Potaknut sve češćim natpisima u novinama i portalima, a i nekim osobnim iskustvima pokrećem temu da čujem mišljenja forumaša. Pitanje je dokle ova ljudska pohlepa može ići?
Evo neki dan na vjestima info kako će ove godine mjerica kestena koštati 8 EUR?!?! Halo ej! Za što? Nešto što je ne tako davno koštalo 10 do 12 kuna sada je 60 kuna? Opravdanje je da je kesten teško uzgojiti?! Dakle nešto čega je prepun pod obližnje šume je teško uzgojiti??
Pa nenormalan rast cijena doslovno svega do razina koje jednostavno nemaju realne temelje osim pohlepe. Od stanova, auta, kuća do gumica za olovke. Hranu neću ni spominjati jer svi znamo situaciju.
Zanima me koliko će na adventu ove godine biti kobasica. Vjerojatno 20+ EURA. Prošle godine od mene nisu dobili ni centa. Neće ni ove a pridružuju im se kestenjari kod kojih sam prije bio redovit.
Osobno, evo imam neke radove u stanu. Ništa ekstravagantno. Malanje, par cijevi, radijatori. Ti tzv majstori razbacuju se ciframa od nekoliko tisuća eura za doslovno gluposti kao da su te cifre ništa! Ne tako davno takvi radovi koštali su par tisuća kuna. Sada je iza iste brojke samo nastavak EUR ali su usput dodali još koju tisuću gore.
Takav eksponencijalni rast cijena plaće nisu ni izbliza pratile. A ekipa se ponaša kao da su i plaće zadržale brojčani iznos ali u eurima.
Možda je problem u meni? Zar svi imaju 3 do 4 tisuće eura plaću pa sam ja zadnja bijeda?
Eto zanima me što mislite o današnjoj situaciji i dokle ta ljudska pohlepa ide?