Jel se daju clocknit ovi mobiteli šta imaju ''malo jače procesore'' tj. ovi šta koriste symbian?
Jel ko to pokuša?
P.S. Nisan ništa opasno jea danas za ručak...lude glive itd.
Jel se daju clocknit ovi mobiteli šta imaju ''malo jače procesore'' tj. ovi šta koriste symbian?
Jel ko to pokuša?
Jel ko to pokuša?
Jel ko to pokuša?
Jel ko to pokuša?
Mogu se oni koji su pogonjeni Windows Mobile operativnim sustavom (WM OS) za Symbian ne znam, mislim da ne ide.
Mogu se oni koji su pogonjeni Windows Mobile operativnim sustavom (WM OS) za Symbian ne znam, mislim da ne ide.
Očito ima, zašto dummy mobiteli ne spadaju u domenu Smarthphone-a. Očito imaju drugačiju građu u pogledu rada s memorijom, rada procesora i OS koji vrte. To bi bilo osto kada kažeš za neku igraču konzolu da je punokrvni PC.
A sad dal se mogu svi mobiteli (i oni dummy) overclocat, to neznam ali mislim da ipak ne ide. Pa pogledaj i ove postove iznad gdije rulja govori da ne ide.
Jedno vrijeme je kruzila prica da se symbian nokia mobiteli mogu clockati tako da se ode u notes pa napravi neki fajl u kojem se upisu neki podaci i restartuje se mob i kao on to po restartu pronadje taj fajl sa tim imenom i postavkama u njemu i mobitel brze radi... Nisam pokusavao tako da ne znam radi li ili ne ali mi nema smisla clockati mobitel sve i da moze jer ionako im baterija ne traje dugo ako koristis wi-fi, a koliko bi tek trajala da im clockas procesor...
mislim da ovo za Nokije sam i čuo da se ubrza rad, ali opet bilo je davno i od usera koji su probali kažu da ništa od toga tako da...
...a sad zašto podiži brzinu... svatko ima svoj razlog prije se radilo mislim to više dok su HTC (i ostal) uglavnom vrtili na 200MHz-a, a danas je to ipka na 400MHz-a, a i više 530MHz-a. A opet ima onih koji ga clockaju... ...neznam radi se tu o multitaskingu i kasnije o boljim performansama. Baterija to je već drugi par rukava, puniš ju svaku večer....
Naravno da mozes clockati mobitel pa slozio bi se s kolegom da to nije ništa čudno pa svi znamo da je u zadnje vrijeme clockanje frižidera,mikrovalnih i ostalih kućanskih aparata dosta poraslo ja sam baš nedavno clockao svoj mikser i sad umjesto na brzini 3 radi na 4 mislim sad je tako brz,a kaj se tiče mobitela mislim da trebaš maknut stock cooler i stavit neki termaltekov tak da kad ga clockas da se ne pregrijava...daj molim te kakvo clocanje mobitela...kakve li ideje...
odlaziš u off.... ajde imaš svoje mišljenje što je Ok, ali griješiš stari moj.
Sjecam se kad je moj prijatelj imao nokiu 6600 symbian a ja kupio 6630 i vrtili smo nekakav bench nekakav helikopter leti i imao sam par fps vise od njega jer je u moje nokie bio jaci procesor...nakon toga je izasla serija N i to N90 koja je imala onaj famozni nestandardni ekran 352 puta nesto i on je to sebi kupio i htio revans.kad smo opet odvrtili test opet je moja nokia bila brza :-)
Sad u novim mobitelima imaju 3d ubrzivaci tako da nije daleko dan kad ce ovdje na bugu biti tema vas rezultat u 3d mobile marku 09...
A tad ce vjerojatno to clockanje mobitela biti "in" :-P
A tad ce vjerojatno to clockanje mobitela biti "in" :-P
pa clockanje je in ako imaš kaj clockat i ako ga želiš uzdić na jednu višu razinu ali uglavnom za igre ga vrijedi clockat,jedino je problem ako nekaj ne skuriš zato jee najbolje ne radit to sam ako nisi siguran već pitati nekoga tko ima iskustva u tome...
Nemaju ti sve nokie 3D ubrzivac kao prvo, a kao drugo, ona fora sa nekim tekstom i to da ti ubrza nokiu, to je istina. Ako se dobro sjecam, bilo je rijec o NOTE poruci koju si morao napisati i tak nesto, ali to nije ubrzavalo CPU nego samo symbian tipa da su se poruke brze ucitavale i tako. Radi provjereno na starim Symbianima :)
Moj mob se može clockat, ima procesor od 240MHz i može se clocati sigurno na 260MHz, a neki da navodno idu i do 300.
Inače ovo što je netko rekao da su svi programi prilagođeni mobitelima je u krivu. Kao što možeš na komp star 4 godine instalirati nove windowse tako možeš i na smartphoneu starom više godina upgrade-ati WM i staviti novije programe (i oni će naravno ići sporije).
Znam jer moj mob ima WM 5.0 i po forumu specijaliziranom za moj mobitel sam vidio da oni koji su upgradeali na 6.1 i stavili zahtjevnije programe su doživjeli štekanja i usporavanja, a oni sa starijim verzijama ili clocknutim mobitelom nisu imali te probleme. Inače program koji je gušio neke mobitele je bio SNES i NES emulator.
I mob koji imam je Samsung SGH-I600 (slika)
Vrlo lijepo rečeno i evo vam razlog za clockanjem WM uređaja, naravno tko želi i na vlastitu odgovornost.
Mislim da je od Nokie jedino n-gage uspješno clocknut. Problem je što su za to potrebni podatci koje proizvođači ne objavljuju, pa se radi pokušajima i pogreškama.
ja imam linux na mobu...a za symbian clock nisam jos cuo....!!!mozda i moze ko ce znati...
Budući da sam prčkao po mobitelima od Nokie 3100 pa sve do iPhone-a reći ću ti ovo: većina se mobitela ne može clockat a onih koji se mogu ima jako malo. Nadalje, ako te baš zanima usporedba perfomansi mobitela imaš na net-u JBenchmark (postoji 1.0 i 2.0 a možda i noviji). A ako baš želiš overclockat prijenosne uređaje možeš probat sa starim PSP-om. Procesor mu se može dići na 400 MHz (tada sauga bateriju ko lud).Također može pokrenuti i Windowse 95. Uživaj!
ja sa kloko frižider .
i stabilan je
Budući da sam prčkao po mobitelima od Nokie 3100 pa sve do iPhone-a reći ću ti ovo: većina se mobitela ne može clockat a onih koji se mogu ima jako malo.
Morat ces mu stavit jednog Zalmana il pak Thermaltake,
ja sa kloko frižider .
i stabilan je
ja sa kloko frižider .
i stabilan je