Pozdrav, jučer smo kupili novi frižider, neki vivax. Uštekali 4 sata poslije postavljanja kako je dostavljač rekao (u uputama piše 2). E sad, u 24 sata on je s 30°C ohladio na 10°C, konstantno radi.
Sad imam pitanje, znam da nije forum za bijelu tehniku, ali opet znam da se tu jako puno ljudi razumije u te stvari. Jel to normalno da mu je trebalo 24 sata da dođe do temperature od 10°C, da stalno radi i radi, a slabo ohladi? Ili da tražimo zamjenu dok je još moguće? Slična iskustva?
Evo sad je još na 10
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, jučer smo kupili novi frižider, neki vivax. Uštekali 4 sata poslije postavljanja kako je dostavljač rekao (u uputama piše 2). E sad, u 24 sata on je s 30°C ohladio na 10°C, konstantno radi.
Sad imam pitanje, znam da nije forum za bijelu tehniku, ali opet znam da se tu jako puno ljudi razumije u te stvari. Jel to normalno da mu je trebalo 24 sata da dođe do temperature od 10°C, da stalno radi i radi, a slabo ohladi? Ili da tražimo zamjenu dok je još moguće? Slična iskustva?
Evo sad je još na 10
Za frizider je normalno između 2 i 10 stupnjeva,normalno da se sad sporo hladi....
Da, ali s ovim starim gorenjem ohladio je za max 3-4 sata. Najvjerojatnije je sve u redu, jer alkoholni termometar čim otvorim vrata ide prema gore, dok mu za dolje treba jako dugo.
Vivax velliš??? šalji na reklamaciju - neispravan je. frižideri održavaju temp od 0-5°C, na višoj se hrana kvari...kakvih 10° ??? Od ukčljučivanja do 5°treba proć najviše 5-6 sati.
Kud uze Vivaks, pa sad bar gorenje ima niske cijene...
nisam ja plaćao nego stara, a ona uvijek hoće čim jeftinije, nikako da ju nagovorim na domaće, sad je dobro, ali u onom starom je isto bila takva temperatura i 20 godina se nije ništ pokvarilo, vidjet ćemo do kraja tjedna