Zanima me koje su karte za briškulu original? Ima puno vrsti karata za briškulu za drugačijim slikicama, no zanimaju me originalke
te također gdje se mogu kupiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je isti špil samo je moja slika asevi . Inace ta 3 baštone je u spilu ko i ovaj as isto tako i kralj cope :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/e/ef/Karte-briskola.png
evo spil cijeli
To je isti špil samo je moja slika asevi . Inace ta 3 baštone je u spilu ko i ovaj as isto tako i kralj cope :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/e/ef/Karte-briskola.png
evo spil cijeli
ali sta nisu drugaciji spilovi, pogledaj dinare
Pozdrav evo da se malo ukljicm u raspravu ...
prave originalke karte su skupe ja sam ih imao.. kupljene u trstu plačena oko 200kn..
msm to je lipo imati orginal al da ih oept imam ne bih nikad zaigrao s njima,ali onda što če mi ako ne igram s njima ...
zato mislim da je bolje dati 30 kn za jeftinje i igrati jer znmo mi vrlo dobro koji je as dinara i u originalnm i u falsetama :D
Pozdrav evo da se malo ukljicm u raspravu ...
prave originalke karte su skupe ja sam ih imao.. kupljene u trstu plačena oko 200kn..
msm to je lipo imati orginal al da ih oept imam ne bih nikad zaigrao s njima,ali onda što če mi ako ne igram s njima ...
zato mislim da je bolje dati 30 kn za jeftinje i igrati jer znmo mi vrlo dobro koji je as dinara i u originalnm i u falsetama :D
ma dao bi ja i tristo i igrao bi snjima
, ali najzalosnije je sto sam tek u 20-toj godini naucio igrati briskulu, pa sam sada "zagrizao"
a gle ja ne bi .. mene ne brine je li na njoj boja malo zivlja kvalitetnja itd .. bitan mi je faktor zabave u drustvu u kojem igram ....
a sto se tice karata ficicki mi je bitno da se ne ostete na nacin da se s straznej strane moze prepoznati koja je karta
Ne postoje originalne karte za briškulu, u Italiji skoro svaka regija ima svoju verziju karata a s nekima od njih se igra i briškula
Pretpostavljam da ti želiš kupiti tzv. triestinkeNajkorištenija u nas su dva špila koje proizvode dvije različite kompanije "Dal Negro" i "Modiano"
Pretpostavljam da pod one originalne podrazumjevaš one Dal Negro koje na njihovim stranicama koštaju 6.50 eura
haha puno hvala, na kraju sam kod bake nasao karte za briskulu stare 30 godina, smrde ko kuga ali su u jako dobrom stanju