- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sry na offtopicu, ali ima li netko neki dobar link koji objašnjava OC RAM-a, ili netko ima volje objasniti?
Općenito, latencije, napon itd. Hvala.
Sry na offtopicu, ali ima li netko neki dobar link koji objašnjava OC RAM-a, ili netko ima volje objasniti?
Općenito, latencije, napon itd. Hvala.
Nema tu neke mudrolije, za DDR3 ram za 24/7 rad nemoj prelazit s naponom iznad 1.65-1.7V.
Malo prouči:
http://www.hardwaresecrets.com/article/Understanding-RAM-Timings/26/1
http://www.masterslair.com/304/memory-ram-overclocking-guide-ddr3/
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=117&Itemid=1
Ja sam stvarno zadovoljan svojim Ripjawsima, idu na 2050Mhz uz 9-9-9-24 i 1,65V, a za 24/7 ih držim na 1600Mhz 7-7-7-21 i 1.5V
Jesu to oni iz Linksa za 429kn ?
Evo ne znam da li se to prizna kao pod 4GHz ali sutra se budem više pozabavio overclockingom.
Inače je malo veća voltaža, sad mi je 1.23V a iste su postavke.
haha nisi u 4ghz clubu malo ti fali
moras to popraviti xD salim se
Evo ne znam da li se to prizna kao pod 4GHz ali sutra se budem više pozabavio overclockingom.
Lako meni kad mi je tvornički na 3.3GHz.
samo puknes mnozitelj x41 i upadas u klub
samo puknes mnozitelj x41 i upadas u klub
Sutra. Moram se sutra malo pozabavit s RAMom i procom.
Ja sam stvarno zadovoljan svojim Ripjawsima, idu na 2050Mhz uz 9-9-9-24 i 1,65V, a za 24/7 ih držim na 1600Mhz 7-7-7-21 i 1.5V
Jesu to oni iz Linksa za 429kn ?
Da to su ti, stavarno su jeftini
Ja ih imam u planu uzeti čim dođem do novaca, frend mi ih ima i kaže da potežu na 9-9-9-24 1866mhz ko dobar dan.
Ja ih imam u planu uzeti čim dođem do novaca, frend mi ih ima i kaže da potežu na 9-9-9-24 1866mhz ko dobar dan.
A da ipak provaš ocati ove koje imaš? Ja sam svojima Kingstone-ima kupio heatspredere, i ocao ih na 1600 MHz kao od šale. 9-9-9-24, napon im je 1,6 V(stock 1,5 V).
Ma kakvi, probao sve i svašta i opet mi se komp ruši ... bit će da sam potrefio neke bolesno loše.
Kingmax :-P
Ja ga više nikad neću uzet. Neki znaju potrefit jako jako dobre primjerke koji idu i više od nekih corsaira. (sa 1333 na 1700+, a jeftinjara)
Ove svoje corsove nisam potegnuo do max taktova, bum sutra možda. Očekujem i da oni do 1800MHz dođu.
Kingmax :-P
Ja ga više nikad neću uzet. Neki znaju potrefit jako jako dobre primjerke koji idu i više od nekih corsaira. (sa 1333 na 1700+, a jeftinjara)
Ove svoje corsove nisam potegnuo do max taktova, bum sutra možda. Očekujem i da oni do 1800MHz dođu.
Uopšte nije bitno koji je brand, dal je to Corsair, g.skill,kingmax ili neki deseti. Bitno je čiji su čipovi na tim RAM-ovima, a Kingmax večinom stavlja gore neke bitaj boga čije, dok Corsair i g-skill prakticiraju Samsung i Elpidu. Isto tako nije uopšte bitno dal ti RAM-i mogu potegnuti 1700Mhz ili 2000Mhz, bitno je da RAM-i mogu na 1700Mhz raditi sa CAS 6 i na 2000Mhz sa CAS 7, a neznam ni jedan Kingmax koji to može.
Moji kingmaxi rade na 1650mhz - 9-9-9-24 potpuno stabilno (1.66v) idu do 1800mhz za bench.
Btw. evo Heaven na 4.53Ghz
Nazalost sam zagubio SS od wPrimea na 4.6Ghz.
Evi ga na 4.4GHz.
Evi ga na 4.4GHz.
ajde stavi na 1.52V-1.55V par minuta i vidi dokle ide ..... probaj x51+
Evi ga na 4.4GHz.
Hehe ne danas strah me je. Početnik sam u ovom tako da ću sada probati držati 4.4 na što manjoj voltaži. Za sad vrti OCCT već 15min i tem. su oko 43c°. Voltaža oko 1.224V jeli to dobro?
Evi ga na 4.4GHz.
Hehe ne danas strah me je. Početnik sam u ovom tako da ću sada probati držati 4.4 na što manjoj voltaži. Za sad vrti OCCT već 15min i tem. su oko 43c°. Voltaža oko 1.224V jeli to dobro?
Dobro je to,
stavi onda 1.42V i x50 pa se upisi u 5 ghz club :)
Jeli ima neko i5 2500K na 5GHz+?
Ako ima da mi kaze napon.
PLS.
EDIT: My bad slijep sam vidim gore...
xDD!
A jbt gadi mi se sto na ovoj mojoj maticnoj nemogu staviti veci voltago od 1.35v.Popi*dio sam sad nikad necu moci u 5 GHz club...
Evo ga na 4.4 stabilno voltaža se mijenja sa 1.200 na 1.212 i obrnuto.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1706302
Evo još sam spustio voltažu sad je konstantno na 1.2V. Zna li netko zašto kad ne vrtim prime95 odma voltaža skoči na 1.25V, 1.26?
Evo još sam spustio voltažu sad je konstantno na 1.2V. Zna li netko zašto kad ne vrtim prime95 odma voltaža skoči na 1.25V, 1.26?
Maticna ne drzi voltazu dobro, provjeri dali si ukljucio Overvolt (ako to sandy brige uopce ima)
Maticna ne drzi voltazu dobro, provjeri dali si ukljucio Overvolt (ako to sandy brige uopce ima)
To ne nađem.
Saznao sam u čemu je problem. Problem je u tome što ja nemam taj overvolting PPL a niti jedan bios koji ima mogućnost overvoltinga mi se neće updejtati.
Saznao sam u čemu je problem. Problem je u tome što ja nemam taj overvolting PPL a niti jedan bios koji ima mogućnost overvoltinga mi se neće updejtati.
Nemoj zezat :), sigurno imas Gigabyte plocu
ajde fleshaj to, nadji koji tutorijal ako nisi siguran kako se radi i dizes ga preko 5.0 sigurno ako mozes 4.8 bez toga.
Nemoj zezat :), sigurno imas Gigabyte plocu
ajde fleshaj to, nadji koji tutorijal ako nisi siguran kako se radi i dizes ga preko 5.0 sigurno ako mozes 4.8 bez toga.
Proko biosa ga neće flashat sad ću probat preko programa. Sad se flasha F7 ali niti on neće imati taj overvolting PLL.
Neće zato jer su novi veći pa q flash javi grešku, hybrid efi se mora za sad flashat preko zadnje verzije @BIOS aplikacije u winsima ili bootabilnog sticka...
F7B
1. Beta BIOS
2. Support "Internal CPU PLL Overvoltage"
* Please use the latest @BIOS or FLASHSPI.EXE to reflash BIOS