Rasprava o piću

poruka: 8
|
čitano: 1.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Rasprava o piću
Pozdrav,
Vidim da nema teme za raspravu o piću, pa evo da pokrenem jednu.

Naime, kad sam se uselio u stan, gazda je ostavio (zaboravio?) šampanjac. U pitanju je nekakav slovenski (sudeći po jeziku) imena "srebrna radgonska penina". Ne piše rok trajanja i datum berbe.
Da li netko zna kakav je taj šampanjac?
10 godina
Rasprava o piću

tekući 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2019 22:20 (sseennoonn).
17 godina
Re: Rasprava o piću
Dex.pwn kaže...
Naime, kad sam se uselio u stan, gazda je ostavio (zaboravio?) šampanjac. U pitanju je nekakav slovenski (sudeći po jeziku) imena "srebrna radgonska penina". Ne piše rok trajanja i datum berbe.

https://www.konzum.hr/web/products/pjenusac-srebrna-radgonska-penina-0-75-l

http://www.iceipice.hr/hr/blog/40-godina-penine

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Pozdrav,
Vidim da nema teme za raspravu o piću, pa evo da pokrenem jednu.

Dobar je 

14 godina
odjavljen
Rasprava o piću

Pjenušac, ne šampanjac. 

Za popit ovako je vjerojatno ok, no vidim da piše charmat, dakle to je pjenušac po novijoj, talijanskoj (koliko se sjećam) metodi gdje se sekundarna fermentacija odvija u tanku (bačvi), a ne u samoj boci, što je slučaj kod tradicionalne proizvodnje. 

Kod Charmat metode svaka boca bude istih aroma. Naravno, jer se sek. ferm. događa skupa za sve boce, dok tradicionalna proizvodnja daje unikatne boce, što zbog individualne sek. ferm., što zbog dodavanja ekspedicijskog likera. 

Eto, malo fun factsa u vezi vina :)

Jedva pijem alkohol, a kad pijem vino, preferiram ipak mirna vina pokraj pjenušavih :)

14 godina
odjavljen
Kaj nije to dvoje isto?
A niš, budem vidio kakav je 😁
17 godina
Dex.pwn kaže...
Kaj nije to dvoje isto?

Tehnicki da jer su to pjenusava vina, ali sampanjac je naziv za takva vina iz regije Champagne, sto je zasticeni naziv, pa nitko izvan te regije ne moze nazvati svoje vino sampanjcem.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
Rasprava o piću

konacno tema za mene

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice