nvm :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vatrogasce ? Hitnu ?
ili možda policiju?
Pa u Hrvatskoj recimo da je sprječavanje piratstva na nultoj razini od strane nasih vlasti .
Eto zanima me kako i gdje da prijavim osobu koja posjeduje ogromnu kolicinu piratskog softwera i jos dijeli okolo ljudima, ne da mi se sad opisivati zasto i kako ali ta osoba je ono stvarno "u ku*cu" .
Onda ako mozete rec koga trebam zvat za ovaj slucaj ?
112
Reci da je izbio požar te da gori ogromna količina piratskog sadržaja. Trebaš sljedeće:
Eto zanima me kako i gdje da prijavim osobu koja posjeduje ogromnu kolicinu piratskog softwera i jos dijeli okolo ljudima, ne da mi se sad opisivati zasto i kako ali ta osoba je ono stvarno "u ku*cu" .
Policiju, ali zbog čega je ta osoba u ku*cu, ko danas nema minimalno 1 terabajt piratskog materijala.
Pa u Hrvatskoj recimo da je sprječavanje piratstva na nultoj razini od strane nasih vlasti .
Nek tako i ostane:)
Šta nisi dobio popust na količinu i sad revenge.
haha, moguće...
Policiju, ali zbog čega je ta osoba u ku*cu, ko danas nema minimalno 1 terabajt piratskog materijala.
Iskreno i sam skidam igre sa torrenta , ali ukoliko mi se svidi , recimo igra poput COD:Black Ops , kupim je na steamu , ili slicno .
Ne podrzavam piratstvo previse , ali nemaju svi novca za kupovanje igara , koje kostaju podosta . 100-200 kuna su veliki novci .
Na tCom ovom sajtu u predstavljanju ADSL paketa piše "Idealno za neograničeno skidanje filmova ili pjesama"
Dakle, naš ISP nas poziva na piratluk? 
Iskreno i sam skidam igre sa torrenta , ali ukoliko mi se svidi , recimo igra poput COD:Black Ops , kupim je na steamu , ili slicno .
Ne podrzavam piratstvo previse , ali nemaju svi novca za kupovanje igara , koje kostaju podosta . 100-200 kuna su veliki novci .
I ja tako, kupujem samo igre koje su to zaslužile po meni, imam 5 kupljenih igra. Podržavam piratstvo, nek kupuju oni koji imaju, mi koji nemamo, moramo se snać:))
mudro zborite, svako se snađe nekako. a zašto imam osjećaj da će ova tema imati 100+ komentara do sutra 12:00 hehe?
nvm
Damn, ne možeš onlajn prijavit piratluk:)
Ivo skužili su te, to je krinka bila sad će te oteti i neće te vratiti bez jamčevine ^^
Nije ka da ja sam ne skidam piratski software i svi koje znam, nego eto ta osoba mi zapela al eto ocito se ni to ne moze prijaviti..
ali drago mi je da vas je zabavilo pitanje
a koji je razlog da ti je zapela za oko? prodaje igrice jeftinije od tebe?
Nije ka da ja sam ne skidam piratski software i svi koje znam, nego eto ta osoba mi zapela al eto ocito se ni to ne moze prijaviti..
ali drago mi je da vas je zabavilo pitanje
a koji je razlog da ti je zapela za oko? prodaje igrice jeftinije od tebe?
ma koja prodaja o cemu vi ? Idem u srednju skolu
bas zbog trollova ne zelim rec o kojoj se osobi radi i koja mu je uloga
nikoga ne zanima njegovo ime nego zašto ti smeta. jednostavno je pitanje. ako ne želiš reći, većina će pomisliti da prodaje stvari jeftinije od tebe ili si ljubomoran na njegovu kolekciju skinutih stvarčica.. objasni pa razriješi misterij
Boze baci ciglu na autora teme i budi precizan....
Sta on ima flat a ti 15 gb pa si MAD?
Eto zanima me kako i gdje da prijavim osobu
Drukeru.
Edit:
Cinkarošu
(za vas zagrepčane i okolicu)
- (mala) greška.
Za korištenje softwarea prijavljuje se vlasniku koji privatnom tužbom može pokrenuti prekršajni postupak. BSA je predstavnik vlasnika (koji su članice, ne svi vlasnici, ne sav software, npr MS, Adobe, Autodesk..), koji tad zastupa njihove interese.
-posjedovanje (nevažna količina) softwarea nije piratizam, piratizam je (zapravo neprecizan kolokvijalni naziv, ali tako ga svi koriste) primarno distribucija i u manjoj mjeri crackovi. Distribucija i kršenje copyrighta su opasne stvari, tad policija na spoznaju, mora djelovati po službenoj dužnosti. Tad to nije stvar BSA (koji može prijaviti kršenje zakona, kao i bilo koja druga osoba..).
Recimo inpektor (državnog inspektorata) nije nizašto nadležan, on samo dojavljuje nadležnima (misli se na software bez licence ili pirateriju) zatećeno stanje.
Pošto u postu stoji ''dijeli okolo...'', to spada pod distribuciju, dakle pirat. ... (ali to treba i dokazati).
Velika razlika je krivični ili prekršajni zakon, naučite.. (ne Ivo, nego 'široke narodne mase').
edit: evo i citata s BSA: ''Softversko piratstvo je neovlašteno umnožavanje ili distribucija softvera zaštićenog autorskim pravom''
Na tCom ovom sajtu u predstavljanju ADSL paketa piše "Idealno za neograničeno skidanje filmova ili pjesama"
Dakle, naš ISP nas poziva na piratluk? 
-ne, vrlo precizno. Jednako kao što te proizvođač escajga ne poziva na ubojstvo ili automobil, ...
- Filmovi i pjesme, (Audio-Vizualni materijali) su pod copyrightom i zaštitom autorskih prava. Vrlo kažnjivo. Srećom za korisnika bezopasno, samo se pridržavati zakona. .. tj.
ZAMP, RTV, za krajnjeg korsnika je svako slušanje-gledanje, legalno-dozvoljeno. Primjer, na DVDu piše da se zabranjuje javno izvođenje, umnažanje, distribucija... -ali gledanje je dozvoljeno, plaćeno (ne bilo koji način) recimo ZAMPom.
Svaka radio-TV stanica koju možeš pratiti je legalna za konzumaciju. Kažnjivo je emitiranje, umnažanje, editiranje.. (bez dozvole vlasnika).
Grooveshark ili Youtoube, nema nelegalnog konzumiranja. ... ali! Zakon kaže da je legalno isključivo s legalnog izvora (nećemo o tome, mutno..) to eliminira TPB i sl. kao i svaki torrent. (kraća verzija, mogu i naširoko ako je potrebno). 
Dakle, ISP ti reklamira (glupost) tj da ti trgovac autom ''prodaje auto kojim se možeš voziti''?? i sl. kategorija. To je idiot reklama, ali nije 'dozvola za pirateriju' ili poziv...
ISP ti samo omogućuje pristup (u ovom slučaju internetu) sve ostalo je stvar/odgovornost korisnika.
Samo je šteta, koliko malo ljudi zna pravila, prečesto ih u neznanju krše (a nije potrebno...).
mudro zborite, svako se snađe nekako. a zašto imam osjećaj da će ova tema imati 100+ komentara do sutra 12:00 hehe?
- kao i kakve gaće nosi neka sponzoruša, dali Sanader šepa, da su otkrite mrlje na Marsu.. -To je ljudski.
- ipak, bilo bi dobro, da barem postoje neke informacije, da se nešto i nauči.. ili promjena na temu gaća. 
Ne mislis li da je malo licemjerno prijavljivati druge zbog piratluka ako i sâm koristis piratski software? Ne, "ali on je veci pirat od mene" tu ne prolazi kao argument. Zamisli ti sada njega uspjesno prijavis, pokuca mu BSA na vrata (hipotetski pricamo), on skuzi tko ga je mogao cinkati pa ti uzvrati uslugu cinkajuci i tebe.
Da ali on nije u "ku*cu" pa smije imati piratski software 
Da ali on nije u "ku*cu" pa smije imati piratski software 
Imas pravo, na to sam posve zaboravio. To sve mijenja. 
Ne mislis li da je malo licemjerno prijavljivati druge zbog piratluka ako i sâm koristis piratski software? Ne, "ali on je veci pirat od mene" tu ne prolazi kao argument. Zamisli ti sada njega uspjesno prijavis, pokuca mu BSA na vrata (hipotetski pricamo), on skuzi tko ga je mogao cinkati pa ti uzvrati uslugu cinkajuci i tebe.
"malo puno" licemjerno..
šta ti je sused gusar? oteo ženu,curu,sestru i popio sav rum?

mani se toga ,da ti se ne obije o glavu...
edit : još vidim da piše da - dijeli (!) okolo...
nije baš za hvalu ,ali ajd, ak nema zarade , bravo...
te to zapraf yebe? dijeli za đabe ,pa ti je "kupce" oteo?
Prijavi ga Mossadu, riješit će ga odmah, prdnut će u ledinu