Prodaja bozicnih drvaca

poruka: 12
|
čitano: 2.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Prodaja bozicnih drvaca

ja i frend smo nesto pricali da bi mogli ove godine prodavat bozicna drvca. pa me sad zanima jel treba imat firmu za to i kakve dozvole trebam, ako netko mozda zna?

11 godina
neaktivan
Prodaja bozicnih drvaca

naravno da trebaš. npr. imat registrani rasadnik i tako sam uzgajati drvca ili preprodajom što obično ide preko hrv. šuma. bez reg. broja nema prodaje.

kaj si mislil drvarit u kakvoj šumi i to prodavat?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
16 godina
Re: Prodaja bozicnih drvaca
stickman1 kaže...

naravno da trebaš. npr. imat registrani rasadnik i tako sam uzgajati drvca ili preprodajom što obično ide preko hrv. šuma. bez reg. broja nema prodaje.

kaj si mislil drvarit u kakvoj šumi i to prodavat?

mislio sam kupit od uzgajivaca, ima ih po njuskalu hrpa.

11 godina
neaktivan
Prodaja bozicnih drvaca

znači preprodaja. ako su to manje količine, sumnjam da će tko primjetit. al ako dođeš sa kombijem na trg negdje i prodaješ u sred dana bit ćeš u debljem minusu.

kao i sa svim vrstama preprodaje.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
16 godina
stickman1 kaže...

znači preprodaja. ako su to manje količine, sumnjam da će tko primjetit. al ako dođeš sa kombijem na trg negdje i prodaješ u sred dana bit ćeš u debljem minusu.

kao i sa svim vrstama preprodaje.

u minusu? zbog cijene dozvole i najma ili? uzeo bi oko 100-150 komada.

12 godina
neaktivan
Prodaja bozicnih drvaca

misli na minus jer će te ćopiti porezna. samo će te zatražiti fiskalni obračun i gdje si? opg i ostale fore na koje se izvlače kumice neće pomoći

trebaš dozvolu za obavljanje privremene trgovinske djelatnosti (tako se prije zvala) te kao i svi trgovci platiti porez.

ili ti ostane solucija da ideš na sreću pa kaj bude.

Ke?!
16 godina
chewbacca kaže...

misli na minus jer će te ćopiti porezna. samo će te zatražiti fiskalni obračun i gdje si? opg i ostale fore na koje se izvlače kumice neće pomoći

trebaš dozvolu za obavljanje privremene trgovinske djelatnosti (tako se prije zvala) te kao i svi trgovci platiti porez.

ili ti ostane solucija da ideš na sreću pa kaj bude.

dobro mene zanima gdje se trebam to prijavit, i kolko bi to kostalo. i jel ja to mogu ako nemam firmu nego sam fizicka osoba?

12 godina
neaktivan
Prodaja bozicnih drvaca

kakva je situacija sada ne znam, ali tamo 2006. prvi korak je bio odlazak kod javnog bilježnika, pa u upravu mjesta gdje je poduzeće regano, prijava u poreznoj i dokazivanje postojanja privatnog kapitala, priprema dokumentacija za dozvole, pa u banku otvoriti račun... onda je došao onaj famozni hitro.hr ured koji bi to trebao ubrzati da rješiš u roku 48 sati.

za početak je najbolje otić na legalis.hr (pravni forum) i tamo se raspitati.

stvarno ne znam koliko ti je isplativo to sve raditi samo radi prodaje 100 drvaca.

Ke?!
13 godina
odjavljen
Prodaja bozicnih drvaca

150 je premalo. Sigurno nečeš biti jedini koji će prodavati božićna drvca, a to automatski povlaći da ne možeš nabiti cijenu koja tebi odgovara nego se moraš prilagoditi tržištu. Oni koji prodaju jeftino, imaju ih sigurno i više nego dovoljno. Ne znam koliko ti misliš povisiti cijenu od one za koju ih misliš kupiti, ali preprodaja će ti uspijeti jedino ako nema nikoga tko bi u tom mjestu prodavao. Pa na svakom sajmu će se prodavati, u svakom selu bar na jednoma mjestu. Kod mene ima 5 mjesta udaljena autom cca. 10 minuta na kojima mogu kupiti drvca. Tako da se nije problem odvesti i pogledati kakva su i koja je cijena.

16 godina
Prodaja bozicnih drvaca

nabavio bi za otprilike 35 kn, a prodavo po 100-150.

15 godina
odjavljen
Prodaja bozicnih drvaca

Nisi li ti nedavno "otvorio" firmu koja zastupa EKWB u 'rvackoj? Onda ti je jedno božićno drvce dječja igra.

16 godina
alankish kaže...

Nisi li ti nedavno "otvorio" firmu koja zastupa EKWB u 'rvackoj? Onda ti je jedno božićno drvce dječja igra.

jesam, ako te zanima nesto iz ponude ekwb-a samo se javi.

prodaja bozicnih drvaca na placu nije ni problizno isto ovome, kako bi ja trebao znati zakone sto se tice takve prodaje?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice