Izgubili Pluton, dobili planet veći od Jupitera?

poruka: 8
|
čitano: 2.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kažu znanstvenici da su možda našli dokaze za novi planet u sunčevom sistemu koji je veći od Jupitera. Nalazi se u 'oort cloud'-u i zove se Tyche. Samo ga još moraju uočiti teleskopom, pa će biti sigurni :o). Em ti nauku..

Evo par linkova na članke 1), 2), 3), i prikaz gdje bi se planet trebao nalaziti.

16 godina
neaktivan

Za mene je Pluton još uvijek planet, a vi kako hoćete {#}

I'm from Hollywood
17 godina

Ponovno promjena uđbenika :)

Dok se sjetim nedavnog NASAinog višednevnog držanja u neizvjesnosti svih nas s tzv. senzacionalističkom objavom "novog otkrića". Svi smo očekivali otkriće života na Marsu ili mjesecu Europi kad ono nešto uobičajeno- život je moguć u akumulatorskoj kiselini. Dobili su što su htjeli: Ogroman broj posjeta njihovoj stranici.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
18 godina
neaktivan
Re: Izgubili Pluton, dobili planet veći od Jupiter

Malo si karikirao i podcijenio to naucno otkrice. Tim otkricem promijenilo se razumijevanje zivota u temelju jer je se vjerovalo da to nije moguce a sad je dokazano da je moguce. Samim tim ce se promijeniti i potraga za zivotom van Zemlje jer ce se traziti u sredinama za koje se do sada vjerovalo da zivot ne moze postojati.

:)
18 godina

Tko zna gdje je sve moguć život, gdje bi mogli naći potencijalne "svemirce" jer se mi orjentiramo prema uvjetima na Zemlji, jer mislimo da je život moguć samo u uvjetima koji vladaju ovdje kod nas...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
17 godina
logic kaže...

Malo si karikirao i podcijenio to naucno otkrice. Tim otkricem promijenilo se razumijevanje zivota u temelju jer je se vjerovalo da to nije moguce a sad je dokazano da je moguce. Samim tim ce se promijeniti i potraga za zivotom van Zemlje jer ce se traziti u sredinama za koje se do sada vjerovalo da zivot ne moze postojati.

Život je već otkriven na mjestima na kojima se prije smatralo da nije moguć (erupcije na dnu oceana s visokim temperaturama, stijene u dubini Zemlje...). Ovo ne smatram podcijenjenim otkrićem. Vrlo je važno. Ali način prezentacije tog otkrića (karikirano) mi  pomalo djeluje na onu "Tresla se brda...". Nekako sam očevivao nešto više (nisam jedini).

Ne sumnjam da se razni oblici života nisu razvili i prilagodili drukčijim uvjetima. Ne bi me čudilo ni da ih ima na Veneri i planetima za koje mislimo da je to nemoguće. I još uvijek smo na početku istraživanja. Tek smo se odmakli od razmišljanja da je Zemlja ravna ploča.

Ipak bih više volio da se znanstveni resursi posvete takvim istraživanjima koji vode do općeg civilizacijskog napretka nego da se razvijaju "napredni" oružani sustavi kako bi jedni drugima dokazivali tko je pametniji.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
18 godina
neaktivan

Apsolutno se slazem. NASA i jeste koristena za senzacionalizam u toku hladnog rata a sad se moramo naviknuti da se bavi i ovako "prizemnim" stvarima.

:)
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Za mene je Pluton još uvijek planet, a vi kako hoćete {#}

Tako je :D

Ma bezveze su mi te sline promjene, malo je, malo nije, pa nešt drugo ubace... ko i sa hrvatskom gramatikom i pravopisom. Na kraju nećemo bit sigurni ni dal je Zemlja planet...

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice