Dakle unlockao sam Athlon II X3 455 u Phenom II X4 B55 i sada me zanima znači li to da mi se otključao i L3 chace, odnosno imaju li svi Phenomi L3 chace.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle unlockao sam Athlon II X3 455 u Phenom II X4 B55 i sada me zanima znači li to da mi se otključao i L3 chace, odnosno imaju li svi Phenomi L3 chace.
Ako je phenom II onda imas l3 cache.U suprotnom bi imao athlona II.Provjeri to u cpu-z programu.
Ako je phenom II onda imas l3 cache.U suprotnom bi imao athlona II.Provjeri to u cpu-z programu.
Piše da imam L1 D-Cache, L1 I-Chace i L2 Cache.
Daj sliku cpu-z.
Evo.
Zbilja nemas L3 cache.Prakticki imas phenoma 955 bez l3 cachea.Al dobro,ima i phenomII X4 840 naziv phenom a ima samo l2 cache.Svejedno sad imas jezgru vise,sad iskusaj oc sposobnosti procesora.
Ok. :( To sam i mislio jer prije kupnje sam gledao što se može otključati i pisalo je samo 1 jezgra, ali me zbunilo ime procesora. Hvala.
Piše ti jezgra Propus, dakle imaš athlona II x4.
Evo.
Zbilja nemas L3 cache.Prakticki imas phenoma 955 bez l3 cachea.Al dobro,ima i phenomII X4 840 naziv phenom a ima samo l2 cache.Svejedno sad imas jezgru vise,sad iskusaj oc sposobnosti procesora.
hehehe, baš sam to htio reć, da nemaju svi Phenomi II L3
a ovo je Athlon II na kojem ionako nema L3 cache, otključan u Phenom II, L3 s ne može tako lako stvoriti
To onda znači da je CPU-Z pogriješio? Jer inače je Phenom II X4 B55 otključani Athlon II X2 neki.
To onda znači da je CPU-Z pogriješio? Jer inače je Phenom II X4 B55 otključani Athlon II X2 neki.
Ne,imas phenoma sa propus jezgrom,to jest athlona II X4,i to je odlicno.Inace B55 bude kao phenom II 955 sa l3 cacheom.
Phenom sa propus jezgrom je marketinški trik.
Phenom II - Deneb
Athlon II - Propus
Phenom sa propus jezgrom je marketinški trik.
Phenom II - Deneb
Athlon II - Propus
Pa.Moj athlon iz moj pc je propus.Uglavnom to je nebitno kad ima sada quadcore.
Ne kužiš, Phenom ii X4 840 nije pravi phenom ii, već athlon !!. Papani su ga tako nazvali da bi mu dodali na vrijednosti. Kužiš da bi imao Phenoma moraš imati deneb jezgru koja ima L3. Samo marketinški trik zove se phenom a u biti je Athlon.
Ne kužiš, Phenom ii X4 840 nije pravi phenom ii, već athlon !!. Papani su ga tako nazvali da bi mu dodali na vrijednosti. Kužiš da bi imao Phenoma moraš imati deneb jezgru koja ima L3. Samo marketinški trik zove se phenom a u biti je Athlon.
Pa da,ali se ipak zove phenom.Gori sam ti napisa da je on u biti athlon 640!Citaj postove.
Hvala. :) Može lock.
A pardon, meni se učinilo da si mu ti rekao da ima phenoma 955 bez L3 i to ti je bilo baš čudno.
Ma to ja kazem da inace B55 sa l3 cacheom jest procesor identican phenomu 955. B45=phenom 945,B55=phenom 955,B65=phenom 965 ako se otkljucavanjem dobije l3 cache.
Tih Athlona II x4 što se otključavaju u Phenome je bilo samo u početku jako malo primjeraka i gotovo. Tako da ako nije CPU iz 2009. nemorate se ni nadat ća ste dobili L3 cache na poklon .