Clocking mobitel... zaključana tema

poruka: 35
|
čitano: 9.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Clocking mobitel...
pitanje

Jel se daju clocknit ovi mobiteli šta imaju ''malo jače procesore'' tj. ovi šta koriste symbian?

Jel ko to pokuša?

P.S. Nisan ništa opasno jea danas za ručak...lude glive itd. Cool

Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×3.2GHz 8MB, Cooler Scythe Mugen, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte HD2400XT HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2008 17:25 (Processor).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Clocking mobitel...
Processor kaže...

Jel se daju clocknit ovi mobiteli šta imaju ''malo jače procesore'' tj. ovi šta koriste symbian?

Jel ko to pokuša?

lol,a jesi probo clockat mikrovalnu ili mikser? ili još bolje frižider??
Smijem se ekipi koja izlazi van s fotićem i slika se za fejs!:)
16 godina
neaktivan
Processor kaže...

Jel ko to pokuša?

Ne, nedaju se clocknut,
17 godina
protjeran
mtopol kaže...
Processor kaže...

Jel ko to pokuša?

lol,a jesi probo clockat mikrovalnu ili mikser? ili još bolje frižider??
 Baš, jesi probo? :)
Ma nemogu se mobiteli clockati.
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
neaktivan
Clockanje moba???WTF?Ne bi baš rekao.
Been there done that
17 godina
Clocking mobitel...

Mogu se oni koji su pogonjeni Windows Mobile operativnim sustavom (WM OS) za Symbian ne znam, mislim da ne ide.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
HCSC kaže...

Mogu se oni koji su pogonjeni Windows Mobile operativnim sustavom (WM OS) za Symbian ne znam, mislim da ne ide.

Kakve veze to ima koju platformu koristi mobitel?

To ka da ne mogu clocknit komp. ako iman Linux a ne Windows?
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×3.2GHz 8MB, Cooler Scythe Mugen, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte HD2400XT HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W
17 godina
Clocking mobitel...

Očito ima, zašto dummy mobiteli ne spadaju u domenu Smarthphone-a. Očito imaju drugačiju građu u pogledu rada s memorijom, rada procesora i OS koji vrte. To bi bilo osto kada kažeš za neku igraču konzolu da je punokrvni PC.

A sad dal se mogu svi mobiteli (i oni dummy) overclocat, to neznam ali mislim da ipak ne ide. Pa pogledaj i ove postove iznad gdije rulja govori da ne ide.

هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2008 8:35 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Processor kaže...
HCSC kaže...

Kakve veze to ima koju platformu koristi mobitel?

To ka da ne mogu clocknit komp. ako iman Linux a ne Windows?

Stvar je u procesoru. PDA imaju Xscale (iliti po novome ak se ne varama, to je sada marvel) CPU koji podrzava dinamicku promjenu takta iz OSa, a Win Mobile podrzavaju tu opciju. Automatski ili koliko toliko manualno. A sad, zasto bi netko htio overclockat CPU, mozda da mu brze SMSove otvara?! :D Igrice su ionako vec prilagodjene platformi i njenim mogucnostima. To mi je kao da ides PS3 ili bilo koju konzolu overclockat. Ne sjecam se da mi je ikad trznula slika ni na jednoj konzoli :D
17 godina
Clocking mobitel...

Jedno vrijeme je kruzila prica da se symbian nokia mobiteli mogu clockati tako da se ode u notes pa napravi neki fajl u kojem se upisu neki podaci i restartuje se mob i kao on to po restartu pronadje taj fajl sa tim imenom i postavkama u njemu i mobitel brze radi... Nisam pokusavao tako da ne znam radi li ili ne ali mi nema smisla clockati mobitel sve i da moze jer ionako im baterija ne traje dugo ako koristis wi-fi, a koliko bi tek trajala da im clockas procesor...

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina
Clocking mobitel...

mislim da ovo za Nokije sam i čuo da se ubrza rad, ali opet bilo je davno i od usera koji su probali kažu da ništa od toga tako da...

...a sad zašto podiži brzinu... svatko ima svoj razlog prije se radilo mislim to više dok su HTC (i ostal) uglavnom vrtili na 200MHz-a, a danas je to ipka na 400MHz-a, a i više 530MHz-a. A opet ima onih koji ga clockaju... ...neznam radi se tu o multitaskingu i kasnije o boljim performansama. Baterija to je već drugi par rukava, puniš ju svaku večer....

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

Naravno da mozes clockati mobitel pa slozio bi se s kolegom da to nije ništa čudno pa svi znamo da je u zadnje vrijeme clockanje frižidera,mikrovalnih i ostalih kućanskih aparata dosta poraslo ja sam baš nedavno clockao svoj mikser i sad umjesto na brzini 3 radi na 4 mislim sad je tako brz,a kaj se tiče mobitela mislim da trebaš maknut stock cooler i stavit neki termaltekov tak da kad ga clockas da se ne pregrijava...daj molim te kakvo clocanje mobitela...kakve li ideje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Clocking mobitel...

odlaziš u off.... ajde imaš svoje mišljenje što je Ok, ali griješiš stari moj.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
Clocking mobitel...

Sjecam se kad je moj prijatelj imao nokiu 6600 symbian a ja kupio 6630 i vrtili smo nekakav bench nekakav helikopter leti i imao sam par fps vise od njega jer je u moje nokie bio jaci procesor...nakon toga je izasla serija N i to N90 koja je imala onaj famozni nestandardni ekran 352 puta nesto i on je to sebi kupio i htio revans.kad smo opet odvrtili test opet je moja nokia bila brza :-)

Sad u novim mobitelima imaju 3d ubrzivaci tako da nije daleko dan kad ce ovdje na bugu biti tema vas rezultat u 3d mobile marku 09...

A tad ce vjerojatno to clockanje mobitela biti "in" :-P

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina
ovajonaj kaže...

A tad ce vjerojatno to clockanje mobitela biti "in" :-P

pa i dans to rade neki useri WM uređaja. Ja nisam ali možda budem, ali nisam ni PC clocko (novi) jednom sam (stari) pa mi je grafička skurila, sad dal je to bio uzrok ili bi i ovako to neznam. A sad dali je clockanje in ili ne, sve ovisi kako gledaš i u kakvim se krugovima krečeš.
هردسري & سبيدسري
16 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

pa clockanje je in ako imaš kaj clockat i ako ga želiš uzdić na jednu višu razinu ali uglavnom za igre ga vrijedi clockat,jedino je problem ako nekaj ne skuriš zato jee najbolje ne radit to sam ako nisi siguran već pitati nekoga tko ima iskustva u tome...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

Nemaju ti sve nokie 3D ubrzivac kao prvo, a kao drugo, ona fora sa nekim tekstom i to da ti ubrza nokiu, to je istina. Ako se dobro sjecam, bilo je rijec o NOTE poruci koju si morao napisati i tak nesto, ali to nije ubrzavalo CPU nego samo symbian tipa da su se poruke brze ucitavale i tako. Radi provjereno na starim Symbianima :)  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

Moj mob se može clockat, ima procesor od 240MHz i može se clocati sigurno na 260MHz, a neki da navodno idu i do 300.

Inače ovo što je netko rekao da su svi programi prilagođeni mobitelima je u krivu. Kao što možeš na komp star 4 godine instalirati nove windowse tako možeš i na smartphoneu starom više godina upgrade-ati WM i staviti novije programe (i oni će naravno ići sporije).

Znam jer moj mob ima WM 5.0 i po forumu specijaliziranom za moj mobitel sam vidio da oni koji su upgradeali na 6.1 i stavili zahtjevnije programe su doživjeli štekanja i usporavanja, a oni sa starijim verzijama ili clocknutim mobitelom nisu imali te probleme. Inače program koji je gušio neke mobitele je bio SNES  i NES emulator.

I mob koji imam je Samsung SGH-I600  (slika)

moj mob moj mob
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2008 13:44 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
Clocking mobitel...

Vrlo lijepo rečeno i evo vam razlog za clockanjem WM uređaja, naravno tko želi i na vlastitu odgovornost.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Clocking mobitel...

Mislim da je od Nokie jedino n-gage uspješno clocknut. Problem je što su za to potrebni podatci koje proizvođači ne objavljuju, pa se radi pokušajima i pogreškama.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

ja imam linux na mobu...a za symbian clock nisam jos cuo....!!!mozda i moze ko ce znati...

...Shaba...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Clocking mobitel...

Budući da sam prčkao po mobitelima od Nokie 3100 pa sve do iPhone-a reći ću ti ovo: većina se mobitela ne može clockat a onih koji se mogu ima jako malo. Nadalje, ako te baš zanima usporedba perfomansi mobitela imaš na net-u JBenchmark (postoji 1.0 i 2.0 a možda i noviji). A ako baš želiš overclockat prijenosne uređaje možeš probat sa starim PSP-om. Procesor mu se može dići na 400 MHz (tada sauga bateriju ko lud).Također može pokrenuti i Windowse 95. Uživaj!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moze se i moj clokckat,htc touch diamond sa 528 na 624mhz ;)
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
protjeran
Mozes frizirat memoriju na symbianima, a procesor nije preporucivo mijenjat, malo je provjerenih rijesenja.
Zlo i Naopako
17 godina
benko kaže...
moze se i moj clokckat,htc touch diamond sa 528 na 624mhz ;)
 dali si ti to uradio ili? Te koju app. si koristio ili način na koji si uradio.
هردسري & سبيدسري
16 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

ja sa kloko frižider .

i stabilan je

AMD Phenom 9600 @3.0 ,4 gb 800mhz , GF GTX280, vx550
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vexx5555 kaže...

Budući da sam prčkao po mobitelima od Nokie 3100 pa sve do iPhone-a reći ću ti ovo: većina se mobitela ne može clockat a onih koji se mogu ima jako malo.

nisu neki mobiteli, ali ipak jesu neki. A ovi koji se daju clockat su redom pogonjeni WM OS-om.
هردسري & سبيدسري
17 godina
neaktivan
Clocking mobitel...

Morat ces mu stavit jednog Zalmana il pak Thermaltake,

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
c0x0x kaže...

ja sa kloko frižider .

i stabilan je

probaj i mikrovalnu

ja sam klokno svoju. i mogu reć da je stabilna. probat ću još pa javim kak je završilo.

LOOOL
Hello World!
17 godina
neaktivan
c0x0x kaže...

ja sa kloko frižider .

i stabilan je

Si stavio novo hlađenje? Frižider ne hladi baš dobro
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice