- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kakav fail, gledao sam ravno 60 sekundi
ne mogu, skidam film s torrenta ;)
da su nešto živo stvarno otkrili sigurno to nebi objavili. zamislite histeriju kakvu bi to izazvalo.
ajde ako neko ovo malo bolje konta nek malo prevodi... 
našli su neku fucking bakteriju koja umijesto fosfora ima arsen u dijelovima DNA.
WOOOOOW!!!!!!!!!!!
razočaran sam, možda sam i previše očekivao 
evo ja ću prevodit 
malo serenda o životu kako izgleda (mislim na živo biće)
našli su neku fucking bakteriju koja umijesto fosfora ima arsen u dijelovima DNA.
WOOOOOW!!!!!!!!!!!
i sta ona sad moze rasti u drukcijim uvjetima (gdje nema mraka...?)
nisam nista sad skonto ovu babu vrtlarku (mogli su bar neku atraktivnu dovest da nam prezentira
)
WOOOOOW!!!!!!!!!!!
Možda za vas...
ali ovo je za mene... WOW...
ovo ti znači da se vjerojatno svugdje moze razviti zivot... u razlicitim oblicima...
WOOOOOW!!!!!!!!!!!
Možda za vas...
ali ovo je za mene... WOW...
ovo ti znači da se vjerojatno svugdje moze razviti zivot... u razlicitim oblicima...
Ok, imat ćemo buđu na stijenama na marsu WOOOOOOOOW!!!!!1 šala
Po meni bi bilo veliko otkriće inteligentnog života koji želi komunicirati s nama (možda se to već i zbiva, ali vlade neće da nam priznaju).
Ovo je veliki korak u razumijevanju života ali sumnjam da je to izvanzemaljski život.
A ovo je čisto bilo da skrenu s wikileaksa fokus... :)
haha vrlo vjerovatno...
ipak, kolko sam uspio upratit ove promjene u strukturi molekula su u molekulama DNA, to znaci da ce mozda moc izmjenit neke genetske sposobnosti ili sta ja znam sve? 
Ja sam izdržal do sad. Malo mi je dosadnjikavo, moram priznati. Shvaćam što to znači za shvaćanje u kakvom okolišu sve može nastati život, ali kaj da velim, dosadno mi je to. Ode ja dalje slagat distru svoju. 
To se još uvijek nece desiti jer po meni 90% ljudi nije spremno za takav šok, a vlast i moćnici to ne žele jer ekplotiraju prirodne resurse Zemlje u svoju korist.
Da nam ta inteligencija da znanje za napraviti učinkovite foto ćelije ili znanje za iskoristiti kozmičko zračenje, cijela ekonomija bi se srušila i vjerojatno bi izbila revolucija te novo doba ili era. Uglavnom promijena epskih razmjera, a mi još nismo spremni za to.
A ovo s wikileaksa je smiješno....nemam komentara osim da je sve to jedna velika glupost
Jednostavno oni su do sada mislili da samo zivot na bazi ugljika i na tocno 4 baze (odnosno 5) i tocno odredjenih materijala moze nastati....
Ali kao i obično... znanstvenici su se zahebali...
Pogledati seriju Through the wormhole, epizoda 5 - između ostalog spominje se jezero Mono u kojem živi bakterija koja umjesto fosfora ima arsen u DNK.
Uglavnom, pune buke nizašto (naravno, zahvaljujući senzacionalističkim medijima koji svaku priču prilagode svojim potrebama)
Senzacionalizam mi se tako gadi, a u zadnje vrijeme se eksponencijalno povećava
Jednostavno oni su do sada mislili da samo zivot na bazi ugljika i na tocno 4 baze (odnosno 5) i tocno odredjenih materijala moze nastati....
Ali kao i obično... znanstvenici su se zahebali...
Malo si pobrkao znanost s jednim fenomenom koji neću imenovati da ne krene flame war. Da su znanstvenici na taj način ograničeni, oni bi sad ove iz NASA-e spalili na lomači jer se usuđuju govoriti da je moguć život na nekoj drugoj bazi od one nama poznate.
Kao i obično, znamo ono što znamo dok ne otkrijemo nešto novo.
Što se samog otkrića tiće, potvrđena mogućnost postojanja života na nekoj drugoj bazi automatski znaći i veću vjerojatnost da postoji inteligentni život izvan Zemlje.