Programiranje igračke - semafor

poruka: 11
|
čitano: 3.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo jučer sam kupio u mercatoru jedan mali semafor (igračku) i ima jedan gumb koji se stisne i semafor se upali...dakle prvo je crveno jedno 2 sec...zatim se pali žuto i zeleno onda...to zeleno traje 3,4 sec zatim počne treperit zeleno i zatim se prebacuje na žuto i kad dođe na crveno ugasi se...e sad bih ja htio nekako napravit da ja mogu sa njime upravljat...ili ga nekako drugačije isprogramirat..ako je ikako moguće...pa se onda raspišite ako imate neke prijedloge...;)

blacky
14 godina
neaktivan

crveno samo 2 sec {#}

Say Hello To My Little Friend
15 godina
neaktivan
Re: Programiranje igračke - semafor
Scarfaceee kaže...

crveno samo 2 sec {#}

Kad se upali {#} semafor crveno svijetli samo 2 sec {#}

blacky
14 godina
neaktivan

koliko je bio $ ?

Say Hello To My Little Friend
15 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

koliko je bio $ ?

Ma to sam kupio u mercatoru i koštao je 25 kn..tak negdje...

blacky
15 godina
neaktivan

to češ teško izvesti jer se ti čipovi u tvornici na taj način isprogramiraju... 

jednostavnije bi ti bilo kad bi iskoristio komponente tog semafora, a uzeo drugi tranzistor ili ic (ne znam o čemu se trenuto radi) te ga isprogramirao po svojoj želji.

jesi li ikada programirao neki čip??

Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
15 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...

jednostavnije bi ti bilo kad bi iskoristio komponente tog semafora, a uzeo drugi tranzistor ili ic (ne znam o čemu se trenuto radi) te ga isprogramirao po svojoj želji.

Nisam nikada programirao..zato sam i pitao tu dali netko zna i dali ima ideje šta napraviti..možda staviti novu pločicu unutra ili tako nešto..šta ti misliš?..

blacky
15 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
ilija2010lukic kaže...

Nisam nikada programirao..zato sam i pitao tu dali netko zna i dali ima ideje šta napraviti..možda staviti novu pločicu unutra ili tako nešto..šta ti misliš?..

a gle ako je igračka koštala 25 kn u to se definitivno ne isplati ulagati... bolje bi ti bilo nači neku shemu na internetu za nešto zanimljivije ( neko pojačalo, treptalo, light show, alarm.... ima puno stvari a i puno matrijala)... ako već želiš raditi semafor nađi si neku shemu na internetu ( koristi maštu: jer večinu stvari što zamisliš možeš i ostvariti), iz chipoteke naruči komponente i lemilicu u ruke {#}

pogledaj si malo ovu temu http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/elektronicke-sheme/26419.aspx

15 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...
blackchoco kaže...
ilija2010lukic kaže...

a gle ako je igračka koštala 25 kn u to se definitivno ne isplati ulagati... bolje bi ti bilo nači neku shemu na internetu za nešto zanimljivije ( neko pojačalo, treptalo, light show, alarm.... ima puno stvari a i puno matrijala)... ako već želiš raditi semafor nađi si neku shemu na internetu ( koristi maštu: jer večinu stvari što zamisliš možeš i ostvariti), iz chipoteke naruči komponente i lemilicu u ruke {#}

pogledaj si malo ovu temu http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/elektronicke-sheme/26419.aspx

Hmmm ma hebeš ulaganje...htio bih ga pokušat drugačije isprogramirat..nema tu nekog velikog ulaganja..kužiš?.....to ak je desetke kuna to je ok...pogledat ću još na int i sad sam se sjetio mogo bi ja profesora iz škole pitat..možda će i on imat kakvu ideju...:) btw hvala na ovom linku

blacky
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 22:19 (blackchoco).
15 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Hmmm ma hebeš ulaganje...htio bih samo pokušat ga drugačije isprogramirat..nema tu nekog velikog ulaganja..kužiš?.....to ak je desetke kuna to je ok...pogledat ću još na int i sad sam se sjetio mogo bi ja profesora iz škole pitat..možda će i on imat kakvu ideju...:) btw hvala na ovom linku

ma mislio sam da se ne isplati ulagati jer je to jeftina kineska roba.... ako več nešto želiš raditi slično tome ja bi na tvome mjestu uzeo LEDice, nekakvo kučište od nečega ( sad mi ne pada ništa na pamet) našao shemu, komponente nabavio i na posao... jer sigurno ćeš biti zadovoljniji kad nešto takvo napraviš... ima već gotovih ic-a koji su isprogramirani onako kako tebi treba, ili bar slično

15 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...
blackchoco kaže...

Hmmm ma hebeš ulaganje...htio bih samo pokušat ga drugačije isprogramirat..nema tu nekog velikog ulaganja..kužiš?.....to ak je desetke kuna to je ok...pogledat ću još na int i sad sam se sjetio mogo bi ja profesora iz škole pitat..možda će i on imat kakvu ideju...:) btw hvala na ovom linku

ma mislio sam da se ne isplati ulagati jer je to jeftina kineska roba.... ako več nešto želiš raditi slično tome ja bi na tvome mjestu uzeo LEDice, nekakvo kučište od nečega ( sad mi ne pada ništa na pamet) našao shemu, komponente nabavio i na posao... jer sigurno ćeš biti zadovoljniji kad nešto takvo napraviš... ima već gotovih ic-a koji su isprogramirani onako kako tebi treba, ili bar slično

eh...ja sam baš sad kupio semafor i kad sam vidio kako je glupo isprogramirano htio sam ga ić sam drugačije isprogramirat...al izgleda ništa od toga...bum još razmislio nešto...aj hvala ti na odgovorima..;)

blacky
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice