Nešto halucinogeno?

poruka: 13
|
čitano: 3.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nešto halucinogeno?

Znate li onu foru, kad treba gledati nerazumljivu crno-bijelu sliku 30 sekundi, i onda pogledati u zid, gdje odjednom vidite normalnu sliku? Ako ne znate o čemu govorim, pogledajte sliku 1.

Sada sam naletio na nešto još luđe, slična stvar, ali u obliku videa. Gledate u to 1 min, i nakon toga vam se čini da sve postane 'valovito', kako zidovi lelujaju lijevo-desno i sl., pritom stvarajući nekakav halucinogeni efekt. Jedan

.

A pitanje je: je li to štetno za ljudske oči? I zbog čega nam se to događa?

15 godina
odjavljen
RE: Nešto halucinogeno?

Gleda sam u ovu sliku čitavu minutu bez treptaja oka, pa pogleda u zid i vidio samo zid obojen bjelim krečomBelji se

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
neaktivan
Nešto halucinogeno?

Video je cool..bas i mene zanima zasto nam se to desava i jel opasno :s

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Gleda sam u ovu sliku čitavu minutu bez treptaja oka, pa pogleda u zid i vidio samo zid obojen bjelim krečomBelji se

trebas brzo treptati i vidit ces isusaNamigiva

Moja graficka je 100% pamuk!!
16 godina
neaktivan
betmen kaže...

Znate li onu foru, kad treba gledati nerazumljivu crno-bijelu sliku 30 sekundi, i onda pogledati u zid, gdje odjednom vidite normalnu sliku? Ako ne znate o čemu govorim, pogledajte sliku 1.

Sada sam naletio na nešto još luđe, slična stvar, ali u obliku videa. Gledate u to 1 min, i nakon toga vam se čini da sve postane 'valovito', kako zidovi lelujaju lijevo-desno i sl., pritom stvarajući nekakav halucinogeni efekt. Jedan

.

Štetno je naravno,to mi je i moja mama,koja je inače doktorica potvrdila.

Punk's not dead!!!!
17 godina
neaktivan
Nešto halucinogeno?

To su obične optičke iluzije. Događaju se zbog toga što ljudsko oko krivo interpretira podražaje. Ne može našteti očima, šteta je jednaka kao i da buljiš u bijeli ekran. Nije poželjno, ali nije poželjno ni zuriti dulje od pola sata u monitor.

Treba razlikovati halucinacije od optičkih iluzija. Razlika je u tome što u trenutku haluciniranja na našu percepciju ne dijeluju nikakvi podražaji dok u trenutku promatranja optičke iluzije djeluju.

~~~ How do you like them apples? ~~~
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 17:05 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan
Nešto halucinogeno?

OK. sad čekam još nekoga tko to može potvrditi da pogledam video do kraja :)

17 godina
neaktivan
Nešto halucinogeno?

Inače, ako hoćete nešto halucinogeno, skinite si čarape i mirišite ih minutu.

PSN: filip99 // Meanwhile, in North Korea: NOM, NOM, NOM! // In Soviet Russia treadmill walk on you! // In Soviet Russia, the car drives you!
17 godina
AlienWare1 kaže...

Inače, ako hoćete nešto halucinogeno, skinite si čarape i mirišite ih minutu.

Mislim da su radioaktivne stvari ipak štetne...

BTW. Ovaj video iz prvog posta je zakon, buljite u njega duže vrijeme i samo kotačićem na mišu skrolajte malo dolje, prve 2 sec. nećete vidjet šta piše u komentarima kako će vam se slika iskrivit pred očima.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina

ovo je prehebeno sve mi se izobličilo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ovo je prehebeno sve mi se izobličilo

Jesam ti rekao! Čarape su najbolje Smijeh

PSN: filip99 // Meanwhile, in North Korea: NOM, NOM, NOM! // In Soviet Russia treadmill walk on you! // In Soviet Russia, the car drives you!
16 godina
neaktivan
Nešto halucinogeno?

pogotovo onako oznojene kad se tek izvade iz cipela/patika koje nemaju rupice za hladjenje. Uf ja sam jednom imao temperaturu, i to pomirisao sam i vise nis nisam osjetio... Takodje jedan covjek je to pomirisao i umro, jadnik, udarilo ga auto...

15 godina
neaktivan
betmen kaže...

Nije stetno nista vise nego igranje CoD-a npr. Dakle stetno je koliko i klasicno zurenje u ekran, puno su opasnije one "epilepsy" fore zato sto stvarno mogu izazvati epilepticni napadaj kod ljudi koji boluju od toga. Ovo u ekstremnim slucajevima moze samo izazvati mucninu. Nadalje, to se dogada zato sto se ljudski mozak nakon nekog vremena privikne na kretnje i kad se one prestanu dogadati djeluje ti kao da se slika iskrivljuje.

Znam dva primjera iz stvarnog zivota koja sam iskusio. Sjedenje u vlaku pored prozora u suprotnom smjeru tako da gledas objekte kako se udaljavaju, nakon 5 minuta kada bih pogledao nekoga tko sjedi nasuprot mene izgledalo bi kao da mi se priblizava (skupa sa sjedalom). Drugi primjer bi bio kada sam prvi puta pogledao u ravan CRT ekran, nakon dugo godina gledanja u blago zaobljene ekrane slika na ravnom bi mi izgledala iskrivljeno/udubljeno prema unutra.

Ovo moje objasnjenje vjerojatno ne pokriva i leteceg Isusa, rekao bih da ta opticka iluzija uzrokuje nekakav privremeni "burn in" na ocnom zivcu, slicno gledanju u snazan izvor svijetlosti (aparat za varenje, sunce) samo slabije, tko je gledao u nesto takvo vjerojatno je poslije primjetio one "pjege" raznih boja koje lebde na sve strane. Direktno gledanje u snazan izvor svijetlosti ostecuje vid, to je poznata cinjenica i ne steti jos jednom ju naglasiti.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice