OLUJA - Dan slobode i pobjede zaključana tema

poruka: 43
|
čitano: 3.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
OLUJA - put do oslobođenja Lijepe naše
Lijep pozdrav svima!

Kao što sam naziv kaže, tema je posvećena obljetnici (16.) i ključnoj pobjedi hrvatskih srčanih vojnika u jednoj od ključnih operacija koja se nazivala Oluja. Želim vam svima čestitati ovaj dan jer danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj, ali još uvijek ta sloboda je pod upitnim pojmom jer su ključne osobe u tamnicama. Uz Božju volju, i oni će jednog dana slaviti sa hrvatskim barjakom u zraku ovaj povijesni dan, na slobodi.

Još jednom, sretan dan domovine Hrvatske!

Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
16 godina
neaktivan
OLUJA - Dan slobode i pobjede

I čemu sve to dok su ljudi ginuli Tuđman i Milošević su imali zajednički račun na koji su trpali pare. Sve se to moglo mirnim putem rješiti. A i ta sloboda nije baš nešto kad nemožemo normalno živjeti , tvornice prodane , otkazi itd. 

15 godina
Re: OLUJA - Dan slobode i pobjede
Što bi onda po tebi trebali živjeti svi zajedno u Jugi pa da nam netko određuje kako ćemo živjeti? Kada pomislim na Oluju, ja mislim na one koji su postigli slobodu za sve nas. Nikad mi nije palo na pamet razmišljati o političarima. Za njih mi se živo fućka, tak ionak su svi isti. Samo se želim sjećati onih koji su izvojevali ovu slobodu, dakle mali čovjek sa velikim srcem. Eto, to i oni su za mene ponos i to je ono na što sam im zahvalan, taj trud.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
16 godina
neaktivan

Ovo je informatički forum i ne želim se svađati ali činjenica je da je rat namjerno izazvan i unaprijed dogovoren kako bi se prodale tvornice , ukrale tone zlata i da bi tadašnji i današnji političari mogli imati ville ,jahte i avione. U prijevodu ljudi su prevareni , da nije bilo tih lopova ne bi ni bilo rata a mi bi imali slobodu kao što su je i Slovenci dobili a nisu ni metka ispalili!

16 godina
protjeran

.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina
zeroname kaže...

Ovo je informatički forum i ne želim se svađati ali činjenica je da je rat namjerno izazvan i unaprijed dogovoren kako bi se prodale tvornice , ukrale tone zlata i da bi tadašnji i današnji političari mogli imati ville ,jahte i avione. U prijevodu ljudi su prevareni , da nije bilo tih lopova ne bi ni bilo rata a mi bi imali slobodu kao što su je i Slovenci dobili a nisu ni metka ispalili!

Kad bi svi ovako mislili, gdje bi došli?! Svi generali na čelu, svi ljudi koji su se DOBROVOLJNO javili kao branitelji, koji su krenuli u rat, ti hoćeš reći da je sve to bilo uzalud? To je nezamislivo i jedna velika glupost. Ja sam otvorio ovu temu da čestitam ljudima ovaj dan, a ne da bi netko prigovarao i izmišljao notorne laži. Onda su po tebi svi ti ratnici i generali na čelu naivci, a jedino su političari profitirali? Bravo. Kad bi svi ovako mislili, onda bi Hrvatska još više potonula. Ljudima koji su sudjelovali u ratu treba reći hvala. I je ne znam što tebi predstavlja domoljublje, ali meni oni predstavljaju poticaj da cijenim i volim našu zemlju jer bez njih ovog pojma u Hrvatskoj niti ne bi bilo. I da, to što je ovo informatički forum, to nema nikakve veze. Ionako je tema otvorena pod Ostalo, gdje se može pisati i otvoriti bilo koja tema, nije li tako? živio

Glupo je i raspravljati sa osobom rođenom 1994. godine kada je rat i sama operacija bila u tijeku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 0:50 (jurica_m).
15 godina
zeroname kaže...

I čemu sve to dok su ljudi ginuli Tuđman i Milošević su imali zajednički račun na koji su trpali pare. Sve se to moglo mirnim putem rješiti. A i ta sloboda nije baš nešto kad nemožemo normalno živjeti , tvornice prodane , otkazi itd. 

Tipičan primjer Hrvatskog građanina,sve je crno,ništa nije istina,sve je namješteno i izrežirano,uvijek pesimizam,ne razumijem te stvarno.Umjesto da proslaviš ovaj dan i zahvališ ljudima što si slobodan čovjek,ti pišeš gluposti i izmišljaš stvari.Evo baš za tebe jedna pjesma:

Sretan vam dan pobjede svima!

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 0:59 (antimadridista).
15 godina
antimadridista kaže...
zeroname kaže...

Tpičan primjer Hrvtskog građanina,sve je crno,ništa nije istina,sve je namješteno i izrežirano,uvijek pesimizam,ne razumijem te stvarno.Umjesto da proslaviš ovaj dan i zahvališ ljudima što si slobodan čovjek,ti pišeš gluposti i izmišljaš stvari.Evo baš za tebe jedna pjesma:

Točno.

Sretan vam dan slobode i pobjede.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
16 godina
neaktivan

Ma pustite provokatore da ne bi tema otišla pod ključ.. 

Sretan vam dan pobjede :)

Bog i Hrvati! 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
15 godina
KKristijan kaže...

Točno.

Sretan vam dan slobode i pobjede.

Hvala, isto tako.

15 godina
Antimadridista, Fićo i Kristijan - Ovako je i zamišljena ova tema. Radost, mir i veselje. Eto, to je to, a ne demagogija.
17 godina

Ne mogu ne napisati koju povodom Dana Domovinske zahvalnosti i Dana Oluje.

Bio sam aktivni sudionik te akcije,na terenu sam proslavio 22. rođendan.

Čestitke svim sudionicima te maestralne akcije i pobjede za slobodu 

našeg naroda:)

Također,treba se prisjetiti svih palih branitelja,ali i onih koji su ostali trajni invalidi:(

Old Insomniac
15 godina
Čestitike tebi što si ugradio u ovu našu Hrvatsku jedan svoj dio. Čestitke i tebi i Bog te poživio! Isto tako, čestitke što slušaš Thompsona! I da, zaboravio sam u prvom postu pripomenuti da ova čestitka ide SVIMA, dakle ponajprije onima koju su sudjelovali u ratu - i živima i u Božjoj domovini, ali i svima vama!
16 godina
protjeran

Svim Hrvaticama i Hrvatima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te 16. obljetnicu veličanstvene akcije Oluja !

TISUĆU JE OLUJA, AL JE SAMO JEDNA SLOBODE VRIJEDNA ! BOG I HRVATI, ZA DOM SPREMNI !

17 godina

Hvala na čestitkama.Eto,ja sam kao posljedicu sudjelovanja

u Domovinskom ratu inkasirao Insomniju i PTSP.

Također,od jučer sam i službeno vojni umirovljenik.

A,inače...nisam baš teški Tompsonov fan,

no ova pjesma me uvijek podsjeti na te dane

i prijatelje kojih više nema.

Neka im je lahka hrvatska gruda i vječna slava i hvala.

Old Insomniac
17 godina
neaktivan

Čestitke svim mojim suborcima i svim časnim građanima Ljepe Naše.

Vječni mir i spokoj sviim Poginulima za Slobodu.

18 godina
neaktivan
Vidim HDZ marljivo skuplja nove fanove pred izbore - umirovljenik s 22+16 godina? Brijem da nemas sto slaviti iako mislis da imas.
A propos Oluje - jel to ona akcija gdje je NATO prvo razvalio neprijatelja da mu nije ostalo 3 uspravne antene i 2 topa, a mi navalili sa 150+k vojnika na nekakvu dezorijentiranu hrpu prisilno mobiliziranih starkelja koji su jos prije mjesec dana slozili spiskove izvlacenja civila?
Uvijek me cudilo kako patetika i mitomanija prolaze kao rodoljublje. Bit ce da ljudima vise nije nista ostalo s cim bi se ponosili.
17 godina

Moram te razočarati: Ja nisam HDZ-ov glasač...niti ja niti itko od moje obitelji!

Druga stvar je ta da sam kao profesionalni vojnik sa 18 i pol godina aktivne

djelatne vojne službe i obolio od PTSP-a jedino u mirovini mogao završiti!

Djelatna vojna osoba ne može ostati u sustavu ako ima PTSP.

Kome to smeta,nek se izvoli žaliti zakonodavcima.

fromcelltohell over & out

Old Insomniac
17 godina
protjeran
antimadridista kaže...
zeroname kaže...

Tipičan primjer Hrvatskog građanina,sve je crno,ništa nije istina,sve je namješteno i izrežirano,uvijek pesimizam,ne razumijem te stvarno.Umjesto da proslaviš ovaj dan i zahvališ ljudima što si slobodan čovjek,ti pišeš gluposti i izmišljaš stvari.Evo baš za tebe jedna pjesma:

Slobodan covjek kazes?Kada su plakate izlozili,stegnite vi remen bando lopovska,odmah

su ih sve pohvatali.A koliko znam u zakonu pise:svaki gradjanin ima pravo glasa.A po ovome

ne bih se slozio.Tako da serem se na takvu slobodu.Dok druge glavesine trpaju si pare u djep,

mi i dalje glasamo za ove idiote.Toliko smo pametan narod.

born to be gamer
14 godina
protjeran
funat kaže...
Vidim HDZ marljivo skuplja nove fanove pred izbore - umirovljenik s 22+16 godina? Brijem da nemas sto slaviti iako mislis da imas.
A propos Oluje - jel to ona akcija gdje je NATO prvo razvalio neprijatelja da mu nije ostalo 3 uspravne antene i 2 topa, a mi navalili sa 150+k vojnika na nekakvu dezorijentiranu hrpu prisilno mobiliziranih starkelja koji su jos prije mjesec dana slozili spiskove izvlacenja civila?
Uvijek me cudilo kako patetika i mitomanija prolaze kao rodoljublje. Bit ce da ljudima vise nije nista ostalo s cim bi se ponosili.

Bi li ti tako razmišljao da ti je u ratu granata oduzela ud ili člana obitelji? 

“Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.” - Albert Einstein
15 godina
brhgzugfewu kaže...
antimadridista kaže...
zeroname kaže...

Slobodan covjek kazes?Kada su plakate izlozili,stegnite vi remen bando lopovska,odmah

su ih sve pohvatali.A koliko znam u zakonu pise:svaki gradjanin ima pravo glasa.A po ovome

ne bih se slozio.Tako da serem se na takvu slobodu.Dok druge glavesine trpaju si pare u djep,

mi i dalje glasamo za ove idiote.Toliko smo pametan narod.

S ničim današnji ljudi nisu zadovoljni.Da kolega,slobodan si čovjek,moramo shvatiti da ima i puno gorih situacija od ove u kojoj se mi nalazimo,gdje ljudi nemaju pravo govora ni ničega ostalog,onda bi vrlo rado poželio živjeti u ovoj situaciji.Ja ovdje nisam spominjao nikakvo glasanje i nisam ni ja zadovoljan radom sadašnje vlade i sugrno neću glasati za njih,uostalom,za to smo si sami krivi,sami smo birali Vladu,ali ljudi ovo je DAN POBJEDE i neki su ovdje došli samo zahvaliti braniteljima dok su drugi došli provocirati.I nebi želio i nebi se smjelo dogoditi da se ova tema pretvori u politiku,i već smo polako u off-topicu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 2:00 (antimadridista).
17 godina
neaktivan

Za sve pale borce, sto su ostavili zivot na oltar Domovine !

potpis :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 1:58 (Hacker-ri).
17 godina
fromcelltohell kaže...

Hvala na čestitkama.Eto,ja sam kao posljedicu sudjelovanja

u Domovinskom ratu inkasirao Insomniju i PTSP.

Također,od jučer sam i službeno vojni umirovljenik.

A,inače...nisam baš teški Tompsonov fan,

no ova pjesma me uvijek podsjeti na te dane

i prijatelje kojih više nema.

Neka im je lahka hrvatska gruda i vječna slava i hvala.

Eh da su sad ti prijatelji kojim slučajem živi, i da vide na kaj je ispala njihova Hrvatska danas za koju su poginuli uglavnom jad i bijeda sramota do temelja Vlast je sve izdala i upropastila kaj im je god pod šape došlo.{#}

Usput evo dvije pjesme za sve branitelje koji su svoj zivot dali za našu Hrvatsku.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Šteta što je u akciji poginulo mnogo srpskih civila, a da ne kažem koliko ih je izgubilo domove ili moralo napustiti mjesta stanovanja.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 2:28 (Random.).
17 godina
protjeran

Da zivimo danas kako su svi zamisljali nakon rata.Znaci sva ta obecanja i ostala

sra*a,svi bi bili sretni i zadovoljni.Ja necu slaviti dan pobjede nego slavim  ljude

koji su bili tamo i skidam im kapu.Jer realno gledano,ta pobjeda je skoro pa uzaludna

kada ne mozes zivjeti ko normalan covjek sa svojom placom, to nije sloboda.Nego nas gaze sve jace i jace.

born to be gamer
15 godina
Random. kaže...

Šteta što je u akciji poginulo mnogo srpskih civila, a da ne kažem koliko ih je izgubilo domove ili moralo napustiti jesta stanovanja.

Naravno da je šteta,ali ginulo je i dosta i naših civila,samo pogledaj Vukovar i Škabrnju i koliko je tamo naših civila izgubilo živote.

16 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Random. kaže...

Šteta što je u akciji poginulo mnogo srpskih civila, a da ne kažem koliko ih je izgubilo domove ili moralo napustiti jesta stanovanja.

Naravno da je šteta,ali ginulo je i dosta i naših civila,samo pogledaj Vukovar i Škabrnju i koliko je tamo naših civila izgubilo živote.

Istina.

Pošto je tema Oluja, osvrćem se na Oluju.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan
funat kaže...

Može te biti sram! Previše ih je poginulo i nastradalo da bi mogao tako pisati. 

Ti se vidim ponosiš na svoju silnu pamet koja ti na dupe izlazi.

15 godina
Oluja dodje kao neki simbol zavrsetka rata i konacne pobjede. Nastojim se u ovoj temi prisjetiti samo onih koji su dali zivote i koji su branili nase boje. Za drugo se potpuno slazem. Kada se sve zbroji, za sto smo se i borili kada nase drzavno vodstvo sve ugusi?
18 godina
Random. kaže...

Šteta što je u akciji poginulo mnogo srpskih civila, a da ne kažem koliko ih je izgubilo domove ili moralo napustiti mjesta stanovanja.

Tako je moralo bit.. hebiga nije humano ali danas bi imali te dijelove Hrvatske pripojene RS tj., "srpsko kosovo" vise van nego unutar Hrvatske.

Nemos imat "mirnu" drzavu sa tolikim brojem srba u njoj, zalosno je sto su ceh vecinom platile obicne familije, obitelji koje su sastavljale kraj sa krajem kao i mi sami u tim ratnim vremenima...

E sad dan slobode i pobjede.., ha a pobjede ajd, to mogu slavit i prozvakat nekako, da se razumijemo ja sam u ratu od pocetka a radim i dan danas u morh-u.

Sloboda ? Koja ? Gdje ? Ja sam vise slobode u bivsoj jugi imao nego danas.., nitko vas tamo nije dirao osim ako se subotom u disku nisi pojavio sa U kapom na glavi

i dernjao se o Banu Jelacicu..., a danas ? Ajte u Čavoglave pa stavite te iste kape ako smijete i pjevajte zabranjene pjesme.. eto vam slobode.

Prije si placu na ruke dobivao, nije te banka kamatarila ili pustila placu u petak u 15:15 a banka radi do 15:30, bankomat bez novaca...  Cekaj ponedeljak.

Nisi zaduzio svoja 3 pokoljenja ako si digao kredit.., nisu penzici kopali po kontenjerima u potrazi za bocama.., bilo je posla, nije radio samo onaj koji je

bio totalno ljen ili teski alkos, sljakat se moglo uvjek bilo gdje i za to bit placen.

Bilo je dovoljno otic u opcinu ili kod profesora ONO i DSZ te izvadit tj. uclanit se u OSKJ  ili SKJ i niko vas nikad nista nije ni pitao ni trazio da idete na neke sastanke ili slicno.

Benificije iste kao danas kad izvadis clansku krade-ze-ja. Dakle tu se nije nista promjenilo a "oslobadjali" smo se.... Ljudi moji koliko god neki dezinformirali u jugi se zivjelo

sasvim mirno i pristojno dok je bio Tito na vlasti i jos nekih 5-6 godina, strasti su se uzburkale nakon njegove smrti jer su svi oni mugeri i nasi i njihovi teski nacionalisti i razni kriminalci

koji su bili protjerani van "osjetili" da bi sad mogli tu neso usicarit, zaradit pa makar od juge bise i 15 drzava bilo.... U skoli si ucio Hrvatsko-Srpski ili Srpsko-Hrvatski ako si iz Novog Sada

recimo te cilirica ali si KORISTIO i PISAO sa kojim si htio sam, pa jel to nije neka hebena demokracija i da mi netko sad kaze da sam ja SAD slobodan a onda nisam bio ??

Uf, raspisah se a inace slabo piskaram ovdje... bilo kako bilo mogu jedino Zalit za izgubljenim suborcima, prijateljima i poznanicima, nekih se danas i sjetit tesko, proslo je...

Ja osobno slobodan nisam a niti se tako osjecam, dodje mi da sam sebe usranim stapom izbatinam jer nisam otisao put pod noge 91 kao pametniji... Daj robu plantazu i

kolibu i recu mu evo tu si slobodan, tako danas Posteni narod zivi, ove lihvare i muljatore ne racunam u to.

Na danasnji dan boze smiluj se svim onima koje sam poznavao a danas nisu vise sa nama a nekima neznam ni grob gdje im je...   Dan zalosti a ne slavlja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice