Harry Potter - svi
U2 o U2
Harry Potter - svi
U2 o U2
Nijedna,nikad nisam ni čitao.
uff...definitivno sva djela od Coelha, pogotovo Alkemicar.
Najviše obožavam stare klasike.
Miguel de Cervantes - Don Quijote - na momente me znalo nasmijati do suza
Emile Zola - Germinal - iako nisam ljubitelj naturalizma, realizma itd. ova knjiga me ostavila bez daha.
Giovanni Boccaccio - Decameron - Apsolutni "must read" za bilo koga.
Johann Wolfgang Goethe - Patnje mladog Wethera
Te četiri knjige su mi među dražima, iako sam toliko toga pročitao da bi mi bilo teško reći koje su mi najdraže. Nadodao bih još i "Crveno i Crno", "Priče iz davnine", "Grof Monte Cristo", "Ilijada", "Razbojnici", sve od Edgar Allan Poe-a i hrpa drugih knjiga.
Ja neznam čitati
Ja neznam čitati
..teško je izdvojiti jednu..
tako je govorio zaratustra- F Nietzsche
hrvatski bog mars -M Krleža
travnička hronika -I Andrić
na drini ćuprija -I Andrić
preobražaj -F Kafka
uz Preobražaj svakako treba dodati i Kafkin Proces - da se mene pita to je lijepo štivo za snimiti neki psihološki film
uz Preobražaj svakako treba dodati i Kafkin Proces - da se mene pita to je lijepo štivo za snimiti neki psihološki film
Zlocin i kazna od Dostojevskog
te
Uskrsenje od Tolstoja, (mislim da se na hrvatskom zove uskrsenje, ja sam cito srpsku verziju, bilo je vaskrsenje xD)
stvarno dobro stivo
Teško je izdvojit jednu knjigu, ima ih dosta koje su mi se svidjele ali mogao bih izdvojit dva autora: Carlos Castaneda i G. I. Gurdjijeff.
Mi djeca s kolodvora ZOO- jako zanimljiva knjiga... u zadnje vrijeme na žalost slabo čitam jer nemam previše vremena ali preko ljeta budem pročitao neke gore navedene.
Iako sam prije doslovno gutao knjige, u zadnjih 3 godine sam ih možda pročitao 5 osim lektiri (vjerojatno i manje). One knjige koje su mi ostale u lijepom sjećanju i oduševile me:
Ivana Brlić Mažuranić - Priče iz Davnine
George Orwell - Životinjska Farma
Jules Verne - Put na mjesec
Jules Verne - 20000 milja pod morem
Jules Verne - Put u središte zemlje
Nancy Hathaway - Vodič kroz svemir
? - Genetika i genetičko inženjerstvo
Philip Phulman - trilogija Njegove tamne tvari (Polarno svijetlo, Tanki bodež, Jantarni dalekozor)
Chuck Palanuck - Klub boraca
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Trial_(1962_film)..ovaj je sniman u zagrebu..
edit:u postu gore je taj film koji sam gledao na tv-u, i taj ti mogu preporučiti..
Eragon, Prvorođeni, Brisinger od Paolinia
nemogu se sjetiti pisca, ali "Šaka Božja" radi se o ratu u Kuvajtu i to sve skupa :D
nije baš da je kniga ali Alan Ford, i život Tony Hawka ,vodić za lektiru
Erich von Daniken - Tragom bogova.
Pročitao knjigu za 2 dana (Možda malo manje). Uglavnom, nisam se odvajao od nje..
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Trial_(1962_film)..ovaj je sniman u zagrebu..
Najviše volim one koje su ekranizirane
Jerzy Kosinski - Obojena Ptica, Prisutnost, bilo koje drugo djelo
Hermann Hesse - bilo koje djelo
Mnogo su. Sve od Koelja ali ipak
Pobuna objesenih-Bruno Traven
Divlji konj-dosta je snažna knjiga(autor=meni nepoznat)
Eh da,zaboravio sam spomenuti Krležu. I njegovi nasljednici
Filip Gašpar
i
naravno
Nikola Šoški
lucidni i genijalni mladi momci . Tamo neka profesorica im je davala 1. Šta zna ona....
Ima ih podosta...
LOTR, J.R.R. Tolkien
"Goli ručak", W.S. Burroughs
"Silmarillion", J.R.R. Tolkien
"1984", George Orwell
Zadužbina (serija), Isaac Asimov
"Sanjaju li androidi električne ovce?", Philip K. Dick
"Na Zapadu ništa novo", E.M. Remarque
"Noć u Lisabonu", E.M. Remarque
"Doba života i doba smrti", E.M. Remarque
"Ništa i Amen", Oriana Fallaci
"Dina", Frank Herbert
Ima ih još podosta najdražih, al' eto...
Eh da,zaboravio sam spomenuti Krležu..
Eh da,zaboravio sam spomenuti Krležu..
ae preporucite mi neke krim romane., nesto osim agathe cristi ali moze nesto najbolje od nje sto ste procitali!! da ne otvaram drugu temu
Mi djeca s kolodvora ZOO- jako zanimljiva knjiga... u zadnje vrijeme na žalost slabo čitam jer nemam previše vremena ali preko ljeta budem pročitao neke gore navedene.
odlican knjiga.kad pocnes citat ne mozes stat. jos bi dodao sven hassela.lik je bio u ww 2 i napisa je desetke prehebenih knjiga.procitas je jednom pa pocnes opet,tolko su dobre ako volis taj dir jer sam ja lud za ww 2.imam doma tri knjige po 400 str sve o ww 2.sad citam guido knopp hilerovi pomocnici i kupija sam jos od njega hilerova elita o 6 najjacih generala.odakle mu sve informacije.nije mi zao sto sam dao 300 kn za njih.
...
hrvatski bog mars -M Krleža
....
Seneka ako dopuštate da Vam preporučim knjigu "Srpski bog Mars" od Stjepana Tomaša o mentalitetu "nebeskog naroda".