Mislio sam si kupit nešto na Steamu preko paypala. Izvedem sve kao sam to radio dosada i odjednom mi se javi poruka - PBZ potvrda internetskog plačanja, što mi se dosada nikada nije pokazivalo.
Oče da odem na mobitel i preko mobilnog bankarstva (koje ne koristim) to platim. Znam da se moblino bankarstvo plača mjesečno i znam da se svaka transakcija naplačuje premda su mi u rekli u banci da se ne naplačuje. Bio sam korisnik i morao sam plačat naknadu od cca 2.5kn za svaki račun što je i dalje jeftinije negoli ako se plača direkt u banci, ali ako su mi rekli da se ne naplačuje naknada, onda se ne bi trebala naplačivati.
Sada što to znači za dalje? Da ne mogu kupovat preko interneta, na Ali-u i Steamu, ako ne koristim PBZ mobilno bankarstvo? A ako koristim moram plačati naknadu za svaku transakciju dodatno PBZu? Vidio sam da se može plačat pomoću EMV CAP/DPA čitaća kartica? Koliko taj čitać košta i dali da bi se koristio moram biti korisnik PBZ mobilnog bankarstva, gdje se plača mjesečna naknada i naknada za svaku transakciju.
Postoji li neka druga opcija plačanja? Vidio sam na Steamu Skrill i JCB, što je to?