Sensodyne paste za zube? da ili ne

poruka: 7
|
čitano: 26.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

neznam gdje da postavim pitanje, rijec je o pasti za zube, toliko reklamiraju sensodyne paste pa me zanima imate li iskustva snjom, uzeo bi si sensodyne whitening(perem 3 put dnevno), pa me zanima da li bi bilo kakvih boljih rezultata za razliku od "obicnih jeftinijih" pasti?

[eune- CmonYourFace] [xfire- k4zii] [battlenet- SkumbagBrle#2207] [origin- itSUGARfree]
14 godina
Re: Sensodyne paste za zube? da ili ne
ProTeinZ kaže...

neznam gdje da postavim pitanje, rijec je o pasti za zube, toliko reklamiraju sensodyne paste pa me zanima imate li iskustva snjom, uzeo bi si sensodyne whitening(perem 3 put dnevno), pa me zanima da li bi bilo kakvih boljih rezultata za razliku od "obicnih jeftinijih" pasti?

Probaj na forum.hr.

Ili pitaj Kaleta koju koristi 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina
protjeran
ProTeinZ kaže...

3 puta dnevno?  Wtf? 

Sve te paste su sranje žestoko,  prepuno štetnih kemikalija za koje govore da čak oslabljuju zube. 

Bjelina zubi ne pokazuje koliko su oni zdravi,  radije ti prebaci fokus na prehranu sa što više voća i povrća i sve će biti uredu. 

Ja paste stavljam minimalno,  veličine zrna riže,  tek toliko da mi ne smrdi iz usta. 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
14 godina
EZY-E kaže...
ProTeinZ kaže...

3 puta dnevno?  Wtf? 

Sve te paste su sranje žestoko,  prepuno štetnih kemikalija za koje govore da čak oslabljuju zube. 

Bjelina zubi ne pokazuje koliko su oni zdravi,  radije ti prebaci fokus na prehranu sa što više voća i povrća i sve će biti uredu. 

Ja paste stavljam minimalno,  veličine zrna riže,  tek toliko da mi ne smrdi iz usta. 

perem ih nakon svakog obroka, a i bijeliji su bez obzira sto zapalim tu i tamo i popijem kafu

[eune- CmonYourFace] [xfire- k4zii] [battlenet- SkumbagBrle#2207] [origin- itSUGARfree]
12 godina

Pasta ko pasta koristija Sensodyne jesan razliku primjetija nisan.

Trenutno koristin Kaladont shodno onoj "kupujmo Hrvatsko"

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
EZY-E kaže...
ProTeinZ kaže...

3 puta dnevno?  Wtf? 

Pa zube pereš nakon jela, ako imaš prilike normalno, kak bi ti to drukčije išlo jer to je jedini način da sačuvaš zdrave zube???

Sve zubne paste nisu identične, ok večina njih ima razne kemikalije koje manje ili više nadražuju sluznicu+ostale nezgodne nuspojave.Neke kemikalije koje se nalaze u 95% pasta za zube, one su posebno nezgodne(bol, nadražuje ili peče) za svakoga ko ima nekih problema sa sluznicom u ustima, ili jednostavno ima prirodno takvu osjetljivu sluznicu u ustima.

Jedna takva vrlo nezgodna kemikalija u praksi je Sodium Lauryl Sulfate. Ako netko ima bilo kakvih problema sa sluznicom u ustima, obavezno treba izbjegavat zubne paste sa ovim dodatkom u pasti za zube, a isto važi i za ostale kemikalije.E da je navedena kemikalija jedina bilo bi ok, ali toga u pastama ima dosta kao i obično svašta se naguraju u te pasturine.

- Sodium Lauryl Sulfate

- Titanium Dioxide

- Sodium Flouride

- Triclosan

- Propylene Glycol

- Sodium hydroxide

- Chlorine dioxide

E sad ide ono nabitnije, ne znači ako je pasta za zube skupa da je ona ok i kak ti super jel. To je čisti marketing za ljude koji ne čitaju kaj se nalazi u nekoj zubnoj pasti.Iz tog kuta Sensodyne zubne paste su obično preskupo smeče s obzirom da koštaju skoro 30kn.

Ko hoče ili treba zubnu pastu, u kojoj nema nikakvih štetnih kemikalija eto tu je ultrapoznati Urtekram koji dolazi iz Danske.Njezina cijena u Hrvatskoj je 32kn, pa eto samo čitajte šta se nalazi u Sensodyne, a kaj se nalazi u toj Urtekram zubnoj pasti.Ja več deset godina koristim Urtekram pastu, i sve to vrjeme više nemam one probleme koje sam imal dok sam koristil obične paste za zube.

http://www.urtekram.com/organic-guide/organic-care

http://www.urtekram.com/products/body-care/mouth

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina

ja perem zube sa svim vrstama pasti koju su moji doma kupovali, i nisam primjetio da imam ikakve nuspojave (sluznica itd), ali prvesntveno me zanima pasta za izbjeljivanje zubiju a i normalno da nije stetna, pa sam tu vidio tu sensodyne whitening al neznam dali se razlikuje od drugih pasti za izbjeljivanje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice