ja i frend smo nesto pricali da bi mogli ove godine prodavat bozicna drvca. pa me sad zanima jel treba imat firmu za to i kakve dozvole trebam, ako netko mozda zna?
Prodaja bozicnih drvaca
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.642
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
naravno da trebaš. npr. imat registrani rasadnik i tako sam uzgajati drvca ili preprodajom što obično ide preko hrv. šuma. bez reg. broja nema prodaje.
kaj si mislil drvarit u kakvoj šumi i to prodavat?
naravno da trebaš. npr. imat registrani rasadnik i tako sam uzgajati drvca ili preprodajom što obično ide preko hrv. šuma. bez reg. broja nema prodaje.
kaj si mislil drvarit u kakvoj šumi i to prodavat?
mislio sam kupit od uzgajivaca, ima ih po njuskalu hrpa.
znači preprodaja. ako su to manje količine, sumnjam da će tko primjetit. al ako dođeš sa kombijem na trg negdje i prodaješ u sred dana bit ćeš u debljem minusu.
kao i sa svim vrstama preprodaje.
znači preprodaja. ako su to manje količine, sumnjam da će tko primjetit. al ako dođeš sa kombijem na trg negdje i prodaješ u sred dana bit ćeš u debljem minusu.
kao i sa svim vrstama preprodaje.
u minusu? zbog cijene dozvole i najma ili? uzeo bi oko 100-150 komada.
misli na minus jer će te ćopiti porezna. samo će te zatražiti fiskalni obračun i gdje si? opg i ostale fore na koje se izvlače kumice neće pomoći
trebaš dozvolu za obavljanje privremene trgovinske djelatnosti (tako se prije zvala) te kao i svi trgovci platiti porez.
ili ti ostane solucija da ideš na sreću pa kaj bude.
misli na minus jer će te ćopiti porezna. samo će te zatražiti fiskalni obračun i gdje si? opg i ostale fore na koje se izvlače kumice neće pomoći
trebaš dozvolu za obavljanje privremene trgovinske djelatnosti (tako se prije zvala) te kao i svi trgovci platiti porez.
ili ti ostane solucija da ideš na sreću pa kaj bude.
dobro mene zanima gdje se trebam to prijavit, i kolko bi to kostalo. i jel ja to mogu ako nemam firmu nego sam fizicka osoba?
kakva je situacija sada ne znam, ali tamo 2006. prvi korak je bio odlazak kod javnog bilježnika, pa u upravu mjesta gdje je poduzeće regano, prijava u poreznoj i dokazivanje postojanja privatnog kapitala, priprema dokumentacija za dozvole, pa u banku otvoriti račun... onda je došao onaj famozni hitro.hr ured koji bi to trebao ubrzati da rješiš u roku 48 sati.
za početak je najbolje otić na legalis.hr (pravni forum) i tamo se raspitati.
stvarno ne znam koliko ti je isplativo to sve raditi samo radi prodaje 100 drvaca.
150 je premalo. Sigurno nečeš biti jedini koji će prodavati božićna drvca, a to automatski povlaći da ne možeš nabiti cijenu koja tebi odgovara nego se moraš prilagoditi tržištu. Oni koji prodaju jeftino, imaju ih sigurno i više nego dovoljno. Ne znam koliko ti misliš povisiti cijenu od one za koju ih misliš kupiti, ali preprodaja će ti uspijeti jedino ako nema nikoga tko bi u tom mjestu prodavao. Pa na svakom sajmu će se prodavati, u svakom selu bar na jednoma mjestu. Kod mene ima 5 mjesta udaljena autom cca. 10 minuta na kojima mogu kupiti drvca. Tako da se nije problem odvesti i pogledati kakva su i koja je cijena.
nabavio bi za otprilike 35 kn, a prodavo po 100-150.
Nisi li ti nedavno "otvorio" firmu koja zastupa EKWB u 'rvackoj? Onda ti je jedno božićno drvce dječja igra.
Nisi li ti nedavno "otvorio" firmu koja zastupa EKWB u 'rvackoj? Onda ti je jedno božićno drvce dječja igra.
jesam, ako te zanima nesto iz ponude ekwb-a samo se javi.
prodaja bozicnih drvaca na placu nije ni problizno isto ovome, kako bi ja trebao znati zakone sto se tice takve prodaje?