Najgora je kletva:dabogda živija u japanu.Bolesna nacija,neznaju ništa drugo nego žderat sushi,posao i samoubojstvo.Zato su u tehnologiji prvi ali ne znaju živit.Ne treba ih žalit jer je to normalno da im se događa kad su na takvom položaju,šta se sad sažaljevate i zgražate, oni su to odavno prihvatili i pomirili se s tim.
Najgora je kletva:dabogda živija u japanu.Bolesna nacija,neznaju ništa drugo nego žderat sushi,posao i samoubojstvo.Zato su u tehnologiji prvi ali ne znaju živit.Ne treba ih žalit jer je to normalno da im se događa kad su na takvom položaju,šta se sad sažaljevate i zgražate, oni su to odavno prihvatili i pomirili se s tim.
jebo vas i vaše stereotipe!
Maximum je 6.5 ili nesto i to na podrucju zegeja....
Zato ja volim Slavoniju svoju...
"Iako se potresi u Hrvatskoj instrumentalno mjere od početka 20. stoljeća, točnije od 1906, kada je Andrija Mohorovičić osposobio prvi seizmograf, postoje saznanja i o potresima koji su se dogodili mnogo ranije. Kada je riječ o najjačim potresima, u Hrvatskoj su bila dva od deset stupnjeva po Mercallijevoj ljestvici. Prvi, koji se ne može u potpunosti dokazati, bio je u 4. stoljeću, kada je cijeli jedan grad, Caska na otoku Pagu, potonuo u more. Drugi je poznati dubrovački potres iz 1667. godine."
ne znam bas...
Greška, do im se dogodilo jer nije njima kao kod nas da su svaki dan zemljotresi (neosjetni) pa se kod nas ne nakuplja ta energija u tektonskim pločama kao što se to desilo kod njih, ustvari, oni imaju tradiciju takvih zemljotresa još od 680. n.e
Ako je itko naisao na neki sajt ili slicno za pomoc zrtvama, molim da ostavi link ili ga posalje na pp.
Hvala
Ako je itko naisao na neki sajt ili slicno za pomoc zrtvama, molim da ostavi link ili ga posalje na pp.
Hvala
Bolje da tu ostavi link da ne pitamo 2 puta.
hvala
Nekada kako je izgledalo i sada nakon potresa/tsunamija:
http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm
(mišem prelazite sa desno na lijepo preko slike da vidite razliku)
Strašno što priroda napravi u samo par minuta/sati.
evo, konačno i portalima dosta zazivanja Černobila pa su našli tekst koji malo opisuje nuklearne elektrane, sigurnosne sustave i objašnjava zašto neće biti "nuklearne eksplozije" kako su to lijepo jučer javljali na dnevnicima.
sa t portala i originalni tekst
Mislim da je o tome bilo riječi i na BOL forumu kad se pokvarila ona nuklearka u Francuskoj, ali ne mogu naći sad taj thread.

veli paar da smo na***ali ako se rastale reaktori
Tko to mi? Hrvati? Sigurno...
najexali smo i ako u blizini sun.sustava rokne supernova. No to se, kao ni ono tvoje, nece dogoditi. Cak su sanse za moj scenarij vece od tvojeg.

Pogledajte video "Anatomy of Japan's earthquake" http://edition.cnn.com/video/#/video/ireports/2011/03/14/irpt.japan.earthquake.cracks.ireport?hpt=C2
Ko da je asfalt od papira!!!
Maximum je 6.5 ili nesto i to na podrucju zegeja....
Zato ja volim Slavoniju svoju...
"Iako se potresi u Hrvatskoj instrumentalno mjere od početka 20. stoljeća, točnije od 1906, kada je Andrija Mohorovičić osposobio prvi seizmograf, postoje saznanja i o potresima koji su se dogodili mnogo ranije. Kada je riječ o najjačim potresima, u Hrvatskoj su bila dva od deset stupnjeva po Mercallijevoj ljestvici. Prvi, koji se ne može u potpunosti dokazati, bio je u 4. stoljeću, kada je cijeli jedan grad, Caska na otoku Pagu, potonuo u more. Drugi je poznati dubrovački potres iz 1667. godine."
ne znam bas...
Mislim da je pod 6.5 mislio na Richtera; Japan je 8.9 po Richteru (čuo sam da netko spominje 9.6 ali to bi već bio najjači zabilježeni potres u povijesti...) što je drugi-treći najjači ikada.
Da... misli se na richtera jer kad se govori o potresu govori se o magnitudi...
(mislim ja sam mislio na richtera... ovdje dolje je mercalijeva koja je za intezitet...)
Revidirana je magnituda potresa, sa 8.9 na 9.0 (od strane Geološkog zavoda Sjedinjenih Država). Ovdje http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_earthquakes_in_Japan možete vidjeti pregled zemljotresa u Japanu sa magnitudom većom od 6.5 po Richteru.
A Paar je stvarno respektabilan izvor:P
Nije mi se baš dopao ali ne mogu o njegovoj stručnosti govoriti... malo sam ovo pročitao... i mislim da pretjeruje...
Katastrofa ogromnih razmjera nije moguća... bar se time dodje čitajući razlicite strane izvore...
Ma što se ovoga tiče, ako - ako - eksplodiraju reaktori i ako se prašina jezgre rasprši zrakom, onda smo gotovi. Mlazna strujanja će radijaciju raspršiti cijelom sjevernom polutkom i više - manje pobiti sve živo.
Ali, nadajmo se da neće.
imao sam cast da mi gospodin predaje, iako nekonvecionalong uma veci je strucnjak nego pola njih zajedno na onom razvikanom FER-u.
EDIT: po meni Japanci pokusavaju minorizirat kriznu situaciju jer zadnje sta im treba je panika - zato se dobar dio informacije krije.
covjek koji je projektiro nukelarku je potvrdio da nije projektirana da izdri ovakav udes...
imao sam cast da mi gospodin predaje, iako nekonvecionalong uma veci je strucnjak nego pola njih zajedno na onom razvikanom FER-u.
EDIT: po meni Japanci pokusavaju minorizirat kriznu situaciju jer zadnje sta im treba je panika - zato se dobar dio informacije krije.
covjek koji je projektiro nukelarku je potvrdio da nije projektirana da izdri ovakav udes...
Ma ja se malo šalim, ali dosta ga napadaju vezano uz teorije.
Ti si ovaj,kak da ti to kažem na ljep način,aha kreten.
Narod koji je neznam kolko godina ispred nas,i koji je kak ti kažeš bolestan.Al bitno da je to kaj im se događa skroz normalno,ma naravno,kaj ćemo žalit ljude koji pate i umiru.
Ti si ovaj,kak da ti to kažem na ljep način,aha kreten.
Narod koji je neznam kolko godina ispred nas,i koji je kak ti kažeš bolestan.Al bitno da je to kaj im se događa skroz normalno,ma naravno,kaj ćemo žalit ljude koji pate i umiru.
Mah, pusti takve.. neki čak i ovakve situacije koriste za iskazivanje svojih osobnih frustracija i predrasuda zasnovanih na neznanju i strahu. Klasični mentalitet recimo nekog komentatora sa stranica od dnevnog tiska, dno dna.
najexali smo i ako u blizini sun.sustava rokne supernova. No to se, kao ni ono tvoje, nece dogoditi. Cak su sanse za moj scenarij vece od tvojeg.
kamikaze su se sj**le sa nuklearkama,sad se vidi koliko nuklearke nisu dobre...osim šta su sjebali sebe mogu sje**t i cijeli svijet ili već i jesu,ti reaktore se hlade morskom vodom a ona "kupi" radijaciju i evo je svuda u obliku kiša...budale
http://danas.net.hr/svijet/page/2011/03/14/0012006.html?pos=n0
samo vi radite nuklearne elektrane,moraju imat struje za punit svoje iphone uređaje...doći će katastrofa i u europu,ima i ona puno nuklearnih elektrana a i alpe su blizu
Paar je najbolji znanstvenik u hr,ja ga cijenim kao i njegovo mišljenje
kamikaze su se sj**le sa nuklearkama,sad se vidi koliko nuklearke nisu dobre...osim šta su sjebali sebe mogu sje**t i cijeli svijet ili već i jesu,ti reaktore se hlade morskom vodom a ona "kupi" radijaciju i evo je svuda u obliku kiša...budale
samo vi radite nuklearne elektrane,moraju imat struje za punit svoje iphone uređaje...doći će katastrofa i u europu,ima i ona puno nuklearnih elektrana a i alpe su blizu
1. Na temelju čega nisu dobre? U kojem smislu?
2. L O L
3. Tebi ne treba struja? Očito živiš u srednjem vijeku što se može zaključit po načinu pisanja i ponašanju.
4. One u Japanu ti smetaju, a ove "naše" ne?
A i izvor informacija ti je prvoklasan...