Da li bi Reddit uspio u Hrvatskoj?

poruka: 2
|
čitano: 912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Da li bi Reddit uspio u Hrvatskoj?

Što mislite, da li bi stranica Reddit uspjela da je inicijalno startala u Hrvatskoj? Ne mislim na broj korisnika, nego da li bi se koliko toliko održala zbog hrvatskog mentaliteta.

Ono što mi se na redditu sviđa jest (uglavnom) kultura korisnika, humor ali i nemali broj vrlo kvalitetno napisanih komentara.

Nešto mi govori da je najveći razlog uspjeha američkih proizvoda upravo u njihovom mentalitetu i načinu razmišljanja.

Ovdje kod nas u HR na forumima uglavnom politizirani "humor", infantilna prepucavanja, opet politiziranje (kod nas su i najmanji političari svedeni na status božanstva, iako to ne želimo priznati), i vrlo često uvrede od strane očito sve većeg broja "=U=" i "ZDS". Dovoljno je pogledati komentare na 24sata, indexu, ali i tipičnim ustašosimpatizerskim portalima poput dnevno, tjedno, objektivno idr. Tko bi uopće htio voditi bilo kakvu diskusiju s takvim pacijentima?

17 godina
neaktivan
Re: Da li bi Reddit uspio u Hrvatskoj?
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Što mislite, da li bi stranica Reddit uspjela da je inicijalno startala u Hrvatskoj? Ne mislim na broj korisnika, nego da li bi se koliko toliko održala zbog hrvatskog mentaliteta.

Ono što mi se na redditu sviđa jest (uglavnom) kultura korisnika, humor ali i nemali broj vrlo kvalitetno napisanih komentara.

Nešto mi govori da je najveći razlog uspjeha američkih proizvoda upravo u njihovom mentalitetu i načinu razmišljanja.

Ovdje kod nas u HR na forumima uglavnom politizirani "humor", infantilna prepucavanja, opet politiziranje (kod nas su i najmanji političari svedeni na status božanstva, iako to ne želimo priznati), i vrlo često uvrede od strane očito sve većeg broja "=U=" i "ZDS". Dovoljno je pogledati komentare na 24sata, indexu, ali i tipičnim ustašosimpatizerskim portalima poput dnevno, tjedno, objektivno idr. Tko bi uopće htio voditi bilo kakvu diskusiju s takvim pacijentima?

Pitanje je što smatraš pod uspjehom.
Stranica se može održati bez problema (pogledaj forum.hr koji ima i lijevih i desnih postova) i uz prepucavanja i svađanja.
Također imaš nemali broj kvalitetno napisanih komentara samo ako gledaš i ovaj forum.

Što se tiće mentaliteta, stvar u americi nije toliko drukčija nego ovdje (samo što vjerojatno ovdje više to gledaš, odi na neke portale okrenute politici i isto ćeš vidjeti i tamo), i tu miješaš kruške i jabuke (forume i portale), kakvi će biti komentar na vijest o politici nego politički? Također uzimaš u obzir portale tipa index čiji su tekstovi ionako na razini ispodprosječnog komentara na forumu.

A sad, zašto stranica ne bi uspjela? Zbog pre malog broja potencijalnih korisnika i relativno velike konkurencije (ima dovoljno foruma da zadovolji potrebe prema broju potencijalnih korisnika).

--------------------------------------------------------------------------------------------
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice