Artefakti

poruka: 6
|
čitano: 5.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Artefakti

Malo sam češljao kroz ove overclockerske teme i naišao na izraz artefakt. Ne znam što je to ali pretpostavljam da je neka smetajuća đinđa na slici.

Molio bih nekoga da mi to pojasni. Hvala.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 21:52 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Artefakti

više manje, nasumično pojavljanje i nestajanje tekstura na ekranu dok su pokrenute 3D aplikacije (najčešće igre). Kroz njih mošeš "prolaziti" u igri tj. ne blokiraju ti put, ali jako ometaju i ako ih ima hrpa, niš se nevidi u igri tako da je s njima teško (i ružno) igrati.

evo primjera: link. primjeti sive pravokutnike gore desno, i "rupe" na autu kroz koje možeš vidjeti.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Artefakti

Pa probacuOsmijeh, u kratko : Nepotrebne dodatne efektiCoollol...

Geometriske greske,distorzirani poligone i teksture koi graficki nisu procesirani pravilno , pretezno radi OVERCLOCK na GPU,CPU i RAM.

Ako si OVERCLOCKuvao GPU onda se jave mali svjetlosni efekti da se pale gase texture preko texture ali slika moze se vidjeti

(imao sam sl problem sa prvi DRIVER za VOODOO2 na XP-crvene tocke) cak i da padne u DESKTOPuNamigiva 

a AKO si OVERCLOCKuvao GPU memoriju ili uopste RAMa onda se jave ti artefakti=razvucena textura=zasto se procesira pocetak ali ne kraj od zadadeni poligon

Sozdaju se od :

1. Ako koristis VISTA = zasto nvidia nemaju jos TWEAKuvane DRIVERa,jos su u razvoju pa moze ti se javiti i u DESKTOPu.

2. Dali bi bilo od DRIVER;OVERCLOCK ili uopste malo kuciste sto ima slab provod vozduha,ukratko : TEMPERATURA.

3. Graficka sto nije kompatibilna sa MOBO ,t.j : backward kompatibilnost (ali rjetko se desava).

99% je temperatura..

- Ako se jave gasi igru ODMA (il cjeli kompjuter) inace graficku ti ode u nepovrat..ŠutimKad se oladi,pali i vracaj sve.(ako nece u DESKTOP,radi to u SAFEMOD)

- Ako imas ne"sreca" u DESKTOPu da ti se jave,onda DOWNLOADiraj program RIVATUNER - tamo mozes kontrolirati vrteze na kuleru...

Nadam se da ti je sad sve kristalno jasnoNamigiva.Pozz iz Makedonije...

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
17 godina

Normalno da mu nece biti kristalno jasno kad pored tog tvog nije tako.

Artefakti nemaju veze sa OC-em procesora i memorije. S druge strane sa OC-em jezgre i memorije same kartice, naravno ima. To su totalno različite stvari i to si tu pomiješao.

Također artefakte nemožeš tako lako definirati, jer za iste nikad ne postoji pravilo. Jest da su neki oblici karakteristični za bilo GPU bili memoriju, no dosta često to bude random.

Ali ovo što si rekao da će se u Visti pojaviti artefakti, tj u 2D radu, zbog (nedorađenih, baš nVidjinih veliš) drivera je naprosto TOTALNA glupost.

I treća stvar, jedno su artefakti prilikom OC-a, a drugo oni koji nagovješćuju valhallu kartice. Tak da, tu Riva i ubrzavanje venta ne pomaže.

► Intel Core 2 Duo E8400 + TRU120 || DFI LanParty UT P35 T2R || 2x1GB Ballistix PC2-6400 || Gainward GF8800GTS 512MB DDR3 + Acc S1 || Western Digital 320GB AAKS || Corsair VX 550W ||
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2008 1:59 (Razer).
17 godina
neaktivan

1. Sine,LOL,Turn it Down a Notch...
2. Nestabilnost,Gliceve,Distorziranost,blinkanje,Artefakti,Korumpirane teksture i sl = imaju veze sa sve.
    Gavna cel je bila temperatura na graficku karticu...Ima mnogo faktora i sam hteo da opfatim sve
    P.S: (Vista ima 3D Desktop).
3. Belji se

Sentient Hyper Optimized Data Access Network
17 godina
Sine, pročitaj još jednom svoj post, pa reci koliko tu ima smisla.

Bubnio si glupost, priznaj, to je ok.

Ubuduće pričaj na hrvatskom da te ljudi bolje razumiju.
► Intel Core 2 Duo E8400 + TRU120 || DFI LanParty UT P35 T2R || 2x1GB Ballistix PC2-6400 || Gainward GF8800GTS 512MB DDR3 + Acc S1 || Western Digital 320GB AAKS || Corsair VX 550W ||
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice