Odnosi na poslu, što je dozvoljeno, a što nije

poruka: 163
|
čitano: 15.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Mobing na poslu
Cryogenic kaže...

Rekla joj je ne izgledaš tak dobro za Onlyfans/ "Čuj nisi ni za Onlyfans?"I da je stric_jura nebi kak izgleda . To je šta?   To je degradiranje i omalovažavanje studentice na temelju njenog fizičkog izgleda, opet pitam dali želiš da tebi tako netko ženu prokomentira i degradira,. DA ili NE. 

Ponavljam, ti imaš vlastito tumačenje nečega i od toga ne odustaješ i ujedno ne vidiš da vrijeđaš sve žene koje se pojavljuju na OnlyFans stranicama. U sklopu toga optužuješ nekoga zbog svojih stavova, a ne vidiš i ne prihvaćaš da taj netko drugi uopće nema iste stavove koje ti imaš. I možemo se sad vrtiti u beskonačnoj petlji jer ti tumačiš da je djevojka izjednačena s kurvama, a to nije bila ni namjera, niti je to tako izvedeno. I kad ti tumačim da ima i puno gorih stvari koje su se mogle djevojci desiti i koje će se djevojci možda i desiti, onda opet nije dobro. Svoje stavove sam ti napisao, nema odgovora DA ili NE, nego samo ispravo ili neispravno gledajući s pravne strane.

14 godina
Stric_Jura kaže...

ok, učenici, ne studoši, jer su maloljetni (moraju navršiti 16 g. i prijaviti se u školi za dopuštenje)

na njih se odnose te zabrane

tak je. ucenici imaju ucenicki ugovor. i tocno to sta kazes. nema rada s novcima niti nocnih i ima jos par limita al sam ih vec zaboravio :D

16 godina
Cryogenic kaže...
Pixidar kaže...

Ok jel može lock teme, ili teška metla da ovo počisti, jer je otišlo u osobno prepucavanje i nema veze s temom... Jedino konstruktivno je bio onaj link na reddit, gdje ljudi očito mogu voditi smisleniji razgovor nego ovdje.

Ujedno, može i meni žuti karton jer sam uspio sve to još i pročitati! 

Misliš ne opravdavaju bilo kakvo verbalno nasilje i ne opravdavaju selektivna maltretiranja. To se slažem.

Gle, ti si ga baš metnuo i ne vadiš...

Nemam pojma na koji način si povezan s ovim primjerom oko kojeg se cijelo vrijeme natežete, ali evo probat ću ti kao netko sastrane i potpuno subjektivno objektivan reći - ne, to nije mobing. Nepristojan i neprimjeren komentar svakako da, ali da se to sustavno ponavljalo, onda bi bio mobing.

I sve se vrti u krug s istim "argumentima", stalno tražiš afirmaciju da si u pravu, a ko papagaj zazivaš tuđe žene i kćerke, još tražiš njihove slike, očito u želji da ih uvrijediš i da dokažeš "drugoj strani" kako je to neugodno. Naravno da je, nitko to i ne spori; ali pokušaj tako nešto u poslovnom okruženju, pa javi kako si prošao! Vjerojatno bio dobio prijavu za seksulno uznemiravanje, ali guess what - ne i za mobing! 

Toliko od mene, nemam namjeru dalje...

14 godina
Mobing na poslu

zakljucak price?

ovo nije mobing.

jurina zena ne treba tako razgovarati :D

ajmo dalje.

15 godina

slažem se, niti razgovara tako s novom curom, koja se potrudila doći prije da polovi konce...

sve 5...

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Stric_Jura kaže...

slažem se, niti razgovara tako s novom curom, koja se potrudila doći prije da polovi konce...

sve 5...

Nadam se da vam je ovo lekcija za ubuduće radi potencijalnih sranja šta se može desit. Ubuduće kako je već žena i krenula svakako opreznije. 

13 godina
Thinker kaže...
Cryogenic kaže...

Rekla joj je ne izgledaš tak dobro za Onlyfans/ "Čuj nisi ni za Onlyfans?"I da je stric_jura nebi kak izgleda . To je šta?   To je degradiranje i omalovažavanje studentice na temelju njenog fizičkog izgleda, opet pitam dali želiš da tebi tako netko ženu prokomentira i degradira,. DA ili NE. 

Ponavljam, ti imaš vlastito tumačenje nečega i od toga ne odustaješ i ujedno ne vidiš da vrijeđaš sve žene koje se pojavljuju na OnlyFans stranicama. U sklopu toga optužuješ nekoga zbog svojih stavova, a ne vidiš i ne prihvaćaš da taj netko drugi uopće nema iste stavove koje ti imaš. I možemo se sad vrtiti u beskonačnoj petlji jer ti tumačiš da je djevojka izjednačena s kurvama, a to nije bila ni namjera, niti je to tako izvedeno. I kad ti tumačim da ima i puno gorih stvari koje su se mogle djevojci desiti i koje će se djevojci možda i desiti, onda opet nije dobro. Svoje stavove sam ti napisao, nema odgovora DA ili NE, nego samo ispravo ili neispravno gledajući s pravne strane.

Itekako ima odgovora. Pitanje jednostavno da jednostavnije nemože bit, isto kao podržavate li bullying u školi. Malo da, malo ne? Podržavaš  ili ne podržavaš vrijeđanje svoje žene na temelju izgleda na poslu od kolega?

13 godina
Pixidar kaže...
Cryogenic kaže...
Pixidar kaže...

Ok jel može lock teme, ili teška metla da ovo počisti, jer je otišlo u osobno prepucavanje i nema veze s temom... Jedino konstruktivno je bio onaj link na reddit, gdje ljudi očito mogu voditi smisleniji razgovor nego ovdje.

Ujedno, može i meni žuti karton jer sam uspio sve to još i pročitati! 

Misliš ne opravdavaju bilo kakvo verbalno nasilje i ne opravdavaju selektivna maltretiranja. To se slažem.

Gle, ti si ga baš metnuo i ne vadiš...

Nemam pojma na koji način si povezan s ovim primjerom oko kojeg se cijelo vrijeme natežete, ali evo probat ću ti kao netko sastrane i potpuno subjektivno objektivan reći - ne, to nije mobing. Nepristojan i neprimjeren komentar svakako da, ali da se to sustavno ponavljalo, onda bi bio mobing.

I sve se vrti u krug s istim "argumentima", stalno tražiš afirmaciju da si u pravu, a ko papagaj zazivaš tuđe žene i kćerke, još tražiš njihove slike, očito u želji da ih uvrijediš i da dokažeš "drugoj strani" kako je to neugodno. Naravno da je, nitko to i ne spori; ali pokušaj tako nešto u poslovnom okruženju, pa javi kako si prošao! Vjerojatno bio dobio prijavu za seksulno uznemiravanje, ali guess what - ne i za mobing! 

Toliko od mene, nemam namjeru dalje...

Priča koju očito nisi dobro shvatio ti skroz ne stoji. Bila je šema daj slike da prokomentiramo dal su i njihove žene za Only fans, i nisam samo ja rekao, još je par reklo, jer stric jura i veliki brat i thinker su rekli da je u redu da se to takvim ljudima/neradnicima kaže, selektivno maltretiranje. Ako je u redu onda daj slike svojih žena da mi prokometniramo, u tom kontekstu, ako Jura i Jurina žena mogu dat sud na temelju izgleda, zašto nebi i nas par ovdje. Ali kad se radi o njima ili njegovoj kćerci eee onda nemože tako, nadam se da je sad jasnije.

Kažeš pročitao si temu ali čini se ne sa nekim dubljim razumijevanjem, ja kako sam i rekao nebi prokomentirao iz poštovanja i naravno da nitko ne voli da ga se prokomentira, ali se fufe studentice mogu komentirat. Licemjerje. Pa upravo je njegova žena u poslovnom okruženju napravila isto, i sad bi ja da kažem isto dobio prijavu za seksualno uznemiravanje jer sam muško a ona ne jer je žena? Opet radiš selekciju i vidi se licemjerje sa tvoje strane. Ja bi dobio prijavu ona ne . Zbog čega ona nemože dobit prijavu a ja mogu a iste postupke imamo . Znači niđe veze.

Stvar je u selektivnom maltretiranju, uopće nije bitno jel mobing ili nije, ja mislim da je i amen. A Stric_Jura ti govori suprotno, da je upravo te komentare ta studentica zaslužila jer je neradnik i rasprava je oko toga i da svima želi takvu radnicu pa da on vidi kako bi mi snjom opravdavajući postupke svoju žene.

I nije rasprava jel mobing ili nije i neznam šta ste se uopće naložili da dokažete jer mobing ili nije, poanta je dokatat Juri da se njegova žena neprimjereno ponaša na poslu sa kolegama.

Poanta je nemoj se ružno razgovarat prema nikome, nećeš imat problema na poslu, nećeš se nikom zamjerit, neće ti neki tata ili dečko od studentice ispljuskat ženu jer žena nezna držat jezik za zubima, imaš šefa višu instancu i nek on rješava stvari.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 15:46 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...

nisam samo ja rekao, još je par reklo

Joooj, pa što odmah nisi tako napisao, sad mi je sve jasno. Ti si u pravu stari, sve pet.

Gledam te!
13 godina
Veliki Brat kaže...
Cryogenic kaže...

nisam samo ja rekao, još je par reklo

Joooj, pa što odmah nisi tako napisao, sad mi je sve jasno. Ti si u pravu stari, sve pet.

Pa u smislu daj svoju sliku žene da je prokomentiramo ako ti je normalno da Jurina žena tako prokomentira studenticu. Ako ti nije normalno a očito nije jer očito nisi dao sliku žene, sve 5. Time si priznao da nije u redu da se kolega sa kolegom tako razgovara i da postoji viša instanca šef za takve stvari i  amen.

Da si i poslao sliku, ja je nebi prokomentirao iz respekta prema tvojoj ženi a i zbog toga što imam više kulture nego Jurina žena.

Sad odo na plažu kupat se sa ženom, ciaoos. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 16:10 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...

Pa u smislu ... ako ti je normalno ... Ako ti nije normalno ... Time si priznao ...

Da si i poslao sliku, ...

Ma da, nisam skužio kada si to napisao prvih tisuću puta, ali nakon što si to napisao po tisućuiprvi put mi je sve automagično postalo jasno.

Ti si pobjednik!

Gledam te!
8 godina
Realno je pobjednik

Dao vam je jako jednostavno pitanje sa jednostavnim odgovorom, da ili ne.
I apsolutno svi su ignorirali pitanje

Zatim je rekao (covjek je namjerno pretjerivao da vam izazove neugodu) ako sve to podrzavate da posaljete slike zena i svi junaci mukom zamukose.

16 godina

Cryogenic kaže...

I nije rasprava jel mobing ili nije i neznam šta ste se uopće naložili da dokažete jer mobing ili nije, poanta je dokatat Juri da se njegova žena neprimjereno ponaša na poslu sa kolegama.

sporttest kaže...

Realno je pobjednik
Zatim je rekao (covjek je namjerno pretjerivao da vam izazove neugodu) ako sve to podrzavate da posaljete slike zena i svi junaci mukom zamukose.

Ummm, realno i nije.

Jer jedino i je poanta bila je li to mobbing ili ne.

Naravno, to njemu SAD nije poanta, jer je skuzio da to stvarno nije mobbing (iako je u originalu tvrdio da je). Oko toga da je jurina zena pretjerala su se svi slozili (osim jure, sto mislim da je ocekivano), sve ostalo su vasa djecja prepucavanja (kao ova glupost sa stavljanjem slika).

Stvarno ne znam koji idiot bi ja ili itko drugi morao biti da stvarno na bezveznu provokaciju nekog djeteta s interneta stavljam sliku zene. Da zelim poentirati na djecji nacin kao vi bi vam postavio pitanje biste li vi postavili slike svojih zena da vas netko s neta to pita bi krenulo izvlacenje u smislu "ti nesto tvrdis, ti trebas i dokazati" i sl. gluposti. Ali ja nisam dijete, pa to ne radim. Nas par ovdje pokusavamo odrzati civilizirani tok komunikacije, samo to nije lako kad ti se sugovornik ponasa kao dijete.

Smatrati to pobjedom je onak... Djecje rezoniranje, tako da ste si tu super kompe!

Ali najbolje od svega je da uopce on i ti zelite biti pobjednici :D

Dakle djeca na n-tu :D

Meni je jedina poanta bila naglasiti da ovakvo ponasanje NIJE mobbing. Jer ne-prepoznavanje odredjenog obrasca ponasanja i upiranje prstom samo svima trosi vrijeme, novac i zivce. Pogledaj sto je napravilo na ovoj temi, sto mislis koliko puta su stvari ozbiljnije IRL?

Tako da vi slobodno nastavite dalje u istom tonu, ja cu se s vremena na vrijeme ukljuciti i malo vas podbosti i tjt.

Ali... Ako je ovo tebi i njemu pobjeda, ma uzmite si ju!

Odite se kupat i pricajte zenama i frendovima kako ste pobijedili nekog na internetu. Samo im nemojte reci tocno o cemu se radilo...

Gledam te!
11 godina
zeryx kaže...

iskreno ovo je totalno krivo razmisljanje. 

ajde sad zamisli da si voditelj od tima koji ima 15 ili vise radnika i da oni sami rijesavaju svoje probleme?

prvih mjesec dana je sve idilicno. nakon 2-3 mjeseca nastaju klanovi. za pola godine imas kaos u tom timu u kojem svako misli da je on u pravu i da drugi moraju slusati njega.

zato ti kao voditelj moras znat sve o svim radnicima i biti korak ispred njih i ne dopustit da oni sami dijele pravdu. pa koliko god jurina zena bila u pravu, ona nije odgovorna osoba za to.

ja pak mislim da ti imaš krivo razmišljanje

nemam što zamišljat, voditelj sam poslovanja u firmi s 15 zaposlenih i ofkors da sami rješavaju manje nesuglasice i verbalne svađe

ako se pretvori u nešto više od povremenog ispada, kad netko stalno zajebava druge ili netko stalno hvata krivine, onda se ubacujem

ne znam gdje bi dospio kad bi reagirao na svaku njihovu raspravicu, srećom su toliko pametni da i ne prijavljuju takve bedastoće 

i ne, nema nikakvih klanova niti kaosa, sve fercera normalno već godinama

ne moram znati sve o radnicima, niti biti korak ispred njih, pa nisu djeca u vrtiću niti kriminalci u zatvoru da im moram visit 24/7 nad glavama

13 godina
Veliki Brat kaže...

Cryogenic kaže...

sporttest kaže...

Realno je pobjednik

Ummm, realno i nije.

Naravno, to njemu SAD nije poanta, jer je skuzio da to stvarno nije mobbing (iako je u originalu tvrdio da je). Oko toga da je jurina zena pretjerala su se svi slozili (osim jure, sto mislim da je ocekivano), sve ostalo su vasa djecja prepucavanja (kao ova glupost sa stavljanjem slika).

Stvarno ne znam koji idiot bi ja ili itko drugi morao biti da stvarno na bezveznu provokaciju nekog djeteta s interneta stavljam sliku zene. Da zelim poentirati na djecji nacin kao vi bi vam postavio pitanje biste li vi postavili slike svojih zena da vas netko s neta to pita bi krenulo izvlacenje u smislu "ti nesto tvrdis, ti trebas i dokazati" i sl. gluposti. Ali ja nisam dijete, pa to ne radim. Nas par ovdje pokusavamo odrzati civilizirani tok komunikacije, samo to nije lako kad ti se sugovornik ponasa kao dijete.

Smatrati to pobjedom je onak... Djecje rezoniranje, tako da ste si tu super kompe!

Meni je jedina poanta bila naglasiti da ovakvo ponasanje NIJE mobbing. Jer ne-prepoznavanje odredjenog obrasca ponasanja i upiranje prstom samo svima trosi vrijeme, novac i zivce. Pogledaj sto je napravilo na ovoj temi, sto mislis koliko puta su stvari ozbiljnije IRL?

Tako da vi slobodno nastavite dalje u istom tonu, ja cu se s vremena na vrijeme ukljuciti i malo vas podbosti i tjt.

Odite se kupat i pricajte zenama i frendovima kako ste pobijedili nekog na internetu. Samo im nemojte reci tocno o cemu se radilo...

Sramota da je tebi bitnije uvjerit nekoga šta je mobing, umjesto da svom kolegi na forumu objasniš da nije u redu da mu se žena tako ponaša prema drugim kćerkama jer prema svojoj kako je rekao ne želi da mu se itko tako ponaša. Znači totalno krivi prioritet imaš. Kako ne detektirate da je rekao da opravdava ženu npr da to izjavi vašem sinu/kćerci na poslu jer su to zaslužili, ali vi nemožete njegovoj kčerci to reć jer bi dobili po njonji.  

Poanta je NE TAKO SE PONAŠATI a ne dali ja znam značenje pojma mobing, kako uopće možeš skrenuti od glavnog problema na taj problem dal ja znam značenje mobinga . Poptuno nebitno, trebao sam stavit u naslov Mobing/maltretiranje na poslu onda bi bilo valjda u redu. Zašto ti je to bitno umjesto glavnog problema. Jedan primjer, tvoja dva sina se recimo potuku a ti gledaš dali se ispravno tuku na ispravan boksački način. Bože me sačuvaj. Pa naravno da ćeš ih prvo razdvojit i prekinut sukob da se još više ne ozlijede ili šta? Gdje su ti prioriteti? 

Ti ako hoćeš kako sam ti i rekao ponašaj se po sistemu "fuck around and found out" i testiraj šta je mobing/maltretiranje na ljudima dok ne pobereš par šamarčina od nekog, kao što bi mogao bilo ko ko se tako ponaša,  kao kolega što je išamaro lika na poslu sa potpunim pravom. Ja od početka govorim kako to nije pametno jer nikad neznaš na koga ćeš nabasat.  A vi kako to nije ništa . Eto nije ništa pa se pobere šamarčina.

Naravno da smo pobijedili jer si priznao da ne želiš da ti se itko na isti/sličan način ponaša sa ženom a uvjeravaš u suprotno kao i onaj Tinker i Jura koji me uvjeravaju kako su to ljudi neradnici zaslužili i kako je to mala stvar i kako postoje i veće stvari, nebitno, to se ne radi i amen.

Ja nisam pročitao rečenicu sa tvoje strane upućene Juri kako se ne slažeš snjim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 19:39 (Cryogenic).
8 godina
Veliki Brat kaže...

Cryogenic kaže...

sporttest kaže...

Realno je pobjednik

Ummm, realno i nije.

mozes ti filozofirat i vriti pricu u krug kao Pupovac al on je vas pobjedio i to na jako jednostavan nacin i nimalo djecji
Put your money where your mouth is

nazalost tesko podnosis gubitak rasprave i to te gadno triggera kad moras napisati ovoliko opravdanje.

13 godina
zeryx kaže...

zakljucak price?

ovo nije mobing .-nebitno

jurina zena ne treba tako razgovarati :D- -najbitnije!

16 godina
sporttest kaže...

mozes ti filozofirat i vriti pricu u krug kao Pupovac al on je vas pobjedio i to na jako jednostavan nacin i nimalo djecji

LOL, jedini koji vrte pricu u krug ste vas dvojica. Argumenata nemate, sto je vidljivo iz aviona. Sve sto je bitno vam je objasnjeno, jedino sto je s vase strane malo bed priznati gresku, pa se sad mijenja narativ. Koliko toga cete nauciti iz cijele price nije moj problem, nego vas.

Ja vas svakako ne mislim dalje vuci za rukav i tjerati da razumijete svijet odraslih.

Gledam te!
14 godina
picajzla0707 kaže...
zeryx kaže...

iskreno ovo je totalno krivo razmisljanje. 

ajde sad zamisli da si voditelj od tima koji ima 15 ili vise radnika i da oni sami rijesavaju svoje probleme?

prvih mjesec dana je sve idilicno. nakon 2-3 mjeseca nastaju klanovi. za pola godine imas kaos u tom timu u kojem svako misli da je on u pravu i da drugi moraju slusati njega.

zato ti kao voditelj moras znat sve o svim radnicima i biti korak ispred njih i ne dopustit da oni sami dijele pravdu. pa koliko god jurina zena bila u pravu, ona nije odgovorna osoba za to.

ja pak mislim da ti imaš krivo razmišljanje

nemam što zamišljat, voditelj sam poslovanja u firmi s 15 zaposlenih i ofkors da sami rješavaju manje nesuglasice i verbalne svađe

ako se pretvori u nešto više od povremenog ispada, kad netko stalno zajebava druge ili netko stalno hvata krivine, onda se ubacujem

ne znam gdje bi dospio kad bi reagirao na svaku njihovu raspravicu, srećom su toliko pametni da i ne prijavljuju takve bedastoće 

i ne, nema nikakvih klanova niti kaosa, sve fercera normalno već godinama

ne moram znati sve o radnicima, niti biti korak ispred njih, pa nisu djeca u vrtiću niti kriminalci u zatvoru da im moram visit 24/7 nad glavama

normalno da neces reagirati na prvu nesuglasicu. ali i sam si rekao da kad netko zajebava druge da se uplices. a ne pustas sam da se oni rijese. 

cim se uplices znaci da si ipak tu. a to je velika razlika nego kad nema nikoga.

mi ovdje pricamo o tome da djelatnik A govori djelatniku B da ne radi kak treba i opominje ga. a to nije manja nesuglasica. ako produktivnost pati vec je to posao za voditelja. a ne za iskusnog starije radnika koji ima svoje stavove.

mislim da cak i imamo isti pogled na to sve. ali ne ide mi se vise u daljnju raspravu :D

8 godina
Veliki Brat kaže...
sporttest kaže...

LOL, jedini koji vrte pricu u krug ste vas dvojica. Argumenata nemate, sto je vidljivo iz aviona. Sve sto je bitno vam je objasnjeno, jedino sto je s vase strane malo bed priznati gresku, pa se sad mijenja narativ. Koliko toga cete nauciti iz cijele price nije moj problem, nego vas.

Ja vas svakako ne mislim dalje vuci za rukav i tjerati da razumijete svijet odraslih.

Otuzno koliko se trudis i kako te ovo boli

imas jako jednostavan nacin da pobjedis kad toliko zelis

Put your money where your mouth is

11 godina
Moji djelatnici su bar nekoliko puta svaki rekli neradniku da treba raditi prije nego se rekli meni, neki i malo grublje.
Par puta sam mu i ja pokušao objasnit, pa dok nije dobio zadnje upozorenje, nije pomagalo.
Nekima su pak uspjeli dokazati i bez mojeg uplitanja, tako da nije baš samo prvi put. Međusobne zadjevice da ne spominjem, to nikad nisam rješavao, osim u jednom slučaju kad je već svima dopizdilo, tek tada su prijavili.
I to fercera sasvim ok
14 godina

onda super sto to tako mozes. kod mene u firmi s 1500+ zaposlenih to tako ne smije ici niti bi funkcioniralo. 

jbg moderno drustvo, lakih osjecaja, sarenih boja. krivim pogledom bi zaradio prijavu. ranije sam opisao kako mi teku sastanci i razgovori s radnicima. 

i doslovno ne smijem nekome reci da je loš nego moram mu reci da ima mjesta za napredak...

fak of.

11 godina

a gle, vjerujem da to ovisi i o vrsti posla, ako svatko radi svoj posao i ne ometa ga puno tuđi nerad, lakše je i normalnije gledat svoja posla

međutim, ako imaš poput mene radna mjesta gdje se ljudi mijenjaju, pa rade 3-4 koji se mijenjaju duže ili kraće vrijeme, a jedan zabušava, drugi moraju potegnuti više umjesto njega ili ne očisti za sobom, pa drugi moraju, onda vrlo brzo izgube strpljenje s neradnikom i riješe to uglavnom sami

na prošlom poslu radio sam sam za sebe, svoje bi odradio i bolila me kita jel netko hvata krivine, no opet se znalo dogoditi da kolegica zajebe i onda mene zapadne da nabrzaka odradim njen posao

ona bi od dva do četiri igrala zumu, jer je u dva sata rekla urednici da joj je propala tema, urednica bi došla do mene, jer je znala da ću najbrže i najbolje naći neku zamjensku temu i to odraditi

zato bi u takvoj situaciji morao nabrzaka završit svoj posao, nabrzaka smislit temu da zamijenim ono što kolegica nije uspjela napraviti i često ostati sat-dva duže, dok bi se ona fino u 10 do 4 pokupila doma

nakon nekoliko puta sam joj rekao neka bar odradi temu koja mi je ostala i za koju je samo trebalo napisat nešto bezveze, da se mogu posvetiti temi za drugu stranicu novine koju je ona ponovo zajebala, pa me otpilila da ona ide doma za pola sata, tek tad sam popizidio i rekao joj da mi je pun kurac toga da ona zajebe, a da ja ostajem prekovremeno odradit njen posao 

nafrnjila je nosinu i pokupila se doma, nisam rekao ništa, kad je opet ponovila istu stvar, otišao sam do urednice i rekao joj neka ovoj prebaci moj posao da se mogu posvetiti onome što ona nije odradila, a prijavila je ujutro na kolegiju kao top temu

ofkors da me optužila da sam tužibaba i tek tada su reagirale drugi kolege i svašta joj rekli

jel to bio mobing? ne baš, ali nakon toga se donekle trgnula i bar više nije prijavljivala teme za koje je i sama znala da ih neće odraditi

16 godina
sporttest kaže...

Otuzno koliko se trudis i kako te ovo boli

Zijev!

Gledam te!
15 godina
picajzla0707 kaže...

ona bi od dva do četiri igrala zumu, jer je u dva sata rekla urednici da joj je propala tema, urednica bi došla do mene, jer je znala da ću najbrže i najbolje naći neku zamjensku temu i to odraditi

he he pametna ti bivša šefica...ja bi joj rekao da mi odmah da i svoju plaću ako očekuje da radim posao urednice i nadoknađujem izgubljeno zbog grbave kolegice. Ili nek to riješi sa njom ili nek mi da svoju plaću.

10 godina
Cryogenic kaže...

Itekako ima odgovora. Pitanje jednostavno da jednostavnije nemože bit, isto kao podržavate li bullying u školi. Malo da, malo ne? Podržavaš  ili ne podržavaš vrijeđanje svoje žene na temelju izgleda na poslu od kolega? 

Stari moj, pa ti si stvarno zabrijao na krivu stranu. Ponavljam, nema strogog odgovora DA ili NE na tvoje pitanje jer je jedna stvar što bih želio učiniti i sasvim druga stvar što bih smio učiniti. Ti miješaš kruške i jabuke, tumačiš izjavu Jurine žene na svoj način, proglasio si OnlyFans kurvinskim sajtom s online kurvama i u tom kontekstu tumačiš njenu izjavu i ne shvaćaš da je njena izjava sasvim benigna, možda malo drska, ali nikako nešto na što bi se trebalo potrošiti 5-6 stranica komentara zbog tvog krivog tumačenja. Izjava da netko nije toliko lijep da bi ga plaćali zato da stoji kao fotomodel dok ga drugi gledaju, makar i u kontekstu OnlyFans stranice, nije ništa zbog čega bi uopće netko trebao biti posramljen ili bi trebao razmišljati o isprici. Misliš da bi netko trebao biti uvrijeđen iz vjerskih razloga ako dobije pitanje zašto samo stoji kao drvena Marija (drveni kip djevice Marije, obično stoji u crkvama i kapelicama)? I ponavljam ti, to što je djevojka dobila jezikove juhe od Jurine žene je mila majka od onog što je još čeka u životu, tako da opet ponavljam da je bolje da se prizemlji sada i u ovakvoj situaciji nego kasnije kada će biti na nekom stalnom poslu. Što misliš u kom trenutku bi ta djevojka trebala naučiti i shvatiti da se život i posao ne sastoji od držanja mozga na paši i blejanja u smartphone?

16 godina
Thinker kaže...
Cryogenic kaže...

Stari moj, pa ti si stvarno zabrijao na krivu stranu. Ponavljam, nema strogog odgovora DA ili NE na tvoje pitanje jer je jedna stvar što bih želio učiniti i sasvim druga stvar što bih smio učiniti. Ti miješaš kruške i jabuke, tumačiš izjavu Jurine žene na svoj način, proglasio si OnlyFans kurvinskim sajtom s online kurvama i u tom kontekstu tumačiš njenu izjavu i ne shvaćaš da je njena izjava sasvim benigna, možda malo drska, ali nikako nešto na što bi se trebalo potrošiti 5-6 stranica komentara zbog tvog krivog tumačenja. Izjava da netko nije toliko lijep da bi ga plaćali zato da stoji kao fotomodel dok ga drugi gledaju, makar i u kontekstu OnlyFans stranice, nije ništa zbog čega bi uopće netko trebao biti posramljen ili bi trebao razmišljati o isprici. Misliš da bi netko trebao biti uvrijeđen iz vjerskih razloga ako dobije pitanje zašto samo stoji kao drvena Marija (drveni kip djevice Marije, obično stoji u crkvama i kapelicama)? I ponavljam ti, to što je djevojka dobila jezikove juhe od Jurine žene je mila majka od onog što je još čeka u životu, tako da opet ponavljam da je bolje da se prizemlji sada i u ovakvoj situaciji nego kasnije kada će biti na nekom stalnom poslu. Što misliš u kom trenutku bi ta djevojka trebala naučiti i shvatiti da se život i posao ne sastoji od držanja mozga na paši i blejanja u smartphone?

Ako nisi upoznat onlyfans je stranica gdje se uglavnom prodaje sadržaj za odrasle. Ima naravno iznimaka, ali stranica je poznata po tom sadržaju. Da je usporedba bila sa instagram modelom... možda bi i prošlo. Dakle u ovom kontekstu ne bi bilo da stoji kao drvena Marija, nego neka sa fratrom pedofilom ili šta već zlonamjerno. Da je Jura napisao da je njegova žena nekoj neradnici objasnila na poslovno primjeren način da ne ispunjava poslovne obaveze, tu bi priča bila kraj. Problem je u sljedećem

klinka dođe, maltene si frčka vjevericu, tupo gleda i ništa ne pita...

da joj žena da odradi jednu naplatu i motanje, ova se pogubi 'ko magare u magli, onda žena popizdi, obavi to, pričeka da kupac izađe vane i veli joj (uz naglašen pogled od glave do pete):

mala, nauči se raditi, jer te ni moj muž ne bi gledao na OnlyFansu, tak dobra nisi!...

U pitanju je neprimjerena poslovna komunikacija. 

15 godina

evo da zbilja završim:

možda, ali veliko možda jest neprimjerena poslovna komunikacija, ali je bar komunikacija, jer ova nije ničim pridonijela ispravnoj komunikaciji...

ova druga cura, koju moja žena opisuje kao lijepu (prvu nije nikako opisivala) isto je malo stisnuta, ali je nakon obuke/rada (jer je uletjela navrat nanos kad je prva odluačila da joj se ne isplati raditi) unatoč iskustvu u radu na blagajni sama zamolila ženu da promijene smjene, da ona dođe nakon žene na čisti račun popodne i zamolila da joj dođe pomoći (naravski, neplaćeno od firme) zadnjih 15 min - dakle cura zna raditi s POSovima, ima volje raditi, zna da ne zna raditi u ovom sustavu - napravila je dupli račun pa se zlecala kad joj je nedostajalo 50 € u kasi na kraju dana (koje bi fasovala moja žena) - i zna pitati unaprijed da joj se pomogne jer nije odradila obuku čije je alocirano vrijeme "potrošila" svojim NEDOLASKOM prva cura...

tko po vama zaslužuje više vremena (neplaćenog, bean counteri moji) moje žene za pomoć?

P.S. vidim da ste malo prikočili i više nije mobbing (dakle rulja napada siroticu) nego  realniji opis problematike...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2024 9:06 (Stric_Jura).
10 godina
Space kaže...

Ako nisi upoznat onlyfans je stranica gdje se uglavnom prodaje sadržaj za odrasle. Ima naravno iznimaka, ali stranica je poznata po tom sadržaju. Da je usporedba bila sa instagram modelom... možda bi i prošlo. Dakle u ovom kontekstu ne bi bilo da stoji kao drvena Marija, nego neka sa fratrom pedofilom ili šta već zlonamjerno. Da je Jura napisao da je njegova žena nekoj neradnici objasnila na poslovno primjeren način da ne ispunjava poslovne obaveze, tu bi priča bila kraj. Problem je u sljedećem

klinka dođe, maltene si frčka vjevericu, tupo gleda i ništa ne pita...

da joj žena da odradi jednu naplatu i motanje, ova se pogubi 'ko magare u magli, onda žena popizdi, obavi to, pričeka da kupac izađe vane i veli joj (uz naglašen pogled od glave do pete):

mala, nauči se raditi, jer te ni moj muž ne bi gledao na OnlyFansu, tak dobra nisi!...

U pitanju je neprimjerena poslovna komunikacija. 

To je daleko primjerenija komunikacija od toga da ju je šef/direktor poslao u 3PM i dao joj otkaz. Ovo što je gore navedeno u prve dvije rečenice je samo slikoviti opis ponašanja djevojke, nije to djevojci nitko rekao. Treća rečenica je možda mrvicu drska, ali sadrži svu srž koju djevojka mora shvatiti vezano za odnos prema poslu, trudu i odgovornosti. Bio sam svjedokom kada je privatnik otpustio svih 5 radnika svog poduzeća jer je jedan od njih nešto userkio. Misliš li da će djevojku život paziti i maziti?

14 godina
Stric_Jura kaže...

evo da zbilja završim:

možda, ali veliko možda jest neprimjerena poslovna komunikacija, ali je bar komunikacija, jer ova nije ničim pridonijela ispravnoj komunikaciji...

ova druga cura, koju moja žena opisuje kao lijepu (prvu nije nikako opisivala) isto je malo stisnuta, ali je nakon obuke/rada (jer je uletjela navrat nanos kad je prva odluačila da joj se ne isplati raditi) unatoč iskustvu u radu na blagajni sama zamolila ženu da promijene smjene, da ona dođe nakon žene na čisti račun popodne i zamolila da joj dođe pomoći (naravski, neplaćeno od firme) zadnjih 15 min - dakle cura zna raditi s POSovima, ima volje raditi, zna da ne zna raditi u ovom sustavu - napravila je dupli račun pa se zlecala kad joj je nedostajalo 50 € u kasi na kraju dana (koje bi fasovala moja žena) - i zna pitati unaprijed da joj se pomogne jer nije odradila obuku čije je alocirano vrijeme "potrošila" svojim NEDOLASKOM prva cura...

tko po vama zaslužuje više vremena (neplaćenog, bean counteri moji) moje žene za pomoć?

P.S. vidim da ste malo prikočili i više nije mobbing (dakle rulja napada siroticu) nego  realniji opis problematike...

mozda?

velika vecina nije ni govorila da je mobing nego smo ti govorili kako tvoja zena ima neprimjeren nacin razgovora s kolegicom/podredenim

ali vidim da i ti pomalo shvacas da se tako ne razgovara u poslu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice