C2D@1,86 je tvrdoglav

poruka: 3
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
C2D@1,86 je tvrdoglav
pitanje

Može pomoć?

Imam ASUSovu P5B matičnu, memorija je 2×1GB Kingmax 800MHz i procesor je C2D 6300@1,86 (266×7)

FSB sam podigao na 333, pri čemu CPU radi na 2,33 GHz stabilno. Temperatura ne prelazi 60° pod punim opterećenjem. No svakim daljnjim povećanjem FSBa, komp se ne želi bootati. Probao sam voltažu dizati u koracima skroz do 1,5V, ali bez uspjeha. Mislio sam da je problem u memoriji, pa sam ju namjestio čim bliže defaultnoj brzini od 800MHz, ali ni tada ništa. Pa čak ni kada sam brzinu memorije spustio ispod 800, ništa.

To me prilično nervira, jer gledam po forumima i recenzijama kako se svi hvale da im procesor uspješno kuca na preko 3GHz, čak i bez povećanja napona!!!
U čem je fora? Što radim krivo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 15:04 (Pupi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: C2D@1,86 je tvrdoglav
prihvaćeno rješenje

Imao sam P5B plocu i C2DUo 6400, isli su fino (cpu jos uvijek imam na 3 GHz).

Jesi stavio SPD opciju na manual i nariktao latencije i takt memorije rucno? Onda bi trebalo ici.

EDIT: evo jedan link za p5b overclocking.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 15:23 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
C2D@1,86 je tvrdoglav
autorov komentar

Istina, nakon ručnog namještavanja latencija memorije, sve je proradilo kako treba. Onaj link je također pomogao.

Podigao sam frekvenciju procesora na 3,15 GHz, ali nije radio stabilno. Resetirao se nakon 4 sata rada. Sada sam ga postavio na oko 3GHz (425*7) i čini mi se stabilnim. Memorija radi sinkrono na 850. Temperatura ne prelazi 62°, a napon jezgre je relativno pristojnih 1,29V. Probao sam ručno podići napon na 1,35V zbog veće stabilnosti, ali voltaža je i dalje 1,29V. No glavno da radi.

Hvala na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice