Podijeli polinom:
(3X na treću - 2x - 160) : (X-4)=
2.Zadatak:
(3X na treću - 4X +5X +6) : 3X+3=
Molim vas rješite ih i napišite rješenje, ovo moram naučit za prolaznu ocjena!!!Hvala.
Podijeli polinom:
2.Zadatak:
Molim vas rješite ih i napišite rješenje, ovo moram naučit za prolaznu ocjena!!!Hvala.
... moram naučit za prolaznu ocjena!!!Hvala.
HAHAHAH.......isssss pa nema sanse da ti to iko rijesi......za koji je to razred uopce..........koja skola........
Podijeli polinom:
2.Zadatak:
Molim vas rješite ih i napišite rješenje, ovo moram naučit za prolaznu ocjena!!!Hvaa.
HAHAHAH.......isssss pa nema sanse da ti to iko rijesi......za koji je to razred uopce..........koja skola........

Strašno, očito u toj elektrotehničkoj poklanjaju ocjene iz matematike... isssss, strašno
Meni je prvo ispalo 3x2+12x+46 s ostatkom 24
Drugo: x2-x+ 4 trećine (neznam kak da drukčije napišem) i ostatak 2
al istina to je prvi razred
Meni je prvo ispalo 3x2+12x+46 s ostatkom 24
ideš postupno dijeliš jedan broj s drugim,ustvari tako smo mi učili,isto kao dijeljenje:
prvo pomnožiš prvi broj u prvoj zagradi s prvim brojem u drugoj i rezultati pomnožiš prvo s drugim iz druge zagrade,a zatim s prvim iz druge zagrade,promijeniš im predznak i prezbrojiš te dobivene rezultate s brojevima iste vrste u prvoj zagradi.
Znam da zvuči komplicirano,al ustvari nije.
ideš postupno dijeliš jedan broj s drugim,ustvari tako smo mi učili,isto kao dijeljenje:
prvo pomnožiš prvi broj u prvoj zagradi s prvim brojem u drugoj i rezultati pomnožiš prvo s drugim iz druge zagrade,a zatim s prvim iz druge zagrade,promijeniš im predznak i prezbrojiš te dobivene rezultate s brojevima iste vrste u prvoj zagradi.
pa ne množiš ništa isto kao i kod običnog dijeljenja. Kad izračunavaš ostatak pomnožiš s brojevima iz druge zagrade i ponoviš postupak par puta dok ne dođeš do ostatka koji je prirodan broj.
Kko možeš stavit x-4 u nazivnik i onda ga pomnožit s istim brojem?
jedino se može iz tog napravit 3x3-2x-160/1 x(puta)1/x-4 al onda opet dođeš na isto
pa ne množiš ništa isto kao i kod običnog dijeljenja. Kad izračunavaš ostatak pomnožiš s brojevima iz druge zagrade i ponoviš postupak par puta dok ne dođeš do ostatka koji je prirodan broj.
Kko možeš stavit x-4 u nazivnik i onda ga pomnožit s istim brojem?
to je gradivo dijeljenje polinoma,možda sam ja nešto krivo izračunao na brzinu, al kvadrati i ostatak se sigurno može dobit.
Jer kad se podijeli 3x3 i 3x rezultat je 3x2 kod dijeljenja potencija baza se prepiše a eksponenti oduzimaju.
To je cijela mudrost.
Ma hvala vam evo snašao sam se uz vašu pomoć i rješio zadatak.Za sve koji neznaju to je 1.razred gimnazije.
... moram naučit za prolaznu ocjena!!!Hvala.
Podijeli polinom:
2.Zadatak:
Molim vas rješite ih i napišite rješenje, ovo moram naučit za prolaznu ocjena!!!Hvaa.
Strašno, očito u toj elektrotehničkoj poklanjaju ocjene iz matematike... isssss, strašno
Na Microsoftovoj stranici ti ima trial verzija, inače program nije besplatan.