Vaši patenti

poruka: 3
|
čitano: 1.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vaši patenti

Imate vi nekakve nove ideje, nove patente?

Razmišljao sam o inovativnim stvarima i novim idejama, pa sam htio da nešto bude novo, korisno, a i praktično i zabavno.

Mislio sam da ovdje pišemo takve stvari, čak se sjećam jedne takve teme ali ne mogu je naći :/

---

Razmišljao sam o ovome, i mislim da ne postoji, a vjerujem kako postoje sredstva, i tehnologija je napredna, da se ovako nešto ostvari.

Stvar je u elektroničkom čitaču nota. Radio bi kao čitač knjiga (ili čak digitalni okvir za slike), u formatu (otprilike) A3. 

Tanki i lagan elektronički uređaj koji stane na bilo koji stalak za note.

USB-om bi se povezivao na računalo, a uređaj bi imao svoj software za note; čim se spoji USB-om, otvara se program za stvaranje partitura (moguće označivanje stranica skladbe brojevima 1, 2, 3, 4, 5...) i posebnih foldera za skladbu. Na uređaju odabereš folder (zapravo ime skladbe) i otvori se prva stranica, a na touch screenu (ne treba biti touch, zgodno ali nepotrebno) idemo lijevo desno po partituri...

Dodatan feature bio bi da se od npr. 30-ak različitih uređaja odabere jedan Master, koji bi bio glavni, kontrolirao bi sve. To bi bilo zamišljeno za dirigenta, koji bi,  na svojem uređaju učitao note jedne partiture, a tada pritisnuo gumb [Pošalji]. Automatski bi se na svih 29 ostalih uređaja učitale te partiture, no naravno, za pojedini instrument. Povezivali bi se bežično.

Razmišljao sam i o tome da uređaj ima i pristup Internetu, tj vodećim online trgovinama notama, a i onim besplatnim stranicama.

Memorija bi bila proširiva, a uređaj bi imao barem 50MB interne memorije.

Riješio bi se problem s glazbenicima koji imaju slabiji vid, zato jer bi mogli uvećati note, a i bile bi oštre i dobre kvalitete. Također bi se riješio problem s osvjetljenjem nota (često se na stalcima koriste lampice ili čak rasvjeta iza orkestra).

Vijek baterije bio bi dosta dug, jer npr. postojeći čitači knjiga, kad ih se "zamrzne" na jednu stranicu, mogu tako stajati duugo vremena.

Ime za takav uređaj ne znam, možda vi imate kakve ideje?

'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 23:34 (tonchy).
14 godina
protjeran
Vaši patenti

Veći ebook reader sa softverom za note? Što bi ti tu patentirao?

“Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.” - Albert Einstein
16 godina
Re: Vaši patenti

Ispričavam se, ali ovo je bio samo primjer nečeg novog, što i nije Ebook Reader. Niti nema toliko sličnosti s Ebook Readerom. Barem ja tako mislim.

'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2021 14:40 (tonchy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice