o jednom rewievu ni ploce ni grafike.

i7 u Obsidianu, EVGA ploca na zadatku klokovano 24/7 u granicama normale. Grafika Amerikanac isto.  

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2011 13:33 (Vlada011).
14 godina
Vlada011 kaže...

Vise se greje ali je i bolji. 

Malo me iritira ovo sada oko Bulldozera sto su vec ohladili sa njegovim performansama i vec se vise prica o Comodo nastavku u 2012-toj i kako ce on biti mnogo ispeglaniji.

Na kraju dok Bulldozer bude bio kako treba Intel ce imati 2133 memoriju default i PCI-E 3.0

Dobro ovde je rec o cooleru ali sada kada ljudi budu culi da im treba nova ploca za Commodo opet potraznja za CH5F i slicnima ce opasti. 

Mozda je ipak pametnije ono sto cu ja uraditi uloziti u jak Intel na 3 godine. I7 naravno, ne mora Extreme ali neki mocni i7. I onda 3 godine ne razmisljas vise ni o jednom rewievu ni ploce ni grafike.

i7 u Obsidianu, EVGA na zadatku klokovano 24/7 u granicama normale. Grafika Amerikanac isto.  

Neke sb maticne vec imaju pci-e 3.0.Npr. od asrocka gen3 i od msi-a g3 maticne.

14 godina
protjeran

Stvarno. Sada sto se prodaju ili ove sto ce sada posle nove godine???

Fino znaci Intel je i tu otisao...

Pa jaci su oni mnogo nema tu govora samo je pitanje zasta se kome isplati.

AMD je do sada bio OK sada ako krenu na 10 meseci da menjaju socket brzo ce odustati od toga.

Mozda im je to poslednja nada pred kapitulaciju.

14 godina
Vlada011 kaže...

Stvarno. Sada sto se prodaju ili ove sto ce sada posle nove godine???

Fino znaci Intel je i tu otisao...

Pa jaci su oni mnogo nema tu govora samo je pitanje zasta se kome isplati.

AMD je do sada bio OK sada ako krenu na 10 meseci da menjaju socket brzo ce odustati od toga.

Mozda im je to poslednja nada pred kapitulaciju.

Jos se kod nas ne prodaju ali bi trebale uskoro doc.Inace nisu namjenjene ivy bridgevima vec sb-ovima.

16 godina
Autor, kakvo to napajanje imas?
Lici mi na nekog Fortrona ili jeftinijeg LCa?
Škola. BoF. Promod. Reddit. /b/. Memebase. Krevet.
14 godina
8ax kaže...

Pa piše Chieftec!

Ajmoooooooo!!!!!!!!!!
16 godina
8ax kaže...

To je chieftec 650W

extreme life
14 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
Icefox kaže...

to sam i mislio napraviti jer ovo sa izolirkom ipak nije uspilo :/  mogu li uzemljiti na ista drugo? na 2. katu sam a na podu su keramicke plocice... neznam na sta da ga uzemljim?

Dovedi električara da postavi "nulovanu" utičnicu.

moze mi netko reci zasto je to vazno?

16 godina
Cooler za core i7 2600K

Temperature u idle su CPU 39°C   MBO 35°C
izmjereno  Asus-ovim sensor toolom
ne znam zasto  ali everest ne prepoznaje ovu plocu, tako da ne pokazuje temperature na senzoru... pokaze mi samo GPU-ove senzore
znate li kako ovo rijesiti? 

extreme life

0 0 hvala 0
17 godina
Cooler za core i7 2600K

@Icefox, di si koupil ovaj cooler Thermalright Silver Arrow?

Jel ih ima opće kod nas di za kupit?tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

@Icefox, di si koupil ovaj cooler Thermalright Silver Arrow?

Jel ih ima opće kod nas di za kupit?tnx

Nasao sam ga jedino u Maximus Servis-u.

Music As A Weapon !!
17 godina
Cooler za core i7 2600K

Cijena je koma..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bilo ga je neko vrijeme i u Linksu, 600Kn..

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
17 godina
Cooler za core i7 2600K

Pošto sam u nabavci nekog hladnjaka,  sad neznam kaj da čopim, sad me pak vuče na Corsair H70 (a i ima niže temp spram noctue, 2-3c) cijena oko 520kn, jeftiniji od Noctue za 80-tak kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Pošto sam u nabavci nekog hladnjaka,  sad neznam kaj da čopim, sad me pak vuče na Corsair H70 (a i ima niže temp spram noctue, 2-3c) cijena oko 520kn, jeftiniji od Noctue za 80-tak kn...

Noctua je 560Kn.. Ako je stvarno tako jeftin H70, uzimaj, al imaj na umu da ti original ventovi nisu bas tihi.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

a i da su ti ti testovi vrlo vjerojatno malo fintirani...

17 godina
xyan kaže...
zvonac kaže...

Kaj oćeš reć da je pak uz bok s noctuom? E neznam baš, uglavnom dost ga fale, jedino eto ventovi nisu baš neki, al to bi uzel druge ventilatore, možda od noctue il Scythe GT..

17 godina
protjeran
Icefox kaže...

Temperature u idle su CPU 39°C   MBO 35°C
izmjereno  Asus-ovim sensor toolom
ne znam zasto  ali everest ne prepoznaje ovu plocu, tako da ne pokazuje temperature na senzoru... pokaze mi samo GPU-ove senzore
znate li kako ovo rijesiti? 

everest ti je već stara verzija skini novu koja je AIDA64

''how yes no''
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...
xyan kaže...
zvonac kaže...

Kaj oćeš reć da je pak uz bok s noctuom? E neznam baš, uglavnom dost ga fale, jedino eto ventovi nisu baš neki, al to bi uzel druge ventilatore, možda od noctue il Scythe GT..

ako mislis noctuine ventove uzeti (preko 100kn komad) onda radije gledaj h100. samo pitanje je dal imas mjesta za radijator

17 godina
Cooler za core i7 2600K

@mierda, imam aidu 64.. Hm, ma imam cm690, i sad neznam kak bu to sve stalo, a i h100 je skuplji, oko 730kn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cooler za core i7 2600K

h70 je 480kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cooler za core i7 2600K

kazem plus 100kn po ventu, dakle 200kn, pa je svezajedno 700kn, a vjeruj mi da h100 sigurno bolje rashladi nek h70 za tu cijenu, s time da postoji i h80 koji je nesto bolji od h70 al neisplativ pokraj h100

evo pogledal sam na cm-ovoj streanici, pise da idu 2 venta na gornju stranicu, dakle vrlo vjerojatno bi stao h100, samo trebas provjeriti dal se ventovi montiraju jedan do drugog (onda ide) ili imaju neki razmak...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 13:29 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Cooler za core i7 2600K
Alpenfohn Matterhorn, kod nas je  dobavljiv po cijeni 565 kn. Jel vrijedi tu lovu?

http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2011/03/11/alpenfohn-matterhorn-review/2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cooler za core i7 2600K

Možda i vrijedi, ali ja bih išao na Noctua-u NH-D14, imaš ga u Opirić Informatika-ci za 560 KN!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Alpenfohn Matterhorn, kod nas je  dobavljiv po cijeni 565 kn. Jel vrijedi tu lovu?

http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2011/03/11/alpenfohn-matterhorn-review/2

definitivno ne. imas cak u jednom zimskom bug-u review, ne vrijedi svojih para cooler....

17 godina
protjeran
Cooler za core i7 2600K

jel valja što ovaj vent za TR venomousX:

gelid inteligent pwm IC

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mierda-del-torro kaže...

jel valja što ovaj vent za TR venomousX:

gelid inteligent pwm IC

Za te pare (80kn) ti se vise isplati Scythe Slip Stream PWM, bolji airflow ima i ne moras ga cekat, nego odes po njega u ducan {#}

17 godina
Cooler za core i7 2600K

Na kraju ipak nabavil Prolimatech Super Mega, same pohvale za hladnjak, bome zvijerski hladi.. Jedno pitanjce, kak je najbolje ventove stavit na njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice