Karte za Briškulu

poruka: 11
|
čitano: 19.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Karte za Briškulu

Zanima me koje su karte za briškulu original? Ima puno vrsti karata za briškulu za drugačijim slikicama, no zanimaju me originalke  te također gdje se mogu kupiti?

13 godina
protjeran
Karte za Briškulu

Ja mislim ove 

14 godina
Karte za Briškulu

a ove? neznam stvarno, kupio bih ih al htio bi originalke.

neki govore da su ove, a neki ne:

13 godina
protjeran
Karte za Briškulu

To je isti špil samo je moja slika asevi . Inace ta 3 baštone je u spilu ko i ovaj as isto tako i kralj cope :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/e/ef/Karte-briskola.png 

evo spil cijeli 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 0:54 (Adict).
14 godina
Re: Karte za Briškulu
Adict kaže...

To je isti špil samo je moja slika asevi . Inace ta 3 baštone je u spilu ko i ovaj as isto tako i kralj cope :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/e/ef/Karte-briskola.png 

evo spil cijeli 

ali sta nisu drugaciji spilovi, pogledaj dinare

12 godina
neaktivan
Karte za Briškulu

Ovo su pravi dinari

14 godina

Pozdrav evo da se malo ukljicm u raspravu ...

prave originalke karte  su skupe  ja sam ih imao.. kupljene u trstu plačena oko 200kn.. 

msm to je lipo imati orginal al da ih oept imam ne bih nikad zaigrao s njima,ali onda što če mi ako ne igram s njima ...
zato mislim da je bolje dati 30 kn za jeftinje i igrati jer znmo mi vrlo dobro koji je as dinara  i u originalnm i u falsetama :D 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
14 godina
ante5656 kaže...

Pozdrav evo da se malo ukljicm u raspravu ...

prave originalke karte  su skupe  ja sam ih imao.. kupljene u trstu plačena oko 200kn.. 

msm to je lipo imati orginal al da ih oept imam ne bih nikad zaigrao s njima,ali onda što če mi ako ne igram s njima ...
zato mislim da je bolje dati 30 kn za jeftinje i igrati jer znmo mi vrlo dobro koji je as dinara  i u originalnm i u falsetama :D 

ma dao bi ja i tristo i igrao bi snjima , ali najzalosnije je sto sam tek u 20-toj godini naucio igrati briskulu, pa sam sada "zagrizao"

14 godina

a gle  ja ne bi .. mene ne brine je li na njoj boja malo zivlja kvalitetnja itd .. bitan mi je faktor zabave u drustvu u kojem igram ....

a sto se tice karata ficicki mi je bitno da se ne ostete na nacin da se s straznej strane moze prepoznati koja je karta

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
11 godina
protjeran
Karte za Briškulu

Ne postoje originalne karte za briškulu, u Italiji skoro svaka regija ima svoju verziju karata a s nekima od njih se igra i briškula

mapa talijanskih igraćih karata mapa talijanskih igraćih karata
Pretpostavljam da ti želiš kupiti tzv. triestinke

Najkorištenija u nas su dva špila koje proizvode dvije različite kompanije "Dal Negro" i "Modiano"

Pretpostavljam da pod one originalne podrazumjevaš one Dal Negro koje na njihovim stranicama koštaju 6.50 eura

14 godina
Karte za Briškulu

haha puno hvala, na kraju sam kod bake nasao karte za briskulu stare 30 godina, smrde ko kuga ali su u jako dobrom stanju 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice