Nigerija - prijevara

poruka: 9
|
čitano: 4.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nigerija - prijevara

Naime javila mi se na email žena Sandra Miller da hoće kupiti od mene iPhone koji sam stavio na Njuškalo. Rekla je da je ona iz VB, a da bih joj iphone trebao poslati u Nigeriju u njezinu trgovinu. 

Ja budala, nasjednem i dam joj sve podatke (IBAN, SWIFT, ime i prezime, broj moba, ime banke).

Tek dan kasnije sam procitao tu na forumu da je to sve sa Nigerijom prijevara.

Zanima me dali ona može, ako da na koji način, zloupotrebiti te podatke (IBAN, SWIFT, ime i prezime, broj moba, ime banke) ? 

Hvala :)

17 godina
neaktivan
Nigerija - prijevara
Kud u nigeriju saljes? :/
http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php
15 godina
protjeran
Nigerija - prijevara

Drugi put razmisli glavom prije nego nešto napraviš, jer da ti se netko javi iz VB da mu pošalješ mob u Nigeriju je i više nego debilno i to ti je tribalo odmah biti sumljivo. Šta se tiče podataka može s njima svašta, npr. koristiti ih za daljnje prevare ili tko zna šta.

Sačuvaj taj mail, odnosno razgovor koji si imao s njom

16 godina
neaktivan
Nigerija - prijevara

Ti definitivno nisi ni prvi a ni zadnji, cim vidis da se spominje nigerija bjezi od tog.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
14 godina
Nigerija - prijevara

hehe, tako je i meni slicno bilo, samo obala bjelokosti.

samo sta je meni lik trazio da ja njemu prvo uplatim odredjenu svotu novaca da bi on meni mogao uplatiti novac na racun... mos mislit

morao bi negdi vidit di mi je taj mail, frajer mi je cak svoje osobne podatke slao (preslik putovnice)

ps sumnjam da moze ista napraviti sa tvojim podacima kao sta su IBAN SWIFT ime prezime

I tako to biva
16 godina
neaktivan
Nigerija - prijevara

moj savjet je da odes do banke i raspitas se, te eventualno promijenis broj racuna. za svaki slucaj.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
16 godina
neaktivan
Re: Nigerija - prijevara
hrabri zec kaže...

moj savjet je da odes do banke i raspitas se, te eventualno promijenis broj racuna. za svaki slucaj.

Ili najbolje zatvori račun.

15 godina
neaktivan
Re: Nigerija - prijevara

ne slusaj ove, ja sam dobio pola milje dolara iz nigerije

evo taman ih cekan

odlucio sam da mi potpis bude kratak, jer kome se da citat dug potpis. tako da ce ovaj bit jednostavan i kratak. tako je bolje i za mene, ali i za one koji ce ga jednog dana procitati. vrlo je bitn...
14 godina
Nigerija - prijevara

ja nevidim razlog zasto bi radi toga morao gasiti racun. iban i swift sluze za uplatu na racun iz inozemstva, stim podacima on nikako nemoze upravljati sa racunom na bilo koji nacin. ja sam do sad puno puno puta slao svoj iban i swift ljudima koje ne znam (za uplatu akontacija za godisnji)

bio bi problem da si poslao te podatke ukljucujuci do kad kartica vrijedi i CVV, onda bi on tek mogao raspolagat sa tvojim racunom

I tako to biva
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice